В депресия ли съм? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

В депресия ли съм?
преди: 6 години, 22 дни, прочетена 1289 пъти
Здравейте, приятели!
Аз съм момиче на 16. От две седмици се чувствам много зле - не намирам смисъл в живота си, в това да продължа да живея, чувствам се изгубена, не мога да намеря себе си, не знам коя съм, постоянно се опитвам да подражавам на някого, защото не мога да бъда себе си. Не мога да намеря смисъл в абсолютно нищо. Също така постоянно се затварям в себе си и много трудно споделям нещо на някого. Винаги съм имала ниско самочувствие и това е още един проблем. Напоследък много напълнях, защото започнах да се тъпча постоянно и това също много влияе на сегашното ми състояние. Имам приятели, които се страхувам да не изгубя, защото последните седмици съм най-лошата компания. Обзета съм от мисли, втренчвам се в една точка и потъвам в мисли за това как моя живот няма смисъл, не знам какво да следвам, не знам в какво ме бива.... Всичко изведнъж загуби смисъл.... Много се страхувам, че това мое състояние може да се окаже депресия и да трябва да ходя на психолог или психиатър. Не мога да споделя дори с майка ми по простата причина, че я смятам за прекалено чужда, аз нищо не споделям с нея и се срамувам да й кажа: Мамо, чувствам се зле, не намирам смисъл да живея. Може ли, ако някой е изпадал в подобна ситуация да ми каже как да постъпя и да ми даде съвет, защото не издържам вече... плача всяка вечер и се чувствам ужасно.... Моля ви помогнете ми!

Много се надявам историята ми да бъде качена, защото нямам към кой да се обърна за помощ. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 22 дни
hash: c3306aa2c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз бях години в това състояние и понякога все още изпадам, но засега държа нивото.

Да, прилича на депресия, но в сайта може би малко хора имат образованието да определят какво ти има. Имай предвид, че депресията може да е моментно състояние, предизвикано от (например) загуба на близък човек, раздяла, предателство и други тежки моменти и да отмине, но може и да прерасне в клинична такава. А клиничната депресия от своя страна има много видове, които трябва да се определят от специалист, както и дали състоянието е такова и от какво е предизвикано. Едва ли ще посетиш психиатър, по- скоро ще е психолог и няма нищо срамно в това! Имаш проблем, който ТРЯБВА да разрешиш, защото може да се задълбочи, и ти търсиш неговото решение. Търсенето на решение на даден проблем е най- нормалното нещо, а и не си длъжна да разказаш на всички, че посещаваш специалист. Ако този проблем стане по- сериозен, можеш да стигнеш до самонараняване, отчуждаване от околните и куп други неща.
Може да не си близка с майка си, но тя все пак ти е майка. Сподели с нея как се чувстваш, би трябвало да прояви разбиране.

Моето лично мнение е че част от проблема идва от ниското ти самочувствие, а качването на килограми само го доунищожава. Прекаляването с храната може би потиска някои твои вътрешни проблеми или играе ролята на заместител на нещо в твоят социален живот (любов, разбиране от околните). Плачът е вследствие на тези неща. Може да плачеш, защото се чувстваш неразбрана, недооценена, може да е от безсилие, но 100% е защото нещо ти тежи и по този начин "изкарваш" болката навън. Но това е само мое мнение, нямам необходимото образование да определям.



Black Sabbath

 
  ...
преди: 6 години, 21 дни
hash: d2b24ce51b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не мисля, че си в депресия. Депресията е много сериозна болест, която не бива да се диагнозира с лекота. Още повече тя трае много дълго от няколко месеца до години. Според това, което пишеш личи, че преживяваш лош момент, но не бива да се предаваш или да се отдаваш на негативността. Всичко минава с времето, не се старай да бъдеш никой друг освен себеси. Дай си малко време, пробвай някой спорт или нещо ново, но не се предавай! Успех!
Ж. 32

 
  ...
преди: 6 години, 13 дни
hash: 260e65fe4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   От авторката:
Благодаря ви за разбирането. Номер 1, наистина изглежда, че разбираш малко или много от тези неща и бих се радвала да споделя с теб и на лично, защото имам нужда от някой да ми даде съвет и кураж или просто да ме разбере. Номер 2, намирам се в това състояние вече близо месец. Чувствам, че не съм на себе си и това не съм аз. Истината е, че преживявам доста лоши моменти напоследък и това може да е причината за това ми състояние.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker