Как да кажа на семейството си ?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как да кажа на семейството си ?!
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 2189 пъти
Здравейте, пише ви едно 18 годишно момиче от средно голям БГ град, от средностатистическо българско семейство. И двамата ми родители са учители - майка ми по Български език и Литература, а баща ми по История. Всичко в отношенията помежду ни и вкъщи вървеше наред, но... Това тотално, напълно и абсолютно се промени с навлизането в, , сложната възраст, , . От няколко години напълно съм осъзнала, че съм с хомосексуална ориентация. За около година и половина опитах да имам връзка с момче, което се държеше прекрасно с мен, и наистина ме обичаше и държеше на мен, отношенията ни и връзката ни, но просто нещата не се получаваха, колкото и да се насилвах, и това е. Нашите го харесваха, и много се разочароваха, дори може да се каже ядосаха като се разделихме, и взеха непрекъснато да ме разпитват за причината. Как обаче да им я кажа, като те са тотално и абсолютно заклети хомофоби, и от малка са се опитвали да ми набиват, че това е едва ли не смъртен грях, за които няма прошка, цял живот непрекъснато съм слушала злостни и жлъчни подмятани, намеци и коментари по адрес на хората с хомосексуална ориентация, и сега изведнъж да им изтърся, че и аз съм една от тях - просто не знам как ще реагират, и ще го преживеят... От известно време изпитвам по специални и силни чувства към едно момиче в близкото ми обкръжение - с би ориентация, но се притеснявам да й ги разкрия, тъй като се тревожа , че няма да им отвърне, понеже в момента е в сериозна връзка с друго момиче. Та въпроса ми е - как да постъпя и в двете ситуации, според Вас? Предварително много благодаря на всички коментирали! Ще помоля без злоба, агресия, негативизъм и хомофобия - достатъчно ми е в реалния живот. Тук съм да потърся съвет и подкрепа!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: 9577ec0fe0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Никой не знае кога и в кого ще се влюби. Вашите би трябвало да те разберат. Все пак не може да отрежат единственото си дете, ако нямаш братя или сестри. Все пак кой родител би постъпил така. Било ти писано да си с би сексуална приентация, просто им кажи. А щом се отнася до онова момиче, ѝ кажи и на нея, защото смо така ще си изясните отношенията! Надявам се да съм ти била полезна ;-)

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 2d758ebec0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не е нужно да казваш на родителите ти сега когато все още си зависима от тях за издръжка, особено след като са показали отношението си към такива хора. Спокойно има време когато сама поемеш живота си в свои ръце и не зависиш за нищо от тях ще им кажеш. Колкото до момичето, не разбирам въобще от хомо връзки, но не мисля че е коректно да разваляш чиято и да е връзка, или чакай да се разделят или си търси свободна половинка.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: d0d2582864
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Аз познавам 2 момичета, които са гаджета, на 21 са и и 2-те крият от родителите си и мислят завинаги да го крият или поне докато могат. И ти не им казвай.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: a5dfaaa795
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ще започна от втората ти дилема. Двоумиш се, дали да провалиш връзка между двама души, не защото ще причиниш болка, а защото може да бъдеш отхвърлена. Това е толкова себично и безскруполно. На 18 ве„е трябва да имаш някакви етични норми.

Относно родителите и обществото. Нито имаш право, нито възможност, да изискваш одобрение за избора си. Свободната воля носи след себе си последствия. Едва ли родителите ти ще се отрекат от теб, но че ще им причиниш страдание е сигурно. От друга страна ти си на 18. Започваш самостоятелен живот, отделно от родителите си. Ако си достатъчно дискретна и ги държиш настрана от интимния си живот, ще спестиш семейната драма.

Дядо Торбалан

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 55c1b8a390
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Никога не им казвай. Защо пък трябва да им казваш!?

 
  ...


...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 82fdd52537
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Ти си жив пример за забавната карма. Вероятно, ако не ти бяха набивали в главата, че това е грешно, никога нямаше да клониш натам. Не е нужно да казваш на родителите си в момента, още си малка и съм склонна да вярвам, че не си съвсем наясно със сексуалността си. Дори не си опитвала да бъдеш интимна с двата пола, как може да си сигурна? Това, че бившият ти не те е привличал, не означава, че друго момче няма да го направи. Доброто отношение не винаги е пряко свързано с физическото привличане. Примерно, имаш приятелки момичета, които не те привличат, нали? Повечето тинейджърки сега се оказват бисексуални, експериментира им се и им отнема време да осъзнаят, че може да им е добре и с двата пола. Но не, трябва веднага да се определим, без да сме спокойни и да сме се убедили. Дай си малко време, почакай да се убедиш напълно, преди да обявиш пред хората нещо подобно.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 3dd571276a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Я не се вкарвай във филми. Трайков си и си живей живота.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 908620b2e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Аз ти предлагам да изчакаш да започнеш да се издържаш сама и тогава да им кажеш, защото все пак не се знае как ще реагират. Имам същия проблем и аз поне така съм решил и смятам, че е най-добре. Успех

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: d6f4981df2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   не им казвай за това, аз съм човек като теб само че мъж, и имам връзка с момче и момиче едновременно- бисексуален съм, с каквато и ориентация да е човек, това няма нищо лошо.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: ebc90d54c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   В една нормална държава отдавна щяха да са те отнели от родители, които говорят такива ужасяващи неща към определена група хора. Изчакай да станеш пълнолетна, после се разкрий и ги постави на мястото им, но с любов. Поведението им е безобразно. На българинът се тревожи повече от гейовете, отколкото от вопиющата простотия в Булгаристан. Ах българино, ако впрегнеш тази енергия на омраза към нещо градивно, ех ще настане такъв живот... Впрочем отдавна съм се отказал от българите, не виждам надежда от тях да стане хора...

 
  ...

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: d32febba9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Как мога да се свържа с теб, мога да ти помогна понеже имам същия проблем?

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 1c7ae6d1a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Обърни се към фондация "Сингъл степ" по въпроса за това да кажеш на вашите за ориентацията си. Имат сайт носещ същото име.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 19dd82489d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Благодаря много на всички за коментарите и съветите, особено на номер 12 най вече - вероятно ще послушам съвета ти. Относно коментар номер 4, на Дядо Торбалан - къде видя да съм казала, че имам намерение да се намесвам във връзката им, или да я развалям по някакъв - какъвто и да е начин? Нищо подобно. Що се отнася до молбата на номер 11 - тук май не позволяват размяна на лични данни или координати, за съжаление. Успех на всички с такъв проблем в решаването му, и разкриването пред близки и приятели.



Авторката

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 19dd82489d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Ще помоля администраторите на сайта да направят изключение и да ни позволят с номер 11 да си разменим координати за връзка



Авторката

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker