На 18 години съм и баща ми ме бие. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121008)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9585)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18477)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

На 18 години съм и баща ми ме бие.
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 1708 пъти
Просто искам да споделя и да питам дали съм единствената на 18 год, която я бият?
Всъщност не само мен, сестра ми също я бие. Той знае, че сестра има епилепсия, той знае че не трябва да прави това;той знае, че мама би си дала душата за нея, но уви той продължава да го прави! Знам че някои от вас ще си помислят че това е нормално и мерки за дисциплина... бла бла! Е да, но това си има граници! Като че ли аз толкова съм свикнала на тези шамари и юмруци, че като се случи и този път си помислих, поредната случка в която аз и сетсра ми седим прегърнати на леглото и плачем докато тя диша тежко, а той продължава да ни заплашва че ще ни спука от бой. След това осъзнах че това не е нормално. Прочетох статии в интернет за насилието над деца. Имали сме и двете и то неведнъж белези по тялото.
На мен наистина ни писна вече! Най-лошото е, че го обичаме все още! Всъщност не мога да кажа, че е лош баща. Той също много ни обича и е правил всичко за нас, но тези побоища-вече не издържам! Не сме лоши деца, аз не съм имала гадже досега, не пуша, не излизам. Сестра ми е същата-най-милото и умно същество на света. Все едно, замислих се какво мога да сторя по въпроса. Обмислях да ходя при "Закрила на детето" или да избягам, но и аз съм вече толкова объркана... Искам да направя нещо по въпроса ТОЗИ ПЪТ! Не искам няколко дни да не му говоря и после пак сякаш нищо не се е случило(както беше досега). Ако се опитам да говоря с него нищо няма да се получи- най-много пак да ни тръгне на бой.
Бих искала да разбера дали има и други, които се намират в моето положение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: ed636a9939
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз бях в твоето положение. и щом навърших 18 години, напуснах дома на насилието. Няма нужда да бягаш, ти си вече пълнолетен човек, намираш си работа, намираш си квартира, и отиваш да живееш там сама, и на спокойствие.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 396640538c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти си пълнолетна така че направо в полицията със сестра ти пишете жалба и да настоявате да бъде изведен от жилището и отказвате да си тръгнете от полицията докато той е в жилището и ако след това той ви посегне направо отивате при адвокат и в съдебна медицина срещу 40 лв да ви издадат медицинско свидетелство ако трябва дори с пари на заем и завеждате дело за насилие и искате ограничителна заповед, а ако тръгне да увещава майка ви и вас в никакъв случай не се подавайте насилниците си остават такива до гроб.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 8267238952
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Моето мнение е, че трябва да се запишеш на бойни изкуства, за да умееш да се защитаваш сама. Никой не бива да те бие - най-малкото пък собствения ти баща. В теб се е натрупала агресия. Трябва да я изкараш навън. Спри да бъдеш послушна и добра. Започни да слушаш метъл и се научи да бъдеш лоша и страшна ако е необходимо. Можеш да пробваш да му се разкрещиш и да му вдигнеш скандал. Рано или късно агресията, която си акумулирала така или иначе ще избие. Бъди силна. Не му се давай. Какво като е мъж? Вече си голяма.

Мъж на 35г.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: b58f5ed60a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Тъпанар!
Мило момиче ти си на 18. Завършвай и си намирай работа. После квартира. По-добре бедна и спокойна, отколкото бита.
Сестра ти е с епилепсия, мамка му! Знам колко е страшно това. Не са и нужни никакви силни емоции - нито положителни, нито отрицателни.
Ако и тя има 18 си хващайте багажа и майката и дим да ви няма. Ще се справите.
Даже нв му казвайте, просто като се върне от работа може да види, че ви няма.
Не, че ще спрете да го обичате. Но трябса да обичате повече себе си и майка си...

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 1f824ad386
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Много често жертвите на насилие оправдават насилника и вярват, че те са причината за побоя. Но не са. Вината е в този, който раздава юмруци. Майка ти да се стегне и да отиде на психолог, не е нормално да позволяваш да пребиват децата ти и да си траеш. Вече има организации, които се грижат за такива жени и деца. Баща ти е тъпанар, а майка ти е слабохарактерна. След време ще си намериш мъж и ако се окаже побойник пак ли ще му позволяваш да бие теб и децата ти? Поне ти прояви характер, да живееш в страх и безсилие не е живот, а мизерно съшествуване. По добре бедни на квартира, отколкото бити и мачкани в палат. Говори с училищния педагог, ако е свестен човек ще ти помогне.

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: c4e36292e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Без причина ли ви бие всеки път?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: c199b0f4de
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Задължително вземи сестра си като си тръгваш, защото иначе ще си го изкара на нея за това, че теб те няма, ще я измъчва докато не му каже къде си. Насилниците се развиват към по-лошо, насилието винаги ескалира, сигурно и сама си го забелязала. Ако нямате възможност да избягате, както ви посъветва номер 2 - в полицията, пишете жалба, изисквате да се направи нещо.

 
  ...
преди: 6 години, 29 дни
hash: 2400ebb13a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   А защо ви бие? Пие ли или защото така му харесва. На човека му е дошло до гуша от вас. 18 години само с вашите проблеми. Множко му идва.

 
  ...
преди: 6 години, 29 дни
hash: 4eb113844d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това е ненормално баща Ви да Ви бие. Направи всичко възможно да се махнете, от там, или той от вас. Знам какво е да имаш епилепсия. Но да те бият, и то собствения ти баща!!? ОтВратително. Нека майка Ви да ви вземе Да вземе мерки! Или говори с вашите баба и дядо, и на всяка цена се оплачете в закрила на детето!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 28 дни
hash: 0a6509d521
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Майка ви къде е в тази ситуация ? Защо не го заплаши,че ако ви бие,ще се разведат ! Иначе каква е причината за този тормоз,обижда ли ви ?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker