Как да си оправя правописа? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121115)
 Любов и изневяра (29687)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18503)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как да си оправя правописа?
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 2306 пъти
Здравейте. Аз съм тийнейджърка и когато пиша допускам много грешки и странното ми е че не ги намирам. Когато пиша с някой допускам много грешки. И също когато си пиша с някого не винаги знам как да му отговоря, какво да напиша. Моля дайте ми съвет. И нека хейтърите да не се обаждат, защото има хора в този форум който допускат повече правописни грешки от мен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: e25aea81ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Браво за това, че искаш да не допускаш. Ще ти дам няколко съвета. Не мога да кажа, че аз не допускам, но се старая да са колкото може по-малко.
Видях, че поставяш запетаи, но не навсякъде. Потърси в интернет, прочети кога се слагат и след 4-5 почитания ще го научиш.
За правописните грешки! Аз съм със самсунг и винажи, когато пиша някоя дума отгоре ми излизат три предложения. Винаги едното от всички е думата и ако съм я написала грешно там виждам и я поправям. На компютрите грешно изписаните думи автоматично се подчертават в червено. Виждаш къде е възможно да си сгрешила и я поправяш, ако отново е подчертана, пак. Друг начин, който аз използвам е, когато се чудя как се пише някоя думи я пишав гугъл. Търся точната дума и ако е сгрешена винаги пише "може би имате предвид.... "
И за край ще те посъветвам нещо. Независимо с кой си пишеш пиши грамотно. Правила съм грешката да си пиша с приятели без запетайки, както ми дойде и си казвам, че ако пиша с някой по "виш" тогава да се съобразявам. Но до такава степен свикваш и забравяш как се пишеше това, как онова. Затова пиши с всички грамотно.
Не забравяй, че когато не знаеш дали тук се пише запетая, дали това слято и др.... отвори гугъл и прочети правилата на ново.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 890035b592
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Четеш книги. Много.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 946502996b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Правилния правопис се усвоява още в началните години на образованието. Ако не си го усвоила тогава с годините става все по-трудно, но не и невъзможно, ако си истински старателна. Аз бих ти препоръчала да четеш повече книги- свикваш да виждаш правилно изписани думи и запомняш как се пишат. Освен това книгите ще обогатят речника ти от думи и съвсем скоро ще забележиш как ще започнеш да се изразяваш по-добре. Още един съвет- избери книга от жанр, който знаеш, че ще ти бъде интересен (фантастика/психология/романтични/криминални книги) в противен случай книгата ще ти доскучае бързо и ще приключиш с това интересно хоби, още преди да си започнала. Успех!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: efaf8c0b1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Правопис и правоговор се развиват само и единствено с четене на много художествена литература. Книги, момиче, книги. Трябва да четеш книги.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 87ced8c732
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Пи-добре учи чужд език, българския е безперспективен и няма нужда да си губиш времето с него. След време ще го говорят само няколко милиона души.

 
  ...


...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 6b9dafb145
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Прочети малко български език и научи най-важните неща. Когато си пишеш с някой и не си уверен в написаното, го провери в интернет. Успех!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 1495c3fdfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Четене. Няма друг начин. Когато четеш, думите ти се набиват в главата визуално и после знаеш как да ги изпишеш.
Ако седнеш да четеш учебници по български или речници, много бързо ще ти омръзне и няма да се получи. Просто намери книги, които са ти интересни - не в задължително да е класическа литература, можеш да четеш тийнеджърски романи, чик-лит или дори списания, въпросът е да започнеш от някъде.
Така не само ще се научиш да пишеш правилно, но и ще обогатиш общата си култура и ще разшириш хоризонта си.
Няма безгрешни хора, но има необразовани, не бъди от вторите. Сега ти е времето да четеш книги - ще видиш как след 5-6 години, когато отидеш в университет, си личи кой е чел през тийнейджърските години и кой по цял ден се е мотал и е пушил трева.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker