Родителите ми не го одобряват - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Родителите ми не го одобряват
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 1631 пъти
Здравейте, пише ви едно момиче на почти 17. Проблемът ми е там, че откакто се помня, родителите ми все са били доста взискателни към мен. Забраняват ми да тръгна по мой собствен път, в страх да се проваля и в повечето случаи не вярват, че аз ще постъпя правилно. Никога не съм пушила, не съм се напивала и не бих се влияла от това какво другите правят и какво е “готино”. Сега обаче съм десети клас. Запознах се с едно умно момче от съседния клас - симпатично, забавно и мило. С времето се сближихме и станахме двойка. Вече сме заедно от 4 месеца. Проблемът беше това, че той пуши, ходи по купони и се забавлява с приятели. За мен разбира се това е напълно нормално да прави един вече почти пълнолетен, стига да му е приятно и да го прави заради себе си. Според родителите ми обаче е точно обратното. След като им разказах за него, те започнаха да го обиждат и да казват, че такъв не ми трябва. Защитавах го до последно. Казаха ми, че той ще ме промени и ще стана “като другите”. Вече дори не искат и да им говоря за него. Ужасно е чувството, когато родителите ти не искат дори и да чуят, за човека, когото обичаш.
Така че моят въпрос е “Има ли някакъв начин, по който да убедя родителите ми, че той е добър човек и че съм щастлива с него? ”.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: dfa5a4f6c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей,
момче на 25г съм
Няма начин да ги убедиш. Няма как да те зтворят под стъклен похлупак. Ти си единствента, която решава какво да правиш-дали да пушиш или не и прочие. Не е нужно да ставаш като другите. Въпроса е да не ти влияе лошо момчето и да те кара да правиш неща, които ти самата не искаш.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 0e1423200b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нормално е да се тревожат, след всичко което виждат и чуват по тв. Няма начин да ги убедиш, но и не се старай, защото скоро като завършите всеки ще отиде да учи нанякъде, купони, изневери. Едва ли ще се задържите още много и вашите се молят този ден да е по-скоро

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: ada2641cd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Аз живея вече почти пет години с идеята,че родителите ми мразят и не искат и да чуят за приятеля ми. Това е едно от най-гадните чувства и винаги ме боли когато виждам цели семейства,които са се събрали,защото децата им се обичат. При мен това никога няма да стане. Уча се да го приемам и отивам да живея далеч с приятеля си,за да бъде болката по-малка.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 48e4a2dee9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не разбирам защо децата, които осъзнават, че имат властни и вечно недоволни родители, държат да им се обясняват, да им споделят всичко и непременно да търсят одобрение и разбиране. Няма да стане. Това момче е твоето гадже, не тяхното и си е лично твоя работа и твой ангажимент. Не им говори за него, предполагам, че си имаш приятелки, с които да споделяш, ако толкова искаш.
Единственото ти задължение към тези хора е да не им създаваш сериозни проблеми, докато живееш в тяхната къща и те издържат. Така, като гледам, не си проблемно дете, така че просто си дръж личния живот за себе си. След година и нещо ще можеш да се изнесеш.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 62631962b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Не ги напъвай да мислят като теб, няма да стане. Като всички родители се притесняват за детето си, която е и момиче, на всичкото отгоре. Постепенно ще свикнат с всякакви неща, които са извън техните представи. Не прави резки движения, не се издънвай с обичайните издънки и те ще се от пуснат и ще ви имат повече доверие и ще ги е страх по-малко за вас. Не води война за момчето, е, естествено, ако тръгнат да го критикуват прекалено, ще го защитиш.

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 1dc2ecd1da
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Номер 4 много добре ти го е казал. Не е необходимо да имаш одобрението на мама и тате, за да си щастлива с гаджето. Запомни го, ако не искаш да станеш от тези, които уж се отделят физически от родителите като се изнесат, а остават емоционално зависими от тях - звънят на мама и тате всеки ден, споделят лични неща, дават отчети, допускат да им се месят в семейството и т. н. Просто спри да им се обясняваш и си живей живота, както на теб ти харесва.
Пушенето е гадно и вредно, даже ти можеш да му повлияеш да спре от сега, че после трудно се отказват, а и се харчат едни пари на вятъра. Купоните не са лошо нещо, не е необходимо да си Дева Мария във всяко едно отношение. Да, на вашите така им е по-добре и спокойно, но живота в дисциплина и послушание няма да те направи успешна и независима след това. Да не говорим, че и самочувствието ти ще пострада тъй като нищо не те оставят сама да правиш. Успех :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker