Очила или лещи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Очила или лещи
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 978 пъти
Здравейте аз ходих на очен лекар и ми казаха, че съм късогледа. И ще ми трябват очила, но аз не искам. И мисля лещи до сега не съм носила лещи нито очила. Може ли някой с опит да ми каже как се слагат лещите личи ли си, че си с лещи, размества ли се лещата? И кое е по-добре очилата или лещите. Аз не искам да нося очила защото не ми е комфортно и до някъде се влияя от хорското мнение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: d561e645c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Пряк наблюдател съм на хора, носещи лещи. 1во много е кофти в началото докато свикнеш да си барникаш в очите. 2ро винаги ама винаги трябва да си с чисти и сухи ръце, като внимаваш с какво си бършеш ръцете, защото от определени кърпи, кърпички и прочие остават влакънца, които могат да полепнат по лещата и е отвратително и боли. Не съм носила както казах, просто наблюдавам хората. Лещата се размества дори без нищо да си направила. Постоянно трябва да носиш разтвор за лещите, защото не знаеш дали няма да падне, дали няма да се наложи да я смениш. По-скъпо ти излизат от едни обикновени очила. Ходи се веднъж или 2 пъти годишно на преглед, в зависимост от проблема. Така че да речем веднъж сменяш стъклата, даже може да си останеш със съшата рамка, стига да си я харесваш, а може и всеки път да експериментираш. Излиза много по евтино и удобно да имаш очила, аз нося от скоро, но в началото се замислях дали ще свикна, дали няма да ме гледат странно.. Но съм си избрала такива, че всеки сам ми казва, че стоят добре.
Лещи има за 1 месец, 3 и 6, до колкото помня. Мисля, че и еднодневни, не съм много наясно с тях. Но като се замислиш, че ще даваш по 20-30 лв на месец за разтвор, още толкова за лещи.. Ако не си смениш лещите когато трябва, започва едно замъгляване, щипене, дразнене. Не трябва да влизаш в море, басейн, под душа с тях. Недай си боже да ти падне едната леща.. Ще унреш от яд, защото няма намиране, освен ако не е цветна.
Лещите не се личат, освен ако не си запознат с тези неща.
Товс е моето мнение и съм наблюдавала както казах, аз само нося очила за астигматизъм. А и забравих да кажа, че също преди лягане трябва да ги махаш, защото после може да са ти сухи очите и пак да дразни. Ако се притесняваш от това какво другите мислят и дали няма да ти се смеят, не им обръщай внимание. Ако решиш да носиш очила, иди с някой, който ще ти даде честно мнение ( не родител, защото за тях всякак си хубав ;д), и избери очила, които НА ТЕБ да ти харесват. От начало ще е странно дори ти да се гледаш с очила, да виждаш рамката, на другите също ще им е странно, защото са свикнали да те гледат без очила. Аз гледах да си избера такива, че много хора дори не се усещат, че вече съм с очила, всеедно съм спряла просто за малко да нося и сега пак съм със.
Успех и пиши какво си решила.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 724294df89
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами и аз имам проблем с очите и миналата година за първи път бях отишла още преди да отида не исках да слагам очила и гледах сякакви неща за лещите, но нз иска мн работа пък и трябва да се внимава.. слагане, махане, лично на мен няма да ми се занимва и рискува. Разбира се има и такива с, който да си седиш повече време двуседмични, месечни. Все пак се хвърлих на очилата като намерих моя модел.. свиква се в началото мислих прекалено много като излизах, но след тва ми стана се тая.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 7459f21e4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   В днешно време хората носят очилата като аксесоар, така че не се излагай и си вземи едни хубави, модерни рамки. Лещи? !? Не ги харесвам особено. Те са определено по-скъп вариант. Не помня колко често точно, но се купува течност. Трябва и внимателно да си ги слагаш, с чисти ръце... ъмм. Аз си предпочитам очила. То даже аз нося очила и много от приятелите ми ме харесват. Обмисляли и те да си вземат очила без диоптър.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 25eec35094
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нося и двете от 15 години някъде - ту очила, ту лещи. Лещите имат период на свикване от 2-3 седмици, но после не създават проблеми и им свикваш. Не е нужно да си носиш контейнера с тебе винаги, а само ако планираш да ги сваляш (примерно си някъде с приспиване). Има лещи, с които може да се спи и да не се свалят по 1 месец (при къпане - или със затворени очи или с очила), но въпреки че си купувам такива лещи, защото са много комфортни за ежедневно носене, ги махам всяка вечер. Все пак съм носил лещите примерно 16-17 часа, може очите да си починат малко. Това от друга страна вдига трайността на едномесечните лещи.

Като цяло ползвам очила за работа, защото стоя на компютър и ако съм с лещи ме дразни повече защото имам тенденцията да се взирам дълго без да мигам, но ползвам лещи за всички останали неща - социални събития, спорт, развлечения, шофиране и тн. Понякога шофирам и с очилата, като няма как, но с лещи определено е по-удобно - имам по-голямо периферно зрение и мога да си сложа слънчеви очила за шофиране. А да - това е другото голямо предимство на лещите, че можеш да си сложиш слънчеви очила по вкус.

И така. И двете имат предимства и недостатъци.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 2bf2d2604b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз много искам да нося лещи, за да имам друг цвят на очите и не само това. Някак хората изглеждат по-красиви с лещи, променя им очите и не говоря за цвета само. Ако не се харесваш с очила носи лещи, но за тях се иска много повече отговорност и време-докато ги слагаш, чистиш т. н.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker