Голяма ли е разликата в годините - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Голяма ли е разликата в годините
преди: 13 години, 8 дни, прочетена 3741 пъти
Здравеите! Аз съм на 17 а той на 28 накратко историята ми е следната. Родителите ми, ми забраниха да се виждам с него заради разлика ни в годините. Но аз не ги послушах и се виждам тайно с него, по една или по друга причина той ме привлича по някакъв начин.. Незнам защо така се случва но винаги когато реша да скъсам с него нещо ме спира и се отказвам. Заедно сме от почни месец но аз вече свикнах с него. Страх ме е, че след време на него ще му писне да се крием и ще поиска да се движим свободно сред останалите. Незнам как да постъпя много съм объркана. Немога да поискам съвет от никой защото всички ще започнат да ме упрекват, че съм с по голям. Дали да послушам родителите си или да продължа връзката си с него. Моля Ви за съвет. Предварително Благодаря

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 7 дни
hash: 07cb087f9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей!
Преди по-малко от месец аз преживях подобна история като твоята, така че те разбирам отлично. Единствената разлика е в това, че аз съм на 16 години, а той на 27.
Нямахме връзка, защото аз така пожелах.
Обичах го, защото той ме караше да се чувствам по-специална, по-добра, по-щастлива... с други думи караше ме да се чувствам пълноценна. Само че имаше една пречка - годините!
Баща ми знаеше за него, бях му разказвала, и ми каза следното: "Той е по-голям от теб, има повече опит и вижда нещата по по-различен начин от теб. Хубаво е, че осъзнаваш, че между вас не може да се получи каквото и да било. "

Бях объркана. Знаех, че не е редно да имам връзка с човек, който е много по-голям от мен. Само, че същото така знаех, че сърцето ми го обича. Наистина го обича!
Тогава трябваше да взема най-трудното решение, поне да мен...
Трябваше да избирам между сърцето и разума.
Послушах разума. Нямаш си и на представа колко трудно ми беше да оставя човека, когото обичах от цялото си сърце. Беше наистина трудно!
Но си представих за момент ситуацията, ако бях останала с него и имахме връзка. Е, тогава щеше да ми бъде трудно не само на мен, но и на него!
Реших, че нямам право да му го причинявам.
Затова се оттеглих докато не беше станала по-голяма бъркотия.

Той може би не ме разбира и може би никога няма да ме разбере защо не позволих да имаме връзка след като знаеше, че го обичам и че той ме обича.
Но аз съм сигурна в едно - направих му голяма услуга, спестих му хиляди неприятности, които щяха да последват ако имахме връзка.

Така, че мила напълно те разбирам! Разбирам колко е трудно, колко си объркана и как имаш чувството че се въртиш в един омагьосан кръг отново и отново. И знаеш ли, няма да излезеш оттам докато не решиш какво точно трябва да направиш.
Помисли внимателно! Нямаш право на грешки!
Ако останеш с него, това означава, че връзката ви няма как да остане тайна. Това означава, че в един момент този МЪЖ ще поиска и други неща от теб. Той е много по-голям от теб и със сигурност има опит, който ти нямаш!
Моят въпрос към теб е да решиш дали си готова да направиш тази крачка и да поемеш всички рискове, които те очакват или предпочиташ да си намериш МОМЧЕ, което да е на твоята възраст (или с 2-3 години по-голямо от теб)?
Ти решаваш!

Разказах ти накратко моята история. Моят избор беше да продължа напред в търсене на подходящото МОМЧЕ за мен, защото аз съм все още МОМИЧЕ.
Надявам се да съм ти помогнала и да вземеш правилното решение!
УСПЕХ! :)

 
  ...
преди: 13 години, 7 дни
hash: 8d24ac83b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   От авторката: Толкова силно искам да остана с него а в същото време немога да пренебрегна родителите си. Когато съм с него всичко е различно, забравям че ми е забранено да го доближавам. Той ме разбира, само като ме погледне и вече знае какво искам какво чувствам. Безсилна съм пред собственото си семейство. А той е готов да застане срещу тях и да остане с мен въпреки всичко. Не искам да разочаровам родителите си но не искам и да го загубя

 
  ...
преди: 13 години, 7 дни
hash: c09165f46c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За любовта граници няма. Родителите ми имат 11 год. разлика, разведоха се и мама си хвана гадже с 13 год. по - голям от нея. А на една приятелка родителите ? имат 15 год. разлика :)) Щом се обичате не би трябвало да има проблем, но почакай да станеш пълнолетна и тогава ще можеш сама да решаваш :)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 7 дни
hash: b836605bef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Родителите преценят нещата от своя гледна точка. Сигурно искат да продължиш да учиш, а той на 28 има вече нужда от семейно гнездо до година две и деца. Ти на 17 за да си с него трябва да прескочиш възраста да се лишиш от нещата учение купони дискотеки и т. н. за да създадеш семейство. Нуждите на човек в млада възраст се променят на всеки 3-4год. Родителите виждат това че по младият трябва да се лиши от доста неща защото по възрастният няма как да спре времето за да изчака.
Но ако ти си готова да се лишиш от младоста заради него който познаваш от месец два давай но после да не си блъскаш главата.

 
  ...
преди: 13 години, 7 дни
hash: 8d24ac83b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От авторката: Аз не съм казала че го познавам от месец - два. С него сме съседи и се познаваме много добре. В следствие от което станахме гаджета. Навярно това което изпитвам към него е мимолетно но как как да го спра ;(

 
  ...


...
преди: 13 години, 7 дни
hash: d9377da723
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   и за какво да го спирам не разбирам.... ей, момиче, момчето си е тамън - с някакъв пикльо ли искаш да си? Стига глупости, на 17 вече можеш да си избираш партньора - на 28 не е голям за теб.
Стига с глезории, не слушай хората, сама си решавай

 
  ... горе^
преди: 13 години, 7 дни
hash: a4ee6bc004
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Хора, извинете за въпроса, ама вие добре ли сте?! Омръзна ми да слушам глупости за това какъв космически проблем била разликата.

Авторке, аз съм на 21, той на 33. И сме си ОК почти година вече! Да не звучи самохвално,, но в момента не се сещам за по - хармонична двойка от нас. (От тези, които познавам лично, разбира се). С него сме "на един акъл". Не ми трябват някакви незрели юноши, които още не знаят от Марс ли са паднали или от Луната. Що се отнася до родителите: мила, разбирам че ги обичаш, но ти живееш за себе си, а не за тях. Те, когато са се обвързвали, никой не им е казвал с кого да са и с кого не. Дължат ти свобода. Много ми е интересно също, ако не даваш свобода на детето си, как ще го научиш на отговорност?

Номер 1, яко си се прецакала. Толкова хора реват, че са лишени от любов, а ти я имаш и я захвърляш заради селски предразсъдъци. А и, мислиш ли, че ако авторката излизаше със 17 годишен, той не би поискал секс? Въпросът е реторичен. Ти, ако си момиче, то аз съм ЖЕНА, а ЖЕНАТА се нуждае от МЪЖ, не от МОМЧЕНЦЕ. Авторката може също да се осъзнава като жена. Поне, от догодина ще има право да определя съдбата на народа ни с гласа си на избори... И, не разбрах, защо "не е редно"?

Номер 5, какво общо има ученето с цялата работа? Аз като съм с по - голям, та да не би да не уча? Егати логиката! И, какво семейно гнездо, какви пет лева? В днешно време отговорните мъже се женят доста по - късно. Чак около 35 някъде. Ако я обича, защо да не я почака? Не знам също, защо масово си мислите, че смисълът на живота за младите хора се изчерпва с купони и дискотеки? Аз ги мразя. На дискотека съм била точно 3 пъти, по задължение. Последния път заспах даже... От скука. А за по - голям "купон" от това да си на саме с любимия, аз поне не се сещам.

По принцип не ми е обичай да говоря толкова много за себе си. Но исках да покажа с личен пример, че не всички хора са вписват в селските клишета от преди 50 години... Моля да ме извините за заядливия на моменти тон, но наистина много се дразня от такива закостенели разсъждения! За финал: Хора, ако сами захвърляте щастието, после никой не ви е виновен, ако сте нещастни!

Борония

 
  ...
преди: 13 години, 7 дни
hash: 07cb087f9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Номер 7, моите уважения, но това не е момче, а МЪЖ. Той е на 28 години и трябва да мисли за семейство. А авторката е още момиче, а не ЖЕНА. На нея тепърва ? предстои да завърши средното си образование, да учи за висше, да се влюбва в други момчета, да ходи по купони и още, и още...
Няма за къде да бърза! Животът е пред нея и последното нещо, за което би трябвало да мисли е семейство и деца. А нека бъдем честни - този МЪЖ (наблягам на това, че той не е момче, на което тепърва му предстоят нещата, които предстоят на авторката) няма как да чака.
Да кажем, че я обича прекалено много и ще почака известно време (година, две, три максимум). И после какво?

Не разбирате ли, че заучени фрази като "За любовта граници няма" не са вярни на 100%. Ако разликата в годините не е толкова голяма - окей. Но когато става въпрос за 10 и отгоре години разлика има проблем. И то не до толкова годините, колкото начинът на мислене. Всеки си има приоритети и в определен момент, с годините тези приоритети се изменят. И ако авторката иска да става майка - окей, да ражда деца по на 17-18 години, но след това да не съжалява, защото появи ли се детенцето на бял свят връщане назад няма!
И пак казвам, мило момиче, недей да се заблуждаваш, че този мъж ще те чака вечно. Той вече 100% започва да мисли за неща като съпруга, деца, собствено семейство...
Ти готова ли си за всичко това?

 
  ...
преди: 13 години, 7 дни
hash: 07cb087f9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От номер 1 до номер 8:

Борония, не смятам, че съм се "прецакала". Аз съвсем не говоря за това, че 28 годишния ще поиска да прави секс с нея. И да, и на 17 да беше пак ще поиска да прави секс, не там беше въпросът. Аз имах предвид, че той може би вече мисли за това да създаде семейство, а не смятам, че авторката на 17 години е готова да бъде майка. Ако обаче греша и авторката счита, че е готова за това - добре.
Далеч съм от мисълта, че разбирам всичко и че съм безгрешна. Но в едно съм убедена на 101% - не само, че НЕ НАПРАВИХ ГРЕШКА, но и смятам, че постъпих ОТГОВОРНО СПРЯМО НЕГО!
Какъв е смисъла да бъда с него, когато двамата имаме съвсем различни приоритети?
Ако за него на първо място е да създаде дом, да има деца и съответно съпруга, с която да създадат едно сплотено семейство, то моите приоритети в момента са образованието ми, приятелите ми и това да се развивам като личност.
И да, смятам че все още съм момиче, защото тепърва ми предстои да науча много неща и едва след това да заявя, че се чувствам не момиче, а жена. И съжалявам ако прозвучи нескромно, но не знам колко момичета на моята възраст биха обмислили нещата от всички гледни точки, а не само от своята.

Аз дадох съвет и моята гледна точка. Дали авторката ще приеме моя съвет е нейна работа. Но не смятам, че съм се "прецакала" или че авторката ще се "прецака" като остави този мъж да продължи живота си и тя нейния също. Току виж срещне подходящото за нея момче.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 7 дни
hash: a4ee6bc004
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Добре де, номер 9, на мен и моя човек като разликата ни е 12 години, какво ни е? Задължително имало проблем. А ние, защо нямаме тогава? Нямало да я чака? А, моят защо ме чака? Защо не съм тръгнала да се бракувам и да раждам, той защо не ми дава зор? Защо ме подкрепя и за второто ми висше образование, което планирам да почна на есен? Защото се разбираме идеално, затова! Нито той би се разбирал така с мрънкаща за деца наборка, нито пък аз ще се разбирам така с някой връстник, който не излиза от дискотеките. Защо, за Бога, слагате всички хора в рамки? Аз мисля, че на жените по - рано им идва акъла, от на мъжете. Затова, с моя приятел мислим ЕДНАКВО. Нито аз рева за купони и момчетии, нито той се е разбързал да си надява халка. Млади хора сме, имаме време. Да не говорим, че един мъж рядко е готов реално за деца преди да стане на 35 (лични наблюдения). Престанете да спамите момичето със селянии.

А ти, авторке, говори за това с приятеля си, не с родители и съветници. Питай го какво очаква от връзката ви, иска ли сватби и дечурлига и т. н. Само той знае това. Ако не иска, което е много вероятно, какъв е проблемът? Не слушай завистливите старци, любовта е най - хубавото нещо, изживей я.

Борония

 
  ...

...
преди: 13 години, 7 дни
hash: ef3d08397a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Борония, още щом прочетох и 1-вия ред от коментара ти разбрах, че си ти. Не ти ли омръзна вече толкова пъти да се хвалиш с връзката си и да се даваш за пример, при все, че изобщо не си за такъв?
Такива разлики за прекалено големи. И преди, мисля, че бях писала, колко сте "равни" във взаимоотношенията си и т.н.. Виждам, че си на един акъл с приятеля си, само че не ти мислиш като 30-годишна, а той- като 20-годишен. А това, че не си успяла да си намериш подходящия на твоите години, не означава, че видиш ли, всичките били еди-какви-си.
Това, че ти си си доволна за сега, не означава, че по принцип такава разлика няма значение. Още повече, че момичето е на 17. Извинявай, но тя е ученичка. Аз съм малко по-голяма от теб и момчетата на 17 ми се виждат хлапета и съм по-малка от приятеля на авторката, който дори ми се вижда голям за мен. Само недей да почваш с двойните стандарти за мъжете и жените.
Не мога да си представя как мъж на тези години може изобщо да се интересува от 17-годишна, освен ако акълът му не е колко нейния.
Авторке, твоят приятел има съвсем различни цели на този етап, независимо дали иска все още да създава семейство или не. Гледа на живота по по-различен начин. Колкото и незрял да е, е видял повече от теб и има повече опит, най-вероятно е самостоятелен. Разликата между теб и него е огромна. Родители те ти са прави и според мен, им пука много повече за теб, от колкото на странния ти приятел. Те знаят много по-добре какво ще е добре за теб. Не си струва да се занимаваш с този и недей да слушаш някои тук, които явно са толкова "зрели", че не могат да осъзнаят факта, че си ученичка, а той е пораснал мъж.

 
  ...
преди: 13 години, 7 дни
hash: 07cb087f9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   От номер 9 до номер 11:

Ами радвам се, че си попаднала на точния за теб човек и ви пожелавам да се разбирате така идеално още дълги години. Само че не съм съгласна с това, което си написала:

"А ти, авторке, говори за това с приятеля си, не с родители и съветници. "

Права си, че трябва да поговори с приятеля си и да си изяснят отношенията. Но не си права за това, че не трябва да поговори и с родителите си. Родителите са хората, на които можем да сме сигурни на 100%, че ни мислят само и единствено доброто. И аз съм сигурна, че нейните родители искат най-доброто за своята дъщеря. Защо освен с приятеля си, да не поговори и с родителите си?
Няма лошо момичето да попита и непознати, защото именно те биха я посъветвали неща като неутрални и незасегнати от дадената ситуация. Разбира се, че ще има различни мнения, а това кое е правилно и кое не решава авторката сама за себе си.

И още нещо "Не слушай завистливите старци... "
Тази реплика от твоя страна ме накара да се засмя и то много. Моите уважения, но ако номер 1 (момиче, което е на 16) е старица... :D Не смятам, че хората са завистливи, а напротив - опитват се да помогнат с мнение на авторката.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 7 дни
hash: a4ee6bc004
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   До номер 12:

Помня те много добре. Не се давам за пример, а просто искам да покажа, че и хора с "разлика" могат да бъдат щастливи заедно, напук на "общоприетите" разбирания. Коментарите ти относно естеството на връзката ни и менталното ни равнище с моя приятел, великодушно ще отмина. Само, ще те посъветвам, да не прибързваш с квалификациите по адрес на хора, които на практика не познаваш, само защото не са като теб. Не всички се развиваме според календарчето на патриархалната бабичка. Време е обществото да осмисли това. Освен това, мили, обвързващи се единствено с набори хора, кой ви дава право да налагате стереотипите си на всички останали? Аз ходя с по - голям, но не задължавам никой да е като мен. А вие задължавате нас да сме си били търсели партньори на "подобаваща" възраст. Ще имате да вземате:) Разликата между теб и мен е, че ти налагаш догми, а аз само препоръчвам нещо, което съм опитала и ми е харесало. На който не му допада, да си седи при връстниците, лошо няма. Но, защо този, на който пък, о ужас, му допада, изкуствено да се ограничава в избора си, само за да се хареса на такива като теб?

Номер 13, и ти си прав за много работи, но това дали човекът иска семейство, какви са му "целите в живота" и дали авторката може да се впише в тях, го знае само той. Това не можем да го кажем нито ние тук, нито родителите ?. А, да правиш сметката на друг човек е... глупаво.

номер 1, всеки който захвърли любовта е за ожалване. Мъчно ми е за теб. А, бившият ти е голям човек, може и сам да прецени кое е добре за него, не е нужно ти да решаваш от негово име той какво бил искал. Но... щом така си решила, твоя воля. Не усещам да си щастлива, обаче... Поправи ме, ако греша.

Б.

 
  ...
преди: 13 години, 7 дни
hash: b836605bef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Аз съм №5 Не говоря, че 28 годишният партньор ще и попречи да чете /учи/ а да се забавлява с колеги. Докато завърши висше, ако я изчака, той вече ще е на 34-35 нима ще продължи да чака тя да се реализира професионално или ще направи 1-2 деца, а след децата една жена по трудно се реализира /мисли и за тях/.
Барония виждаме ние колко си щастлива от връзката си как всеки път я даваш за пример а сякъш търсиш одобрение. Как в един сутринта пишеш коментари и размишляваш за връзките на другите /както и за твоята/ вместо "да си на саме с любимия". Питай себе си дали си щастлива а не като казваш, че ние сме нещастни да се убеждаваш сама, че ти си по щастлива. След като коментираш всеки коментар различен от твоя значи той ти човърка малкото мозъче, че може и да не си права. Мислиш, че като кажеш, че ние не сме прави, не виждаме как си въздигаш самочувствието. Не две ами 15 висши да изкараш мила /знаем как ги дават/, след като не можеш да приемеш, че понякога не си права по умна няма да станеш. Казвай си твоето мнение и не коментирай коментарите на другите те също имат право на мнение. А авторката какво ще направи с живота си кой коментар ще послуша си е лично нейна работа. Не е задължена да живее като теб мен или някой друг, тя е господарка на живота си ти какво се впрягаш.

 
  ...
преди: 13 години, 7 дни
hash: a4ee6bc004
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Драги номер 5,

да те светна - на специализация зад граница съм, затова не съм "на саме с любимия". Когато съм в България сме неразделни. Уча нощно време, като от време на време се разнообразявам с писане тук. Не ми разправяй каква ми е връзката, защото не знаеш, carissime. Не търся ничие одобрение, най малкото пък на разни непознати. Просто искам да покажа и друга гледна точка към проблема. Понеже имам опит, затова се изказвам. Не преча на никого да си има мнение. Ако не съм съгласна с нещо обаче, влизам в дискусия, което не съм чула да е подсъдно. Отговарям, защото в постовете ви има провокации към мен, а не съм човек, който бяга от въпроси. Моля те, спести ми коментари относно това дали съм умна, тъпа, с ниско или високо самочувствие. От тях лъхат само злоба и безсилие да се аргументираш. "Обидните квалификации не са аргумент". Подсещаш ме за една мисъл на Симеон Радев - че за нашия народ са типични най - вече трите "з"-та: Злоба, Завист и Зломислие. Потърси място за тази крилата фраза някъде из дебрите на голееееееееееемия си мозък.

Не се извинявам за остротите, бях предизвикана. Б.

P. S. Гледайте си вашите връзки, уважаеми дами и господа.

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 7 дни
hash: ef3d08397a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Борония, аз съм 12. Не налагам никакви догми. Истината е, не всичко, което му скимне на човек, е хубаво, само защото го иска. Не мисля, че такава разлика е добре дошла не заради догми, а заради всичко, което съм писала и преди. Сега аз на свой ред ще премина думата "патриархална", но се чудя как точно човек с двойни стандарти ще я използва.
В случая на авторката нещата са по-различни от колкото при теб, защото тя е и ученичка.
Авторке, наистина ще се лишиш от младостта си заради него. Повярвай ми, след няколко години можеш да мислиш по различен начин. Вашите приоритети са различни.

 
  ...
преди: 13 години, 7 дни
hash: 2b884b639d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Чакайте бре, жени! Какво сте се разкрякали като гъски? Въпросът не е на живот и смърт - не е казано момичето да векува баткото. Щом се обичат, да се земат. Ако в един момент се почувстват нещастни от връзката си - късат и готово! Къде е проблема? А вие тука философствате за бъдеще, деца, реализации и не знам си кво. Я малко по - лежерно! А ти, малката, все мама и тати ли ще слушаш? Я си гледай кефа, че младостта лети, летиииии... Никога вече няма да си на 17. Кога да щурееш, на 50 ли? Бахти хората...

 
  ...
преди: 13 години, 7 дни
hash: d140db631b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Голяма дискусия е станала тук.. :) Според мен всички коментирали имат право, тоест тук няма някаква общоприета истина - всеки е прав за себе си. Моите наблюдения са, че такава връзка има повече минуси, отколкото плюсове. Пак казвам - не от опит, а от наблюдения. Но много зависи какви са хората, така че такива крайни мнения като тези по-горе са неуместни.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 7 дни
hash: a4ee6bc004
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Евала, номер 20! Точно от хората зависи, не става по рецепта. А и авторката явно си го обича и си е доволна от връзката. Тя пита как хем да е с гаджето, хем родителите да не се сърдят. Авторке, ти си на ход, радвай се на любовта, че не идва всеки ден. Родителите, ако те обичат, ще ти простят.

 
  ...
преди: 13 години, 7 дни
hash: 07cb087f9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   От номер 1 до номер 14:

Борония, няма за какво да ти е мъчно. Най-малко пък за мен. Ти сама го каза - така съм преценила, че е най-добре. В момента не съм тъжна, напротив радвам се на живота. И кой е казал, че трябва непременно като една любов приключи да си тъжен? Аз например останах с хубавите спомени от този човек и това, което сме преживяли. Когато нещо или някой си отиде от мен или аз от него, то аз запомням само хубавите емоции, които съм имала докато сме били заедно и не съжалявам за нищо. Такъв е моят избор.
Що се отнася до това, че не съм била щастлива - напротив, щастлива съм и съм влюбена не в какво да е, влюбена съм в живота и се радвам на всеки един нов ден :)

 
  ...

...
преди: 13 години, 7 дни
hash: a99ba80345
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Много коментари, много нещо. Не съм ги чела. Но към авторката: спорад мен /имам деца на 17 и на 15/ не става въпрос в разликата, а в това, че си само на 17. Т. е. ако беше на 20 - 25 /примерно/ това нямаше да прави впечатление. Родителите ти просто мислят, че си ощ много млада, а дори малка, а той си е зрял мъж и вероятно се опасяват от по-трайно обвързване или, че те приема само заради секса, защото за него си малка и пр. Иначе нищо й няма на разликата. Нормално е да харесаш такъв мъж по ред причини. Той е по-опитен, по-интересен и знаещ от връсниците ти, които /особано момчетата/ са си направо деца на тази възраст. Така, че действай внимателно, направи така, че да ги запознаеш и когато видят, че е нормален, че е сриозен към теб смятам, че ще се успокоят.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 7 дни
hash: 8dbf5d2097
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Нищо не пречи да се разбирате и дори да се обичате. Но наистина такава връзка има повече минуси, отколкото плюсове. Та ти дори не си завършила училище, а той е на възраст за женене. Родителите ти са прави, опитват се да те предпазят, макар че след време ти сама ще разбереш какво са имали предвид. От тази връзка или ще излезеш много наранена, или с бебе в ръце и с венчална халка още на 18. Помисли си дали си заслужава. В крайна сметка има толкова много момчета на твоята възраст, защо точно той? Помисли добре за бъдещето си и оцени реално ситуацията. Ако сметнеш, че няма бъдеще, по добре не отлагай, а прекрати всичко още сега, докато е рано.

Мег*

 
  ...
преди: 13 години, 6 дни
hash: f066b7c8e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Мег стига драматизира и ти! Не всяка връзка води до брак. Защо да не се позабавляват с пича? Еееееееей, много сте интересни сичките - като некви тетки пред блока. Само плашите момата. То не беха халки, бебета, наранявания... И няма такова нещо като 'възраст за женене'. Секи се жени, когато си иска, а има и такива дет изобщо не се женят. А, ако питаш ромите, тя и авторката е 'за женене'. А и тя не пита за това. Кажете и как да се оправи с тяхните, не и давайте акъл за гаджето. Щом са тръгнали, значи са решили. Успех, малката! Сега са ти най - хубавите години, живей си ги както ти харесва, защото после - учене, работа... не е същото. Не им се спичай толкоз на ваще. Голяма си всече. Като видат, че работата е сериозна, ще им мине. Айде, чао!

Мейк лов, нот уор!

 
  ...
преди: 13 години, 6 дни
hash: f67770f65a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Оооо .. мила не се притеснявай .. никога не гледай годините и това, че разликата ви е 11 години е малко .. послушай ме добре е че е по - голям и не е ДЕТЕ .. и не само можеш да взимаш правилни решения с него, но и ще те обича истински .. Тези които са над 20 не искат винаги само СЕКС ,, те са научени и да ОБИЧАТ :) Казвам ти излизай с него и да не ти пука, много ще спечелиш :))

 
  ... горе^
преди: 13 години, 6 дни
hash: c717370c93
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Да, голяма е! Някои хора казват, че за любовта няма възраст, а аз пък смята, че има граници, който трябва да се спазват! Независимо колко си влюбена в него, или той в теб, едва ли те обича, или там каквото и да има между вас, не мисля, че го прави заради самата теб! Пази се момиче, знам, в двайсе и първи век живеем, но се пази. Има известни наклонности големи чочковци, които си падат по мацки като теб, какви маци, направо деца! Виж кфо, не мисля, че ще има за какво да си говорите след време. Не мисля, че е нормално, морално. Не мисля, че е редно! Скъсай го докато не е станало твърде късно!

15 г. момче - Цеко

 
  ...

...
преди: 13 години, 6 дни
hash: a4ee6bc004
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Цеко, тебе май много те е яд на батковците, че взимат всички готини мадами и не оставят за теб? Яд те е, че авторката и други като нея сме предпочели големите пред теб и подобните на теб? Не злобей, и на теб ще ти дойде редът... когато пораснеш:) И недей да употребяваш думата морал за щяло и не щяло. Един незадоволен човек се познава преди всичко по това, че първата му работа е да говори за морал. Въобще, откъде я вадите тая латино-турско-сериалова реторика не разбрах?

 
  ...
преди: 13 години, 6 дни
hash: 43992e2d8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Аз съм на 30 и не мисля че разликата е толкова голяма. Виж ако е на 50 - 60 и е със момиче на 17 нещо няма да стои добре

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 дни
hash: f2497627f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Здравей авторке,

Мисля, че само ти и твоят човек може да решите бъдещето на вашата връзка, по-добре не се поддавай на съвети от други хора, защото те не могат да живеят твоя живот, дори да са родителите ти. След време може да съжаляваш, че си се отказала от човек, към който имаш чувства, а вече ще е късно.

Много са ми странни коментарите, че на твоя приятел вече му било време за деца и това щяло да бъде проблем за вас. Малко семейна история - когато майка ми се е родила, моят дядо е бил на 38, а баба ми -на 31; когато се роди сестра ми, баща ми беше на 39. И майка ми, и сестра ми са здрави и успели и успяващи хора и "късното" им (според бабешките представи) раждане едва ли им е попречило с нещо в живота. Затова не мога да приема даването на зор за деца и внуци, когато някой наближи 25 или 30. Някога, на село, може би е било важно смачканият от тежък труд мъж да има деца по-рано
за да има по-рано помощници на полето, днес, надявам се, повечето от нас не живеем по този начин...

Но най-важното е, че само твоят човек може да знае какво иска и какви са му плановете. Защо просто не си поговорите? Защо се мъчите с клишета? Кой е казал, че непременно ще ти провали образованието с нежелано бебе? Гумите не са скъпи, струва ми се... Колкото хора, толкова и мнения - това са го казвали умни хора в Древен Рим, малко по-стари от нашите баби и дядовци...

С моята приятелка също имаме подобна на вашата разлика в годините и също чух коментари, че такава връзка не може да я бъде, но с постоянство им показахме точно обратното. Не се отчайвай, не им показвай колебание, скоро вероятно ще
си студентка и вече по-малко ще могат да ти се бъркат.

Бъди здрава,
Д.

 
  ...
преди: 13 години, 4 дни
hash: a4ee6bc004
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Авторке, какво стана?

 
  ...
преди: 13 години, 4 дни
hash: c52d126c22
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Не изчетох всички коментари, но да ме прощавате, българите са със страшно закостеняло мислене. Нека и аз се изкажа в качеството си на човек с опит (34 г. ).
Дали е много 11 г.? Зависи от ситуацията. Някои момичета узряват по-бързо. Не се задоволяват с "пикльо" на 17-18 до себе си и избират друг вариант. Според мен 11 г. би могла да бъде една съвсем нормална разлика, която да не притеснява никой. Имам много примери около себе си. Познавам двойка с 10 г. разлика - тя е била на 16 като са тръгнали, в момента е на 22, сега живеят заедно и са сгодени. Баба ми и дядо ми имаха 15 г. разлика. Просто всичко е според зависи...
Авторката малко споменава относно техните отношения. Според мен тя сама трябва да прецени какво иска - дали да има мимолетни авантюри с недорасли момченца, или по-сериозна връзка, а и дали е готова за такава връзка. Далеч не съм съгласна обаче, че мъж на 28 иска непременно деца. Спокойно може да изчака 5-6 г., та дори и повече, докато му дойде време на момичето. От друга страна ние не знаем какво му е в главата на този 28-годишен младеж. Мисля, че тя трябва да поизчака и да походи с него известно време, да разбере каква е ситуацията и дали си пасват. Не съм съгласна, че родителите винаги знаят какво е най-доброто за тяхното дете, те просто си мислят, че знаят. Момичето трябва само да си прецени според ситуацията. Мисля, че момчето обаче е сериозно - тя сама каза, че се познават от години и че е съсед. Т. е. той познава нейните родители и това показва, че е готов да поеме отговорност пред тях за нея. Един мъж с несериозни намерения не би търсил момиче-съседка, чиито родители познава.
Моят личен съвет е, ако авторката мисли, че това е любов и вижда бъдеще в тази връзка, да опита. Ако нещата станат сериозни, мисля, че нейните родители ще я разберат. Аз лично доста рано бях узряла за сериозна връзка, но поради факта, че я търсех сред връстници, попадах от пикльо на пикльо и тя се осъществи на много по-късен етап от живота ми. Желая успех!

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 3 дни
hash: 8d24ac83b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Авторката: Благодаря на всички за съветите които ми дадохте . Въпреки всичко и всички днес се здобрихме бяхме скарани заради всичко което се случи на последък . Едва сега усъзнавам че без него се чувствам сама. Навярно се ражда ЛЮБОВТА и във сърцата и на двамата. Макар че много се колебаех незнам как ще бъде за напред не искам да прибързвам времето ще покаже. Още веднъж БЛАГОДАРЯ на тези които отделиха от времето си за да ми помогнат.

 
  ...
преди: 13 години, 1 ден
hash: 666a39b1fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Ами да голяма е разликата(много даже).

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker