Помощ за една приятелка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Помощ за една приятелка
преди: 6 години, 11 дни, прочетена 1294 пъти
Имам една приятелка от училище където си ходим само двамата. Никой не ни харесва от випуска и ние си излизаме заедно междучасията да пушим и сме отцепени от другите. Та въпросната с моя приятелка сме много близки (чувствам я като сестра) и тя наскро ми каза че е ходила при психолог и е диагностицирана с депресия. Сподели ми че е обмисляла самоубийство и аз останах без думи. Започна да пуши трева, казваше ми как може да я спре когато поиска и т. н. Всеки ден тя се напушваше и ми сподели, че това я кара да бъде щастлива, че така решава проблемите си и че така бяга от реалността. На мен ми стана много болно, поради това, че тя е страхотен човек и не заслужава това. Имам чувството, че нея я е срам да говори за проблемите си и не споделя за тях. Как да й помогна, как да поговора с нея, какво е най-добре да направя???
-Д. Н.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 дни
hash: f04afc42a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо психолога не може да дава диагнози. Второ трябва да преразгледаш държанието, поведението или изказа си, да разбереш къде ти е твоят проблем и защо не се сприятеляваш с други хора. За теб ще е добре да откажеш и цигарите, те не ти помагат за нищо, само ти вредят както на здравето така и на бюджета.
Колкото до приятелката можеш разбира се да поговориш с нея, обаче надали ще помогне, а насила няма как да я спреш, има още два варианта, да я оставиш сама да си троши главата, или ако си достатъчно смела да говориш с родителите й те да вземат необходимите мерки, но и в двата случая най вероятно е да я загубиш като приятелка.
Животът мило момиче е несправедлив, човек или драпа нагоре по стълбицата на успеха, като си гледа здравето образованието и постиженията, или се спуска надолу като се поддава на наркотици и разюздан живот, повярвай няма как двама човека от двете крайности да се движат заедно като приятели, така че изборът е твой или заедно с нея по надолнището или сама драпаш нагоре докато скоро настигнеш някой друг с който да сте приятели.

 
  ...
преди: 6 години, 10 дни
hash: 92a88a668b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това се нарича пубертет. Взимате се различни, изстрадали, с най-големите проблеми. Когато завършите училище и се започне със същинската работа ще разберете по лошият начин какво означава дисциплина. Всички сме минали през този път. Но щом приятелката ти говори за самоубийство е редно да се обърнеш към родителите ѝ. Ще ти е неудобно, но по-късно ще ти благодари.

И училището не в мястото в което да си развяваме стиловете, марихуаните и самоубийствата. В училището се ходи, за да се добият малко знания. Никой не иска от вас да сте отличници.

 
  ...
преди: 6 години, 10 дни
hash: 42b4e1465b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Какви са нейните проблеми? Те са й за оправдание-и да ги нямаше, пак щеше да се друса.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 дни
hash: 4b586dcbb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Животът е такъв, че не всичко се нарежда така както ни се иска. За голямо съжаление обаче, в днешно време дребните тинейджърски проблеми се превръщат в огромни, а решаването им най- често е просто бягството или в случая - тревата. Добре де, кажи ми честно, струва ли си филма? Отлично знам, че не всеки е създаден за да живее и да бъде типичен и такъв какъвто обществото му налага да бъде. ВВсеки има право на индивидуалност и изразяване на собствената си личност. Но кажи ми сега, когато се предполага, че израстваме и започваме да мислим, да се оформяме като хора в обществото, сега ли е времето да си създаваме САМИ тези проблеми? Нужно ли е да превръщаме даден труден период в нещо което ще ни остави белег? Израстването на всеки е трудно, а ние сами по себе си не сме центъра на нищо и колкото и да не ни се иска да е така, факт е, че трябва да си взимаме живота в ръка докато още можем, защото никой няма да го направи вместо нас.
Обясни това на приятелката си. Кажи и да погледне какво прави със себе си и дали си струва да го прави. Кажи и го, пък дали ще те послуша е неин проблем. Понякога хората го правят просто за внимание. Остави я сама със себе си, би трябвало да го осъзнае, ако не го осъзнае все пак спри я, ако си истински приятел ще намериш начин.
Н. М.

 
  ...
преди: 6 години, 9 дни
hash: 3b5fc2bd8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Любов и радост е решението. Когато човек е радостен и обичан това е равно на щастие. Друг е въпроса как ще я направиш да се чувства щастлива. Ходете на разходка, слушайте музика навън. Като стане топло отидете на басейнче и така. Тревата задълже да я спре.

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 дни
hash: bb5424f01d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Приятелката ти е нафилмирана, по това, което чета от теб. "Отцепени сме от другите"...леле. И да, психолога не може да диагностицира депресия. Цигарите са едно на ръка, всички ги пушат вече. Не се занимавай според мен, такива хора си търсят внимание без да знаят, че не са интересни. За жалост някои никога не го разбират. Кажи и да не бъде утайка, боклук, ако в главата и да е депресирана и звучи яко, то след няколко години няма да и е. Да се осъзнае на време, защото веднъж си на 14, 15, 16 или колкото щеш. Изарстването е трудно...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker