Физически и вербален тормоз в училище. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Физически и вербален тормоз в училище.
преди: 6 години, 24 дни, прочетена 1783 пъти
Здравейте! В класа ни има бежанец от Сирия, няма да разкривам лична информация, ще променя името му на Ахмед. Общо взето ние(класа) се държим добре с него, опитваме се да бъдем толерантни с него и да показваме приятелски отношения, но в последно време това стана невъзможно. Става въпрос по-точно за мен и моите двама приятели, имаме си нещо като групичка и в междучасията сме заедно. Ахмед веднага идва при нас и започва Да ни обижда, наричайки ни с обидни прякори и нецензурни думи(най-често полови органи и псувни на майка). Това продължава от няколко месеца, опитваме се да кажем на класния си ръководител, но веднага след това Ахмед отива при нея и започва да лъже как ние сме го били, обиждали и т. н, че той само се защитавал. Разбира се, тя вярва на него. Започва да ни се кара за това как той бил от Сирия, там има война и трябва да бъдем толерантни. Резултат — Ахмед печели доверието на госпожата и обръща вината върху нас. До днес тормоза беше само психически, но в голямото междучасие той прибягна към насилие. Може би ви звучи детинско, но в действителност става дума за истински удари. Дума да не става за игнориране/отбягване. Той ни следи и както и да се опитваме да не го забелязваме, той идва при нас и се започва отново. Класната, както винаги, отвръща с нещо от сорта на:
“Не ми говорете как той ви е тормозил, защото и вие него го тормозите(лъжи). Не ви ли е срам? ” И отново започва да си го защитава и ние излизаме виновните. Имам нужда от съвет как да се справя с него, защото ми предстои изпит(7 клас) и наистина искам да се фокусирам върху ученето, освен това вече не се търпи. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 23 дни
hash: f6f526fdad
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! Много е потискащо да не ти вярват, а и да те набедяват :( Ако отреагирате и докажете, че е той, само ще си навлечете още беди . А едва ли ще го накажат подобаващо. Затова според мен отсъствайте колкото може (сигурно ходите на частни уроци) или като сте там стойте на места, където има учители или повече хора. Само за това се сещам...Успех на изпита!

 
  ...
преди: 6 години, 23 дни
hash: 8407847992
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Такива са бежанците - не обръщайте внимание на това идиотче- без извинение

 
  ...
преди: 6 години, 23 дни
hash: f243d50186
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Кажете на родителите си и нека отидат да се разправят с класната, щом е толкова малоумна и не ви разбира, както и да отидат при директорката, за да обяснят за неадекватното и поведение. Може и родителите на сириеца да се извикат също, да го научат на възпитание малко, ако не става ще настоявате за неговото изключване :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 23 дни
hash: 939e8d0486
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Един на брой циганин ви прави няколко човека на маймуни?? Толкова ли женствени станахте момчетата в днешно време.. думи нямам.

 
  ...
преди: 6 години, 23 дни
hash: 8aa86cfc9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Този е типичния пример за ислямист - нагъл, лъжлив, лицемерен, подъл, неблагодарен насилник с манталитет на пумияр - хапе кротките и слабите а лиже ботуша който го тъпче. Ти и приятелите ти и сами може да се сетите какво да правите с такова животно.

 
  ...


...
преди: 6 години, 23 дни
hash: 0372bf50b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Така и така класната ви няма доверие, поне го оправдай. Използвай негова слабост - Сирия. Атакувай го по този въпрос и мисля, че би се засегнал доста.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 23 дни
hash: 2ebe27b066
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Отнесете въпроса до директора. Може да направите клипчета за доказателство.

Дядо Торбалан

 
  ...
преди: 6 години, 23 дни
hash: 1061bb0670
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   И представете си Ахмед е сам е единственият сириец в училище? ! Ако не беше сам и имаше още дузина като него представи си за какъв тормоз щеше да става на въпрос? ! Предлагам вие всичко задружно да му покажете къде зимуват раците! Еврогейските толерасти искат да наложат сектата си и плана бялата раса да бъде изтрита от лицето на земята върху нас също, народ който никога през историята си не е дискриминирал който и да било! Един як пердах ще го сложи на място тъкмо като дойдат и останалите ебачи на кози да си знаят какво да очакват и че ние не сме като педалите в ЗАПАДНА ЕВРОПА!!!

 
  ...
преди: 6 години, 23 дни
hash: 1adc170771
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Чест му прави на момчето, че не се преструва, а ПОКАЗВА ИСТИНСКАТА СИ СЪЩНОСТ. Един ден като станат мнозинство в Европа тогава ще видите от тяхна страна толерантност и търпимост. Те са такива и колкото повече си затваряме очите и блеем в общото стадо, толкова по-зле ще става за нас.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 23 дни
hash: 456e79bc39
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Здравей. Проблема е сериозен и донякъде деликатен.. Искам да ти кажа, че ако се разшуми може даже и журналисти да се намесят. Да. Те обичат такива теми за реда в училище а става ли дума за бежанец, още повече ще проявят интерес. Това ти го казвам само като крайност, която е напълно възможна. Но преди всичко трябва да говориш с родителите ти на всяка цена!!! До седмица най -много да се направи нещо. Трябва да я натиснете тая учителка. Не може такъв терор. Знай си правата. Знай, че ти имаш повече права от сириеца!! Смело напред и действай. ;)

 
  ...

...
преди: 6 години, 22 дни
hash: 802392b60e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Снимайте го или го запишете за да докажете

 
  ...
преди: 6 години, 21 дни
hash: 1558eab512
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Виж сега. Аз съм момче на 19г. и винаги търпях като малък и после като тинейджър, цигани и араби, защото майка ми правеше всичко възможно да ме убеди, че не трябва да се обаждам, защитавам и тн. пред такива. Цялата работа беше, че не и се занимава с разправии и проблеми затова ми вдигаше скандали за най-малкото нещо. Отгледаха ме в моята стая като някакво животно, без контакти с външния свят. Жалко, че го разбрах късно. Такива майки ни съсипват. Това е най-грешният подход. Кажи ми само как може някой да те тормози без причина, а ти да не реагираш. Защо? Защото така сме научени. Промиване на мозакът се нарича това. Цезър е казал-, , Страхливецът умира хиляди, пъти преди наистина да умре". Тоест ако търпиш сега, занапред ще ти се смачка самочувствието и ще става все по-зле и по-зле защото се превръщаш в жертва, страхливец, което пък се забелязва много лесно от гадните копеленца и винаги ще те мачка някой.
Повярвай ми знам за какво говоря. Просто му разбий главата. Как може да очакваш помощ от госпожата.
Първо:Тя е възастен, не върви да се занимава с децки проблеми.
Второ: Не и се занимава, учевидно.
Вие сте на една възраст тоест сте равни. Както в работата така и в отношенията ако не дадеш нама да получиш. Грешно е да учакваш госпожата да те защитава. Реално тя няма защо да го прави. Пък и да те защити в училището, нали ще се срещнете извън него. Тогава кой ще те защити? Какво правиш тогава. Изправи глвата, погледни го в очите, стисни юмлука и му счупи главата. Знам че не е хуманно, ама няма хуманно в истинският живот. Това е. Простия и наслника не можеш да го пребориш с думи. Той иска насилие и докато не го получи няма да се спре с тормоза.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 20 дни
hash: 456e79bc39
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Смятам, че номер 13 е прав. Не бива да задържаш гняв в себе си.

 
  ...
преди: 6 години, 20 дни
hash: 6450f451e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Хубава работа, ама циганска! Един братовчед на баща ми беше така. Намери си някаква бежанка от Сирия (или беше от Ирак, не съм сигурна), бяха много щастливи, ожениха се, и 2 деца им се родиха... момичето изглеждаше мило и приветливо, добра домакиня и грижовна майка и съпруга. Обаче наскоро дочух, че постоянно се карат. Братовчедът на баща ми от своя страна посегнал към чашката и като цяло имали доста проблеми. Тя започнала да си кани роднините у дома, да прави празненства с тях, братовчедът на баща ми и вдигал грандиозни скандали, тя пък се опитвала да го гони от вкъщи, абе дълга и широка. Моят извод е такъв - първоначално всеки бежанец се държи възпитано в държавата в която е имигрирал, но после започва да се чувства като в родната си страна и да постъпва така както в родината си. Моят съвет е първо да поговорите с въпросното момче, ако не стане, в което почти напълно съм сигурна, обърнете се към директора. Изглежда класната не иска да ви изслуша, може би защото се опитва да се подмаже на това момче.
Освен това, щом това момче ви бие и обижда, отвръщайте му и вие. Не ви насърчавам да го спукате от бой, но се опитайте да го затапите с нещо, или пък да го сплашите някак. Той разбира се веднага ще се оплаче на класната ви, но вие се опитвайте да се защитите по някакъв начин. Плюс това няма ли свидетели, които са видели как ви тормозят? - нека те се застъпят за вас.
Пожелавам ви успех и дано съм ви помогнала с коментара. Надявам се от този Ахмед да е останал само лошия спомен :)

 
  ...
преди: 6 години, 20 дни
hash: c079dea8d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Мисля, че се досещам за кое училище става въпрос. Колкото до теб и приятелите ти отстоявайте си правата докрай няма да се оставяте на едно арогантно пришълче да ви разиграва! Когато човек е на гости той трябва да се съобразява с домакините не те с него! Има ли други потърпевши деца от агресията му? Ако има споделете с родителите си и заедно направете протест и подписка, че докато въпросният Ахмедчо е в класа ви няма да посещавате училище да видите как бързо ще вземат мерки. Това, че в страната му има война не оправдава поведението му в училище. Другите варианти са тайно да го заснемете как ви обижда и да покажете клипчето на класната след това да види, , че не сте виновни или след училище или по време на междучасие докато няма свидетели да му дръпнете един здрав бой. Последното мисля, че ще даде най - добър резултат. Тези примати само така се превъзпитават в противен случай ти се качват на главата! Ако не поставите това гаменче на място още сега след време ще стане поредният "клет бежанец "изнасилващ беззащитни жени и деца! Нали виждаш германците как си патят сега от прекалена загриженост и толерантност към тях?

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 19 дни
hash: 456e79bc39
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Имате ли час на класния? Ставаш, повдигаш въпроса публично пред всички и чакаш какво ще ти каже даскалката. Направи го, за да не обърнат нещата срещу теб след време. За да не стане жертвата виновник и виновника жертва. Да се знае от самото начало какво се случва. Какво чакаш?

 
  ...
преди: 6 години, 15 дни
hash: 97eaa9475a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Здравейте и мен ме тормозят физически и психически с разликата че ми вярват за този тормоз, но не се взимат мерки. В 7 клас съм и, колкото и да се оплаквам, няма ефект. Само понякога чат пат ми пишат с една единица повече

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker