Маникюристка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121113)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Маникюристка
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 1134 пъти
Здравейте. Реших да Ви пиша, за да видя какво е вашето мнение.
Винаги съм се интересувала от маникюр. Още, когато бях на 5-6 започнах да се лакирам сама. С години ставах все по-добра и по-добра. И все повече ме влечеше. От малка го отхвърлях като професия. Майка ми ми повтаряше, че това не е сигурна работа и аз не исках да стана маникюристка, защото това било само хоби. Но с времето осъзнавам, че това много ми допада и бих искала да го работя. Какво лошо има? И тук идва въпроса. Какво да правя? Майка ми продължава да настоява, че това не е сигурна работа и трябва да уча висше, но аз не искам. Да, казвам си ще правя това, което аз искам, но все още е стои това "чувство" в мен, че това не е професия, не може да се храни семейство и тн. Какво мислите за тази работа и какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: 5d5fe613f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имам позната маникюристка, която не може да смогне на работата. Сигурно прави най-малко 2000 лв. на месец. Часовете са й винаги пълни от 10 до 18:30. Ако ти провърви е даже много по-доходоносна професия от така наречените ''скъпоплатени'' такива. Най-трудно е в началото, когато нямаш клиенти и все още не те знаят хората. Най-добре да започнеш работа в някой голям и известен салон, а когато натрупаш опит и клиенти винаги можеш да си вземеш помещение под наем и да работиш за себе си. Даже можеш да вземеш и друго момиче, да работи за теб. Така ще ти излиза и много по-евтино наемът. Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 85b7cf558f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Учи висше и работи като маникюристка. Аз правя същото понеже и работата в тази сфера ми харесва, и професията за която уча-също ми харесва. Трудно е понякога но си заслужава
ПС в началото бъди готова да вземаш много малко пари -така е в бранша... но направиш ли си клиенти... вече е друга работа. Според мен е хубаво в днешно време човек да си има една стабилна професия и една занаятчийска... все пак никога нищо не се знае
Така че не се отказвай от страстта си

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: da75896040
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ти си кандидатствай в университет, за да имаш диплома и една сигурна работа, но все пак си завърши курсове за маникюристка. Тези курсове никак не са чак толкова скъпи, но могат да ти донесат допълнителни доходи през студентските години. Можеш да работиш в салон всяко лято, можеш да го правиш и от вкъщи за приятели и познати през годината, когато се налага да ходиш на лекции. Хем следваш сърцето си, хем взимаш и мозъка със себе си. Съгласна съм, че тази професия не е от най-сигурните, защото имам не една приятелка, която е решила така да си вади хляба и имам някакъв поглед над нещата. На теория е по-лесно, на практика се налага да събереш клиантела и да се упражняваш доста. Все пак можеш да завъриш курсовете, така винаги ще имаш още една възможност за допълнителни доходи. Пък и кой знае, може би ще си много добра и ще има доста хора, които да идват при теб, следователно и ще можеш да изкарваш една стабилна заплата.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 756e8c72d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Кандидатствай в университет, за да имаш диплома и работа. А нека това да ти е хоби. Или втора работа.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 16b7442f40
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Нищо не ти пречи да учиш висше свързано с мода, дизайн или нещо подобно, т. е. нещо по-артистично и в същото време да работиш като маникюристка. И така хем майка ти ще е доволна, че учиш висше, хем ще учиш нещо, което има все пак малка връзка с маникюра. В крайна сметка хората рисуват какви ли не неща по ноктите си и е хубаво да имаш и известен талант да рисуваш. Е, за целта записваш нещо в Художествената академия. Пък и знае ли човек, някой ден можеш да станеш толкова добра, че да не лакираш в кварталния салон, а да лакираш манекенките преди ревю. Така, че макар и хората да не го разбират, това може да е страхотна професия и при това доста по-артистична от простото лакиране на нокти. А и ако майка ти продължава да мрънка, заявяваш, че всички работят докато учат, е аз работя като маникюристка. Даже това е прекрасна професия и за студентка, защото можеш така да си записваш часовете, че да ходиш и на лекции. Успех и не се отказвай от мечтите си, само защото майка ти не приема това като "сериозна" професия.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker