Тежък проблем - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Тежък проблем
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 1896 пъти
Здравейте, аз съм момче на 15 години.
Моята приятелка наскоро ми сподели, че е депресирана. След дълъг разговор осъзнах, че тя сериозно се депресирала още на 11. Родителите ѝ са много строги към нея, едва ѝ дават да излиза с мен, и то много рядко - иначе си е по цял ден вкъщи като затворничка. Момичето е много умно и добро, никога не е правило нищо забранено. Иска да се занимава със спорт и музика, но родителите ѝ въобще не искат да излиза. Като я виждам, и ставам тъжен - очите ѝ са големи и влажни непрекъснато, тъжна и вглъбена е, няма приятели, има си само мен. Вкъщи си няма никого - родителите ѝ са студени и сурови, а брат ѝ само я упреква и унижава. Тя пише поезия от малко дете и ми дава да ѝ чета произведенията: много са философски, защото много е препатила. Като се замисля, преди 11 години ( и преди бяхме в едно и също училище) беше позитивна и усмихната, а сега е разтревожена и не вярва в собствените си сили. Каза ми, че иска да се самоубие, но ме има мен и затова няма за го направи... Не би ми хрумнало да я зарежа, много се обичаме! Но... как да ѝ помогна? Опита всичко, което може и знае, но пак е депресирана!
Моля, публикувайте, много важно е!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: 140944797a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нека да отиде на психолог. Това поне родителите и трябва да и позволят. И моите бяха така ама аз успях да се справя като отстоявах позицията си и бях инатлива като магаре. Накрая като разбраха, че с мен няма да могат да излязат на глава започнаха малко по-малко да ми дават свобода. Нека и приятелката ти да се възпротиви. Да покаже твърт характер. Иначе много се радвам, че до себе си има момче като теб! Не я оставяй. Късмет!!!

Момиче на 17г.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 6010bef6f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Само едно ще ъе посъветвам-НЕ Я ОСТАВЯЙ В ТОЗИ ТРУДЕН ЗА НЕЯ МОМЕНТ

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 0aedf3608a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Номер 1, благодаря за съвета! И аз не съм нищо особено, в тази ситуация е тя важната!
Номер 2, не ми е и хрумвало да я оставям!
От автора.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 0aedf3608a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторе, много съжалявам да прочета тази история! Аз също съм депресирана и знам, че трябва да говори с училищния психолог. Прекарвай колкото се може повече време с нея! Успех сърдечен пожелавам!
One girl

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: e3324a3af2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Прекрасно е, че се обичате и си до нея, не я оставяй. Съвета на Н1 е добър, психологът много ще помогне, иначе ще и бъде трудно да се справи сама. Успех!

 
  ...


...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 064b43a016
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Моля те само не я оставяй, ти си единственият и близък човек, подкрепяш я, разбираш я. Човек, това, че ти е казала, че заради теб се държи, това значи, че точно сега трябва да си до нея, бъди нейният стълб, нейната опора и подкрепа, които тя досега не е получавала, дай и време и наистина предложи и да я водиш тайно на психоТЕРАПЕВТ (ако техните и това не дават).
Сега мноо сори, ще се отклоня малко от основвния въпрос, ама кат чета за такива тартори, къде си тормозят децата....! Ако за такива родители детето е машина за шестици и хич иначе не го бръснат за слива и даже не го питат как е и какво чувства и не го изслушват и като им изкара 5ца, почват с наказанията, ми ей такива НЕ заслужават да имат шанса да възпитават дете, щото такъв модел на поведение създава непоправими психически травми, развива социопатично и на по- късен етап (авто)агресивно поведение! Дете се гледа с любов и разбиране, има си нормални методи да не стане лигаво и разглезено, наказанията следва да се сведат до минимум и да са справедливи, поведенчески модел на родител е много важен!
Сега към въпроса ти: това със психотерапевта си е вариант, дето ти предложих, ако ще има проблем с родители... не знам, ако има пари нека ходите тайно?
Не я зарязвай, бъди неин приятел, аз съм сигурна, че ако ти и даваш обич, тя ще превъзмогне състоянието си, защото има ТЕБ, когато получава любов и топлина, грижа, ще видиш как ще разцъфти, вие сте заедно и трябва заедно да преборвате трудностите. Тя също ще е до теб в несгодите и връзката ви ще е много здрава. Казвам го, защото моя приятел бе до мен в един много труден момент и ми траеше всички настроения, аз също съм до него в трудностите и това много заздрави връзката ни, вече сме почти 6 години заедно, а и съградихме едно здраво приятелство!
Явно тя е непълнолетна и за съжаление е под опеката на родителите си, може да подадеш сигнал до закрила на детето, но често това е нож с две остриета и може да влоши ситуацията, вместо да помогне. Пиши тук как вървят нещата при вас...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 0aedf3608a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравейте, аз съм приятелката на автора. Просто той ми показа историята! Аз нямаше да го направя, нямаше да имам смелостта. Благодаря, че сте се отзовали! Наистина се чувствам зле, но видях надежда! Много благодаря и на приятеля си, много те обичам и знам, че ще сме винаги заедно! Поговорих с училищната психоложка, тя ме успокои и каза да идвам при нея, ако има нещо. Още веднъж ви благодаря на всички!

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 38025683c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   №6 съм аз.
Мила, надявам се не съм те наранила с мнението ми за възп. методи на твоите родители, ама НЕНАВИЖДАМ каквото и да е насилие и тормоз над деца!!!
Сега ще се обърна към теб, искам да бъдеш силна и да не позволяваш на никой да ти нарушава емоционалния баланс. Как? Следващия път като ти се скарат просто все едно не ги слушаш, мисли си за приятни и хубави неща, които те радват. Не знам на колко си, но ако си по- голяма пробвай да поговориш по- твърдо с тях, никой няма право да ти отнема правото на свободно време и лично пространство! Ходи при психоложката, щом си и до такова добро момче ще се справиш и те очакват много щастливи моменти!
Успех :)

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 0aedf3608a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Номер 8,
Не си ме наранила! На 15 съм. Даде ми надежда! Благодаря!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker