Проблеми със съня - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Проблеми със съня
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 1083 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 16 години.
Проблема ми е че не се наспивам. През седмицата ставам в 6 часа. Преди си лягах в 23:00 или 00:00 часа. И на сутринта трябваше да ми звънят 20 аларми през една минута или две плюс поне 2-3 приятеля. И пак не си чувах телефона и се успивах. Много рядко се събуждах когато трябва.
Поговорих с родителите си и те ми казаха да си лягам по-рано, защото и аз осъзнавам че 6 часа сън не е много окей. И така започнах да си лягам най-късно в 21:30. И познайте. Отново същото. Дори по-зле. Лягам си в 21:00, едва заспивам, будя се по 3, 4 пъти през нощта и на сутринта отново не мога да се събудя и се повтаря всичкото това с алармите и звъненето. Няколко пъти си легнах и по-рано в 20:00. Спеше ми се супер много, докато не си легнах. Отново ми трябваше около 20 минути, за да заспя. Отново се будих през нощта. И отново на сутринта едва се събудих.
На обяд не искам да спя, защото после ме боли главата.
Не спортувам, но всеки ден се прибирам пеша. Това е около половин час път. След това излизам с приятели и ги карам да ходим отново пеша. Не ям много вредно и гледам най-късно 18:30 да съм вечеряла и да не ям повече.
Не знам какво да правя вече наистина.
Когато си легна не ми се спи, но елате да видите на сутринта. Събуждам се много уморена, главата ме боли почти винаги, блъскам се в предмети, хора и като цяло всичко, което е в радиус по-малък от 4 метра. Понякога имам чувството че лицето ми е леко поддуто. Сигурна съм че в торбичките ми мога да събера покупките на бабите от блока. Щом една моя близка приятелка, след като ме видя една сутрин какви торбички имах и ми каза че изглеждам адски зле, представете си. Е, 7 пъти по-зле е от това, което си представихте.
Освен това от успиването и закъсняването съм натрупала един куп отсъствия и ако ме изключат от училище вече ще съм мара втасала.
Имали ли сте такъв проблем и ако да как се справихте с него? Ще съм ви много благодарна ако споделите!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: c3bb02ebdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо, в твоята възраст има подобни проблеми. Много хора си спомнят това, но ти според мен имаш също недостиг на някакъв витамин ПИЕШ МАЛКО ТЕЧНОСТИ. Торбичките под очитеи главоболието са индикация за това. Забравяш да пиеш вода през деня и затова те съветвам да си носиш винаги бутилка минерална вода със себе си. Също соли добре ястията, защото може би си се обезводнила. Подуването е задържане на течности - може и на хормонална основа да е, но ако човек не поема много вода, той започва също да задържа течности. Вземи си мултивитамини, силни нека са. Най-добре е обаче да отидеш на личния си лекар да ти пусне едни кръвни изследвания, защото може да е всичко, но си е и от възрастта. Все пак продължавай да си лягаш рано, а събота и неделя спи на воля и нека никой не те притеснява. Сега растеш и имаш особено голяма нужда от сън. Ще израстеш този проблем обаче, не се притеснявай, но и си изгради режим на сън. Пробвай се на обяд по-добре да спиш, а ако пиеш достатачно течности, няма да те боли глава след това. Успех

П.П. За себе си мога да кажа, че на твоята възраст си лягах някъде в 22 ч. ,писах домашни до последно и заспивах уморена, но нямахме ние смартфони и таблети. След обяд директно от училище понякога спах около 30-40 мин, за да мога да уча след това. Не гледах също телевизия, но четях много книги. Мъжът ми като младеж винаги е спял дори 1-2 часа след обяд. Пробвай с този вариант, защото е ясно, че на твоята възраст в 20 ч не ти се спи.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 9cf3a539d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не чета да имаш проблем със съня а със събуждането. Чета че колкото и да спиш 6ч или 9ч трудно се събуждаш сутрин. Вероятните проблеми които имаш са: пиеш прекалено малко вода не говоря за течности а за вода, човек трябва да пие вода по 30гр на всеки негов кг /ако си 52кг пиеш 1560 мл/ и отделно течности като сокове и безалкохолни, може би имаш липса на витамини от спазване на диети всяка една диета отрича дадени продукти които са единствен източник на дадени витамини или минерали така създаваш проблеми на тялото и отделно най вероятно имаш ниско кръвно рано сутрин. Възможно е и проблемът да е психологичен ако примерно не можеш да станеш за училище но за да свариш автобуса за морето в 6ч сутринта се събуждаш преди алармата в 4, 30ч. значи проблемът е психологичен, не ти е приятно в училище и затова тялото ти те възпира, но това е много дълга тема и не ми се описва.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: a2b9ccbace
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Странно е наистина това с недоспиването. Сутрин е най съсипващо като усещане. Ами има и друго подобно. Сутрешната интимност с половинката е различна от среднощното изживяване. Когато има страст в някой промеждутък, в който и двамата се събудят усещането е несравнимо. Нереално хубаво. С всяка сетивна зоничка по повърхността на тялото и не само там. А сутрин същите тези сетивни рецепторчета са се озъбили и киселеят на всичко от околността. Хм, има си сигурно разумно обяснение.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 9415dd77f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Смени си алармата и вече като я чуеш, вместо да я изключиш и да чакаш следващата, ставаш веднага. Животните, които са оцелели днес, са го направили, защото се адпатират. Така е и с мозъка ти. Като чува един и същ звук по-едно и също време, но ти не реагираш на него, накрая се научаваш да го игнорираш. Същото е както хората, които живеят в шумни квартали, след време не забелязват шума

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 90b1e515c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Потърси специалист по "медицина на съня" или "лаборатория за изследване на съня" - има такива в по-големите градове.

 
  ...


...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 7f205296d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Това е от твърде много емоции през деня (негативни най-вече). И от гените. Аз работя от три години само редовна смяна (друга не съм работила), но така и не заобичах ранното ставане. За Бога, ако беше навик нали и авторката щеше да е "свикнала" вече - така или иначе - ще, не ще, го прави всеки ден.
Спи на обяд. Главата ще те боли само първите няколко дена. Главата те боли, защото тогава си наваксваш съня и това е "закъснял" ефект от недоспиването. Като си го наваксаш - ще спре да те боли. Говоря от опит.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 4e1bddf21f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Първо отиди на лекар, той ще прецени дали ти трябват някакви изследвания. Ако си здрава, трябва да помислиш, защо съня ти е неспокоен и се събуждаш постянно. Вечер пиеш ли кола или други ободряващи напитки? Много ли е топло, в спалнята ти? Понякога хотата се събуждат, от жега. Най- добре се спи на хладно. Помисли, ти си знаеш. Все има някаква причина.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker