Богатите деца - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Богатите деца
преди: 6 години, 13 дни, прочетена 2630 пъти
Здравейте!
От известно време в Инстаграм се натъквам постоянно на богати тийнейджъри.Снимките им са на екскурзии в други държави,носят само и единствено скъпи марки като Gucci,Givenchy, Balenciaga (и други разбрахте ми мисълта),общуват само и единствено със себеподобни богати хора,и естествено да не забравя и прочутата Маринела и Галерията.Уж казват как България била много бедна държава,а аз мога да изредя най-малко 100-200 човека,като тези,които описах по-горе.Нима всички от тях са със супер богати родители?Малко ми е странно.И що за родители биха купили на 15-16 годишното си дете дреха за няколко хиляди...Аз ли просто съм си направила така аудиторията в Инстаграм и само на такива попадам,или част от тях просто за позьори?Всички говорят как Българите сме били бедни,а толкова много на брой,и то деца носят дрехи за хиляда лева и така нататък.Всичко това го пиша,защото се чудя дали хората избиват комплекси и затова има толкова "лъскави профили" в социалните мрежи и един вид не всичко е каквото е и позьорстват,или просто аз попадам само на едните 10% богати хора от населението?Но ако си богат не се ли обличаш по-семпло и един вид се прикриваш и не показваш,че си богат,а не парадираш със снимки и т.н.
Знам,че темата ми сигурно е много тъпа,но ми е любопитно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 13 дни
hash: 82dfbe8f2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не смятам, че това е парадиране със снимките. Аз съм от другата страна на реката-тоест, не снимам себе си, а това което чета.
В инстаграм снимам предимно книгите които чета и като цяло се занимавам с книги.. и сега? Аз парадирам с тях? Не. Нито те със своите екскурзии и скъпите дрехи. Като цяло, започвам от известно време, да се дразня на коментари свързани с този тип хора.
От рода 'как може родител да купи просто дреха за хиляди', 'тези момичета слагат прекалено много грим'. Когато едно момиче говори тези неща, изглежда една идея по -духовна, по сякаш не гледаш повърхностно на нещата - но това за другите. За мен, вече е напълно досадно и смятам, че вътрешно им завиждаш или по-скоро, наистина нямаш толкова интересен живот и започваш да говориш какви са били те. И да, сега някой ще отговори 'Че за какво да завижда, как те се разголват, ***** за пари' Аз не се оплаквам за тях, защото живота ми е достотъчно 'готин' за мен си, че да мисля, те от къде имат тези пара, дали са тяхни или на родителите им. А изречението, че като си богат, прикриваш че си такъв? Глупости. Аз парадирам с прочетените си книги, с това че съм много добра в училищи, с това, че имам различно мнение от останалите. В смисъл, всеки парадира с това което има. Аз съм сигурна, че ти и другите хора винаги парадират с нещо, скромно или по гръмогласно го правят, независимо дали парадирането е свързано с материално или духовно.

Темата за тези момичета е доста обсъждана, от както почна XXв.
Опитайте да помислите по друг начин, отвън това което виждаме и чуваме за тях. Не натрапвам мнението си, споделям и моля да бъде обмислено поне мъничко.
Извинете ме за грешките.

М. 16г.

 
  ...
преди: 6 години, 13 дни
hash: c7c9eaffbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не, няма толкова много богаташи в България. Просто богатите деца често изпитват нужда, да се доказват, както и повечето деца.
И тъй като живеем в материалист общество, а алгоритмите на Facebook и Instagram знаят това, то е нормално в содюциалните мрежи, особено ако си по-млад, да ти показват основнонбогаташки чеда - просото ти си таргет групата, която най-много гледа такива снимки, без значение, дали ти индивидуално си така.

"И що за родители биха купили на 15-16 годишното си дете дреха за няколко хиляди.. " - Много богатите. Песто си кислят, че изразяват любовта си по този начин, но всъщност осакатяват децата си, защото им придават съобщението, че ако няма пари, няма любов и ти едва ли не, не си човек без тях.

Иносоле и - всичките са позьори. Просото някой имат наистина тези вещи, докато други само имитират богатство. Честно казано и двете страни на тази монета са много тъжни хора, който моооже би ще трябва да си променят коренно начина на мислене, ама върви им го обясни. Докато се усетят, че са зле, вече са на по 25-30 години и ако са си останали с парите, дори е по-лошо, защото съм се нагледал на богати набори, който шмъркат кока по-цял ден, спят с по 10 различни всеки месец и са с по 3 опита за самоубийството.

 
  ...
преди: 6 години, 13 дни
hash: 0d651fee99
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Много от тях са фотошоп, други са теглили кредит за почивка и после ще гладуват 1-2 г., докато си го платят, а дрехите вероятно са реплики. Напоследък се навъди една прослойка хора, които са готови на всички, само и само да си чешат егото с такъв "луксозен" живот. Един наистина богат и уважаващ себе си човек няма потребността да доказва на никого, че ходил някъде и е облякъл еди какви си дрехи.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 12 дни
hash: 9371567b06
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хи-хи-хи. Ама на снимката няма как да различиш истинското Гучи от китайско менте, освен това вече не е толкова скъпо да идеш до Рим на екскурзия. Нищо, че сигурно за да идат до там са се мъкнали 2 дена с автобус, че самолетните екскурзии са скъпи. Ама после обличаме китайското менте и се снимаме на площада пред Свети Петър и вижте ме кой съм аз. Изобщо не се впечатлявай, доста е лесно да изглеждаш богат на снимка, реалноста обаче е друго нещо.

 
  ...
преди: 6 години, 12 дни
hash: 6499b6d752
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не ползвам инстаграм, не знам как стават там нещата, но ако ти не си богат и не можеш да ги дразниш както те правят по-добре не ги гледай. Такива хора се хранят със завидна на другите, когото никой не ги гледа те се дразнят. Я ела на село да видиш как хората са с дрехи за по 20-30 лв и им е добре, нали работят, няма градски стрес и не ги гризат меркантилни въпроси. Аз стоя на далеч от такива хора, нищо ценно не могат да ми дадат.

 
  ...


...
преди: 6 години, 10 дни
hash: e874f02277
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Момиче от частно училище съм. Родителите на почти всеки от класа ми са над средната класа. В България има богати деца, на някои родителите им са мутри, на други - работят в чужбина. Трети са собственици на казина или имат други частни бизнеси.
Според мен просто си се обградила с такива хора. Сега, не отричам някои от тях да са позьори защото не знам за кои става въпрос, но че има заможни хора в България - има.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 дни
hash: c7c9eaffbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Най-богатите се снимат първо в бялото бентли, после в жълтото порше, след това в някакъв мерцедес, след което тгват снимка с #HardChoices... Или нещо такова.

 
  ...
преди: 6 години, 8 дни
hash: 1790c225b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Днес вече много хора от Средната класа могат да си позволяват хубави дрехи на себе си и на децата си, хубави вещи, качествена козметика и от време на време почивка в чужбина.
Реално богатите, които са с доста над финансовите възможности от тази Средна класа, не парадират с парите си. Те наистина са малко на брой хора и предпочитат масите много-много да не ги знаят.

Най - вероятно от твоята гледна точка тази Средна класа ти виждаш/бъзприемаш като богати(те).

Иначе темата ти е тъпичка - това време, което влагаш в зяпане в Инстаграм би било мното по - добре да го вложиш в собственото си израстване и развитие.

 
  ...
преди: 6 години, 2 дни
hash: 710c587f3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Аз съм израснала и все още живея в село. Хората тук не сме много заможни, не сме и бедни. Но всеки се бори с живота, работи и имаме прилични условия за живот. Мога да ти кажа, че не всеки, който има няколко маркови дрехи и портмонета е богат. Просто е събрал пари и си ги е купил. И е нормално, когато платиш толкова за нещо, да го показваш по всевъзможни начини. Просто защото си събирал толкова, за да си го позволиш. Всичко зависи от човека. Много хора от селото ми, предимно момичета, носят маркови дрехи, просто си личи, че са скъпи. Правят си маникюри през ден, купуват си скъпа козметика. Аз лично не съм по тези неща, предпочитам и си купувам по-евтини дрехи. Не, защото нямаме възможност, а защото не искам. Това, което се опитвам да кажа е, че с тези момичета имаме почти същите пари, просто те избират да ги харчат за дрехи и други неща, аз не.
На 17 съм. Била съм в три държави. В едната останах седмица, в другата месец, а в третата бях на море за ден. И пак казвам, не съм от много заможно семейство. Първата екскурзия беше от училище, втората беше също безплатна от нещо като проект, а третата ми костваше много малко пари. Вече почти всеки е ходил в чужбина и повярвай ми това не определя колко си богат.
А на въпроса защо родителите купуват скъпи неща на децата си, ами просто защото могат да си го позволят. Родителите искат само най-хубавото за децата си. Моите родители винаги се стремят да не ме лишават от нищо и съм им много благодарна за това. Просто това, което за нас е много скъпо, за заможните не е. Тоест, пак казвам, те могат да си го позволят.
И да, има богати хора. И в това няма нищо лошо, те просто разполагат с повече. Ако си благодарна на това, което имаш, за теб няма да е проблем. Не разбирам, щом не искаш да виждаш как се "фукат", защо ги следваш? Обгради се с хора, които те вдъхновяват и обогатяват. Щом си като мен и не те интересуват материалните неща, не се интересувай от дадените хора. Много е просто, нали? Стреми се да се обогатиш духовно, интересувай се, учи, научавай нови неща, запознавай се с нови хора. И кой знае, някой ден, с много усилия и труд, може би и ти ще си от групата на богатите.
И кратко обобщение на всичко, което написах дотук - не всичко е такова, каквото изглежда. Скъпите дрехи и вещи, които хората показват в социалните мрежи, може би са им стрували много, само и само, за да се похвалят и следователно хора като теб да ги мислят за богати. Може би ти също можеш да си позволиш една-две маркови дрешки и да се изфукаш в Инстаграм. Всички ще коментират колко са хубави, ще се порадваш за момент, но в края на деня ти ще си ти. С или без марковите дрешки. И е най-важното какво мислят хората за теб, не за скъпите неща, които притежаваш.

*Съжалявам, че това е толкова дълго, просто ми се пишеше ;D

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 7886708003
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Просто има хора, които притежават тези неща и не виждам какъв е проблема да ги показват. Нормално е някой, който има скъпи дрехи да се снима с тях. Какво се очаква да си смени скъпите вещи с по-евтини за снимката, за да може завистливите хора като вас да са спокойни. Вие ги нямате, защото гледате другите и им завиждате. това репликите се различават от истинските дрехи, а и реплика Rolls Royc, Lamborgini, Porche... няма!!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker