Странно ли е, че не работя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Странно ли е, че не работя?
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 1367 пъти
Здравейте, момиче на 17. Както сте разбрали от заглавието, да аз не работя, за разлика от доста други момичета на моята възраст и питам странно ли е това? Нашите винаги ми дават достатъчно пари, за да се чувствам аз добре и нищо да не ми липсва, но не чак да се стига до глезене, а съвсем в рамките на нормалното. Щастлива съм, че са живи и здрави и всеки ден ги виждам усмихнати. Фактът че бабите ми и дядо са живи и здрави, усмихнати, на крака също ме прави щастлива. През лятото чета книгите, необходими ми за следващата учебна година, излизам с приятели, ходя за по 1 седмица на море и най-прекрасните неща - посещавам двете си села и всеки престой е незабравим за мен. Животът на село е съвсем друг. И така успявам да намеря и отделя време през тези 2 месеца лятна ваканция за абсолютно всичко това. Странно ли е? Защото моите познати работят по цял ден, бих казала че повечето даже са много по-облагодетелствани и живеят много по-охолен живот от моя. Но въпреки това все нещо не им достига, дали ново червило или нов модел телефон, за да бъдат в крачка с модата, въпреки че от всичко имат достатъчно и съм го виждала... то работят по цял ден, и то за малко пари и то за да си купят неща, които вече са съвсем за гъзария и напълно излишни... надявам се, че сте ме разбрали. Нашите ми казват, не си прави труда на тази възраст, а учи докато ти е времето, защото после и без това цял живот ще трябва да работиш и ще искаш да си върнеш тези години, но няма да можеш, затова ги изживей сега, докато можеш. Смятам, че това и правя. А чувството да готвиш с баба си какво ли не, на домашна печка на дърва, е уникално.
Малко хаотично се изразих, но се надявам, че сте разбрали идеята ми. Вие какво мислите по този въпрос? Странно ли е? Права ли съм? Аз ли греша някъде?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: 05156d9df5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Къде ги виждаш тези деца, които работят на по 16-17 години?Не знам,може би в твоето обкръжение има такива,но в моето 100 % от тийнейджърите не работят.Така,че не виждам нищо странно,по-странно щеше да е ако работеше.И един въпрос-как се работи без трудов договор,защото под 18 няма как да имаш.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 8b332b350c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Твой е избора дали искаш да се развиваш и да започнеш по от рано или не. Гледаш на нещата по много НЕправилен начин.

Те могат да работят още от 12 годишни ако щеш, но ако си стоят на една и съща позиция и просто имат фиксирана заплата до края на живота си - няма смисъл да ги гледаш тях и да са ти за пример.

Но виж... ако решиш да се развиваш кариерно и да те повишават - тогава си струва да се захванеш с нещо и да започнеш по от рано, за да може още на 25-30г. да си на висока позиция. Естествено това е свързано с по-високо заплащане, но и по-високи отговорности.

Изборът за работа, връзка, местоживеене или каквото и да е било е само и единствено ТВОЙ! Ти си капина на кораба (майка). :)

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: e6bf81441f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Как ще е странно? Те работят за да си копуват наркотици и или да ходят на дискотеки.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: dee365e98d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Когато човек под 18 работи, обикновено има няколко причини.
1. Семейството му е бедно и той трябва да го прави за да им помага.
2. Както с твоите приятели, не са гладни, ама са си втълпили, че искат последен модел телефон.
3. За да се научи на труд и да придобие трудови навици.
Така, че от една страна, прави са родителите ти, че сега ти е времето да учиш, а не да работиш, но пък от друга, ако ди намериш някаква работа ще придобиеш доста полезни умения, които ще са ти много полезни в бъдеще, когато вече ще трябва наистина да работиш за да живееш, а не за джобни.
Ти си решаваш, готино е да се радваш на летата си и без това са ти последните истински свободни лета в живота, но на твое място другото лято щях да си потърся работа даже и да са ме приели да уча някъде. Просто за да видиш какво е.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 470279d12b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ти си едва на 17 години. Парите, които можеш да изкараш, ще послужат за джобни и за закупуването на разни дрешки и дрънкулки. Тийнейджърите работят за джобни, за да разполагат сами с парите си и да се почувстват независими. Естествено, че е хубаво човек да поеме живота си и да се научи на работа, но си млада и не е нужно да започваш от сега. Родителите ти са прави. Имаш още няколко годинки да четеш, да разполагаш с времето си и евентуално да си помогнеш занапред с научаването на битовизми, като готвене или чистене. Няма лошо да работиш, но не трябва да го приемаш като задължение в момента.

 
  ...


...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: b38e221d2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Въпроса е колко ти е необходима заплатата. Истината е, че никой не работи "за слава", а преди всичко за да си покрият разходите за месеца. И най-яката работа да имаш, понякога просто.. искаш почивка и да не си отговорен към нищо и никого :).
Също е въпрос на принципи кое ти е по-важно- нов телефон или каквото и да е или свободното ти време.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 7f9d5ca73e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм на 20, но когато бях на твоята възраст и моите съученички работеха и с лекота хвърляха бол пари за нови парфюми, телефони и всякакви други гъзарии.

ДА, те работиха... в еротичните сайтове на повикване. Затова се радвай, че нямаш грижи и се радвай на достатъчното. Една ли ти трябват лесни и бързи пари, които отгоре на всичко бързо се харчат, а и могат да ти създадат нерви и проблеми.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 45b581218d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Няма лошо да работиш преди 18. Защото трупаш трудов опит. А сега като не работиш, след време като завършиш висше винаги ще предпочетат да наемат тези, които вече са работили, където и да било, пред теб. Не е нужно да си харчиш спечелените пари за смартфони и други дрънкулки. Можеш да си ги спестяваш за висшето си образование, или да си купуваш полезни книги. Точно сега е времето ти за първа работа. На Запад всички тинейджъри работят и пак им остава време да си общуват с бабите си.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 59927ae9f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторке , авторке ! Гложди те това ,че те имат нови дрехи и телефони , а ти не .Ами хвани се и ти да работиш и да си купиш . Не може хем да лентяйстваш , хем да разполагаш , освен ако родителите ти не са богати .

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: cd9794c920
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Благодаря много на всички отговорили. До № 10 - в грешка си. Ни най-малко ме интересува нито пък ми пука дали са с по-нови дрехи или телефони - това е най-жалкото нещо в днешно време, за което бих тръгнала да се съжалявам, тъй като съм описала за мен лично кои са по-важните и стойностни неща в живота. Аз в никакъв случай не лентяйствам, както ти казваш, а напротив. Предпочитам да работя на село в градината и да помагам на баба, майка, баща ми - и го правя, а не на този етап от живота ми да работя за мечтите на някой друг човек. Въпросът ми беше съвсем друг, но както и да е. Не приемайте този отговор като някаква нападка, аз просто обяснявам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker