Чувствам се ужасно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Чувствам се ужасно
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 1286 пъти
Здравейте, момиче на 15 съм
Във училище постоянно или ме плюят или ме обиждат и ми писна
Момичетата от моя клас са страшно красиви с хубави кожи, коси а аз съм хипер грозна, издължено лице, бретон който още толкова ми издължава лицето, грозна кожа, кафяви очи и общо взето не се харесвам, когато видя колко красиви са момичетата от моя клас ми се насълзяват очите, но и си харесвам едно момче но и той се смее когато другите ме обиждат а аз продължавам да го харесвам, за целия клас включително и него аз съм боклук, кажете ми какво да направя че да се харесам по някакъв начин на него или на класа вместо да ме обиждат и мразят въпреки че знам че никога няма да ме хареса такава каквато съм
Моля за съвети и одобрение на поста
Много благодаря предварително

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: 9c89d2923c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Makeover преобразяване

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 4101e578cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей!
Знам как се чувстваш. Тези години са ужасно трудни и объркани, казвам го от личен опит. Особено когато просто не се вписваш. Може да ти звучи смешно, но след години ще разбереш, че е в полза за теб да си различна.
Искам да започна с това, че приемаш нещата навътре. И не, не те обвинявам. Знам, че сега неща, които са маловажни, ти се струват от огромно значение. Но този период ще премине, спокойно. Все пак, не можем да прескачаме дадени периоди от време, затова ще ти се наложи да свикнеш. Това, което искам да разбереш е, че след гимназията всичко изглежда по съвсем друг начин. Красивите момичета обикновено до тогава са минали всички възможни момчета и никой не им обръща внимание. Същото е и с момчетата. Всички "важни" и "готини" хора с времето стават маловажни, никой не ги забелязва, просто защото прекаленото им перчене и надуване омръзва. С възрастта се променят ценностите, вече не е от значение кое момиче са избрали за Снежанка в 9 клас или кои са били мажоретките в 10. Това са глупости, които за радост си остават в средното училище и така е най-добре. Започват да се оценяват други качества - интелект, възпитание, маниери. Но има време, докато стигнеш до там.
Съветите, които мога да ти дам сега са няколко.
Първо, приеми себе си. Обичай се. Знам, че е ужасно трудно, но не е невъзможно. В края на деня имаш само себе си. Преди да те обича който и да е друг, ти трябва да обикнеш себе си. С всичките си недостатъци, които всъщност те оформят като индивидуална личност. Ако не искаш да имаш бретон, махни го. Започни да го прикрепяш с фиби за останалата коса и не го режи, с времето ще стане дълъг и вече няма да е бретон. Аз направих така. Относно лицето, оплакваш се, че е издължено. Аз пък имам много кръгло лице и цял живот не го харесвам. :D Просто приеми чертите си, пак казвам, те всъщност те отличават от другите. Аз съм с тъмнокафяви очи и не мисля, че има нещо лошо в това. Дори са много красиви. Относно кожата - никой няма перфектна. Може би момичетата, които виждаш, използват коректор или фондьотен. Или и двете. Не знам точно какъв тип е кожата ти, но ако имаш акне, отиди на дерматолог. Ще ти предпише кремове или лекарства, които значително ще помогнат. Ако пък просто не харесваш кожата си, купи си крем. Хидратиращ или какъвто ти прецениш. Купи си и коректор, използвай спирала. Сега е момента да експериментираш. С времето ще откриеш кое ти пасва най-добре. Опитай здравословен режим, яж повече плодове и зеленчуци, пий повече вода, започни да правиш упражнения. Ще подобриш вида на тялото си и най-важното - ще се чувстваш добре. Но в никакъв случай не прибягвай до крайни методи като чайове и хапчета за отслабване или лишаване от храна. Ти растеш и имаш нужда от необходимите хранителни вещества.
Относно приятелите, сигурно имаш все някоя близка приятелка до себе си. В гимназията имах около 4-5 приятелки, само една от които ми беше много близка. И това ме устройваше. Дори и да не са от училище, опитай се да намериш хора, с които си пасвате, с които имате общи интереси. Не се опитвай да се впишеш, това е огромна грешка. Бъди с хора, с които ти е приятно.
Не е голяма загуба, че момчето, което харесваш, не отвръща на чувствата ти. Това е увлечение, не е истинска любов, както може би си мислиш. След време ще се смееш, когато се сетиш за това, повярвай ми. Още помня всички момчета и не мога да проумея какво съм харесвала в тях. И нито един от тях не отговори на "чувствата" ми. Сега като се замисля са ми направили ОГРОМНА услуга. С времето ще промениш виждането си за красота и ще разбереш какво всъщност търсиш в даден човек. Но това не пречи да си го харесваш. Кажи на близка приятелка за него, мечтай си как ще бъдете заедно, опитвай се да отгатнеш какъв всъщност е характера му. Правех така с всички, които харесвах и беше много забавно. С времето всичко отминава.
Ако някои от съучениците ти те тормози по какъвто и да е начин, уведоми родителите си и директора. Това е сериозно нещо. Никой няма право да те нагрубява по никакъв начин, в своето право си да се защитиш.
И най-важният ми съвет - развивай се. Чети, учи, интересувай се. Това е единственото нещо, което наистина ще ти послужи занапред. Ако вече си избрала какво ще учиш, фокусирай се върху това. Ако още не ти е ясно, не се притеснявай, има време. Учи си уроците и чети много книги. Повярвай ми, има значение и ще ти е от полза.

Тинейджърските години са много трудни и объркани. На границата си между дете и възрастен, не знаеш какво да правиш. Но не се притеснявай, всичко ще премине. Ще пораснеш и ще се чудиш защо въобще си се притеснявала за такива маловажни неща. Но, възползвай се, те никога няма да се повторят. Забавлявай се, харесвай си момчета, излизай с приятели. Развивай се, откривай нови неща за себе си. Просто не се отчайвай и не позволявай на другите да те сломят. Всеки човек принадлежи някъде, никой не е безполезен. Въпрос на време е да намерим своето място. А до тогава - бъди себе си и се възползвай от тези години максимално!


Това стана прекалено дълго. Нямам идея дали въобще ще го прочетеш, но се почувствах длъжна да пиша, защото съм преживяла подобни неща. Ако все пак го прочетеш и имаш нужда от друг съвет - не се колебай да ми пишеш. Винаги съм насреща! :)

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: bedd1f7883
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   От редактора на поста : №2 Найстина много ти благодаря оценявам това което написа и ще се опитам да го запомня! Отново ти благодаря

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker