Дали в това е проблема? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Дали в това е проблема?
преди: 13 години, 26 дни, прочетена 2685 пъти
Момиче съм на 13 години. Приятелките ми казват, че съм хубава. Момчетата казват, че имам хубаво тяло. Проблема е там, че познатите ми си имат приятели/приятелки, дори са имали вече 5-6 гаджета. А на мен дори не са ми предлагали да ходим, нито някой ми е казвал, че ме харесва. Дори не съм се целувала. Може би проблема е там, че съм туркиня. Знам и турски, но българския ми е перфектен (разговорно), дори са ми казвали, че преди да ме познават са ме мислели за българка. В училище съм отличничка. Най-добрите ми приятели са българи, нямам приятели турци, а просто познати. Става ми много зле, когато ме обиждат "туркиня", ала-бала.
Въпроса ми е дали проблема е в това, че съм туркиня. Благодаря предварително за съветите ви! :))

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 25 дни
hash: dc9f42fb1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Естествено, че не е това. И изобщо това не е никакъв проблем или изключение. Моите деца са с няколко години по-големи, от София сме. Нито те, нито приятелите им /компанията на двамата е обща и е от приятелчета, с които се познават от първи клас/ са имали гаджета. Не са се целували, не ходят по любовни срещи и т. н. т. Тези разбирания дори са ми странни, защото децата учат в прилични училища и имат други приоритети. Не, че имам против - даже започнах да ги подкачам на тази тема, но те се шегуват, че били със забавено развитие. Така, че не си закъсняла, нито те пренебрагват, защото си туркиня.

 
  ...
преди: 13 години, 25 дни
hash: 9d957e6777
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   НЕ

 
  ...
преди: 13 години, 25 дни
hash: 200a6408a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Абе вие сте деца, осъзнайте се малко. Какви ти гаджета на 13 години. Не да си играете пред блока, като нормални деца, ми за гаджета мислите вече. Че и приятелките ти имали по 5, 6 .. боже мой!! И аз на 13 не съм имала гаже нито пък съм се целувала, много ви е рано за това.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 24 дни
hash: b58aedbd4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Изживейте си детството деца ! После ще го търсите, но няма да го има ...
Мери, 23

 
  ...
преди: 13 години, 24 дни
hash: 783512ba70
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Неразбрах, за къде бързаш толкова. И твоето време ще дойде СПОКО! Номер 3 е права! "ЛУДКАРКАТА"

 
  ...


...
преди: 13 години, 24 дни
hash: 2a1b92b24d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Момиче, прави са хората горе да не си правиш сега излишен стрес - на 13 си, имаш време!

Иначе си права, че може би има проблеми заради произхода.... , независимо как изглеждаш и как говориш, ти в момента си дъщеря на родителите си, имаш турско име сигурно и без да искаш се държиш различно... но не е само при теб проблемът

Аз съм израстнала с българо-мохомедани (помаци) - всичките и приятелки са такива - те не само приличат, но са и българи, имат и български имена и не си изповядват религията.. и пак беше проблем.
За приятели, за дружки - няма проблем, но не и за повече - само ти натякват вкъщи- да не тръгнеш с турчин, да не тръгнеш с помак. Може би са искали като момичета да ни предпазят от някой деспотяга, но това беше факт...
Сестра ми тръгна с помак и още не са го акцептирали!!! Но пък братовчед ми като се ожени за такава жена -скачаха малко (около месец) и си я харесахме и си е наше момиче, никой да не ни я закача - част е от семейството!.... то си зависи от теб и семейството ти - ако са крайни някакви, хората ще странят и от теб, за да си нямат неприятности...
Ако сте смесено население при вас - българи и турци да кажем, и на българите и на турците ще се натяква вкъщи да не ходят с другите, но младите си правят каквото знаят...

Сега Е РАНО ЗА ПРИЯТЕЛ ОЩЕ, аз съм българка и съм тръгнала на 18 с момче, до тогава не се бях и целувала!
НЕ Е РАНО обаче сега да решиш, в кои свят искаш да живееш - искаш ли да живееш като и с българите, да имаш такова гадже, или искаш да живееш като турците - да си девствена задължително, и т. н. (ти по-добре си знаеш).
Ако се решиш да бъдеш не българка (никой не ти забранява да бъдеш туркиня!!! ), а просто да живееш като нас и да направиш един ден семейство с българин, да имаш българин за гадже - тогава трябва да си готова да загубиш семейството си, родителите ти да се откажат от теб - другото, което за българите е важно е да учиш висше.
Ако решиш да живееш като българите и да си имаш за гадже и мъж такъв, продължавай значи да се учиш, не си блъскай главата сега с гаджета - те ще те намерят, споко - който те харесва и обича, ще прескочи 9 планини, за да е с теб... но сега е най-важно да влезнеш в добра гимназия, да си избереш нататък ЗАДЪЛЖИТЕЛНО УНИВЕРСИТЕТ В ДРУГ ГРАД, където на българите няма да им е повтаряно да не бъдели с туркини, а ще те приемат, такава каквато си - всичките ми приятелки помакини го направиха!
Никой няма да те кара и религия да си сменяш, но ти виждаш, че не живеем като турците съвсем, имаме и други празници и ти ще ги празнуваш. Решавай, искаш ли това?
Сега си на голям кръстопът и тук става дума за повече от цуни-гуни.... става дума за избор за целия живот. Наблюдавай момиче - наблюдавай турците, наблюдавай българите и си избери как искаш да живееш и си избери момче нататък за теб.
Иначе никой нищо лошо не ти желае, не е нарочно. На 13 е раничко за гаджета, но и много не са зрели да се влюбят, да са готови да прескочат 9 планини и да се преборят с мрънкането на родителите си, ако тръгнат с теб. Чакай поне до 16, до 18 и ако не стане и не стане и не си си намерила и турчин - отивай да учиш в София, Варна, Пловдив и ще те намерят момчетата, ако си готина и отворена мадама!!!

Успех

Джиджи

П.П. Няма лошо да си туркиня, не се срамувай от това, не буди уважение, ако го правиш, но и не парадирай - турците сме по-добри и т.н. Просто бъди себе си - ти не си само туркиня, ти си си ти!!! Не спори с българите като тръгнат да те заяждат - такива индивиди са под нивото ти, не си избирай приятелите според пройзхода, но си избери за себе си - вътрешно, как искаш да живееш за вбъдеще, кои момчета харесваш повече - българите или турците и веднъж хванеш ли се на хорото, ще трябва да го играеш
погледни положително на нещата - ти можеш да избираш, можеш да вземеш и от двете култури най-доброто, но въпреки това, ще трябва да решиш в коя ще живееш и коя си ти!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 24 дни
hash: 7cc280911e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Абсолютно подкрепям другите по-горе. Не се юркай че нямаш гадже и че не си "популярна". Има една приказка: Последните ще станат първи. И тебе ще те харесват, не се притеснявай. Не страдай, че другите имат гаджета, а ти - не. Може да е за добро. Теб ще те хареса някой заради самата теб. И не се срамувай заради произхода си! Бъди добър човек и който трябва ще те хареса, дори и да си туркиня. Или точно защото си туркиня! Не го забравяй това! Успех! И вярвай в себе си, но и не бъди надменна! К.А.

 
  ...
преди: 13 години, 24 дни
hash: d658c7240f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ако е за това, че си туркиня.. Това е пълна дискриминация. А и не ти трябва още да се захващаш с такива неща. Недей да излизаш с някого, защото другите ти съученици правят така. Бъди себе си! Просто продължавай да правиш това което ти харесва. А и това, че никой не ти е казал че те харесва, незначи, че е така ;)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker