Как да се преборя с комплексите си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121274)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как да се преборя с комплексите си?
преди: 13 години, 1 месец, прочетена 3871 пъти
Здравейте, реших да споделя нещо което много ме срива психически и не намирам изход и покой. Имам МНОГО ГОЛЕМИ КОМПЛЕКСИ и се отвръштавам от себе си. Не намирам хубавата страна на живота и съм МНОГО САМОТНА. До някъде и родителите ми са виновни за да се стигне до тук и цял живот ще ги обвинявам в това. Винаги по-малката ми сестра е била ГОРДОСТТА в семейството, по-можеща по-знаеща и т. н. Как стигнах до тук? Животът ми е сасипан! Защо всичко се обърка имах прекрасен живот и прекрасни хора до мен. А сега съм САМА. Имам чуството че не мога да се справя с нищо сама, и това много ми пречи в ежедневието. Родителите ми неме обичат приятелите ми бяха боклуци а най добрата ми приятелка от скоро се даржи странно с мен и забелязва че несъм както преди! Личи и постояно няма преме за МЕН. Човекът който беше в живота ми вече го няма, така е по добре той неме заслужаваше! Изгубих работата си и всичко вече не е както преди. Много се притеснявам като общувам с хора, изчервявам се треперя абе МНОГО МИ ЛИЧИ постоянно съм под НАПРЕЖЕНИЕ. Не мога да се успокоя и да говоря с някой НОРМАЛНО. НЕ ЗНАМ КАКВО става с МЕН. Чуствам се много зле. Превърнала съм се в РОБИНЯ на собствените си КОМПЛЕКСИ и немога да се преборя. Имам чуството че НИКОЙ НЕ МЕ ХАРЕСВА и всички ми се ПРИСМИВАТ все едно нищо не става от мен. А и родителите ми доста са ме критикували през годините най вече бащами може би за това имам ПРОБЛЕМ в общуването и с МЪЖЕТЕ. Проблемът е доста сериозен (нямам време и пари да ходя по психолози или психиятри ще е без резултат неми трябват хапчета) дайте съвети или просто споделете сигурна съм че не съм само АЗ ТАКА!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 1 месец
hash: 8941d5de67
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Оф, повече комунакация бре! :)
Разбирам да беше мъжко. Ние принципно сме по-стестнителни в общуването с момичета.
Първо не трябва да се тормозиш с мисли относно това коя си ти и дали хората около теб са нещо повече. Бъди освободена и не му мисли много като говориш с хората. Пусни се по течението.
И също така - ако ти самата не се харесваш, то няма как и другите да те харесват! :)

*Syndrome

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: dd6c526b79
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Незнам защо Syndrome смята, че мъжете са по-притеснителни. На едно момиче от малко му се налага да е хубаво, за да бъде забелязвано и то - хубаво като модел, или поне така всички смятат в една по-ранна възраст. А смея да твърдя, че и по-късно нещата не се променят много. Изключително лесно е да се подведеш и да се съсипеш от диети и физическо изтощение примерно. Освен това в днешно време се котират неженствените момичета - с психика на каруцарки - груби, нахални и прости (с извинение за израза). Когато не си такава, започваш да се мразиш и заради хубавите си черти - а именно затова, че си нежна и вътрешно женствена, и тогава вече става страшно. Освен това емоциите при жените, особено при тези, които са по-осъзнати бушуват в степен, която мъжете не могат дори да си представят. Толкова много неща се борят в нас и толкова силни, че просто няма как да се вместят в този свят. Ние ставаме болезнено напрегнати и излишни в среда, в която се говори само за външни полови белези, бройки и изневери.... Може би не ви харесва да забелязвате притеснението на момичетата и да го наричате задръстеност или нещо друго, защото за вас жената трябва да е "инициативна", сиреч нахална и безпардонна. Обаче това не е истинският живот, или поне не винаги....

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 8941d5de67
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Мне. Не съм съгласен :) Можем да направим експеримент с едно обикновено момиче и едно обикновено момче. Да видим кой по-бързо ще привлече внимание от срещуположния пол.
Една жена винаги, ама абсолютно винаги може да си хване мъж за каквото ? изнася. При момчетата/мъжете в това съвремие е по-различно. Всеки мъж иска да излиза, да се натиска и тн. с хубаво и сексапилно момиче. Но за да си "хване" подобно маце трябва или да има визия на модел или заплата на служител от Уолстрийт, просто защото курвите (с извинение) стават все повече.
И как става цялата работа. Взимаме един средностатистически пубер на 15 години - кротък, затворен. Това момче не предизвиква вниманието на връстничките си защото:
-те предпочитат да излизат с "лоши момчета", ходещи на фитнес, държащи се като олигофрени и тн.
-по-скоро се целят в батковци, които могат да им угаждат на пикливите претенции
-харесват симапатични момчета
Ето това беше един хубав пример как се насаждат комплекси у един тийнейджър и той става притеснителен.
Естествено винаги има частни случаи, но те остават в миманса.

*Syndrome

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: d43ebd5bcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз не съм съгласна със *Syndrome. Казваш, че всеки мъж иска да си хване хубава жена, но видиш ли колко било нечестно, че жените, които изглеждат добре искат такива мъже. Нещо не ми е ясна логиката ти. Когато една красива жена иска хубав мъж е к, но не и обратното? Точно за това говори 2- по-скромните момичета не са забелязвани. По принцип една жена може да намери по-лесно мъж, но само за секс, а и тук не става въпрос за това. Освен това, ми е много интересно как по-точно на момчетата им е по-трудно в един мъжки свят.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: dd6c526b79
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Какви са тия стереотипни обяснения? Ето ти сам си отговори на въпроса - вашата най-велика ценност явно е да "се натискате" и да се показвате с моделки. Еми ок. Ама познай какво се случва с многото момичета, които не са моделки, които никой не забелязва или пък още по-тъпо - забелязва, обаче не си и помисля да има нещо с тях, защото няма да е престижно. Няма да му ръкопляскат приятелите.... И двата пола искат да имат до себе си добре изглеждаща половинка, никой не бяга от това. Само че в среда, в която постоянно ти се повтаря, че ако си жена единственото, което трябва да бъдеш е да си красива и с крещяща сексуалност, защото такава е средата днес в България, би ли се замислил как се отразява това на женската психика :). И как се справят с това жените, които са отговорни и в същото време супер емоционални, не искат да седят сами, но и не могат да се залъгват, че някой би предпочел тях пред глупачката с навирено дупе и кукленско излъчване.

 
  ...


...
преди: 13 години, 1 месец
hash: dd6c526b79
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   И с кое точно не си съгласен? С това, че жените сме хора и то доста по-емоционални, което предполага и повече доза притеснения и притеснителност от всякакъв характер. Говориш за един определен тип жени, за които и аз писах, че се котират - нахакани и вулгарни. Явно и твоята представа за жена се ограничава именно с тях...Какво значи да си го хване "за каквото и изнася"? Ами ние жените понякога, дори много често искаме да обичаме някого и имаме нужда от любов и с това ли няма да се съгласиш? Комплексите дори стават по-силни с напредването на годините понякога, защото виждаме реално дребнавите мераци на мъжете, такива каквито са и лъжите, с които се опитват да се доберат до нас.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 3d05d23448
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер-2 .. Наий-изчерпателното и вярно мнение което бях срещала в този сайт !!!!!

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: dd6c526b79
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Благодаря ти номер 7, но все пак да кажем нещо и на момичето Трябва да знаеш защо се чувстваш така, има ли конкретна причина или конкретни причини за това чувство на малоценност? Сама пред себе си трябва да си много четсна и да си отговориш кое точно у теб те притеснява и дали е у теб или е у околните. Защото понякога човек се стреми да оправдае другите като обвини себе си. Може ти изобщо да не си крива. Но е кофти да не живееш пълноценно заради едно такова отношение към себе си. Знам как то може да те обсеби, така че да не виждаш нищо хубаво в себе си и наоколо.

Вероятно си природно по-тревожна, затова трябва много да мислиш, да подлагаш всяка своя емоция под лупа - дали не е изкривена от прекомрно желание за перфектност или да угодиш на другите, понеже все не си можела да угодиш на вашите... Това е, което ти можеш да направиш, но другите няма как да промениш за съжаление ....Ще има много простаци сред тях, казвам ти го като жена, която се е изчервявала и е треперела пред пълни боклуци, без дори да съм имала представа колко елементарни могат да бъдат те. Така че - горе главата и не се шашкай.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 8941d5de67
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Тука ми наскачахте като не знам какво :)
Вижте - разни хора, разни идеали.На мен една мома може да не ми хареса (и не говорим само за физическа красота) за другия пръч пък може да е супер мацка и обратното.
Напоследък това държание тип "зла кучка" много почна да се котира и дори "скромните" и "обикновени" момичета се извисиха някъде из облаците.Е, сори ама как ще искаш да ти обърна внимание като ме гледаш като паметник и ми убиваш всякакво желание за контакт.
По въпроса за красотата.Ами никой не се е родил съвършено красив.Има хубави хора, има и нетолкова симпатични.Но поне има хора, които се поддържат по някакъв начин.
Как някои искат да се харесат като излизат от магазина със снакса в ръка или ходят по улиците с пицата, баничката или дюнера и са с 10 кила по-тежки от мен.
И само пак не ми минавайте с "Изключително лесно е да се подведеш и да се съсипеш от диети и физическо изтощение примерно." щото това преди всичко се прави за себе си.Едва ли една жена 70 кила се чувства добре в тялото.Също така ние сме хора, имаме его и обичаме да го гъделичкаме.Сиреч на всеки му харесва да се чувства желан, а на жените още повече.
Комплекси не се преборват със самосъжаление, ами с действие!

*Syndrome

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: dd6c526b79
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ми аз например цял живот се грижа за себе си, защото знам, че лесно се отпускам - диети, спорт колкото мога, чудеса, от 14-годишна :) Но въпросът изобщо не е в килограмите - дори дебелите момичета, които са "навити и лесни" вървят повече пред по-добре изглеждащите, но по-интелигентни и по-чувствителни от тях. Изобщо не подкрепям дебелеенето и небрежното отношение към себе си.

Не разбрах защо все към външния вид го теглиш Syndrome? Тука се казаха неща за психиката на жените - аз не омаловажавам вашите мъжки притеснения, и просто искам и да няма такива, които с лека ръка да казват - ми то като си мъжко си по-притеснително. Всички чувства са характерни за всеки човек, мисленето също не е само мъжки приоритет. Жената по начало е много повече душа и по-малко тяло, така че там чувствата и притесненията са със степени по-сериозни и това е научнодоказан факт. Всеки сам се бори с комплексите си и наистина се иска работа за това, но ти описа картинка, в която жените едва ли не са някакви месомелачки, а вий горкичките сте толкоз онеправдани. Да ти кажа в моя живот аз винаги съм била глупачката, която се раздава и си мисли, че отсреща има някой, който да я разбере. Наскоро дори прочетох, че мъжете почти нямат чувство за вина и това е очевидно от опита ми. А при мен чувството за вина е ежедневие, и то без да съм направила нищо нарочно и със зла умисъл.
Знаеш ли какви са доводите на един мой познат, който си търси секс навсякъде и постоянно, а има прекрасна жена до себе си и дете - ами малко ли е, че на мен ще ми е добре, какво ми пука за другите? И това е казано съвсем сериозно от интелигентен и образован човек, който обаче просто е неандерталец като повечето от този пол.

 
  ...

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: dd6c526b79
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   А по въпроса за анорексията и омразата към собственото тяло мъжете само могат да мълчат и да се надяват да научат от разкази какво е преживяването. Аз не съм стигала дотам, но съм била доста близо на два пъти - и двата пъти просто се разболях сериозно и се стреснах и върнах към важното в живота - да бъдеш себе си и да бъдеш здрав. И повярвай ми - всичко това не е било от много добра самоувереност, защото съм жена и мога да си имам всичко... Незнам дали знаеш и за смъртността от тази болест, вие какви жертви давате от желание да се харесате?? Няколко фалшиви думи и жестове без никаква стойност, и евентуално - ако имате пари - някакви си хартийки, от които и без това жените, които са нормални нямат особено значение.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 3e99527f7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Така, ядосвам се не за друго, а за това:
"Как някои искат да се харесат като излизат от магазина със снакса в ръка или ходят по улиците с пицата, баничката... " на №9
Вече не мога да разбера какво ги дразни тея мъже и защо. Изумявам се! Какво лошо има да ядеш, докато вървиш? Айде остави дали си слаб, или дебел. Още малко ще искате момичето въобще да не яде. Българските мъже стават все по-отвратителни и нетърпими и точно поради тази причина, българките си търсим чужденци, не за пари, както си мислят българите. И вече видиш ли българката била курва ламтяща за пари-точно с това отношение, мъже, отблъсквате жените от себе си. Не мога да ви понасям, честно. Ще обръщам резбата май вече. Това от както се помня един мъж не е погледнал на мен като на човек. Винаги като сексуален обект. Никой не го е интересувало как се чувствам и каква съм вътрешно.. Само външният вид гледате и точите лиги, а хубавото момиче започва да се чувства като парцал и съжалява, че природата я е дарила с красота. И след като види, че никой не го интересува колко е умна и добра, тя започва да действа само с външния си вид, за да постигне нещо и т. н. Ще кажеш "какво общо има всичко това, тази не е добре". Ами има общо, защото за да стане едно момиче "курва" както обичате да казвате гадните мъже, за това сте виновни Вие.
Ония ден чета в един сайт какви момичета харесват момчетата и кво да видя:

К: on 23. 05. 2011. 17:11

"за мен няма значение от каква народност е една жена, стига да има класа, да има високо ниво и да е добра по душа. разбира се не бих се излагал с някоя смешница, използваща градски транспорт, под нивото ми е! "

К: on 23. 05. 2011. 17:14

"do predniq - te gotinite macki i pichove ne izpolzvat ob6testven transport, toi e za otrepki i cigani! "

Няма да коментирам!
Значи скапаните мъже не се гледат тях колко са смотани, а са свръх претенциозни и капризни и вечно недоволни и мрънкащи. Значи имам двойка приятели. Момчето е супер грозен и тъп, а момичето е точно обратното. Той се държеше ужасно с нея и постоянно се чудеше за какво да се хване да и направи забележка. А не се вижда той кво представлява тръгнал да гледа единствената жена дето ще му върже през живота и да я обижда..
Много се отплеснах, знам, обаче се ядосвам на тея мухлиовци, дето за големи мъже се имат, а за нищо не стават.
До авторката, сори, че ти оспамих темата. Родителите ти са виновни за всичко. Махай се от тях. Не ми се обяснява защо, как и какво-просто ти влияят много лошо. Не ти трябват психиатри, психолози и хапчета. Има сумати хора с твоя проблем. Игнорирай го и общувай, с колкото се може повече хора-мъже и жени. Избягвай да оставаш сама и не се вглъбявай в себе си много, много. Айде, всичко хубаво :)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 4412bf0045
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Мило момиче, пишиш че си работила - значи си над 18. Според мен е време да спреш да обвиняваш когото и да е било, а да почнеш да работиш над себе си.
Да, може да са били винвони - е и?
Ти тях не може да промениш, само себе си.
За да имат хората такова отношение към теб, значи има причнини.

*Syndrome въпреки резкия си тон поне директно го е казал и 13 - пропуснала си да цитираш, че авторът визираше дами, по-тежки от него самия - ами аз не познавам мъж, независимо от народност, който с удоволствие е с такава дама.

И ако 13 иска да тръгне с чужденец от Западна Европа или Америка и т. н. развити страни (значи не от Турция да кажем), трябва да знае, че да ядеш, ходейки по улиците на Запад е признак за лошо възпитание и действително, може да си Памела Андерсън - няма да се харесаш така на чужденците.

*Syndrome за съжаление е прав. Скромността не краси човека, а е за тези, които няма какво друго да покажат.
Авторката сама си казва, че не се чувства добре в кожата си, според мен е редно да и кажем - ДА, АМА ДЕЙСТВАЙ, не - какво ти дреме, ти си най... и какво като е най, когато на другите не им дреме за нея, няма работа и не може едно изречение да свърже като хората?
Ето, нямаш работа. Ами хвани се в ръце и търси. В това време направи нещо за фиругура, коса, и т. н. Като си намериш работа, си намери някъде една стаичка и се изнеси от вашите, дори да имаш така по-малко пари. Ами намери си две работи ако трябва.

прави малки стъпки напред, но ги прави. Почни от тегло (ако е проблем) или други външни недостатаци, които лесно може да бъдат отстранени - например, ако носиш очила, сложи лещи, ако косата ти има гаден цвят, промени го, ако лицето ти има пъпки, покрии ги с подходящ грим....

....

с две думи - не е този и онзи виновен, ти си си виновна, защото другите не можеш да промениш, можеш само себе си. Търси затова там грешките и прави крачки в отстраняването им, не чакай Михаля или да падне някой принц от небето - такива няма! А малкото останали принцове се женят за дами като Кейт - хубави и богати, не за Пепеляшки...

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: dd6c526b79
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Като е над 18 как смяташ, че може да заличи белезите от отношението на родителите й към нея? Това остава като травма през целия живот - и защо всички решихте, че момичето е дебело и грозно? Просто човек свиква да се отнася към себе си така, както са се отнасяли към него в детските му години. Ето това е - основата полагат родителите, а после нещата се затвърждават от отношението на мъжете към нас, което за съжаление е убийствено жестоко и тесногръдо... Дори и да прави и да постига неща, една потисната жена никога не осъзнава какво е постигнала и каква е цената й. И винаги много лесно пропада и губи постигнатото не от мързел или самосъжаление, а просто заради страха, че не е достатъчно добра и не заслужава щастие.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 4412bf0045
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   и какво сега - да се самоубие ли момичето - родителите това, онова... ами никой е нямал перфектни родители, нещо повече - има родители, който изнасилват, бият, пращат в дом, какво да кажем? Ами който пък е имал такива и е над 18 да се самоубие направо и без това не може да преодолее травмата.
Аз след бала напуснах родителите си, града си, даже държавата и не съжалявам за това. Разбирам, че не всеки има силата да го стори, но пък, според мен, който е над 18 поне може да напусне дома на родителите си като не му харесва, да работи над себе си, да си намери работа и т. н.
Не само дебелите хора имат комплекси, но явно момичето не харесва външния си вид - ами да работи над това, какво друго и остава.
какво предлагаш - нито може да промени родителите си, нито околните, САМО СЕБЕ СИ. За съжаление е така -ние власт над другите хора нямаме, те са си такива, каквито са - имаме власт над това, КОИ СМЕ НИЕ!
Човекът, всеки човек, е личност и не зависи от родителите ми и коя съм аз днес, съжалявам.
Или намира авторката сили и желание да се промени в посока, която тя желае за себе си, или овисва нос и продължава като до сега, защото този и онзи бил виновен и така или иначе нищо не зависи от нея. Ами успех с такава нагласа, ама утре ще е по-зле от днес и все повече ще затъва в лайната!

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: bd57aa5a94
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Не можеш да промениш минолото си можеш само да подредиш бъдещето си.
Първо прости на родителите си. После се вгледай в поведението си не можеш да обвиняваш родителите за всички случки в живота ти. Може би в отношенията си с хората търсиш одобрението на родителите в техните очи /оправдаваш се за случка или казано търрсиш хората дали одобряват действията ти/.
Трябва да приемеш себе си като равна на другите те също имат недостатъци и след като ти ги приемаш с техните те би трябвало да те приемат с твойте /без да им се извиняваш /.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 3e99527f7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Здравейте, въпросът ми е към последният коментар. Тъй като искам и аз да се махна далеч от тук. Не разполагам с пари много. Искам да си намеря работа в чужбина и да се устроя. Не издържам вече. Моля те, кажи ми как мога да замина, при положение, че никой не ми подава ръка. Да кажем, че ще ми дадат пари за пътни и джобни, но къде да отида? При кой? Навсякъде е пълно с измамници. Момиче съм и се притеснявам от трафик на хора и проституция. Страх ме е. Трябва да се махна. Но къде? Как да си намеря работа при положение, че незнам езици, нямам опит? Моля те, дай някой съвет:(

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 8941d5de67
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Номер 13 - това за ходенето по улиците главно го казах заради мазните боклуци с които се тъпчат момите и после реват, че имали паласки :)))
Относно това за чужденците - общувал съм с доста млади хора от чужбина и мога да ти кажа, че те са още по-арогантни и повърхностни. Ако мислиш, че само тука в България го има тоя вирус мъжете да искат секс, то се лъжеш.
"Това от както се помня един мъж не е погледнал на мен като на човек. Винаги като сексуален обект. " - и тук вече идва моята така любима тема за секса и как явно жените в у нашата мила родина изпитват болка, отвращение и всичко най-неприятно, защото видиш ли били "ползвани" за това толкова нечовешко и брутално нещо наречено секс. Пък аз мислех, че се прави за удоволствие и размножаване.
И колкото и да те ядосва, нервира и не ти се вярва живеем във времена, в които опаковката продава.

*Syndrome

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 4412bf0045
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   номер 18, аз отдавна съм напуснала страната, тогава беше много по-трудно, защото и за да пръднеш (образно казано) ти трябва виза.
Аз навремето заминах като AuPair (детегледачка), не ми трябваха никакви пари, освен за път - но знаех перфектно немски и работих с препоръчана ми немска агенция www.familienservice.de те по принцип работят с цял свят, но са немска агенция и не са фалшиви, комуницира се с тях на немски и това е проблемът, иначе не изискват да знаеш езика - а и работят и търсят момичета за цял свят *германки така ходят в САЩ например

Аз имах препоръки от друго момиче и затова им се доверих, и западните агенции са често фалшиви, всеки може да си направи такава. А и не ти препоръчвам да заминаваш в страни от ЕС като Аu Pair (детегледачка), няма смисъл вече - заплащането е смешно (навремето 400 марки) и нямаш никакви права, освен да работиш.
Но визата беше тогава трудна и се ходише така заради визата.
За САЩ, Канада, Австралия може да търсиш такъв начин, ако си до 26 години (това е изискване по програмата) - там имаш права и тази дейност е регламентирана и не зле платена, учиш език, осигуряват ти курсове - всичко.

Има доста читави български агенции - те се знаят, питай роднини и хора, който са заминали. Как се познават читавите - ами не искат от теб комисионни, а от работодателя - ти си покриваш самолетен билет, легализация на документи , такси - може съмата да набъбне до 1000 лв.

НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ на хора без език и концепция за бъдещето да ходят в чужбина - да работят на поле или във фабрики. На Запад не ви чакат с отворени обятия и животът в България може да ви се стори като рай.
Ако знаете език (поне английски) на прилично ниво, знаете какво искате - заповядайте!!!

Съветвам ви първо да пробвате в Столицата, поне сте си в страната.
Иначе за момиче (ако е хубавка, може дори обикновена, леко пълна. може и с дете.... и няма изгледи иначе за бъдеще) има и агенции за запознанства. Има доста западняци, които си търсят жени. Много рускини познавам добре си живеят така. Важно е да съблюдавате при такъв варянт ОБРАЗОВАНИЕТО на господина. Ако има висше образование - взимайте го, ако не - НЕ! На Запад много малко хора имат висше и те си печелят добре, имат култура и маниери - останалите са по-зле и от последния български селянин.
Агенцията за запознанства е читава, ако не иска НИКАКВИ пари от вас. (може за снимките малко, но иначе никакви), никога не ходете вие в чужбина да виждате господина, ТОЙ трябва да дойде в България. В краен случай той ако ви плати билети и хотел, може - но НИКОГА ИЗВЪН ГРАНИЦИТЕ НА ЕС. Имайте телефон с роуминг и подготвено изречение за полицията, кажете на много хора къде ще ходите точно, хотел и т.н.... с две думи - бъдете предпазливи!

Надявам се да съм помогнала, но НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ ДА ХОДИТЕ В ЧУЖБИНА НА ВСЯКА ЦЕНА - по принцип, който не се е справил в България, има и малко шанс за успех на вън, а рискът е голям.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: c61376db0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Коментирам без да съм прочела останалите коментари...
Само едно ще ти кажа!

Поздравявам те за това, че си осъзнала, че има проблем! Това означава (повярвай ми), че той е наполовина решен.

Потърси психолог! Ако парите те притесняват - разучи какви са възможностите за безплатни консултации. Ако няма такава възможност (не разбрах на колко години си) пробвай с книги за самоутвърждаване и самоусъвършенстване. Има и една техника ТЕС - потърси в нета! Техника за емоционална свобода! Недей да тъпчеш в едно място или да търсиш варианти за бягство. Има много по-приятни начини да се справиш с нещата!

Не се притеснявай от това, което ти се случва, около и вътре в теб. Трудностите са шанс! шанс да се развиваме. Страдах от паническо разстройство, нямах пари за психолози, а и дотам бях стигнала, че идеята да отида при психолог веднага я отхвърлях, гълтах си езика при всяка среща, не можех да вляза в някой магазин и спокойно да си купя дрха - тотален комуникален срив. Тогава започнах малко по малко да мисля. Така и така не излизах много, много - имах врме да мисля. Размишлявах върху себе си, защо е станало вичко това. И аз обвинявах наред всички, но осъзнах нещо много ценно - никой не е виновен за нищо, което ни се случва. ние сами градим живота си, света си и дори комплексите си. В някаква степен те са започнали като защитен механизъм, но малко по малко са те превзели. Знам какво е, разбирам те прекрасно!

Просто действай върху себе си. Нищо няма да постигнеш с промяна на място и т. н. - промяната се случва винаги в нашия вътрешен свят, с промяна на фокуса...

Потърси и малко материали за рейки!
Успех!

za_nepoznati@abv. bg
Това е мейла ми! Ако имаш желание - пиши ми! Но да знаеш, че не го проверявам много често. Ако пратиш писмо, моля те да отбележиш тук в темата, че това се е случило.

Прегръщам те и вярвам в теб! Гордея се с теб, че си осъзнала наличието на проблем и от категоричния ти отказ да се "друсаш" с антидепресанти. Има изход! И той ще те изведе в един свят, в който не си и подозирала, че съществува! Всичко ще ти носи радост и увереност.

Изпращам ти положителна мисъл и нека топлина обгърне сърцето ти, за да успокои малко трескавото ти съзанние.
:)

 
  ...

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 3cee11a13b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Май съвсем оплескахте темата на момичето. Тук не става въпрос за отношенията мъже-жени, к*рви, дебели, слаби и т. н. На авторката ще кажа:От този порочен кръг се излиза много трудно и ако знаех къде е изхода с радост бих ти го показала, но уви, не го знам. За всичко са виновни родителите ти. Всички ние съставяме мнението за себе си от най-близките хора до нас. На първо място това на родителите, на второ приятели, познати, съученици. Когато системно си недооценяван от собствените си майка и баща в миналото, точно когато си градил самооценка неизбежно се появяват проблеми в по-зряла възраст. Дано се справиш по един или друг начин, само знай, че комплексите и притесненията ти не са РЕАЛНИ! Те са само в твоята глава, но хората усещат сринатото самочувствие и те приемат като такава, за каквато ти самата се мислиш!
Ако това ще те успокои, не си единствена. Цял живот майка ми и баща ми са ме хокали, грешките ми са били изтъквани многократно, а постиженията-тихо премълчавани. Всеки божи ден са ми натяквали, че другите са много по-умни от мен, няма да постигна нищо и нищо не заслужавам. А критиките за външния вид да не говорим. Косата ми била грозна, обличала съм се ужасно.. И отношението ми влияе до ден днешен. В момента уча за архитект, имам добър характер, за един ден изкарвам колкото месечната заплата на доста хора именно с външния си вид, но за майка ми аз продължавам да съм пълно нищо! Стремя се да бъда съвършена навсякъде, все имам чувството, че другите са много по-умни, способни и красиви от мен. А реално осъзнавам, че съвсем не е така.
Така че родителите са 90% виновни за състоянието ти. Въпреки това намери сили да им простиш, с теб те са се учили да бъдат родители. И разбира се, изнеси се далече от тях, колкото по-бързо толкова по-добре...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 37e7cfac06
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Знаеш ли, аз изпитвам същото. Имам комплекси и наистина се боря с тях. Може би никога няма да можем да си поговирим, но ще се представя : Аз съм
( Анонимен ) тийнейджър и винаги съм бил подиграван
защото имам смешна фамилия, преди бях пълен и съм почитател на рок музиката, а сама разбираш
че
това в България малко или много си е като табу. Бях седем години под постоянния стрес от съркастичните шеги които ме гонеха по училищните коридори. Стреса премина в депресия, докато най-накрая ме срина емоционално. Започнах да се смятам за боклук, за излишен, за някой който е създаден да страда все повече и повече
всеки изминал ден. Цели седем години търпях хора които не мога да забравя и до сега, хора които вечно ще ми напомнят за ада през който минах, ще ми напомнят какъв
никога не бива да бъда и от какво трябва да се пазя. Независимо от случилото се аз гледам напред, все пак тези седем години вече са в миналото, но болката и сега е същата и сега като вървя по улиците и чуя някой да се смее, инстинктивно аз започвам да си представям как ме усмиват, продължавам да съм слаб духом и едва ли ще ми мине. Понякога хора като нас просто трябва да бъдат силни, сега в живота ми се появиха добри хора, срещнах най - добрия си приятел. Новите хора с които се сприятелих са плътно до мен и винаги ме подкрепят, винаги знам, че падна ли те ще ми подадат ръка. Разбирам те, НАИСТИНА, но няма как да ти помогна. Просто бъди себе си, довери се единствено на семейството и приятелите си! ( и слушай много Jimmy Eat The World-The Middle :D ). Пожелавам ти успех с проблема който така те измъчва...

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 8f5e1ef3a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   И аз имам подобен проблем много се панирам усещам едно вътрешно напрежение, когато съм с хора не мога да се съсредоточа да се отпусна имам чувството, че се излагам, но в действителност искам само да ти кажа че нещата стоят така само в твоята глава и за теб устава само гадното чувство което можеш просто да си спестиш, а и нужно ли е да се тровиш за грешките на другите, които те уважава и цени ще те приема такава каквато си. Гордей се с това, че си притеснителна малко останаха съвестните и чувствителни хора, които търсят вината в себе си и разбери, че си е един прекрасен човек, които не всеки заслужава да опознае така допускаш само стойностните хора около себе си. Така че отпусни се преглътни това притеснение и напрежение и си помисли има ли смисъл заради някой, който дори няма да те оцени да падаш духом и като се притесняваш какво ще направиш се тая няма да ти стане по - хубаво, напротив правиш евала на някой които пет пари не дава за теб и би те смачкал горе главата и покажи кой е шефа. Бори се докрай и преодолей тази бариера безсмислена е!!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker