Изправен съм пред непрекъснати противоречия със себе си. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Изправен съм пред непрекъснати противоречия със себе си.
преди: 13 години, 1 месец, прочетена 2269 пъти
Здравейте! Редовен посетител съм на сайта и често самият аз пиша коментари в определени истории.
Та реших и аз да пусна история, с надеждата да получа някакъв проблясък, защото съм доста объркан.

Ето го и моят така наречен проблем :

Има толкова много неща, които искам да направя, вярвам че мога да успея, но в същото време нещо ме спира, и аз не знам какво. Осъзнавам че не губя нищо ако пробвам, само мога да спечеля, но никога не действам.

Питате се за какво точно говоря ли? Ето няколко примера :

Искам да тренирам бокс, знам че ако се захвана ще успея, в действителност нищо не ми пречи да се запиша в някоя зала, но просто не го правя.

Искам да си намеря приятелка, но никога не съм се пробвал. Привлекателен съм, изобщо не съм срамежлив, знам че имам реални възможности да успея, ако пробвам, но не. Стоя си сам и се чудя на себе си.

Завърших 12ти клас преди седмица, приятелите ми заминаха по чужбина, сам съм в момента, нямам с кого да изляза, имам толкова много познати на които мога да звънна и да кажа 'Какво става с теб, отдавна не сме се чували, дай да пием по една бира. ', обаче не, някак си от вътре нещо ме спира.

Мислите си че нямам възможност да ида в чужбина? Брат ми е в Германия от 10 години и стотици пъти ми е повтарял да дойда там след като завърша средно образование, оценките са ми достатъчно добри за да бъда приет в някой елитен университет, но все пак няма да отида.

И още много, много подобни случаи. Осъзнавам че съм 'способен' на толкова много, но може би тълкувам думата грешно щом не действам. Никога не ми е липсвало самочуствие или родителска опора. Как може да пропускам толкова много възможности? На какво се дължи всичко това? Мисля да ида на психолог в скоро време, защото се притеснявам за смия себе си, но както винаги и от това ще се откажа, хаха.

Помогнете ми ако обичате, защото съм направо за смях.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 1 месец
hash: cd391bac43
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Същия проблем
Неотдавна ме попитаха какво ми трябва, за да съм щастлива. Отговорих хубаво гадже, да се изнеса откъщи и да си намеря по-хубава работа.
Не след дълго се харесахме много с едно момче. Той си е мъж по-точно, много хубав, от друг град и е шеф на доста престижна фирма. Невероятен човек по характер.
Каза ми направо да ходя при него. Щял да ме назначи във фирмата и да живеем на семейни начала у тях. Всичко което искам. Но аз не отидох и нищо не се получи между нас.
Защо? Не ми достигна смелост, инициативност, незнам какво е, но чувството ми е до болка познато. И е трудно да се опише. Да имаш много възможности и перспективи, но да не се възползваш от тях. Да знаеш колко много неща умееш и колко качества притежаваш, а да не правиш нищо. Хора с половината от моите качества постигат много, аз защо не мога...
Мисля, че ни липсва смелост и инициативност. Ще се радвам някой да ни помогне

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 4624605262
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Автора и №1 - може би духовният ви опит (нещо, което изобщо не съзнаваме) ви подсказва да не предприемате желаните от вашия съзнателен ум стъпки... И въобще, помислете си много добре - това ваши мечти ли са (бокс, гадже, чужбина, изнасяне от къщи и т. н. ) или ги мислите тези неща, понеже всички на вашата възраст така правят и за това мечтаят? Може пък вие да сте нещо различно, нещо уникално. Може пък Господ (или въобще силите, които стоят зад това понятие) да има съвсем други планове за вас. Например най-успелите хора в дадена област, които познавам, нямат деца (а са в диапазона 40-50 годишни), имат само някакви подобия на семейства и постоянно ги канят извън България (както и в България) да се включват в разни дейости, разработки, творчески събития и т. н. (в този ред на мисли - какво означава за тях "чужбина"? )
Може и да е просто липса на инициативност с леки оттенъци на апатия и мързел.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 6f5a641937
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Според мен не искаш достатъчно силно тези неща, щом не предприемаш нищо. И така ти е добре. А може и да е някакъв неосъзнат страх от новото, от непознатото.
Моят съвет е да си помислиш и да си поставиш някаква цел. Добре е човек да се развива, защото никога не се знае какво ни готви утрешния ден. Тъпчеш ли на едно място, изоставяш от другите. Възползвай се от шансовете, които имаш, докато ги имаш. После и да съжаляваш, все тая.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: f362b6cdf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   здравей, аз съм Габи, на 13 съм и все пак разбирам проблема ти, все пак не си толкова голям, че да не те разбера :)

животът без риск не е истински :) намери си приятелка и нови приятели, а когато му дойде времето и си готов, можеш да отидеш при брат си :) това е съвета от мен.

ако искаш пиши ми на ел пощата. gabuun@abv. bg ми е пощата, дано да се публикува :)

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 1179561b4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не знам какво те спира, но определено има някакъв проблем. Замисли се и може да откриеш отговора. Например аз знам нещата, които ме спират и някой ден ще ги преодолея. И все пак мисля, че ти липсва смелост за някои неща, защото ако наистина както казваш беше толкова самоуверен, хубав и т. н просто не знам какъв ти е проблема.

 
  ...


...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: e2841262ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз преди имах същия проблем. Тъпо ти е, завършил си скоро училище и точно в момента нямаш определена цел. Искаш да се забавляваш, имаш много идеи, но не знаеш коя ти харесва най-много. Накрая си казваш "Имам много време, ще почна да правя нещо" но те хваща мързела и не можеш да мръднеш. Не искаш да излизаш с приятели, защото не ти е интересно с тях. Предлягам ти да започнеш да правиш нещо, за което преди не си мислил и по този начин ще намериш занимение, бързо ще ти се върне ентусиазмът за другите неща... ако все още ги искаш де.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker