Какво да я правя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Какво да я правя?
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 1914 пъти
Здравейте. Аз съм М. на 15г. , момиче. Със най-добрата ми приятелка ни приеха заедно във една уж "елитна" езикова гимназия. Всичко беше перфекно - приеха ни в един клас, бяхме на квартира само двете. Но идва и едно НО - стигнах дотук само заради нея. Х. така да я нарека, много бързо и лесно се сдружи с целия клас и стана душата на класа, златната така я наричат. Всичко и провървя както до сега - езика ѝ върви супер, както и всичко останало. Аз винаги съм била затворена и естествено не общувам с класа, не съм говорила с тях нито веднъж, защото са наркомани (не знам че е така, усещам го). Х. обаче доста ме изненада с държанието си, не бях очаквала такива неща от нея. Точно на 15, 9 се нанесохме в апартамента - намиира се в оживен квартал, с доста тийнейджъри и в самия блок но мен не ме кефи като цяло. Та още първия ден се хвърли по някакви адски късите панталонки, момчетата я оглеждаха, на нея не и дремеше изобщо. Даже двама я поздравиха, бяха около 2 години по-големи от нас, а тя най-мазно им се усмихна и им отвърна на поздрава, та това е чист флирт! Естествено след това я смъмрих, а тя ми каза че е било просто от учтивост.
И другото което е - та тя почти не учи! Родителите и как я изпратиха в тоя голям град не знам! Учи около 2ч което е хипер малко за подготве в ЕГ, написва вс препрочита и ляга та заспива. И е пълна отличничка! Недоумявам! Знае всичко! Всички и казват че има уникална памет. А аз чета като ненормална и не изкарвам дори 4... дори преровям чантата и след като заспи за домашната написвам я и пак - нищо! Тя не знае разбира се! Парите също не цени. Преди месец бяхме в мола и принцесата реши да си купи спирала забележете за 15 ЛЕВА С НАМАЛЕНИЕ! Скарах и се, а тя ми се развика, какво ме бъркало, парите си били нейни.. Отделно всяка неделя като си отиваме в квартирата я питам с колко пари е за седмицата, не ме бъркало, да не ги е крала, та да ми дава отчети... Как може такова отношение! Аз я питам, а тя... Другия и кусур са момчетата - много ги върти.. за половин година учим, тя успя да си хване гадже от нашия клас е. Не знам какво му хареса както и да е. Трябваше да разбера седмица след като са тръгнали за това и ме заболя. Питах я за тези работи, даже и се развиквах а тя скри от мен... Също се случиха някои неща и вече не живеем заедно, тя е със семейството си и пътува вс ден. Преди няколко дни също взех телефона и скришом и влезнах във месинджър където се натъкнах на много интересни чатове - със момчета от нашия клас, на пръв поглед обикновени неща, домашни, но тези и пращат усмивки, сърца, стикерчета... не знам как гаджето и търпи Х. да си говори със вс момчета свободно. Дори на един П. пак от класа падна и се удари и потече кръв и Х. веднага побърза да му услужи с лепенка при това доста внимателно... подозрително.
Моля дайте ми съвет! Знам че съм права и разкрепостеното държание на Х. е недопустимо за годините и. Помогнете ми да си върна старата задръстена приятелка!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: eeaaccef2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Права е, не те бърка нито колко пари й дават, нито колко харчи, нито с кого излиза. Още повече пък по колко време учи, след като очевидно й стига да е отличничка. Не е важно по цял ден да е над учебника, а какво е научила в крайна сметка. И като общува с момчета това какво общо има с гаджето й? Всички си пращат стикерчета, сърчица и целувки. Просто от навик, не че означава нещо. А ти не се учудвай, че ти няма доверие да ти споделя, като само й крещиш за глупости. И с какво право й се караш и й държиш сметка? Да не си й майка?

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 8dc3ed3d13
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нямаш право да ровиш в личните ѝ вещи. Каква приятелка си ти? ! Това по колко лева харчи и за какво най-малко теб те интересува - ти ли ѝ даваш парите случайно? Сметка могат да ѝ държат само родителите ѝ (за всичко се отнася). Относно ученето - ами и аз бях като нея, никога не съм сядала да уча и винаги имах отлични оценки, само си пишех домашните за кратко време.
Само ще ти кажа, че прекалено много ѝ завиждаш и че задръстената си ти. Ако бях на нейното място щях да приключа всякакви отношения с теб. Не обвинявай нея за "разкрепостеното" ѝ държание, ами се погледни себе си и в най-скоро време се промени.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 06f39b89ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Ти си зло и коварно същество, което завижда и мрази другите. Заставаш зад норми и морали, само и само да скапеш чуждото настроение, защото твоето е кофти. Ето някой глупави неща, които каза:

"Даже двама я поздравиха, бяха около 2 години по-големи от нас, а тя най-мазно им се усмихна и им отвърна на поздрава, та това е чист флирт! "

А какво трябваше да направи? Да им покаже средния пръст? Да им се озъби?

"падна и се удари и потече кръв и Х. веднага побърза да му услужи с лепенка при това доста внимателно... подозрително. "

Да помогнеш на човек в беда - Колко позодрително?

"не знам как гаджето и търпи Х. да си говори със вс момчета свободно. " - Мисля, че си перфектен материал за инквизотор, само че времето е изтървано с около 400 години.

Не знам в каква затворена среда живееш, но дано имате табела, на която пише "НИЕ СМЕ СОЦИОПАТИ", че да знаят хората, да ви отбягват.
Само едно ми кажи! Щом мразиш това момиче толкова, защо изобщо ти е приетелка?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 5658b8b8ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Злобата е велико нещо ей. Последното изречение си го казва ''как да си върна старата задръстена приятелка? '' о богове, я се стегни, нито те интересува кой какви пари има, нито кой с кого си пише (ако е искала да ти е казала). Да й ровиш в чантата и да й пипаш личните вещи? Съжалявам, но според мен не си добре психически. Кратко и ясно-завиждаш. Момичето е отракано, в днешно време малките сте така. Това че ти си затворена и задръстена съвсем не значи, че всички трябва да са като теб. И по-добре спри с джобенето в личните вещи на ''приятелката ти''. Ти не си никаква приятелка :)

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 30b3fe6334
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Успя да ме накараш да кажа "Боже Господи", въпреки че съм атеист....
Според мен ти й завиждаш. Сега ще питаш защо? Ами, тя учи "само 2 часа" представи си и пак изкарва по-високи оценки от теб. Съучениците ти и околните й обръщат повече внимание на нея отколкото на теб. Щом изтъкваш колко пари харчи и за какво явно има и повече пари от теб. Просто е, имаш твърде свободно време и вместо да се захванеш с нещо ти ни се оплакваш от приятелката си.

 
  ...


...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 5f01bcff0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Не си права, ама изобщо!!! Приятелката си няма да я върнеш, докато си седиш все така задръстена! Че и завислива, кавгаджийка, клюкарка и критикарка си! Порасни, момиче! И отговаряй единствено за себе си!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: bacc0d1952
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Завиждаш! Приеми, че ще си втората цигулка. Нямаш достатъчно данни да се буташ с нея. За това, го приеми спокойно и бъди себе си, имай своя индивидуалност, имай достойнство.
И какво значи това, че още не си говорила със съучениците си, защото си била затворена!!!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 7fad57dcc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Да пази бог от приятели като теб, изяждаш се от завист, мила. Като не ти харесва кой те е вързал да си й приятелка?

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 8868d88c7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Права е! Ти не си готова да пораснеш, не искаш да приемеш, че не си толкова умна, успяла, интересна... Грубо е, но това е положението. Хубаво, че си имаш някаква лична идеология, но не бива да пречиш на другите да живеят както си искат, особено след като това нито пречи на техния живот, нито особено вреди на твоя, а само застрашава егото ти. Ти искаш да си приятелка с няой задръстеняк, защото така ще се чувстваш по-добре за себе си.
Дразниш се абсолютно всичко и това не е нормално
Това, че имаш гадже не значи, че не можеш да говориш с други момчета, на вашата възраст дори не е сериозна връзка и всеки може да си прави каквото си иска. Осъзнай се! Не можеш да контролираш хората! Не можеш и нямаш правото да им четеш личната кореспонденция, да се бъркаш във финансите им, личния им живот, любовния им живот и т. н
Ако, изобщо имаше някакъв личен живот, може би този на другите нямаше да ти се струва толкова интересен.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: c8d2257c36
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ревнуваш я... Трябва да я пуснеш... На тази възраст хората се променят много бързо. Намери си друга приятелка.... Престани да си мислиш, че я спасяваш по този начин, човек се учи доживот и това са нейните успехи и грешки.

 
  ...

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 7a0238580f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Момиченце, гледай си в своята паничка вместо да се занимаваш с глупости! Според мен приятелството помежду ви отдавна се е изпарило и за това вина имаш само ти, защото ти си тази, която непрекъснато я обсебва и задушава. Кой ти дава на теб правото да и държиш сметка и да ровиш в нещата и? Това могат да го правят само и единствено родителите и. Според мен най - добре се премести в друга стая , намери си други приятели и я остави да живее живота си както тя намери за добре. И си промени малко отношението към хората защото ако продължаваш в същия дух един ден ще останеш съвсем сама на този свят - без приятели, без мъж до себе си и без деца! Казва ти го човек патил си от подобни токсични хора и не става дума за приятелката ти!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 7a0238580f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ами ако не се занимаваше с простотии от типа да се бъркаш където не ти е работата и да ровиш в чужди вещи а си гледаше уроците със сигурност щеше да показваш по добри резултати в училище! Ако бях на мястото на вашите щях да те напердаша и да те върна в селското училище та да ти дойде акълът в главата!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 1ecae2f335
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Добре е направила приятелката ти, че се е изнесла от общата ви квартира то с такова токсично и задушаващо същество живее ли се? И как очакваш съучениците ви да те харесват като човек като въобще не си си направила труда да ги опознаеш като хора?

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: bb4317e9de
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Аа значи ти си задръстена и завиждаш, че приятелката ти вече не е такава. Какво искаш от нея? Тя на тебе някога търсила ли ти е обяснение за нещо? Ако ти започнеш да и даваш пари, тогава и дръж сметка. Сега могат само родителите и. Добре, че се е изнесла. И аз не бих живяла с "приятелка" като тебе.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: fbe920c095
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Според мен ти си задръстената в случая. Или завиждаш някак си или имаш психични отклонения, не те познавам нито те знам, но пази боже сляпо да прогледа, от такива като тебе

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 5fd91cd7c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Мацко, поработи си над пунктуацията, вместо да се занимаваш с това какво правят другите, че текстът ти губи смисъл на места. Според теб има ли разлика между “Обичам да готвя родителите си и домашните си любимци” и “Обичам да готвя, родителите си и домашните си любимци”? Такива злобни същества като теб неслучайно дълбаят дъното където и да отидат и ако си беше гледала собствения живот, сега нямаше да си в това положение.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 3b455c10a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   16, "Или завиждаш някак си или имаш психични отклонения"

...или историята е провокация.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: e153755321
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Никъде не прочетох да те е излъгала, да те е предала, да те е обидила. И аз на нейно място нямаше да ти казвам с кой си пиша, след като знам каква ще е реакцията ти. И да я питаш с колко пари разполага е супер нетактично. Дори и да сте си най-добри приятелки, пак никой няма право да държи сметка за чужди пари, а и има много по-важни неща, за които да си говорите, нали? Това ли е най-важното? Да й държиш сметка каква спирала и за колко пари си купува... Да не си и ги дала ти тези пари? И аз лятото в жегата нося къси панталони и изобщо не ми пука кой ще ме заглежда. Сигурно всяка жена я заглеждат на улицата и какво, да навлечем бурките ли? Най-нормалното нещо е някой като ти се усмихне и те поздрави да му отвърнеш със същото. Откога да кажеш на някой просто, , здрасти'' е чист флирт? Не е флирт, а просто възпитание. За момчето с лепенката, момичето просто е услужило. Като има лепенка, да я крие в джоба си ли? Нали затова сме хора и живеем в общество, за да се притечем на помощ един на друг, когато има нужда. Съжалявам, но за мен в тези случаи не е флиртувала, а просто се е държала любезно. А това да й ровиш в телефона не искам и да го коментирам... Разбери, че хората са различни и не може всички да сме еднакви. Да речем, че приятелката ти е по-общителна, сигурна съм, че ти имаш други достойни качества. Просто хората сме устроени така. Различни сме и всеки трябва да търси уникалното в себе си. Потърси психолог, ако трябва. Но поведението, което си описала, е обсебващо, параноидно и... трябва да се промениш. Казвам ти го съвсем добронамерено.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: d0e9c82303
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Минавала съм през нещо подобно и съм абсолютно съгласна с теб, че поведението и за 14-15-годишна е меко казано курвенско, но не се опитвай да я промениш - курвалъкът си е вроден, просто преди е била малка и не го е показвала. Това момиче няма как да ти бъде приятелка, намери си свестни и добри хора, за които писането с 10 човека от другия пол не е постижение.
И не слушай тези, които ти казват, че и завиждаш - те пред себе си се опитват да се оправдаят затова, че собствените им дъщери са такива. Да, аз съм жена и в днешно време 85% са курви, и то още от 14-годишни. И вместо да им ударите 2 шамара и да ги свалите на земята да се осъзнаят, вие им вдигате самочувствието, което и без това няма покритие.
Отдели се от нея, с нищо няма да ти помогне общуването с човек като нея. Но не и рови в нещата, не е приятно.
Ж25

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 80cffb45f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Мисля че и завиждаш. Проблема е в теб.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker