Оценките в училище. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Оценките в училище.
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 1496 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 13 почти 14 и съм в 7 клас. Проблемът е там, че майка ми много ми се кара за оценки знам, че е за мое добро, но не мога за един ден всичко да ми стане на петици и шестици. Онзи ден правихме тест по Български и днес госпожата ги върна и аз изкарах 4. Две точки не ми стигнаха за 5. Аз реших да и кажа и тя ме пита по какво е, а аз й казах по Български и тя както винаги почна да ми се кара, обижда и други. Прибраха ми таблета и ми викат, че от това не мога да изкарвам хубави оценки, а аз й казах, че не е от това. Също постоянно ме сравнява с другите ученици. Моята най-добра приятелка има по-слаб успех от моят и на нея изобщо не й се карат, но това мен не ме интересува. Аз полагам усилия стремя се да постигна всичко, но просто не мога. Мама ми вика, че трябва да стана медицинска сестра трябва да хвана стипендия. Но на мен просто не ми се учи, но знам, че трябва и е за мое добро, но един ден ще си викам е защо не бях пак в училище щях да бъда отличничка, но сега просто това не го разбирам. Ако може да ми дадете съвет как да уча пълноценно и да запомням ще съм ви много благодарна.

Биn искала да чуя дали има като мен и имате ли хубави оценки.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: ffc17d5b00
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Майка ми беше абсолютно същата до завършването ми. Ама не да вика 30 минути и да спре, а направо като изкарам 3 или 4 не млъкваше цял ден. Имала съм няколко 2-ки, но успях много добре да ги скрия, иначе не знам какво щеше да става в къщи.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 03a4392a68
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Съжалявам, не си виновна ти! Скрий си оценките! Пожелавам ти всичко да се нареди!
One girl

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 40924c21df
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Текущите оценки не са страшни, дори да имаш някоя по-ниска, това е съвсем поправимо. Стреми се срочните и годишните ти оценки да са високи, за да нямаш никакви проблеми с кандидатстването. Ако трябва да сме възможно най-точни, целта ти трябва да е да разбереш материала, за да се справиш добре на матурата. Оценките само са бонус за балообразуване. Стипендията също е само един бонус към труда ти, обикновено е малка сума, с която можеш да си позволиш не повече от 2 чифта дънки. Майка ти се ядосва, защото в училище е много по-лесно, отколкото в университет. Тук нещата лесно се поправят, защото имаш много време и много текущи тестове и изпитвания, с които имаш възможност за достигането на по-висок успех. Не ѝ се сърди, прави го за твое добро. Преди и аз все избеснявах, че майка ми се сърди за 4-ки, но по-късно съжалявах, че на моменти съм си спестявала ученето.
Намери твоя начин за учене. Странно е и според повечето хора пречи на концентрацията, но аз уча най-спокойно с музика. Имам тетрадка, в която записвам най-важното и това, което все забравям и след това уча от нея. Един вид си водя записки. Всички предмети от сорта на математика се разбират с решаването на много задачи и по никакъв друг начин. При геометрията има определени теореми, които просто трябва да наизустиш, да запомниш и да прилагаш. Нещо като питагоровата формула или като това, че страната срещу ъгъл 30градуса е 1/2хипотенуза. Въображението е голям бонус в този тип задачи, аз никога не се научих да си представям фигури, но ти се опитай. Литературата се взима най-напред с четене на произведенията, което много ученици си го спестяват, но това е начинът. Граматиката също до голяма степен е запомняне на определени правила. Разказвателните предмети не вървят на всеки, защото си е трудно да запомниш всичко от урока, но слушането в час, воденето на записки и четенето помагат. В повечето случаи е достатъчно да си внимателна по време на час и още там запомняш 50% от урока, вкъщи трябва само да го прочетеш няколко пъти и си готова. Като се прибереш, наяж се, оправи се и седни да учиш преди всички забавления. Това беше изпипан мой метод. Аз не сядах на компютър, не си пипах телефона и не излизах, защото трябваше първо да си свърша задълженията. Виж, след това не съм се спирала на едно място. Не отнема толкова много време да се подготвиш, особено след като си изградиш навик да учиш. С този навик и си спестяваш безсънието преди тестове.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 3952a646cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не съм съгласен с номер 2, от личен опит ти казвам, ПО-ДОБРЕ не крий оценки. Повярвай ми толкова лесно могат да се объркат нещата, че просто не е истина. Става десеторно по-зле. Родителите е напълно възможно да загубят доверието си към теб, а това е много страшно. Не ги познавам, все пак. Сега ще дам по същество. Трябва да седнеш и наистина да учиш здраво, да докажеш, че имаш воля да преодолееш мързела, не пред майка си и пред баща си, а пред самата себе си. Да докажеш, че си едно ниво над другите. Ще видиш един ден колко смисъл е имало от цялото това "конско", което са ти редили. Вместо да се разстройваш, трябва да се мотивираш, да направиш "на пук" (в добрия смисъл) на родителите си. Не ме разбирай погрешно имам предвид да няма за какво да ти се скарат, само да се гордеят. Ще видиш как всичките ти отнети развлечения ще се върнат и ти самата ще се чувстваш по-добре. Надявам се да съм ти помогнал.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 526ff4ba65
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От авторката:
Благодаря за което написахте. Майка ми е добра и тя не иска да ми се кара, но какво да прави все пак го прави за мое добро и аз се радвам, че някой мисли за мен. Относно оценките средна работа, но трябва да се стегна. Вчера имахме пробна матура не знам как съм се справила, но дано да е добре. На мен ми е по трудно да запомням и затова мама ви казва така - ако ти е по трудно да запомняш ще учиш по повече на почивки. Но сега се чудя къде да влезна дали в природни науки или в езикова. Мама първоначално беше за езикова, но след това каза за природни, защото нали ще се занимавам с медицината и така. Довиждане.

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 03a4392a68
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   От номер 2 към номер 4: Всъщност си напълно прав, но не във всяка ситуация е така! Но нищо, все пак родителите на всекиго са различни!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 99dabe8739
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За съжаление в България системата е сбъркана. Оценката има по-голяма тежест от реалните знания и се насърчава не ученето с разбиране и творческото мислене, а зубренето и бележкарството. Да, тъпо е, че майка ти се кара за оценки, но просто нещата са така направени, че понякога няколко стотни от оценката в дипломата могат да не ти стигнат за да те приемат в мечтаното от теб училище. И точно за това майка ти толкова държи на въпросните 6-ци. И тя е наясно, че 6 не винаги означава, че знаеш повече от някой изкарал 5, но когато се оформя бала и накрая се оказва, че няма да те приемат заради една 5, която ако беше 6 щеше да те вкара... ами доста боли. За това не и се сърди на майка си, тя просто се притеснява и иска да те приемат в добра гимназия, в крайна сметка си точно 7 клас, не 6 или 8 и тази година трябва да решиш къде ще учиш. Предполагам, че ако те приемат в мечтаното от теб училище и ако не беше 7 клас, а да кажем 9 майка ти нямаше да е чак толкова фокусирана върху всяка оценка... е или поне докато не дойде време да завършваш гимназия. Тогава пак ще има мрън, мрън мрън... защо имаш 5, няма да имаш хубава диплома и т. н. Така, че не знам какво да те посъветвам, освен наистина да се постараеш малко повече, поне докато те приемат в гимназията. И сама разбираш, че майка ти го прави за твое добро. И на нея не и е кеф вечно да ти се кара за оценки, но знае, че в 7 клас това е важно, колкото и да е субективна цялата тази работа с оценките, защото понякога човек изкарал 3 може да знае повече като цяло от някой изкарал 5 или 6 (просто този с 3, може да е имал лош късмет точно него ден да не си е бил научил или пък да е бил болен и за това да се е представил зле, нищо, че иначе си учи редовно. А в същото време този с 5 или 6 може просто да е имал късмет да го изпитат върху нещо, което е научил, а иначе да си е доста небрежен. ) Ама това е положението в българското училище и докато не дойде читав министър на образованието, който да промени нещата, ще трябва да си я карате така. Успех и не се сърди на майка си. Някой ден ще я разбереш, въпреки че аз и до сега не разбирам каква беше тази трагедия с 2-ките и 3-ките ми по математика в 6 клас. И на мен тогава ми се караха много, но това не ме спря да уча, да завърша и сега работя готина работа и без да правя и най-елементарните сметки. Е, добре, де научих се да не ме лъжат в супера и да си следя сметките за тока и парното, ама ако ме питаш за какво се учеха тези синуси, косинуси и т. н. и до сега не знам. :))
Горе главата, щом аз успях да завърша и да ме приемат в университета и ти ще успееш!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker