Нещо не ми е наред ли? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Нещо не ми е наред ли?
преди: 6 години, 18 дни, прочетена 1369 пъти
Накратко за мен:Момче съм на 17 от София, но преди няколко години си купихме къща в градче, което е наблизо. Всеки уикенд и през ваканциите съм си в Сф, но от понеделник до петък си седя в градчето, защото съм на училище. Ако не беше училището изобщо нямаше да ходя там. Баща ми искаше да ме премести да си остана да уча в София, за да не пътувам, но аз му отказвах, защото точно бях свикнал с новата среда и той иска отново да ме премести. А той пътува много-има си работа в градчето, но има и друга не чак толкова ангажираща работа в Сф и ходи да наглежда и нея няколко дни в седмицата. Постоянно му отказвах и накрая той се примири. Сега ми се иска да го бях послушал и да бях останал в София, но той не иска, защото преди му бях отказвал много и му омръзна, а и поради други причини.
Не харесвам почти никой от училището ми в градчето, нямаме общи интереси и всичко се държат като селяндури, факт. Но не се и учудвам. Невъзпитани са, нямат никаква обща култура, бъркат ударенията и говорят на диалект така, че нищо не им се разбира, държат се като излязли от гората, и при това се мислят за супер възпитани. С доста по-висок финансов статус съм и това е една от причините да има неразбирателства. Начинът ми на живот е друг, свикнал съм на луксозно, а те не и искат да направят начина ми на живот като техния. Постоянно ме разпитват и обсъждат за всяко нещо, което направя. Наричат ме надут, защото имам дизайнерски дрехи и скъпи вещи. А аз не съм парадирал с нищо. Все пак не мога да ходя гол. Опитвам да се държа добре, но всички ме гледат лошо и ми завиждат. И аз не искам да съм там, но нямам избор. Постоянно ме обиждат, че съм бил гей, тъп, надут, разглезен и други. Аз не де връзвам, защото съм уверен в себе си, имам високо самочувствие с покритие и когато вървя си гледам напред без много да гледам хората около мен. Просто така съм свикнал, когато правя дълго очен контакт с някого ми става неловко, но това, че не поглеждам хората ме прави надут? В София имам много приятели, които са като мен и имаме общи интереси и не съм имал такива проблеми. Но тук... Как да се разбирам и да съм приятел с тези хора, те не ме разбират и аз тях, защото сме на различни финансови нива, свикнал съм сред други хора и с тези не мога да свикна, не се разбираме и харесваме изобщо. Неловко е да говоря с тях. Например не мога да излизам никъде с тях по ресторанти, кафенета да си говорим, защото на тях им било скъпо и няма как просто. Друго: Принципно нося марки като Valentino, Gucci и други и те идват и ми показват някакви евтини дрехи и дали бих искал да си ги купя и дали ми харесват. Не ми харесват, как да им го кажа? Чувствам го като подигравка.
И за другото защо хора, които дори не са говорили с мен ме смятат за надут? Явно е от излъчването, но как да променя това нещо. Искам да си намеря приятели, въпреки, че са зле не искам да бъда сам, защото е тъпо.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 15 дни
hash: 08484d32cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен ти не си наред. Живееш в някакъв твой си свят. Първото. което ще ти кажа е. че над 90 процента от хората в България са бедни. Над 50 процента живеят под прага на бедността. За тях топлата вода е лукс. Ти не живееш в Лас Вегас или Дубай. Нормално е хората от градчето в което живееш да нямат финансови възможности и да носят обикновени дрехи. Ти наистина си надут пуяк и според мен няма да стигнеш далеч. Като си голяма работа защо не си купиш апартамент с София и не си живееш сам и не се виждаш с твоите приятели? Нали си много богат? Другото което ще ти кажа е. че в България абсолютно никой не носи реални неща на Гучи и Валентино. Всичко са фалшивикати. Първото което в България няма такива оригинални магазини и ти няма от къде да си купиш. Аз примерно от чужбина имам оригинален суитчер на Гучи и струваше 3000 лева и мога да ти кажа. че ти ако имаш пари за такива дрехи значи ще имаш пари и да си купиш дом в София. а не да пишеш тук. Купуваш си някакви реплики по 20 лева и си мислиш. че си голяма работа. Пълен смешник си! Честно ти го казвам. Изтъкваш се какви неща имаш. но мога да ти кажа като човек който има и скъпи и евтини дрехи. че аз предпочитам да дам 1000 лева за 100 дрехи и да съм различна всеки ден и после да ги хвърля. вместо да си взема само една маркова тениска за тези пари и да си ходя само с нея. Нещо яко си се вкарал във филма. Рано или късно всички ще те зарежат. Ти не можеш да бъдеш истински приятел. Определяш хората по това какви дрехи носят и по това на какви заведения ходят което говори крайно лошо за теб. Не на всеки родителите имат пари и никой не може да избере родителите си.

 
  ...
преди: 6 години, 14 дни
hash: cc140edd20
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пишеш, че имаш високо самочувствие с покритие. Къде, аджеба, ти е покритието? Сам ли си изкарал тия пари? Не си. Да си някакъв гений на 17, който да може да ги изкара сам? Не си. Т. е. нямаш покритие, просто си дете в богато семейство.

Макар 1 да е права, че си надут и преценяваш хората само по външния вид, според мен на тази възраст много хора са така и тепърва ще имаш възможността да работиш и коригираш тази си страна, за да станеш по-отворен към всички слоеве и класи на обществото.

Ако искаш приятели от тази ти среда - трябва явно да понамалиш "марковите дрехи" и да станеш по-смирен и най-важното, да потърсиш ДРУГИ теми за разговор, освен дрехите и кафетата. Ако решиш, според мен, би трябвало да можеш да се върнеш и в София, след много тикане на баща ти, и да си джиткаш с другите по-надути.

Аз ти препоръчвам, независимо дали се връщаш в София или оставаш там, да потърсиш хобита, някакви занимания, които да те подтикнат и да ти помогнат да се развиваш. Например музикален инструмент, някакъв спорт или нещо друго, което да ангажира ума и/или тялото ти, и съответно ще създава теми за разговор с другите.

 
  ...
преди: 6 години, 11 дни
hash: 89d2083f95
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   1. Дрехите си ги купувам онлайн от Farfetch, но явно не знаеш, че има онлайн пазаруване. В България никой не носел оригинални? Хахаха нищо не разбираш. Кой е казал, че дрехите се купуват от България? И как ще съм надут като нито обиждам хората, нито се хваля. Ти не ме познаваш и ме определяш какъв съм... И ако не си прочел съм от София, имам дом там. И защо съм смешник? Мен какво ме интересува какви дрехи имаш. Като искаш си купи 1000 евтини дрехи, твой проблем е. Аз няма да нося евтини парцали. Според мен камъкът трябва да тежи на мястото си. Как така ти ще ми казваш какво да нося и какво не?

2. И защо "трябва да понамаля марковите дрехи"? Аз мога да нося каквото искам, комплексираните душици като завиждат не е мой проблем и не значи, че трябва да се обличам с парцали само за да са доволни. И в този малък град какви занимания да си намеря... Предпочитам да съм сам, отколкото сред лоши хора, които ми завиждат и ме обиждат без да съм направил нищо. Бил съм гей, травестит само, защото през 2 седмици съм с различна прическа. Не съм казал или направил абсолютно нищо и говорят как нямало да ми бъдат приятели, защото съм се надул и съм разглезен. И как се определя човек без да го познаваш и да си говорил с него?

Аз съм автора

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 дни
hash: a2736c6ce6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Авторе като теб съм, само че живея сам купувам си маркови дрехи, но с разликата че живея сам и съм на 25 години

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker