Трябва ли да се чувствам гузно? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Трябва ли да се чувствам гузно?
преди: 6 години, 27 дни, прочетена 1216 пъти
Наскоро една приятелка се раздели с гаджето си и той реши да се премести да живее на друго място. Така се оказа, че тя трябва да плаща наема на апартамента, в който живее сама. Тъй като хазяйнът и не беше сигурен в нея, че ще справя сама, просто и даде срок да напусне. Тя дълго време се луташе и не знаеше какво да прави, как ще се справя сама с наеми, сметки и т. н. Изведнъж се събра с една друга нейна приятелка, която също си търсеше квартира и решиха да живят заедно. Намериха си много хубав и голям апартамент, модерно обзаведен, но съответно и наемът не му беше малък. За мен лично момичето, с което живее моята приятелка е много несериозно, защото често сменя работата си, а дори точно когато се местиха в новия апартамент, тя изтегли заем, за да си купи кола. От друга страна пък моята приятелка си е човек на живота. Не мога да кажа, че прахосва цялата си заплата по заведения и дискотеки, но не е и като да си седи постоянно вкъщи. Девизът и е, че живеела един живот и трябвало да го живее както трябва. От агенцията, с която си наеха новия апартамент им искаха два наема напред, депозит и отделно още около 300 лева за някакви документи. Нямам представа дали от самата агенция са измамници, но в крайна сметка, това си е техен проблем, за който те двете не са помислили. От еуфорията по новия апартамент, а и от това, че ги притискаха срокове, да напуснат старите си жилища, сякаш не мислеха трезво и такива неща не им правеха впечатление, още повече, че и не се замислиха, че голям апартамен означава и големи разходи, сметки и т. н.
Аз от своя страна не живея под наем, живея с наще и просто все още имам възможност да си спестя някой друг лев. Дори бих казала, че от доста неща, нормални за хора на моята възраст се лишавам, просто защото си имам една мечта и искам да спестявам за нея. Тоест съм другата крайност на приятелката ми.
Та наскоро моята приятелка ми сподели, че искала да тегли заем, защото имали затруднение покрай многото наеми напред, депозити и другите пари, които им искат от агенцията.
Съвсем спонтанно ми хрумна идеята, вместо да тегли заем от банка и да връща след това лихвите, да и дам аз заем, тъй като за момента просто ги имам парите и мога да и ги дам. Просто наистина исках да и направя добро, защото въпреки че приятелката ми като цяло не си прави сметка и едва ли не живее за мига, чисто като човек е добър и честен човек.
Тя много се зарадва като и предложих идеята си и на шега каза "Супер, ама да не вземеш после много да ме пришпорваш да ти ги връщам", което някак си ме накара да си замисля. Да, за моментът ги имам тези пари, бих и ги дала на драго сърце, но след няколко месеца, когато на мен ми потрябват и си ги поискам обратно, почти съм сигурна, че тя няма да има може да ми ги върне, тъй като наистина сметките по новия апартамент ще са големи.
Да уточня, че на мен тези пари ще ми трябват на определена дата, тоест до тогава нямам абсолютно никакъв проблем да и ги дам, но като знам, че тя няма да може да ми ги върне до датата на която ми трябват, се разколебах. За съжаление този факт не го бях помислила преди да и предложа, а пък и наистина си мислех, че тя иска парите, просто защото за момента ги няма. Казах и, тя определено се сдуха много и въпреки, че ми каза, че не съм аз виновна, просто някак си го усетих в тона и, а и аз наистина донякъде се чувствам виновна.
Въпросът ми е вие какво мислите. Мисля ли според вас само за себе си, и грешно ли поставям наистина това дългочакано нещо от мен на първо място или приятелката ми сама е виновна за необмислените и спонтанните си решения?
Да поясна, че не сме най-добри приятелки. Просто бяхме колежки, но наистина я усетих като добър човек, в който няма злоба, но пък от друга страна в нея не ми харесва това, че малко или много е разсипница. Колкото пари да има ще ги похарчи. Когато сме говорили на тази тема и аз съм и казвала, че според мен не се прави така, а трябва да мисли в преспектива, тя отговаря, че не знаела какво ще и се случи утре и искала да си прави кефа, а аз от своя страна не съм си била живяла животът пълноценно и съм била стисната.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 26 дни
hash: ab65fa34f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не! Не трябва ти да плащаш за чужди грешки! В никакъв не й давай от парите си, няма да ти ги върне. Нека се научи.

 
  ...
преди: 6 години, 26 дни
hash: e4490baa53
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не и давай никакви пари! Няма да ти ги върне никога, ще започне да те отбягва и да се обръща на другата страна на улицата като те срещне! Кажи и че си размислила и парите ти трябват. Това е.

 
  ...
преди: 6 години, 25 дни
hash: e153e7e9ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не ѝ давай пари, няма да ги върне.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker