За вас може и да не е, но за мен е проблем, защото слаба се чувствам щастлива - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

За вас може и да не е, но за мен е проблем, защото слаба се чувствам щастлива
преди: 13 години, 1 месец, прочетена 2466 пъти
Здравейте,
аз съм момиче на 13г и постоянно се опитвам да стана 50 кг, защотото съм висока 1, 57/58. Наскоро бях станала 53 и се чувствах наистина страхотно, НО близки хора имаха балове наскоро ии просто не се здържах да не хапна нещо. Хапнах, но се почувствах зле след това, а на всичкото отгоре и съм неразположена ( в цикъл ), което ме прави още по-дебела и просто полудявам. Та въпросът ми е следния: да започна ли след празниците стриктна диета с някакъв спорт? И бихте ли ми препоръчали ефектни упражнения за корем, крака, задни части, паласки и тн? Благодаря ви, предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 1 месец
hash: 9b99835b28
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Без диети, ако обичаш. Изчакай организмът ти да се развие напълно, не си вреди на здравето, защото и слаба да си, в болницата няма кой да го забележи...

Патила

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: f85f20124b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   A за паласки какво ще предложите? и аз имам паласки и се чувствам ужасно...

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 69402b4ca5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Никой не може да избяга от структурата си ; )

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 151ecdd356
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Значи аз искам да сваля 4 кила. Най вече дупето, бедрата, малко паласки. Искам да си стегна тялото. Водя адски заседнал начин на живот и тъпча сладко по цял ден. Значи движение му е майката и спорт. Без диети. Просто не се тъпчи като мене като ненормална. Не бива да гладуваш. Яж по малко от всичко. При мене проблема е че няма с кой да спортувам и затова не го правя. Но пък танцувам отвреме на време-това е най-приятният начин за изгаряне на мазнини.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 8debe38dc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей! Номер 1 е прав/а. БЕЗ НИКАКВИ ДИЕТИ. Имаше един случай, когато едно момиче на 15 години пазило диета и умряло после. Трябва повече да спортуваш. Не трябва да ядеш чипсове, хотдози, пици, хамбургери и по-малко хляб. Повече плодове и зеленчуци. Дано съм ти била полезна.
*Яса

 
  ...


...
преди: 13 години, 1 месец
hash: a75778b282
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Яса, пак плашиш народа - чети малко, моля те за изкуството на пропагандата - факт е като кажеш - в еди коя си година, еди къдеси е умряло еди кое си момиче от диета, казваш коя диета и как. Това е довод, факт в подкрепа на мнението ти.
Това чула съм че... , имаше един случай.... , и т. н. е ПРОПАГАНДА и така се е говорило през едно друго време, в което не сме били родени.
И за другите ти съвети същото и в ЖИВОТА те съветвам лично да работиш с факти и да се освободиш от разни стериотипи, онзи казал, този и т. н. - сама си обравувай мнение, похвално е, че си задаваш въпроси на тази възраст, но внимавай да не се напъхаш в една създадена от други обвивка на предрасъдаци и фалшиви морални и други представи за живота.

Иначе сама си противоречиш - „без никакви диети“ - думата диета значи сама по себе си начин на хранене, а ти долу казваш „без чипсове и т. н. “ - препоръката ти сама по себе си е ДИЕТА.

Права си, според мен, (като вмъкнеш това словосъчетание наблягаш на това, че твърдението ти е само лично, субективно и НЕ СЕ БАЗИРА НА ФАКТИ), че не е добре да се гладува на тази възраст и, че е добре да не се ядат нездравословни храни.
Много е опасно на тази възраст да не се храни човек и да гладува, защото всяко трето момиче в България между 12 и 19 години страда от анорексия http://novinar. bg/news/vsiako-treto-momiche-strada-ot-anoreksiia_MjY2MDs2NQ==. html (ФАКТ).
...
...
..
и така нататък за Яса само казвам, тя може за в бъдеще да се аргументира, да звучи ДОСТОВЕРНО и действително да помага на хората.

Не се обиждай, момиче, но просто искам да ти дам съвет за в бъдеще. Много умен млад човек си, имаш мнение и раздаваш не лоши съвети и, но си жертва на доста стериотипно мислене, защото не търсиш факти и доказателства за твърденията си. Сега не е много важно това, но когато порастнеш, почнеш да учиш, да работиш.... ще бъдеш просто един дървен философ и няма да успееш напред, а си много умно и читаво момиче.
Приеми го като приятелски съвет, винаги търси информация за всяко твое твърдение, която не е плод на преразкази, чути от родителите или други хора. Не се оставяй да те манипулират хората с изказвания като „чух, имало, това става и онова“ - ами бъди критична и поставяй под въпрос твърденията на другите, защото може да става дума за целенасочена манипулация, с която искат да те накарат да се държиш по удобен за тях начин.

БЪДИ ЛИЧНОСТ, ИМАШ ГОЛЯМ ПОТЕНЦИАЛ, не бъди гъба-попивач на стериотипи.

Жижу

П. П. - не приемай критиката ми лична, забелязах че си умно и начетено дете, но често говориш найзуст. Имаш потенциал, ако се отучиш от този си навик.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 дни
hash: 7ad29defbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   3, не е точно така. С упоритост всеки може да изглежда прекрасно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker