Чувствам се дебела :( - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Чувствам се дебела :(
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 1501 пъти
Здравейте! Предполагам, че сте видяли заглавието и ще си помислите- тази пак с кифленските си истерии и т. н. Съжалявам, че пиша такъв глупав пост, но просто вече не се чувствам добре в кожата си. Ако все пак сте решили да допрочетете моите пубертетски глупости- заповядайте!
Преди няколко месеца не ме интересуваше особено как изглеждам, но признах на момчето, което харесвам чувствата си и... той ме развърташе. В смисъл, той ми казваше и аз те харесвам, но не искам гадже до 9/10/12 клас... и така да кажем се депресирах. Та, депресирах се, защото той казваше на всяко 2ро момиче, че го харесва и т. н. Стана ми тъпо и започнах, да ям, да ям, да ям и станах 48 килограма (тоест напълнях с цели 5 килограма в рамките на 3 месеца). Започнах да се мразя и така.
Е това отмина и вече не се чувствах, толкова зле.
След месец два, с течение на обстоятелствата, отидох в полицията заради луда майка. И отново стрес, стрес, стрес, и познайте- още 3 кила отгоре. И ето ме- закръглено момиче на 13, метър и 49 и тежаща 51 килограма. А като се замислите че преди 4 месеца съм била около 43 килограма, а сега напълняла с цели 8 килограма... (боли ме сърцето :D)
За жалост моята най- добра приятелка ме кара да се чувствам отвратително. Заради нея отново стрес, стрес, стрес и познайте какво- още 2 килограма отгоре. Тя преди около 10 месеца също беше 60 кила, но свали 3-4 и сега се чувствала като нов човек, здравето и било чудесно, обичала живота и т. н. Това ме караше просто да се хвърля в Дунава... (да, от Видин съм :)) След 1 месец стрес покрай приятелката ми- диабет и депресия. Сега благодарение на "приятели", роднини, съученици и полиция- съм депресирана и в преддиабетно състояние... Та ако можете да ми предложите някаква диета и най-вече нещо което да ме стегне в гръдния кош (защото приятелката ми именно за това ми се подиграваше) ще съм ви много благодарна! Надявам се да не сте заспали покрай моите глупости. Благодаря за внимянието :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: 0aaaf0fc77
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мале, момиче, ако тази твоя приятелка ти влияе по такъв начин, който описваш, просто прекрати отношения с нея. Понякога е по-добре човек да е сам, отколкото с хора, които го товарят и имст лошо влияние върху него. Ти си много малка, не се стресирай за някакви глупости, знам, че е много шесно да се каже, но гледай да бъдеш над нещата - от там гледката е много по приятна. А колкото до отдлабването, ти препоръчвам диетата на Атанас Узунов, има група във фейсбук. - можеш да се присъединиш към нея. Сваля се много бързо и ще се отрази добре на здравето ти, което е още по -важното. Успех :)

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 245ff2152b
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

2.   Слънце, стегни се, не ти трябва в живота това момиче! Това е просто едно злобно човече и те изпива с нейните negative vibes. Твоята приятелка се изтъква пред теб и по този начин ти се подтискаш и тревожиш. не ти е нужно това, недей да общуваш с нея. Не е възможно от едни 8 кг да развиеш диабет, по- скоро е от стреса, но ще се оправиш с добър здравословен режим.

Носи си килограмите гордо, ако ще сваляш, го направи заради себе си. Важното е да се чувстваш добре и ако си решила да сваляш, го направи по здравословен начин и БАВНО, много бавно, така резултата ще е траен! Бързо свалените килограми, се качват толкова бързо, колкото си ги свалила. Диети от типа- дюкан, японско чудо, гладувания (сигурно има и други, за тези се сетих сега), създават стрес на организма- когато рязко ограничаваш дневния прием на храна- досега например си си хапвала кроасанчета, шоколади и изведнъж ядеш по ябълка с кафе или гладуваш напълно- представи си картинката. Монодиетите може да отключат алергии, поради еднообразното меню.
Килограмите не са много, сваляй ги бавно и постепенно, в случая 8 кг за 2 месеца- това е здравословния начин, съобразно човешкото тяло (при много излишни кг. става по бързо). Ограничи шоколади и сладките храни, мазнините. Хапвай пълнозърнест хляб и избягвай сандвичите по лавките. Зеленчуци, плодове, зърнени храни, риба, пилешко, кис мляко, за десерт може плод. Лично аз така свалям, макар и трудно, но полека- лека свалям, също отскоро имам повишена захар, но при мен е наследствено обусловено това. За разлика от бързите диети, след които се чувстваш изпит, без енергия, един умерен и балансиран режим със всички необходими хр. вещества за доброто здраве, ще укрепи организма, ще се чувстваш по- лека, здрава и енергична.

Запиши се на спорт, който ще ти е приятно да практикуваш, или си прави гимнастика у вас, има упражнения в Ютуб, изискващи малко време, в клиповете хората обясняват как се правят. Има полезни статии в BBteam, разрови се.
Това са съветите, които мога да ти дам, в никакъв случай не се хвърляй на диети, обещаващи бърз ефект!!!

Статии, които мога да ти препоръчам, няма да давам линк, за да не се счете за реклама, но в сайта има и други полезни четива:
Опасните диети (първа част)
16 съвета за сваляне на много килограми

Желая ти успех и умната! Пиши как се развиват нещата при теб.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 73b6bd2559
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ти колкото стрес през живота си ще преживееш, сигурно към 180 кила ще станеш...
Укрепвай психически - това му е майката. Едно време хората са нямали какв да ядат (а и сега в по-голямата част от света) - стресираш ли се, "гризваш дръвцето" в буквалния смисъл.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 3dcaeeee5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката:
Здравейте на всички! Много ви багодаря, че сте прочели историята ми! Радвам се че сте отделили време и за коментар! Ще кажа на тази моя "приятелка" каквото имам да и казвам!
https://dany-dancheva.blogspot.com/?m=1 ако сте заинтересовани ето го моя блог в който обяснявам за депресията си. Надявам се да помогна на някой с нещо, дори минимално!

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 55099ea41d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз съм буквално много дебела. 1. 51 и съм 72кг. То не беше стрес заради матурите и надебелях с 5 кг и станах 70.. Ся заради баща ми преди 5 дена надебелях засега 2 кг и сега с най-добрата ми приятелка която е 1. 58 и тя 72 кг като мен. И изостави тази твоя приятелка. Почни да ходиш на фитнес. Ако не става излизаш навънка и бягаш. Вкъщи правиш коремни преси и всякакви упражнения и ядеш здравословно. Не яж хляб защото аз преди 1 година бях ан диета отслабнах 6 кг и пак си ядох много малко глезотии без хляб. (единствената глезотия беше сладоледа).

 
  ...


...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 1133c433a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравей, мила. Аз съм психолог. И разбирам колко трудно ти е в момента и колко много искаш отново да се чувстваш във форма. За щастие желанието ти е напълно постижимо и дори не би отнело много време, за да го осъществиш напълно. Не е ли прекрасно това? :)

Сега на въпроса. Както и други потребители преди мен са ти писали, ако продължиш да позволяваш на поведението на околните да влияе върху здравето ти, много скоро последния ти проблем ще бъдат килограмите, а болестите ще се трупат и задълбочават. Ти си младо дете и тепърва животът ще ти поднася и приятни, и неприятни познанства. Да, срещаме се с много хора, но ние сами избираме кой да остане в живота ни. А е много, много важно да мислим трезво, когато допускаме някого в живота си, защото както в случая с твоята "приятелка", този някой може да действа съзнателно или не против нас и така да ни помогне сами да се тласнем в една или друга житейска пропаст.

Помисли добре дали си струва да поддържаш отношения с човек като нея. Помисли дали психическото ти здраве е достатъчно устойчиво, за да понесе още от нейното поведение и подигравки. Съветвам те да не толерираш подобно отношение към себе си. Ако започнеш отсега да позволяваш на подобни хора да се месят в живота ти и да ти влияят, накрая ще се окажеш в задънена улица и ще ти се иска да си направила друг избор много по-рано.

Ето защо има две правила, които аз ти подарявам като опорна точка.

Първо. Събуждайки се сутрин, потъркай очите си и вземи най-близкото огледало. Погледни лицето си, огледай веждите, челото, устните, цвета на очите... Позволи си да гледаш на себе си като на скъп човек. Не се критикувай в този момент. После бавничко се усмихни. Задръж усмивката минута-две. И докато се усмихваш, кажи: "Добро утро, красиво момиче. Ти си толкова прекрасна. Толкова силна. Толкова истинска. Заслужаваш само най-чистата храна в себе си и най-добрите хора около себе си. Защото само така ще бъдеш още по-красива, още по-силна, още по-прелестна. Обичам те. Много те обичам. " Повтаряй това (не е задължително да е в този словоред, но е важно да е с този смисъл) поне 30 дни всяка сутрин. Ако желаеш, можеш да продължиш и след това. Обещавам ти приказни резултати само от това най-просто упражнение!

Правило номер 2. Изпълни указанията, които си дала на самата себе си пред огледалото.

2. 1 Замени белия хляб с черен хляб. От онези, малките, квадратни хлебчета (малко по-скъпи са от обикновения хляб, но са доста по-качествени). Хапвай по една филийка на хранене от него, ако не можеш без хляб.

2. 2 Пий по една чаша вода преди всяко хранене. Минерална, чешмяна, изворна - изборът е твой. Ако желаеш, може да добавиш малко лимон във водата - освежава и хидратира кожата чудесно, освен това притъпява чувството на глад.

2. 3 Избягвай всичко, което ти се стори мазно или захарно - тестени закуски, бисквитки, шоколадчета, кремчета, натурални сокове, солети, соленки, пържени картофи, пържени кюфтета, шницели, мазни манджи и т. н. Замени мазните, тежки манджи с леки супи (морковена, супа с броколи, леща, супа от зелен фасул, супа от тиквички, пилешка супа); замени тежките сосове (ако обичаш салати със сос) - с най-обикновен домашен чеснов сос (кисело мляко 2% и стъркан чесън). Сладкишите замени с плодове, но не прекалявай с количествата. Няма нужда да избягваш конкретен плод или зеленчук, стига да се храниш често и в неголямо количество. Яж много, много, наистина много салати: настъргани моркови с малко зехтин и оцет; домати, краставици, нискомаслено сирене или извара; към салатите може да добавяш малко крехко пилешко или свинско месо, печено или на пара; препоръчвам още прясно мляко, кисело мляко, яйца, маслини (ако не харесваш зехтина), немазен кашкавал. Ако много обичаш макарони или спагети, замени ги с други спагети, мисля че се казваха Слим (не искам да правя реклама, даже не съм ги пробвала все още, понеже не са съвсем евтини). Те са, доколкото четох, доста нискокалорични. Нямам представа какъв е вкуса, но пак ще усетиш, че си яла спагети, което си е плюс в критични ситуации.

2. 4 Научи се да си приготвяш разни здравословни вкусотии, които не изискват кой знае колко време и скъпи продукти: бисквитки или блокчета от семена и ядки, различни леки супи, красиви салати. Креативната ти страна само чака да бъде пробудена! (Бонус: така нервната система супер си почива).

2. 5 Започни да се разхождаш в любим парк поне по 30 минути на ден. Това, като начало, е чудесен начин за стягане на тялото и за повишаване на съпротивителните ти сили. Запиши си любима музика или аудио-книги на телефона, и така ще ти бъде доста по-забавно, докато вървиш (помисли за удобни обувки, няма нужда да страдат стъпалата ти). Ако желаеш да се натоварваш по-интензивно - купи си гирички 2 бр. от по 3 кг. и виж в нета леки упражнения с гири. Ръцете ти ще се стегнат, гърба също. Ще станеш по-силна и още по-красива!

2. 6 В края на деня си дай потупване за отличната работа. Изтегли си интересна книга, направи си маска за лице или антицелулитен масаж (в интернет има много уроци по темата), купи си нещо, което отдавна си искала да имаш. Увеличавай мотивацията си непрекъснато.

2. 7 Премери се, преди да започнеш. После скрий кантара. Той вече не ти е нужен. Нужно ти е само желание да бъдеш здрава и красива, нищо друго. Няма смисъл от постоянно теглене, то с нищо няма да ти помогне, освен да те демотивира и тревожи (а демотивацията и тревогата са способни да прецакат всеки добър режим).

2. 8 Очаквай чудеса! :) След като започнеш новия начин на живот, тялото ти ще започне да привиква към него. Възможно е в началото да усещаш леко главоболие или замаяност. Възможно е волята ти понякога да не е желязна и отчаяно да ти се иска парче торта или сладкиш. Кажи си, че тази храна не е полезна за теб; че тя с нищо няма да допринесе за твоя успех. Когато посвикнеш, ще почувстваш много повече енергия. Ще започнеш да усещаш как дрехите ти стават все по-широки, а околните ще ти се усмихват: "Отслабнала ли си? ". Някои дори ще те питат как си успяла. Ще бъдеш извор на вдъхновение и мотивация за още и още хора. Не е ли прекрасно! Примерът ти ще доведе до още хора, които започват да живеят в хармония с тялото и душата си! Браво, момиче!

2. 9 И последно, нещо важно. Преди да започнеш новия начин на живот, избери си добри витамини от някоя аптека. Добре е в тях да има магнезий и витамин С, иначе могат да бъдат каквито и да е като вид. Потърси в интернет от кои витамини са доволни хората, защо са избрали точно тях. (Дано не се изтълкува отново като реклама: лично аз пия тези на Допелхерц от А до Я с омега 3, депо таблетки с удължено освобождаване. Действат страхотно и на нервната система, и на тонуса).

Ако трябва съвсем накратко да събера всичко, което искам да ти кажа сега, то е: ИЗХВЪРЛИ БОКЛУКА ОТ ХЛАДИЛНИКА И ПРИЯТЕЛСКИЯ СИ КРЪГ. Запази само онова, което е добро за тялото и ума ти. И не прави компромиси, независимо колко ти е трудно. Направи го за себе си.

Само след месец ще си благодариш за това, че си започнала и ще мотивираш други също да си помогнат сами.

Прегръщам те и не се съмнявам нито за минута в успеха ти.
Знам, че можеш да докажеш колко сила има в теб.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker