Не е ли време радиата да си сменят песните? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не е ли време радиата да си сменят песните?
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 1134 пъти
Не, наистина - не е ли време това да се случи? Ето го - пусна току-що някой поредното радио в работата... и на момента започнаха да звучат песни, които вече съм слушал хиляди пъти. Просто защото тея радиа пускат едно и също отново и отново и отново и отново. Едни и същи хитове на едни и същи изпълнители и групи - ще си рече човек, че Мадона, Майкъл Джексън, Куин, Нирвана, Металика, Васил Найденов, Лили Иванова и т. н. имат по 2-3 песни и с това се изчерпват дискографиите им!
Какъв е смисълът? Пестят се пари и няма нает дори 1 сериозен фен, който да пусне някои по-малко известни песни на големите изпълнители? Не, наистина, като чуя Smoke on the Water примерно или пък The Final Countdown ми се обръщат червата просто - разбирам банално, банално, ама трябва да си има някакви граници, даеба мама му!
Да, ясно ми е, че няма как всеки ден по 24 часа да се пускат хем различни песни, хем пък и да стават за слушане. Няма как. Дори и горе-долу големите станции в САЩ пак пускаха едни и същи песни редовно, а пък рекламата им беше "Ние повтаряме хитове най-рядко".
Ама поне трябва да има някакво разнообразие! А не като в моя случай - за последно слушах радио редовно в бившата ми работа през 2012 година... днес, през 2018-та... плейлистата е непроменена! Добавени са 10-на нови песни, местата на някои парчета са поразменени и това е. Бахти. Част от песните в момента имам чувството, че аз съм ги писал - толкова често ги слушам!
Подобни проблеми ги има навсякъде. Айде, ясно ми е, че разни там поп станции за фешън музика трябва да пускат обичайните гнусни хитове по 10 пъти на ден - нормално си е. Ама примерно някое радио за поп музика от 60-те до днес да ми пуска 400-500 песни на кръст... ами смешно е. То сигурно има по 100 супер хита от 60-те години до днес. Умножаваме това число по 40-50 и виждаме колко потенциално песни може да има една станция... много. И то говорим за хитове все пак!
Това ще рече, че вместо да се повтаря едно и също всеки ден или дори и по 2 пъти на ден... то би трябвало преспокойно да няма едни и същи песни поне 3-4 дни! И тука говорим за плейлиста от 1200-1600 песни - не е да кажем, че е нещо нереално за станция, покриваща период от половин век!
Ама кой ли знае - може би всичко това е с цел. Като се замисля, ако пуснат някоя яка песен, която почти не съм чувал... това ме кара да спра работата си и да се заслушам в нея. Дали пък целта на постоянно повтарящите се 500 хита не е хем нещо да звучи, хем да не отвлича човек от работния процес? Бах ли го, може и това да е отговорът. Вие какво мислите? Не ви ли омръзна да слушате едно и също всеки божи ден години наред?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: 4e9d98be23
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Прав си. Обаче и аз да те питам нещо. Темата ти е в "Тийнейджърски", а пишеш, че си работил през 2012, а и определено не звучиш като тийн - будалкаш ли ни, или какво?

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 832888b917
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен е, щото в тези радиа бачкат предимно разни 45-65 годишни, които искат да се слуша само музиката от тяхната младост.
Упорито продължават да натрапват 20ти век и както каза ти - от 60те нататък. А има добри парчета и от 20те, 30те, 40те, 50те. Има музика и отпреди 20ти век. Също и музика от настоящето, която те упорито и тотално отричат.

Също сега се сещам и за друга причина - явно са си направили някакъв извод, че радио се слуша предимно от техни връстници... , което не е така, но няма как да ги променим. Просто търпеливо трябва да изчакаме да се пенсионират.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: e0ba3ba696
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Понеже този сайт изобилства от истории в раздела "Любов и изневяра", и "Секс и интимност", ме провокираш да направя аналогия с връзките между мъж и жена. Малко тролване се пада това, за което моля да простиш :) В няколко теми съм се включвал да обясня как едно и също пресища и дотяга, колкото и хубаво да е. Но като кажеш и най-хубавата жена/ мъж писва, ако си във връзка само с нея/ него, те обвиняват, че си неморален, че разваляш семейството и т. н. Ами и най-великия музикален шедьовър писва, ако всеки ден слушаш само него, дори да са няколко на брой и те писват, ако слушаш само тях. Но за това никой не спори.

Извинявам се пак за лиричното отклонение :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 69b048f8bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Трябва да благодариш на Музикаутор и подобните организации, които изнудват радиостанциите. Пускането на повече песни означава по-високи такси, а това значително усложнява нещата. Отделно, подборът на музиката не го смятат за работа, и не се заплаща. Обикновено някой от екипа на съответното радио избира песните, и това е само част от задълженията му, и тази част обикновено се претупва. Така се работи в България, затова в част от страната ефирът е празен, а където не е се въртят едни и същи песни.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 7e547b9bb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   А какво ще кажеш за това?
https://www.youtube.com/watch?v=VJjKTUluR6w&app=desktop
https://www.youtube.com/watch?v=0bIRXboBmsw&app=desktop
https://www.youtube.com/watch?v=0bIRXboBmsw&list=RD0bIRXboBmsw&start_radio=1&app=desktop#t=1562
https://www.youtube.com/watch?v=U_SH3Va82o8&list=RD0bIRXboBmsw&index=14&app=desktop
Намираш настолната версия на You Tube, копираш всяка връзка в сайт за изтегляне на mp3 от You Tube, качваш музиката на влашка и си готов! Сега се продават радиа с USB за към 50 лева, вкарваш флашката и си готов! А ти не спомена радиостанциите, но аз ги знам-NRJ, Бг Радио, Радио 1! А има и друг вариант-интернет радио!

 
  ...


...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 0ea1cce917
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Човече, не си единствен! ... И при мен беше тъй, докато бях по програма досега, 8 месеца... и понеже бяхме в една работилница, там отсядахме по-точно, тъй като "работата" ни беше навън-и понеже до работното бюро на нашта шефка имаше радио, старо колкото си искаш, само Радио 1 вървеше по него, никое друго! ... И за тия 8 месеца, смятай и на мен колко са ми омръзнали вече няколкото там песни, които се въртят до втръсване(колкото и да са хубави нали, и приятни за слушане). И на мен ми харесват по принцип, но честно казано, вече в редки случаи бих си ги пуснал вкъщи! ... Щото повярвай ми човече, едно такова радио, каквото е Радио 1, т. е. от тия, които излъчват уж предимно класически хитове, каквото му е и мотото-вярваш или не, но по него всеки божи ден, или поне през ден, звучат там едни 15-20 песнички, дето са си ги набелязали там, естествено стари де, но ги въртят до втръсване и мисълта ми е, че разнообразие почти няма наистина и там! ... А когато пуснат все пак някоя песничка, дето последно си я чул примерно преди месец или два, еми много ясно, че ше се заслушаш в нея и ще ти е по-приятно, най-малкото ше си кажеш, бря, сетиха се тия и това малко да го пуснат най-сетне! ... А впрочем, по същото това радио звучат и съвсем така, съвременни песнички, на по 2, 3 или 4 години, даже и от миналата 2017г там звучи по някоя от време на време, та явно това им е разнообразието на тях, освен тия от едно време, да пускат и днешните там комерси и пр., дори да не са стойностни, но нали... Говоря ти конкретно за това радио, въпреки че и с другите положението сигурно е долу-горе същото, ама така е-кое изобщо е наред тука у Бг, като всичко е 5 за 4 в таз държава! ... Как да е де, отминаха вече тез 8 месеца, сега съм свободен, и да си призная, радвам се че вече няма да ги слушам насила, както беше нали, докато стане време да си тръгвам! ... Сега си пускам само една много малка част от тях, и то предимно такива, които доста рядко се пускаха там. Ма така е-едно нещо, колкото и да е хубаво и приятно, в един момент искаш да разнообразиш, факт е! ... Това главно във връзка с музиката, го казвам! ... Не знам що за политика е това, което водят по тия медии, ама...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker