Родителите ми не ми дават да чета книги!!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Родителите ми не ми дават да чета книги!!!
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 3047 пъти
Здравейте...
Момиче съм
От малка винаги съм била пленена от книгите и от това изкуство и винаги съм обичала да чета. Тази година желанието ми да чета книги стана много огромно и само това ми е в главата. От началото на тази година съм прочела над 10 книги, но съм си ги купувала тайно от нашите!!! Родителите ми не ми дават да чета книги, не ми дават да си купувам книги и тн. Смятам, че това в пълно безумие ТА ТОВА СА КНИГИ!!! Не искам цигари или гримове, аз искам да трупам знания в различните сфери!!! Обожавам да чета и ми е много гадно като трябва да си купувам книги и да ги крия от нашите. Не мога да чета спокойно така, притеснявайки се, че нашите ще ме видят с книга в ръка. Смятам, че много родители биха се гордели ако децата им бяха запленени от книгите и не си откъсват вниманието от тях... Само че моите ме са от тези родители... Много ми е болно затова.. Просто искам д аим променя мнението и да не се налага да си крия книгите...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: aebec1d47d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Чети онлайн книги от интернет.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 1c7d13aa41
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

3.   Момиче, остави ги тия книги. Няма файда от тях. Вземи се напий като нормалните тийнейджъри.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 7965ff1fd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Вашите наистина не са добре вместо да се гордеят, че не си губиш времето онлайн те се мръщят. Колкото до книгите може да вземаш от училищната библиотека или да си ги сваляш в ел. вариант на тел. има един сайт https://chitanka. info/ аз съм си сваляла оттам книги понякога или съм ги чела направо в сайта. Така може и доста пари да спестиш. Твоята е история е все едно от романа "Матилда" на Роалд Дал там главната героиня е интелигентно момиченце обичащо да чете и да учи, но простоватите и родители са против това.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: ec09a398a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз пък не чета книги, а родителите ми често ми казват да започна да чета. Даже понякога не са ми давали да стоя на компютъра, а ми казват да взема да чета. Ама това продължава ден или 2 и после си е пак същото. Ако мойте родители бяха като твойте, а твойте като мойте щеше да е много добре.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: ea8067a758
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Моите всеки ден ми повтарят по 100 пъти да чета книги, за да се развивам, а при теб... мале, мале просто не е за вярване какви родители има вместо да са горди с това, че имаш желание да четеш, те не ти дават.... и каква е причината да не ти дават се питам аз? Та книгата е знание...

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 7965ff1fd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Карай приятелите ти да ти подаряват книги за рождения ден като са подарък вашите няма как да не се примирят пред свършен факт. Другият вариант, който ти предложих в предишен мой коментар беше да си ги четеш на телефона в електронен вариант така няма да разберат хем ще спестиш и пари.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 66edd51652
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не мисля, че съществуват такива родители.
Ако са ти направили забележка е било защото не си четеш уроците и имаш слаби оценки, а четеш странична литература

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 53e5d3498a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Защо не ходиш до библиотеката? Няма нужда да си купуваш всяка книга, която искаш да прочетеш.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: ad5b3fced7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Вместо да си купуваш книги можеш да си ги вземаш от библиотеката. Карта за нея едва ли струва повече от 5 лева.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: d1298e159d
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

14.   Още от малка си била пленена от книгите, а сега на колко години си и какви книги обичаш да четеш. От началото на годината си прочела над 10 книги, а нещо запомни ли от тях. Ти освен да четеш с нещо друго занимаваш ли се. Знаеш ли какво е работа или за теб работа е да четеш. Повече от 3 книги на месец не е ли множко това! Как намираш време за други неща! На хвалбите си много добра ама за многото четенето май прекаляваш. Какво научи от толкова много четене, я ни светни малко.

 
  ...

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: e112ca6a14
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Kaкви книги четеш? Излизаш ли на вън, имаш ли приятели?

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 98d7ca0510
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Искрено се надявам това да е измислена истоеия. Ако не е, тези родители са за бой!
Мило момиче - чети си. Колкото и каквото ти е на сърцето. Ако ти се пречкат - опълчвай се. Не знам на колко си, но ако си на 13 или повече, е крайно време да започнеш да прокарваш чертата отвъд която решенията са само твои. Четенето попада именно в тази сфера от занимания, където никой няма право да ти казва дали да го правиш или не. Решението е твое, абсолютно и неприкосновено.
Още повече, никой не може да те спре - не ти дават да си купуваш книги, има библиотека, нямаш библиотека под ръка - има онлайн издания както и масиви с безплатна литература.
Винаги има начин.
Аз съм расъл сред книги (по същество апартаментът ни представляваше бинлиотека) и не мога да си представя живота без нещо за четене.

Съчувствам и ти желая успех в начинанието и дано ги убедиш да спрат да ти се пречкат!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: dab99097d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Гласувах отрицателно, демек с една звездичка, за номер 3... Не за друго, ами защото не са много тези, които ще схванат сарказма в лаконичния му коментар, извинявай колега, но надценяваш аудиторията!
към авторката: Мила, мен ме боли, че не съумях да предам любовта си към четенето на моите, вече пораснали деца - или я имаш, или я нямаш... Е, не че изобщо не четат, но пет-шест книги на година, аз не ги броя, за ужас и почуда на номер 14. Поне ги направих грамотни по моите изисквания, берекет версин!...
Дали са ти тук, прекрасен съвет, аз също чета в Читанка, също и в Рулит.бг и то - онлайн, не е нужно да сваляш. Е, няма ги най-новите книги (в Читанката, май ги качват три-четири години след издаване на хартиен носител), но има какво да четеш, бъди спокойна. Дерзай, мило дете,

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: fc1751b1f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Може би се карат заради това, че харчиш прекалено много за книги или защото заради тях не обръщаш внимание на света около теб. Пък и зависи какви книги четеш. От романтики наистина няма полза относно това да се образоваш малко. Не че аз чета нещо кой знае какво, но все пак. В действителност книгите няма да ти помогнат да завършиш или да получиш работа, затова отделяй повече време на ученето и може би на външния си вид. Не се застоявай у вас, за да четеш, а излизай и се разхождай. Картата за библиотеките е 4-5 лева, а в училищните библиотеки е безплатно, а и ако имаш приятелка с много книги-вземай от нея. Наистина книгите са си голям разход за родителите ти. По мои сметки миналата година сигурно съм щяла да похарча около 800 лева за книги, ако не бяха всички те от библиотеки или онлайн.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker