Само аз ли съм толкова зле? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (86376)
 Избор на редактора (162)
 Любов и изневяра (19803)
 Секс и интимност (10177)
 Тинейджърски (19040)
 Семейство (4198)
 Здраве (7096)
 Спорт и красота (3712)
 На работното място (1724)
 Образование (4932)
 В чужбина (1108)
 Наркотици и алкохол (846)
 Измислени истории (706)
 Проза, литература (1378)
 Други (11487)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Само аз ли съм толкова зле?
преди: 1 година, 23 дни, прочетена 1097 пъти
Здравейте на всички мили хора в този сайт! Като за начало... Аз съм момиче и съм на 11 години (в 5. клас съм) Много исках някой да ми помогне за този проблем и най-накрая се реших да напиша и споделя проблема си с вас. За първа година в училище имам толкова много учители. Уважавам ги всички, но по математика съм бедствие. Срокът завърших с добър 4 за което съм наистина доволна, но напоследък просто полудявам. Госпожата ни по математика е възрастна, бас ловя, че има 50 години. Но както и да е, всеки час тя изкарва по няколко деца на дъската да решават задачи. Тук идва и проблемът. Ако някое дете не се справи със задачата тя се ядосва много, започва да се подиграва на детето и става тъпо положението. Много добре си спомням как изкара едно момиче на дъската. Продиктува задачата, а момичето не можа да я реши. Госпожата много се ядоса, започна да вика и да пита "Сериозно ли не можеш да решиш тази задача? " и някакви такива подобни. Момичето, изкарано на дъската щеше да се разреве още малко и госпожата й писа двойка.

Има и други подобни случаи... Веднъж изкара мен. Не можах да реша задачата (както казах съм зле по математика). Госпожата ме заплаши с двойка. По принцип мен рядко ме изкарва на дъската за някоя задача, и винаги когато ме изкара решавам грешно задачата. Тя започва да вика, да се изнервя а аз стърча там и се чудя как да реша задачата с проценти хд. Всеки божи ден когато имаме час при нея и някой не чуе задачата, тя пита "Всички ли имате проблеми с ушите? "
Вече толкова съм стресирана от госпожата, че вече броя точно колко часа и колко минути остават до следващия час по математика. Тези дни не ме е вдигала на дъската, но времето ми наближава. Винаги си представям как ще ми се развика и как ще ме изложи пред класа. Ще се записвам на уроци в скоро време и се надявам по някакъв начин нещата да се променят и да стана малко по-добра по математика.

Да не ви занимавам повече. Може ли някакви съвети? Да кажем ли на класната ни госпожа или аз просто прекалявам? Мислила съм и за вариант, че се филмирам до огромна степен, но и аз вече не знам какво да правя. Всеки час като чуя от госпожата "На дъската да излезе... " направо ми се доповръща от страх и сърцето ми ще изскочи. Все едно имам пеперуди в стомаха, става ми топло... Моля дайте съвети! Поредното филмирано хлапе ви моли. :)
Благодаря за отделеното време!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 22 дни
hash: 0e7e5c5fb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Абе, ти и по български не си особено добре...

 
  ...
преди: 1 година, 22 дни
hash: b98bd63cef
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Аз такива, дори и с риск то ламарини казвах, че те не са си свършили работата, щом 10 човека не могат, даже една скапана задача да им решат.

 
  ...
преди: 1 година, 22 дни
hash: 1d18d5ce6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   За номер 1 не знам какво да кажа! 90% от хората тук правят грешки в правописа, ама номер 1 не ти гледа проблема, а грешките!
Тъй, авторке, госпожата ти е строга! Съжалявам, опитвай се, вземай уроци, сподели с учителката си по математика за проблема си! Ако ли нищо не стане, значи учителката ти е от лед и не се интересува от опитите ти! Аз съм момиче в 6 клас и ще ти кажа какво ще учиш догодина:
- призма, пирамида, конус, цилиндър, кълбо и сфера
- рационални числа
- степени
- елементи от статистика
- уравнения
С други думи: важен е твоя клас, тъй че се опитай!
Късмет и поздрави от Варна!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 22 дни
hash: fc50a23865
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   На твоята възраст бях най-добра в класа по математика. Преподаваше ни я класната, но имаше един период от около месец, когато на нея ѝ се наложи да ползва болничен и трябваше да я замества друга госпожа, която ужасно ни усложни живота. Върна се класната и започна да ни изпитва неформално върху уроците, при които е отсъствала. Започна от по-слабите ученици - никой нищо не може да реши. Стигна до мен, в опит да им покаже, че те не са внимавали и затова не са разбрали. Аз направо ѝ казах: "Госпожо, и аз не успях да разбера нищо." Класната за две минути успя да ми обясни разбираемо, това което другата госпожа не успя за цял месец.
Но въпреки това, ти можеш да се справиш като помолиш някой по-голям ученик или родителите си да ти помогнат и когато си уверена в знанията си, нейното отношение няма да те притеснява. Във всеки случай, не трябва да те притеснява - ако си притеснена не можеш да разсъждаваш и със сигурност ще сгрешиш. Просто няма смисъл да се напрягаш, а се опитай спокойно да направиш каквото можеш или ако се затрудняваш, вместо да се опитваш да "измисляш" решение на задачата, обясни на госпожата какво не ти е ясно и я помоли за помощ, но с конкретен проблем.

 
  ...
преди: 1 година, 22 дни
hash: 173f2c007c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Тъпото е, че има твърде много преподаватели, които се опитват да учат чрез страх. Опитай се да не мислиш много за страшната дъска и си решавай задачите без притеснение, сякаш пишеш в тетрадката си. Отдели повече време за домашните и решавай допълнителни задачи. Ако имаш въпрос, питай без да ти пука, че може да се развика. Ще се развика, после ще е забравила за случилото се, а и поне има шанс да обясни нещо и да го разбереш. Учи по-усилено, когато напреднеш с материала няма да ти се струва толкова труден и няма да се притесняваш до такава степен.

 
  ...


...
преди: 1 година, 22 дни
hash: 6474439333
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Напълно те разбирам мило момиче, Когато аз бях на 16 (10 клас) и на мен не ми беше лесно да решавам задачи по математика, Сега съм на 25 години- млад мъж съм, но когато бях на 15-16 при мен нещата бяха абсолютно същите, а аз направо ревнах, като не можех да се справя като полумех двойка се разстройвах,но си казвах,че това е поправимо.

Според мен ще се справиш и по математика, казваш че учителката има 50 години- та тя е близо до годините на майка ми (49)
Успех и горе главата .

 
  ... горе^
преди: 1 година, 21 дни
hash: 58c35b5833
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   И аз като малък много чатках математиката. И сега един истински случай. Комшията вика- Паца помагай че ще ме оставят на изпит по математика. Аз бях 10 клас, той 7-ми. Викам ОК. Отивам у тях и сядаме. Викам - какво не ти е ясно. Той вика- нищо не разбирам. Почнах да го разхождам по учебника да видя поне какво знае и от къде да започна да му обяснявам. Пълна мъгла. Викам му- ами аз от първи клас трябва да започна с материала. Питам го 3-2 колко е. Той казва1. Питак го минус 2 плюс 3 колко е- той казва минус 1. Казвам че не е вярно. Той казва- ами нула. Това беше- нищо повече не му обяснявах- той горкия НИЩО не разбираше. А сега е някакъв началник до колкото знам ахах

 
  ...
преди: 1 година, 21 дни
hash: a1dab73129
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Егати съветите.
Задължитено събери няколко приятели от класа и се оплаченте на директорката си, детайлно й обясни как се чувстваш и как се чувстват и другите. Очевидно не само ти имаш проблем с това и стигаш до паника, повръща ти се от страх.
Тази жена не е добре с нервите и ви подлага на психически тормоз и е в огромна грешка. За съжаление това е редовно явление в България и в скапаните ни училища.
Когато 5-6 деца се оплачат на директорката ще направите впечатление, освен ако и тя не е бездушна невротичка.

 
  ...
преди: 1 година, 21 дни
hash: 9646e3b778
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Номер 1, защо така? Аз пък мисля, че авторката (на 11! ) е в пъти по-грамотна от 90% от абитуриентите да кажем. На такива неща съм се начела, че косата ми се е изправяла.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 21 дни
hash: 9ada656a00
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Уважаема авторке,

имам усещането, че учителката някъде сериозно бърка в подхода си за обучение. Сякаш очаква вие да и свършите работата - да си научите материала от само себе си... И в иникой случай не намирам за редно да ви се подиграва и да ви унижава.

И може да помислите да се оплачете.

А междувременно, докато решите какво да правите и мерките дадат някакъв ефект - математиката не е толкова страшна. Ако учителката не я бива, вземи едно сборниче, консултирай се с някой познат, който си има идея от математика и започни една по една да решаваш задачките - от лесните докато стигнеш до сериозните. Научи си нещата и и скрий топката. Няма неспособни хора - има недостатъчно или неправилно проведено обучение/тренировка, а и оставам с впечатлението, че си разумно и мислещо момиче.

Осъзнавам, че не си длъжна да учиш самичка, но това не е за нея, за теб е - тази математика ще ти трябва поне докато не завършиш, а и после ако решиш да се посветиш на професия свърьзана с нея и не трябва да позволяваш на една спряла лелка да оставя дупки в знанията ти.

Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker