Мразя се - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Мразя се
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 1452 пъти
Здравейте! Напоследък много започна да ми тежи един мой комплекс, че съм скучна. Пубертетът ме удари рано, в 4-5 клас изглеждах по-голяма и се държах като тийнейджърка (без да пия, пуша и т. н. ), просто порастнах по-бързо. Тогава бях по-уверена, имах някакво самочувствие и не се мразех. След 1-2 години започнах да се затварям повече в себе си (по природа съм по-мълчалива, скромна, малко срамежлива, обмисляща всичко и негативна), започнах да се депресирам и тогава започнаха да ми казват, че съм скучна. Тогава пак си общувах нормално, имаше хора, с които като бяхме насаме нямах какво да им кажа, но не обръщах много внимание на това. И сега след още няколко години трябва да съм по-общителна, да ми идват идеи, да правя глупости и да се забавлявам като съм в тийнейджърските си години (не ме разбирайте погрешно, имам приятели, макар и малко, излизам, въпреки че излизам с най-близките няколко и се забавляваме), но от 1 година сякаш съм зациклила и не се развивам психически, всички други са пораснали, а аз само им се възхищавам на простачките, които общуват с лекота и разсмиват постоянно... Вече ми е трудно да разговарям и с най-добрата ми приятелка, с която се познаваме от много време. Всеки ден мисля като съм с приятели, че няма какво да кажа толкова и съм скучна, и това ме измъчва. Дори не искам да излизам, защото след това се чувствам много изтощена психически заради това, но го правя. Много съм се намразила. Имам доста комплекси и нямам самочувствие и увереност. Като съм в добро настроение си втълпявам някаква увереност, за да се справям в даскало. И като се разлигавя също. Тогава мога да правя всичко, да говоря постоянно и да разсмивам. Но вече рядко мога да се разлигавя. Може да преувеличавам, но като усетя дори и кратко мълчание с хората или човека, с когото съм, се сдухвам. И като съм с повече от един приятел, ако замълчим имам чувството, че аз внасям това настроение с моите притеснения и, ако тези хора са сами, няма и секундна да мълчат. Като цяло се намразих, защото осъзнах, че не съм нищо специално, както ми се казваше един по-възрастни човек преди време. Че съм много умна, красива, способна... А сега се чувствам много затъпяла, оценките не много добре, а преди време бях отличничка. Харесвам си лицето, но не и тялото. Чувствам се тъпа и, че в нищо не ме бива. Нямам хобита, интереси, цели... Искам просто да се заобичам.
Съжалявам, че историята ми е толкова объркана, но трудно изразявам как се чувствам. Моля ви за съвети как да спра да се вторачвам върху това, че няма какво да кажа толкова.
Моля историята ми да бъде публикувана!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 29 дни
hash: 68540caee0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако знаеш английски отиди в youtube и напиши ''How Not to be Boring'' и ще ти излезе едно клипче от канала ''The School of Life''. Излгедай го и ще ти даде някаква на идея за как да оправиш това

 
  ...
преди: 6 години, 29 дни
hash: 78f2325eea
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма да ти казвам колко е важно да имаш самочувствие, както ще кажат останалите хора в коментарите. Причината е, че липсата на самочувствие е първият признак за наличие на специфичен вид интелект, който може или да те срине, или да те изстреля в небесата. Това, което аз визирам е самокритичността.
Липсата на самочувстие е много по-добре от наличието на голо такова.
Като за начало, сега ще ти кажа концепция за справяне с твоя проблем и използването на пълния ти потенциал.

1. Учи, за да си умна!!! - С други думи, не учи за оценки, а за знания. Общата култура, която не всеки има ще те прави винаги нещо повече от масата.
Пример: Учи по история, география, физика, математика, химия, биология, философия, музика, избор. изк. и т. н. в детайли, не само от учебниците, които МОН ти дава, а и от Интернет. Имаш свободен достъп до информация 24/7, възползвай се!!! Помисли, колко време губиш за правене на нищо и вложи част от него в учене. И запомни ако нещо не ти е интересно, значи не си вникнала в детайлите, не го разбираш и трябва още време да му отделиш.

2. Чети книги, интересувай се от изкуство!!! - Книгите помагат за подобряване на комуникационните умения, интересни са, помагат за намиране на тема за разговор. (Препоръчвам ти една леко скандална книга, покрай която лесно може да завъртиш тема за разговор- Лолита на Набоков) Чети си и книгите от училище Декамерон и Бел Ами са много интересни за учениците гарантирано:Д.
Интересувай се от музанти, художници, актьори. Винаги може да се започне разговор за тях. (Салвадор Дали е много заинтригуващ художник) Музиканти и актьори няма смисъл да ти казвам.

3. Здрав дух в здраво тяло!!! - Спортувай нещо или просто играй упражнения по 10-20мин на ден. Виж в уоитубе, там има тренировки по 10мин. Ще се чувстваш в по-добро настроение, даже щастлива. Като студентка по медицина мога само да ти кажа, че има физиологично доказателство за това.

4. Бъди естествена!!! - Какво значи това, ами винаги казвай какво мислиш без да се интересуваш от това дали ще те харесат или не. Уловката е, че трябва да го правиш само когато ти искат мнението и винаги да се стремиш към деликатност.

5. Нека интересите ти да бъдат твоите цели!!! - Тази която искаш да бъдеш след 10г. Направи си тефтерче с мечти и графици и се стреми да изпълняваш поставените си цели. Започни с изпълними задачи. Това води до усещане за удовлетвореност, което води до подплатено! повишаване на самочувствието. (Пример: Вторник 1 да науча столиците на всички европейски държави 2. на прахосмуча стаята 3. да науча по биология 4. Да направя 10мин тренировка за крака и дупе 5да изям две ябълки)

5. Винаги гледай новините и се интересувай от политика!!! - Пак актуална тема за разговор, а и за един млад човек е много срамно да не разбира от политика в една демократична държава като България, защото хората са тези които имат свободата да избират как да бъдат управлявани, но само ако имат представа за тази си свобода!!!!

6. Учи езици, колкото повече, толкова по-добре!!! - Те са връзката с външния свят. Английският трябва да ти е адванс С1ниво поне!!! Задължително ако не знаеш английски започвай да го учиш, много е важен!

7. Не го мисли, не се обвинявай, живей за себе си, а не за да се насилваш да говориш с хора които те натоварват. Не си длъжна да комуникираш с тях. Ти си ти и се стремиш да станеш личност! Ако те не влизат в плана, просто ги отстрани и намери такива, които ти допадат. *
8. *Ако пък все пак прецениш, че няма да си сменяш приятелите. Недей да се чувстваш, все едно си на интервю за работа, (инак казано да премисляш всяка дума с цел да ги впечатлиш) а говори това което ти е на сърце или пък нищо не казвай, не защото си скучна, а защото не ти се говори.

9. Бъди винаги чисто облечена и изкъпана, просто трябва да го добавя в плана, за протокола.

10. Храни се здравословно, хубавата храна помага на мозъка и тялото да функционират правилно. Липсата на минерали и витамини може да доведе до депресивни състояния. Плодове и зеленчуци задължително да има в диетата ти.

Изпълниш ли тези правила ще бъдеш, , нещо особено, , със самочувствие с подплата бъди сигурна.
Ти трябва не да се самосъжаляваш, а да се самоусъвършенстваш. Тогава няма да се мразиш, а ще се обичаш.
Няма да си чувстваш скучна, просто защото ще имаш друг поглед нас света, себе си и случващото се. Хората около теб също ще видят промяната и няма да те определят за скучна, а за интелигентна.
Ж 24години

 
  ...
преди: 6 години, 28 дни
hash: 21bb6e8eeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Благодаря Ви!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker