Баща ми е много строг с мен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Баща ми е много строг с мен
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 2431 пъти
Направо си е безкомпромисен, каквото каже трябва да се изпълни, никога не се отмята от думата си и просто винаги си знам, че ако ме заплаши с някакво наказание и аз ако сгазя нещо лука ще ми спре нета или няма да излизам и просто никога няма да го отмени (за добро поведение примерно). Ако каже седмица - седмица, нито ден по-малко независимо колко добре се държа. И ме познава прекалено добре и знае кога лъжа, абсолютно всеки път ме хваща и просто никога не ми се разминава. Каже ли "я пак си помисли"
значи нещата отиват на зле. Не че е лош, де, смисъл говорим си много и ходим на кино понякога, играем шах и такива неща, но ме държи под контрол, следи ми оценките и само ми се кара ако е разхвърляно.
Тази вечер се прибрах с 15 минути закъснение и ме почна от вратата, я ми кажи в колко трябваше да си се прибрала, това ти е трето провинение за седмицата, конско, конско, конско и сега до края на месеца съм наказана. Заради едно закъснение...? !? !? ! Всеки божи път като закъснея ме наказва. То няма смисъл да закъснявам че после само на мен ми е гадно, а не е нужно да казвам колко хубаво е времето на вън пък аз няма да си показвам и носа от нас... Направо искам да счупя нещо, честно ви казвам. Най-лошото е, че се бяхме разбрали с приятели за събота и неделя и сега трябва да срамувам пред тях и да им кажа, че баща ми ми забрани да излизам. Дразни ме, че е толкова строг с мен, не може ли да се поуспокои малко и да ме остави намира. Казвам на баба и дядо и те винаги му звънят и ме защитават пред него, но той пак не отстъпва и ме гледа лошо, че съм се била опитвала да манипулирам ситуацията. А аз им звъня, защото имам нужда да ме разбере някой и да е на моя страна. Е, не че това променя нещо, защото тате си е тате и това си е.
Не съм тръгнала да се друсам или да пия, съвсем нормална съм си и не разбирам защо е толкова стриктен. Имам съученици, които пият и пушат трева и техните не са като баща ми. Не искам да съм мрънкач просто нещо ми е писнало от правилата му и се чудя дали не е време да сменя подхода. Обмислям да наруша наказанието си и все пак да ида с приятелите си, но знам че после ще ми е бесен и ще ме накаже 100% до края на учебната година и просто не си струва.
Като бях по-малка не беше така, после си спомням, че направих нещо с което здравата изкарах ангелите на баба и дядо и оттогава започна да ме стяга много повече. Виновна си бях тогава, знам си го много добре, ама понякога се чувствам като в казарма, досадно е.. Не знам, сърдита съм и искам просто да си го изкарам, искам да покажа колко негодувам и да направя нещо в знак на протест. Само че после... Оф, не знам и аз защо ги пиша тия тъпотии тука, не искам да ви занимавам. Сигурно си имате по-големи проблеми.
Ако имате някакви съвети как да постъпя, казвайте ги. Хем съм ядосана, хем не искам и да го разочаровам, защото ако изключим това, че е диктатор ми осигурява всичко за да живея нормално и когато съм болна се грижи за мен и други такива. Абе, знаете как е. Хората с опит може ли да кажат как са се справили с техните, иначе извинявайте, че ми четохте тъпотиите, наистина...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: cbf5fb8dc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Издържи си наказанието... Щом е до края на месеца е добре още малко и ще ти свърши наказанието!

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 3b9c988bc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И моя баща се е държал така, разбирам те на колко си в момента ако си на не повече от 17 поговори с него. Аз на твоите години надхитрявах майка ми като ме е наказала после пишех смс да ми намали наказанието а аз бях на училище и разказах за това как ме наказват, Майка ми също са я наказвали и баща ми е отнасял някой шамар навремето когато са били ученици

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 8f6783c5cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Да, нещата, които си написала са наистина безсмислени. Слушай баща си и се радвай, че е такъв. Не пиеш и не пушиш именно, защото те дисциплинира. Сега е време да учиш и да изкарваш 6-ци, а не да ходиш по заведенията. Учи сега, стани човек и ходи по заведения когато му е времето. Още повече, че си момиче. Баща ти като знае какво ги правят момичетата на твоята възраст в БГ, че и по-големите, как ги считат за "агнешко месо" и т. н, просто иска да те предпази. Просто се радвай, че имаш баща, на който му пука за теб и иска да стане нещо от теб. Сама виждаш, че приятелите ти, които не ги контролират родителите им, пушат трева, пият и т. н. Това ли искаш за себе си?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 6f08ec497b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Първо не пишеш на колко години си, но най-вероятно си на 14-15-16. И второ, ами помисли от гледна точка на баща си. Той се притеснява за теб! Да, знам, че сега си мислиш, че говоря глупости и че можеш да справиш с всичко и сама, че вече си голяма и т. н., но повярвай ми не може и дори идея си нямаш колко гадини и страшни могат да станат нещата понякога. И как една детинска глупост може да ти съсипе живота. Ще ти разкажа само една история пък ти си реши. Когато бях тийнейджърка имах една приятелка и един ден с нея и още няколко момичета отидохме на дискотека. Е, пийнахме малко, потанцувахме доста и съвсем нормално за нас се лепнаха някакви момчета. Е, ние общо взето ги отрязахме, но едната ми приятелка реши, че един от тях е сладур и ясно даде да се разбере, че и е симпатичен. И направо ни заряза, цяла вече седя при него, танцуваха, пиха и накрая заяви, че той е с кола и са се разбрали да я изпрати до тях, за това да тръгваме без нея. Как ли не я увещавахме, че не е разумно да тръгва сама и то посред нощ с някой, който познава от няколко часа, ама тя не и не. Бил готин, бил на 18, утре щяла да ни се обади, нищо нямало да и се случи и т. н. Е, Тръгна си с него. На другият ден не ни се обади, на следващия също, чак после разбрахме какво е станало. Качил е той в колата и съответно почнал да и се натиска. В началото тя уж била съгласна, ама после се уплашила и дала на заден и казала, че иска да си ходи, ама той така се бил разгорещил, че вместо у тях е закарал до един тъмен парк и просто си я изнасилил. Сама се сети след такава случка дали това момиче беше ок.
Да, сега се сещам какво ще ми кажеш, че си голяма, разумна и на теб няма как да ти се случи, обаче истината е, че може да се случи и то на всяка от нас! Да, ти няма да тръгнеш доброволно с някого, ама знаеш ли какви откачалки ходят нощем по улиците? Не знаеш на кой можеш да налетиш вечер след купона. Та за това всеки път като закъснееш баща ти се притеснява. Един ден ще пораснеш и ще разбереш какви мисли са му минавали през главата на човека, особено когато не само закъснееш, но и не си вдигнеш телефона. Е, това вече е най-големият кошмар за всеки родител! За това просто бъди разумна и ако баща ти каже да си у вас в 10, гледай да си там в 10 без 5, а не в 10 и 5. Не, че е голяма драма, но сте се договорили за конкретен час и ако искаш да ти има доверие трябва да му докажеш, че си сериозен човек и може да е сигурен, че не правиш глупости. А после като станеш на 18 ще можеш да ходиш където и когато си поискаш. Е, с една малка подробност, вече няма да има кой да те измъква от кашата и сама ще трябва да понесеш цялата отговорност за постъпките си. Така, че на твое място бих се радвала, че има човек, който го е грижа за мен, а не е като родителите на другите, които са толкова "загрижени", че им е все едно в момента детето им друса ли се, напива ли се, изнасилват ли го и изобщо дали е живо или не.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 957163d07a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Баща ти може и да попрекалява с контрола но това е защото те обича и не иска да ти се случи нещо лошо или да тръгнеш по погрешен път. Сега може и да си струва несправедливо обаче един ден когато постигнеш нещо в живота си, а приятелчетата ти станат наркомани и проститутки ще си му благодарна. Миналата година едно момиченце изгуби живота си именно заради липса на контрол от страна на родителите си. Сигурно знаеш случая.

 
  ...


...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 0351692434
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Здравейте, хора. Реших да не правя тъпотии и да не ядосвам баща си още повече, затова си спазвам наказанието и си чакам да премине без да правя изцепки. Вчера като се прибра от работа ми донесе подарък - книгата, която много исках и аз се почувствах супер гадно, задето мислено го нагрубявах и мислех как да го заблудя и да ида с приятелите си. Направо не заслужавам този подарък и ми е виновно като погледна книгата. Бях ядосана оная вечер и затова написах всички тези неща, а всъщност живота ми си е г/д нормален и спокоен и не е болка за умиране, че трябва да си спазвам правилата в нас. Освен това след няколко години ще съм пълнолетна и ще си имам собствени правила и тогава нещата за които се ядосвам сега, няма да съществуват.
Мерси, че ми отделихте от времето си.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: a64f7669e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   След 5 години хич няма и да се виждаш със сегашните ти приятели.
Според мен твоя баща не му е реалната цел да те наказва, а по - скоро да ти ограничи общуването с хората, с които се виждаш, защото явно не са особено подходящи. Ето, купува ти желаната книга - това е доказателство, че реално не му е желание да те наказва, а просто те предпазва от глупости и глупави хора.

Ако те наказваше по - скоро за да начеше своето си его на родител, то щеше да те удря, да се държи истерично, да не ти купува никакви неща, да ти говори с обидни думи, даже и неприлични.

Когато не те пускат да излезеш някъде не го взимай навътре и се настрой, че всъщност нищо съществено не изпускаш. А и у вас си имаш достатъчно занимания и екстри, с които да си изкарваш доста добре, когато си 'наказана' ;)

Иначе единствения минус, който виждам в цялата работа е, че като пораснеш и си хванеш приятел да не вземеш да му се оставяш така да те контролира, нали приятеля ти - да ти държи сметка какво правиш и какво не, да те разпитва къде ходиш или направо да не ти разрешава, да ти казва неща от сорта на 'я пак си помисли' и. т. н. , защото баща ти тези неща ги казва от безусловна родителска любов, докато някой си там мъж би ти ги казвал от чисто егоистични чувства. Ето тази разлика е хубаво отсега да ти е ясна!

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 6f08ec497b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Браво, авторке! Това което си написала в номер 6 вече е мъдро поведение. Продължавай така и ще видиш как с времето баща ти сам ще ти отпусне юздите, защото ще види, че си сериозен човек и може да ти има доверие. А и си права, като станеш на 18 ще можеш да правиш каквото си поискаш, е почти, но сега няма да ти спирам ентусиазма.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 0351692434
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Здравейте и благодаря за разбирането ви, прочетох тези дни сума ти истории тука (имам доста свободно време... ) и някои неща ме накараха да се замисля за нещата в живота а и ме потресоха, особено пък за семействата в България... Факт е, че има родители, които счупват от бой децата си и аз съм супер големия късметлия да не попадна в такова семейство, защото психиката ми едва ли щеше да издържи. Баща ми не ми е посягал никога, заплашва ме понякога, че ще ме ошамари, ама знам, че не е сериозен защото е против насилието ( и слава Богу). И чета тука до какви крайности стигат някой хора и как не си пускат децата да излизат изобщо и ги обсебват и е направо ужас, изперкали хора. Най-дългото ми наказание да не излизам е било месец и едвам изтраях, а да си представя, че няма да излизам изобщо за мен е направо немислимо. Добре, че го намерих тоя сайт. И така...
По-горе някои беше написал да не мисля за заведения и сигурно съм оставила грешно впечатление, но не ми е за заведенията на мен, аз и без друго не ходя по дискотеки, защото съм под 18. Ние си правим домашни партита и пак си изкарваме яко. А и не харесвам чалга.
Относно момчетата не вярвам да изглупавея дотолкова, че да ги оставям да си правят каквото си искат с мен. Чувствала съм се привлечена не веднъж от момчета, обаче после виждам как си мислят за едно и също и само се перчат как всички момичета били техни и колко са яки и... да, гадост общо взето. Всички са ми супер еднакви нещо, а живея в столицата и уж има много хора. Затова и не съм се влюбвала и даже се съмнявам, че някой ден ще срещна някой нормален. (Дано да срещна, де). Сигурно съм смотана, ама не ми пука. Предпочитам спокойствието пред безсмислените препирни и драми, които някои мои приятелки изживяват и ми натрапват и на мен като ми се оплакват постоянно. Не разбирам къде е логиката да си го причиняваш, ама айде. Сигурно така е нормално, де да знам и аз.
Както и да е, мерси за коментарите. :)

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 3f08df64a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Спокойно и моя баща е същия . Наказвал ме е за най- малкото, случвало се е и да ми налети на бой. Шамар или точилката взимаше. Но след това разказвам на учителите за преживяния ужас . Той уж съжалява,че е постъпвал така с мен, наясно съм,че и майка му- баба ми лека й пръст се е отнасяла с него по същия начин .

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 26724faf21
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Сега си ядосана, но един ден ще си му много благодарна. Няма какво да обяснявам, няма да ме разбереш сега. Обаче като минеш 20, доста неща ще ти се изяснят. А като самата ти станеш родител, съвсем ще разбереш.
Така, че не се карай с баща си, изтърпи си наказанието с гордо вдигната глава и просто друг път гледай да не те наказва. Като му покажеш, че си отговорена, той сам ще ти по отпусне юздите, обаче трябва да е сигурен на 100%, че няма да направиш някоя глупост. А това става с търпение и ежедневно доказване, че вече си отговорна.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: a2d573dedf
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До 11: Не е ядосано момичето сега. Преди три години е било ядосано.
Кой знае какво се е случило от тогава.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker