Защо хората завиждат? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Защо хората завиждат?
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 1307 пъти
Една приятелка има малък проблем. Има едно момиче от неиният клас. Което ѝ завижда. (ще я наречем Т). Приятелката ми е обикновен човек като другите тя не се фука че има възможности и така на така. Но момичето Т и завижда и на нея не и е приятно. Скоро тя седеше на един чин с Т. И Т си изпусна химикала и се изплю на обувката ѝ. Приятелката ми го видя чак в междучасието не е видяла дали е тя просто е предположила. Т завижда и на други от класът ѝ. Примерно, че някой има обувки adidas или нов телефон. Приятелката ми не се фука, че има нещо повече от другите е понякога се е случвало да се фука, но кой ли не го е правил на ли така. Приятелката ми иска така да направи, че Т и който и да е да не и завиждат, защото тя е била на свидетел на разговори с други хора които обсъждаха едно момче, че има пари и възможности. Приятелката ми иска да я възприемат такава каквато е. И не иска другите да я мислят като пачка пари. А забравих да кажа, че приятелката ми не е богато нито бедна нито средна класа тя е обикновена, красива личност. Как приятелката ми да постъпи така, че момичето от класа да не я завижда?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: ee0e9a11a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти за приятелката си не се грижи, помисли за себе си. Почвай да четеш, че пишеш и се изразяваш безобразно.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 30c84949bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хората завиждат защото имаш нещо за което те мечтаят

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: c2b5e0601e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Здравей аз съм момиче на 16 г. Според мен приятелката ти е страхотна не се прави на голямата работа като онези момичета., хич не трябва да и пука те и завиждат щото виждат че е добро момиче и е такава каквото е.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: ee0d233603
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен завиждат на тези, които излъчват удовлетвореност от себе си, ежедневието си, и особено по принцип, рядко е просто за някаква си вещ.
То всъщност дори за вещите като се замисля - не завиждат толкова за самата вещ колкото, че ти е супер готинко да си я имаш и ползваш, улеснява те, отива ти да я носиш, да я държиш.. зависи какво е нали и. т. н.
Българина е доста нещастен и много завижда. И за много неща, съм установила аз през годините, за такива, за които изобщо не съм очаквала. Няма как да спрете тази ваша съученичка да ви завижда. Може просто да знаете, че щом завижда, значи е по - нещастна и по - малко удовлетворена от вас. Нека приятелката ти избягва да сяда с нея. И когато някой от вашия приятелски кръг прави парти или нещо такова просто 'забравяйте' да ѝ казвате. Не я игнорирайте тотално де, поздравявайте я в училище, говорете си общи неща.. за училище ;) Просто я изолирайте от социалните неща. С времето, най - вероятно след години, ще се осъзнае, че е доста тъпо да плюе по на хората обувките, или там други някакви гнусотийки, ако прави. Дръжте се с нея мило, но студено. Не ѝ обръщайте внимание в социалните мрежи, ако ползвате такива. Почувства ли се пренебрегната, излолирана и недостатъчно приета ще започне да се подмазва и умилква. Обаче стане ли това - все пак в никакъв случай 'не ѝ отпускайте каиша'. Сега усеща, че приятелката ти се опитва да ѝ се хареса и това ѝ дава увереност да ѝ прави тези гадости. Защото когато някой се опитва да се хареса обикновено излъчва доброта и дори наивност. Особено, ако не е много голям на години.
Доста от хората с повече възможности не случайно се държат 'надуто', 'надменно' и. т. н. дори и 'гадно' биха казали някои, и това е така не защото действително са гадни, а защото иначе ей такиве хорица като тази ваша съученичка 'ще им се качват на главите'.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 4fc9794997
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Хората завиждат, че някой има материални придобивки, привилегии или качества, които те самите нямат. В същото време не могат да направят нищо, за да ги имат или просто са неспособни за това. Най-лесно е човек да се отдаде на негативни настроения и лоши разрушителни чувства, като завист и омраза. Но според мен, няма какво да я мислиш приятелката си и другата. Това са неща, през които всеки преминава и следва сам да ги отработи.

 
  ...


...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 2d100c8a40
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Хората завиждат защото нещо им липсва и са нещастни.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: d40e5be002
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   А защо човечеството деградира?

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: e89bf3d748
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Номер 5-"В същото време не могат да направят нищо, за да ги имат или просто са неспособни за това. "

Това не е вярно, всеки човек може да постигне каквото иска, стига да има желание.

Някои хора са се борили за да бъдат богати и успешни, платили са цената за това, нищо не идва даром. Но хората виждат единствено успеха, но не и пътят и жертвите и затова си мислят, че са имали късмет и всичко е цветя и рози. Според мен хората, които завиждат са глупави и вместо и те да постигнат същото като другия, те се оплакват и обиждат с цел да свалят по-успелия на нивото им, защото ги мързи и така е по-лесния начин. Аз лично само един единствен път в живота си съм завиждала и то бях малка, но аз съм от хората, които когато видят някой по-успял опитват да се конкурират и да го надминат, а не да обиждат и да си седят на същото място. И така е правилно, защото така няма начин да не станеш успешен.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker