Неимоверно желание да бъда възрастен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Неимоверно желание да бъда възрастен
преди: 6 години, 21 дни, прочетена 1215 пъти
Както личи по заглавието, аз съм един обикновен тийнеийджър на 17 години, но се чувствам сякаш на 57. В последната година всичко ми е толкова еднообразно, нямам грам емпатия към приятелите си или близките си. От училище директно вкъщи и лягам да спя, след което се събуждам и чакам да дойде поредния натоварен ден, тренирам, но това сякаш вече хич не ме влече, а имах много желание допреди година. Нямам време да излезна да подишам, зает съм непрекъснато с тестове и работа на компютъра(работя по един сайт). Станах и много флегматичен, заспал и сприхав, когато ми говорят аз само кимам или казвам ''Мхм'' и ако трябва да ходя някъде толкова ме домързява, че даже от това ми се появи и лека болка в краката. На всичкото отгоре когато се загледах преди 1 седмица в огледалото в нас разбрах, че имам вече 2 бели косъма на бакембардите и това не ми се привидя, на камерата на телефона дори го видях. Живота ми не е и никога не е бил нещо особено, все едно и също и затова си казвам ''Какво пък толкова, че ще си пропилея уж най-хубавите години? ''Искам просто след като заспя всеки път да се събудя, минал средата на 50-те, брада и бели коси, поне ще има за какво всеки ден да съм като пребит. Според вас това странно ли е?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 20 дни
hash: 8d49d15334
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не е. Според мен просото имаш нужда от промяна. Не твърдя, че училището в сегашния си вариант т е най-доброто нещо, което може да се случи на човек, но определено, тази монотонност от 5 до 12 клас, може да побърка човек, особени, ако съзрее по-бързо.
Лошото е, че масово не се набляга на извънучилищни дейности, а когато има такива дейности, те са пак случни.
Моят съвет е, да намериш нещата, който те правят щастлив и да им се отдадеш напук на училището. Намери си хобита и нови приятели. Това, че се срещал всеки ден с едни хора в училище, не из апава, че трябва непременно да си приятел с тях. "Един неразделен клас" звучи добре за приказка, но невинаги хората си пасват, просто защото са задължени да стоят в една стая по половин ден.
Хвани се с музика, някакъв спорт, колекционират нещо, научи нещо, НАПРАВИ нещо.

Защото повярвай ми, ще става още по-зле. Ако сега не се научил, да правиш каквото те прави щастлив, то след 10 години ще ти е много трудно.

 
  ...
преди: 6 години, 20 дни
hash: 1079e3a2e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей. Извинявай, но много се смея на историята ти, защото имам чувството, че съм я писала аз. Особено с частта за белите коси. Та към проблема. Не, не е странно. Нормално е, особено за твоята възраст. До тези мисли и чувства, води еднообразието и нежеланието да промениш нещо. Изходът е, да се стегнеш и да направиш промяна, намери си нещо, което ти доставя истинско удоволствие, без значение какво. Аз започнах да пиша разкази и да излизам повече. В началото беше насила, но знаех, че ще помогне. Така и стана. Никой няма да дойде и да ти направи живота интересен. Зависи изцяло от теб. И да-това са най-хубавите и най-безгрижни години. Позволи си да ги усетиш. 50-те години, няма да ти избягат.

 
  ...
преди: 6 години, 20 дни
hash: fa47f205cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Да, странно е, но ще го разбереш тепърва. Аз на твоята възраст бях така - малко приятели, без гаджета, никакви купони, само работа (и аз започнах като уеб програмист още на 16, после станах "нормален" програмист на десктоп приложения). Сега съм на 30 и гледам на нещата от съвсем друга перспектива - а именно как съм си пропилял (макар да не харесвам този израз) най-хубавите години и, че въпреки, че желаех да се развивам в технологиите, можеше да не го правя чак толкова за сметка на всичко останало. Според мен цаката е да има баланс между личното и професионалното развитие. Ти в случая, както мен в миналото, си се фокусирал върху професионалното развитие и си загърбил личното (социалното). А истината е в баланса. Виж как би могъл да балансираш нещата. Освен това ако прекарваш много време вкъщи, може да имаш недостиг на витамин Д например, или на други вещества (такива на които усвояването им зависи от наличието на витамин Д, който всъщност е хормон) и това да допринася за депресивното ти състояние и белите косми (впрочем и аз имах бели косми още на 16).

 
  ... горе^
преди: 6 години, 19 дни
hash: e97cb86dbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм момиче на 16 и се чувствам по подобен начин. Казвам подобен, защото не мечтая да съм над 50 в момента, а поне на 25. Просто не намирам за интересен този тийнейджърски живот, а и им се чудя на този извор от енергия. След училище се върщам като парцал и нямам никакво желание за каквито и да са дейности. Просто искам да си легна на тишина и спокойствие.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker