Не знам как да се откажа! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не знам как да се откажа!
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 1508 пъти
Здравейте! Знам, че сигурно не съм единствената с подобен проблем, но наистина не знам как да се справя с това.
На 16 години съм. Запознах се с момче на 19 и излизаме вече от 1 месец. Той пуши трева и то доста често, а хората, които нарича приятели са все някакви мутри, дилари. Всъщност той се държи дори повече от добре с мен, дори и напушен не ми е причинявал никаква болка. Грижи се за мен, мисли за мен. Но ето го и проблема - покрай него започнах да пуша и аз! Беше ми хубаво и ставаше все по хубаво с всеки изминал път, пушехме заедно винаги. Започнах често да го моля да ми свива, той не искаше но го манипулирах само за да получа малко трева.
Хубавото е че се осъзнах рано и искам да спра, искам пак да мисля за уроците си а не за тревата, но желанието да пуша е силно. Изпадам в депресии, гонят ме страхове и не знам как да се справя с всичко това. Ужасно много искам да се справя с това, но това че приятелят ми пуши трева ме стимулира още повече, дори изпитвам желание и за нещо по-силно от тревата.
Знам, че ако имам воля ще успея, но проблема е че не намирам такава. Ще съм благодарна на всеки, който ми даде някакъв съвет!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: c16d1e55ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Съветът ми е да се разделиш с така наречения приятел и за в бъдеще да не общуваш с подобни хора.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 80b31ab8d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Или скъсай с него, или го помоли да не носи трева със себе си и да не пуши пред теб. Спираш със силна воля. Колкото и да искаш да си дръпнеш, колкото и да си мислиш, че ще е само едно дръпване, не го прави. Никога не е едно дръпване, както и пушачите никога нямат последна цигара.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: d5c93afbfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Към алкохола и цигарите съществува и физическа зависимост, докато при тревата е само психическа, което значи, че няма абстиненция.
Като човек, пушил трева мога смело да твърдя, че чувството след напушване може да се достигне, дори прескочи по сила от емоции постигнати по естествен път. Така че мога да те посъветвам да си направиш списък с нещата които те карат да се чувстваш готино без вещества и да ги практикуваш.
А като човек работил в комуна със зависими мога да ти говоря с часове за опасностите които крият тези вещества и всеки казва че на него няма да му се случи, а накрая отива при психиатъра с диагноза.

До колкото за приятеля ти, мога да ти кажа, че е желателно да се разделите, защото не си в състояние да му помогнеш да се откаже и те дърпа към дъното. С него ти е готино да сте напушени (в бъдеще надрусани) а можеш да си с някой с когото ще ви е весело и хубаво чисти да се смеете, да си лафите. Изборът е твой. Първата стъпка в лечението на зависим е да се отдели от лошата среда иначе опитите ни са обречени на провал в 98% от случаите. Тези хора те дърпат надолу, а може да си с хора които с които да постигнеш мечтите си. Има една поговорка, че с какъвто се хванеш същия ставаш. Ти като тях ли искаш да си, пропаднала наркоманка която приституира, продава или изнася цялата къща за поредната доза. И не, те не са готини, за каквито ги смятате. Деца сте още, малки сте но от позицията на времето мога да кажа че тези хора които като деца са от т. нар. Готините, в край на сметка пропадат много рязко, а тези които смятате за смотани и зубъри, те обират парите като пораснат. Защото са интелигентни и знаят какво искат.

Мисля че ти имаш потенциал, не поемай по лош път, дете. Послушай човек с опит. Мога да кажа едно голямо браво за това че се се осъзнала и разбираш това за което ти говоря. И пак казвам хората около теб ако не друсат, на теб също няма да ти се приисква. Или да е за момент, ще отшуми със скоростта на светлината.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: a6b7a40fef
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Веднага скъсай с тази отрепка и сподели за проблема с вашите! Ще ти се карат доста и с право, но ще направят и невъзможното да те измъкнат от тинята, в която си затънала сега. Останеш ли с този келеш нищо добро не те чака! Днес опитваш трева покрай него, утре ще започнеш по - силни наркотици и накрая никой няма да може да те спаси. Това ли искаш вашите да плачат един ден на гроба ти?

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 92d5529d3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Моят съвет е да седнеш един денавигатор и да помислиш изцяло за това, което вършиш. Припомни си, че си силно момиче и че можеш да преодолееш силната си воля към тревата. Стегни се и си сложи някакво правило и се опитай да го спазваш. Трудно е да се откажеш от нещо, от което си зависима, но си кажи, че можеш. Помисли за вредите от тревата и за това колко вреди на организма ти. Ако си човек, който се обича и се грижи за себе си, може бързо да те откаже. Сложи си някаква цел, свързана с образованието или някакво твое любимо хоби. Припомняй си всеки ден и се опитвай да я постигнеш с всеки следващ ден. Гледай максимално да се отдалечиш от тревата... А това с приятеля ти-поговори с него. Ако мислиш че той ти влияе зле, по-добре вземете взаимно решение и се разделете. Просто го превъзмогни.. Цели се да бъдеш позитивен човек. Грижи се за себе си. Изкарвай добри оценки в училище. Освежи вида си. Чети книги. Обогати си общата култура. Бъди за пример. Опитвай се да поддържаш тялото си. Общувай повече с приятели и учители. Прекарвай повече време със семейството си. Намери си хоби, което да ти доставя удоволствие. Звучиш добро момиче, което осъзнава грешката си, но няма стимул. Затова направи това, което ти казва интуицията и най-важното-БЪДИ СЕБЕ СИ!

 
  ...


...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: fb63af9023
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Честито, ти вече си пропаднала. Радвай се, ще умреш по-бързо от колкото смяташ с дрогата. :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: d4eb538427
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Първо се успокой и се отдръпни от това момче, очевидно е, че ти вреди. После потърси специализирана помощ, защото пристрастяването ти заплашва да стане сериозно. Надявам се да се оправиш!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 303a1e19df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз бях в абсолютно същата ситуация, разликата беше, че момчето е малко по-голямо. Бях достигнала същото положение... Пушене всеки ден, колкото по-често се виждах с него естествено толкова повече и трева... Осъзнавах своята вече зависимост, но нямах желание да спирам, не смятах, че ми вреди... Хората, които знаеха, че употребявам и са употребявали, т. е. минали са през същото, буквално ми наливаха акъл. Разказваха ми истории на техни познати, на такива, които са стигнали и до клиники... След толкова говорене от тяхна страна започнах да се виждам отстрани колко жалка картинка съм и започнах да се самосъжалявам... Не можех да допусна да си съсипя живота, а бях на път... Донякъде се уплаших от себе си, питах се какви ги върша. Сега употребявам един път в месеца и съм на път изцяло да спра. Щом аз успях сигурна съм, че и ти можеш! Моят съвет е да се погледнеш отстрани и да се попиташ защо го правиш и заслужава ли си?
Отдръпни се от такива компании, включително и от момчето... Аз постъпих така и не съжалявам.
Отдели време за себе си, помисли, размишлявай до какво може да се стигне и когато осъзнаещ, че до нищо добро няма да те доведе тогава когато го искаш наистина ще я намалиш, а след това и ще спреш.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 9f87b2416d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Единствено ако живота ти е под голям стрес като например всичко което правиш всеки ден и от него зависи живота на много хора и вечер пушиш има някаква логика или ако живееш от това, иначе само си губиш времето и парите които ще са необходими понякога и така все повече и повече докато свършат.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: b263ecf59a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От автора: Благодарна съм на всички ви за съветите и за всичко, което споделихте от личен опит. Докато четях написаното от вас, бях с така наречения си приятел и бях на път отново да пуша, но едва след като прочетах коментарите осъзнах напълно колко глупаво постъпвам и как си вредя. За първи път погледнах отстрани жалката картинка, самия той изглеждаше жалък, а и за първи път отказах да пуша с него. От тогава ограничих излизанията и разговорите с него, дори почти не се виждаме а и съм чиста от седмица по отношение на тревата. Радвам се че имах възможността да прочета мненията Ви, защото знам че именно те ме накараха да се замисля над всичко.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker