Баба иска да ме кръсти,а аз съм атеист - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Баба иска да ме кръсти,а аз съм атеист
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 2214 пъти
Здравейте! Имам един проблем, който е следния. Аз съм на 16 и съм атеист. Като малка имах един период, в който вярвах, но го правех, защото роднините ми ме караха насила и ме беше страх, защото всички казваха, че ще отида в ада, ще имам лош живот и какви ли не глупости. Истината е, че колкото и да се опитвам, няма как да стане след като не го чувствам, а не мога цял живот да лъжа, за да не съм опреквана от "моралистите". Аз не вярвам нито в божества, нито в духове, суеверия, магии, зомбита и така нататък. Аз вярвам в науката и фактите. Според мен религията е създадена с цел просто да помага на хората, като им вдъхва надежда, но в крайна сметка, ако не си помогнеш сам никаква "свръхсила" няма да ти помогне. И така, да се върнем на проблема. Баба иска да ме кръсти, защото било задължително човек да е кръстен. Но никой не ме пита аз искам ли да бъда кръстена? Защо трябва да го прави насила? Това не е ей така да отидеш и да си направиш ритуала, колкото да е станал или, защото ти е скучно. Кръстят се хората, които наистина искат да бъдат християни. Но мен дори и да ме кръстят и това да ме направи с християнска вяра, аз като не вярвам и не го чувствам пак няма да съм християнка. Ходя 1-2 в годината на църква, но защото са ме задължили, а не защото го искам и ми е приятно. Когато вляза в храма ми става неприятно, не знам дали е заради иконите, които са навсякъде около мен, или заради старовременната зловеща музика, но факт. Кара ме да се чувствам неловко. Ако кажа на роднините ми, че не вярвам те ще се ядосат и ще започнат да ми се карат. Но избора не е ли мой? Все пак мен ще кръщават, не тях си. Не е ли странно как когато се роди едно дете, родители му веднага отиват и го кръщават, за да стане християнин. Но никой не се пита, ами ако това дете не иска да бъде такова? ВСЕКИ САМ ИЗБИРА РЕЛИГИЯТА СИ! Когато имам дете аз няма да го кръщавам, а ще го оставя когато порасне само да избере религията си. Не мисля, че е нормално да се налага религия насила. И аз в момента не искам да ме кръстят, но на баба и нашите, водени от баба ми не се ѝ замислят, че това е МОЙ избор.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: 689ff3c05d
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

1.   Права си. Никой няма право насила да прави нещо против волята ти. Вместо да се радват, че са отгледали един разумен човек... Никакво кръстене.

Религиите са психологически залъгалки за немислещи същества, експлоатиращи хорските слабости, страхове, необразованост и склонност към предразсъдъци. Бог е илюзия. Измислен, с цел да запълни празнините на познанието, превърнат от умни хора в инструмент за контролиране на масите.

Трябва да се гордееш, че си атеист. Това те прави свободомислещ човек, а не роб на предразсъдъци.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 759088b670
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

2.   Ти сега не го разбираш, но Словото Божие което е в Библията е истина. Родителите ти е трябвало да те инструктират предварително в същността на вярата. Относно това дали е правилно да определят кое е най-добро за теб - да, правилно е. Както са те научили на много други неща които трябва да знаеш за живота така искат да ти предадат и това.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: f966586d1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Здравей! Според мен си напълно, напълно права. Аз имам същия проблем, на 17 съм. Само че мен са ме кръстили, ти да видиш, не в църква, а направо в манастир с над 100 човека поканени. И пак аз като съм бил на 1 година не съм имал право на избор или мнение. Но това не ме прави повече поддръжник на Православното Християнство, аз не се чувствам като част от него. И няма да се почувствам - няма сила, която да ме накара.
Все пак нашата вяра тук е част от многото. Имам чувството че по света брой нямат. И все пак, не се знае на какво ще попадна в бъдеще. Но въпреки всичко,аз продължавам да вярвам на фактите. Това, че силата на гравитацията не е била открита в Античността не значи, че тя не е съществувала. Значи само, че непрекъснато има нови и нови открития, които може да не представляват нищо по отделно, но заедно обясняват всичко.
И не, аз ще продължа да посещавам църквата, ако това прави семейството ми щастливо. Не е необходимо да ги обременявам с подобни мисли, консервативизмът е взел превез в нашето общество, където различните просто не се приемат. Ние сме деца на новото време и такива ще си останем. Не се влияй, остани част от новото време!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: dfc4403ef3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На американците им режат пишлетата без да ги питат, а ти възприемаш дядо попа да те топне в малко вода като голяма трагедия :D Но от сериозната страна на нещата, наистина много малко хора останаха истински вярващи християни (тоест не онези които са много набожени на дума ама стъпват в църква веднъж в годината колкото да помиришат восъка).
Много от ненабожените пак ходят на църква и се молят дали за починалите или за нещо друго не защото очакват бог да слезе от небесата, ами го правят по-скоро защото българската култура и самоидентичност са до такава степен обвързани с църквата, че да отидеш на църква, да имаш кръщене и да празнуваш Коледа е сякаш повече културно нещо, отколкото религиозно в модерното българско общество. Така че опитай се да не го възприемаш като някакво нарушение на твоя избор, ами като нещо, което просто се случва в живота като рожденните дни и празниците (повечето свободни дни ги имаме благодарение на тези вярвания, духове и магии ама хората се оплакват само когато баба ги хване за ръка да ходят на църква :D). Това че имаш кръщене не те прави христеянка. Христеянка те правят твоите вярвания. Тоест ако не вярваш само са ти губили времето.
Винаги имаш избора да откажеш кръщенето, никой не може да те накара на сила, но с това да рискуваш да отчуждиш някои от по-малко толерантните роднини от себе си. Според мен не си струва да рискуваш набожената ярост на баба си защото не можеш да изтраеш 1 час в страшната църква.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 1305e518c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Глупости! Да си атеист също е вяра.
Защото "вярваш" че няма еди какво си, а вярващият вярва че го има.

И какви врачки и тем подобни там изброяваш?
Вярата е смирение, а смирението е мъдрост.

Просто нямаш правилен поглед на нещата.
И такива деца стават лесна жертва на разни секти.
А за "свой избор", това е такава тотална мъгла, .... фраза без съдържание.

Аз си кръстих децата още малки и те са щастливи от това, чувстват се запазени от сектите.

За мен най-добре се просвети. Баба ти иска да си защитена и е права.

 
  ...


...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 5368c752d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Няма абсолютно никакво право да те принуждава!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 45c724ee32
гласове:
1 2 3 4 5
  (87 гласа)

7.   Не искам да те обиждам, но не си на годините, за да познаеш ученията. Те са доста по-стари от теб и не се четат и приемат буквално. Не съм нито съдник, нито учител, нито искам да ти давам наклон, както се казва. Щом баба ти иска и вярва, направи ѝ това удоволствие. Приеми го по този начин. Ти нищо няма да изгубиш, освен малко време, защото все пак не вярваш. Значи, каквото и да ти направят на самото кръщение, няма да е важно, нищо не губиш. Ако го приемеш от тази гледна точка, ще ти е по-лесно.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 927ef85fb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   Авторе,

ти си невярващ и атеист, това е твое лично право. Мисля, че баба ти, която е вярваща и православна християнка, трябва тя да те остави. Никой насила не може да те накара да вярваш.

Ти си невярващ и атеист, това е твое право. Но ти НЯМАШ никакво право да изричаш хули към тези, които са вярващи - има предвид православните християни. И още нещо: ние НЕ вярваме в таласъми и разни фантасмагории, глупости и лъжи.

Това, че има неуки и невежи "христиняни", "християни" само по документи, които имат "вяра" подобно на поп- фолк певичките и врачките - това си е техен проблем , и тяхната "вяра" не представлява Православнаха Христова Вяра и Църква.

Истинските православни християни Вярваме в Бога и Твореца, но вярваме и в това, че дявола , който е зла твар, съществува. Не можем да отречем дявола, който и е наш невидим враг.

Не можем да отречем Бога, Християнските светци , Пресвета Богородица и Дева Мария, светите Ангели. Това , че не виждаме, не означава, че не съществуват, и че не са реални и действителни.

Никой не е видял разума, радостта и любовта, глупостта, умората, злобата и омразата, но чувстваме тези неща. А щом не ги виждаме, това означава ли, че не съществуват?

Аз съм православен християни, и съм щастлив , че съм такъв. Аз знам какво представлява исляма, будизма, а също така и атеизма. Ще ти призная, тези неща не са за мене.

Познавам невярващи и хора, които не са православни християни, с тях имам единствено само делови отношения, нищо повече. Не съм карал някого да бъде християнин. Щом има хора, които не им харесва Християнството - това си е техен проблем , и мисля, че те не трябва да бъдат кръщавани в Православната Църква.

Обясни на твоята баба, без да я обиждаш и без да обиждаш нейните верови възгледи, че ти не желаеш да бъдеш християнин. Тя трябва да те разбере и да остави на мира.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 9cc49f68bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

9.   Имаш правото да бъдеш атеист, но според мен направи баба си щастлива и не я разочаровй. Така или иначе за теб това нищо няма да означава и пак ще си бъдеш атеист, но поне да не я разочароваш нея, защото ще го приеме доста тежко. А на теб няма да ти коства кой знае какво.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: e79c939f74
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторке, потресен съм от мнението на някои пишещи по-горе: от "какво толкова" , минавайки през "ще бъдеш защитена от сектите" до "направи и това удоволствие на бабата"!
На тези мога само да кажа: очевидно нямате идея от най-важното право на човека -правото на самоопределяне!
Не е важно дали само ще те топнат във вода и ще ти пеят накакви църковни песни, важното е, че тези горепишещите изискват от теб в един глас едно и също: да направиш нещо, което ти вътрешно не искаш за да не "счупиш хатъра" на друг човек. И ако ставаше въпрос за ходене до магазина за масло, иди дойди, но ако става въпрос за приемане на религия - да ме извините!
Искам да ги видя тези горепишещите, дето са на мнение, че "какво от това, ти го направи за баба си, пък продължавай да не си вярваш" как ще реагират, ако дъщерите им решат да се омъжат за мюсюлманин и трябва да приемат неговата религия, за да не строшат хатъра на неговата баба, майка итн. Че и децата им също....
Авторке, не се оставяй да ти налагат религия в живота, бъди самостоятелна и най-важното: казвай си открито, че такива неща са недопустимо вмешателство в правото ти на самоопределяне и нямаш намерение да изпълняваш чужди желания.
Поздрави
Dirty Daddy

 
  ...

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 4fdf691301
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Аз съм твърдо против кръщенетата. Не съм атеистка, но православието с всичките си обичаи и глупости не ми допада. Не се кръстих на Бъдни вечер и бабата на приятеля ми се развика да се кръстя, почна да обвинява родителите ми, че не са ме кръстили, те щели да го направят и т.н. Аз съвсем спокойно обясних, че моите родители са ми оставили избор и не е тя човека, който да ми казва какво и как ще изповядвам. Определено беше много тъпо от нейна страна. След това родителите му започнаха да ми обясняват да не й обръщам внимание, че моите родители били комунисти и атеисти и тн, което не е вярно. Християнството може да се изповядва с православие, католицизъм и простестантство. На мен лично много са ми гнусни пияни, дебели попове дето само обират парите на хората. И хората са ми гнусни, защото се кръстят за пред другите хора, а не от вяра. Не бих кръстила детето си в никакъв случай. Аз на твое място просто щях да им кажа, че няма да се кръстя. Те нямат законови право да те задължават. Вярата е в човека, не в документа. Не отричай Бога само защото са те отвратили роднините с тъпотиите си.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: b18ed858a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мен са ме кръстили 2 седмици след като съм се родила и аз също съм атеист, но нямам никакъв проблем с това. Като малка за Коледа и Великден са ме карали по църкви, ама като по-голяма вече не стъпвам там. Баба ми се опитва на тези празници да кара мен и майка ми, ама накрая си отива сама. Винаги съм си казвала на роднините, че съм атеист и не съм имала проблем с това. Явно твойте и особено баба ти са много религиозни.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 689ff3c05d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   До номер 5: Ти си написал глупости. Атеизмът не е вяра, а липса на такава. Атеизмът се дефинира като липса на вяра в божества. Както ти си атеист спрямо Аллах и Вишну т.е. не вярваш, че съществуват, така и авторката. Само, че атеистите са атеисти и спрямо Иисус.

До номер 9: Не я съветвай такива неща. Човек трябва първо да си гледа личното си щастие, а не да прави неща, които не иска, само за да не се чувства виновен спрямо роднини, колеги или приятели. Тя има право на това и ако те не я разбират, значи са много прости.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 4fdf691301
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Всеки ти казва да правиш нещо, което не искаш, за да направиш някого щастлив. Това ли е вярата и редно ли е хората да са щастливи, когато принуждават други хора да им угаждат без значение дали им харесва това, което правят?

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: f7bdde9917
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Влезни в ютуб напиши Иван Бобулев - Аз Го видях и ще видим дали няма Бог.

Как се роди ти , как дойде ? Как започна да мислиш ?
Как така природните ресурси не свършват ?
Виждали ли сте сложната структура на снежинките колко са красиви ? Ами листата ? Ами ДНК-то колко е сложно ?

Емоциите любов , смях ...има Бог

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 9cc49f68bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   9 до 13

Съгласен съм, че са прости и че не трябва да прави нищо, само защото някой го изисква от нея. Просто казвам, че ще е по-лесно да направи някакъв ритуал там за половин час или колкото се прави, отколкото през ден да се разправя с баба си и да и обяснява. Просто ще си спести много време и усилия. Имам предвид не реално да става християнка, а просто да направи така, че да си спести цял живот разправии.

Принципно те трябва да уважават нейното мнение, но те са старо поколение и никога няма да се примирят или винаги ще има една горчилка в тях. Та ще е по-лесно просто да изтърпи половин час, което ще и коства в пъти по-малко усилия от това да се разправя през ден.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: cafecfad2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   А защо не се кръстиш и пак си бъди атеист?
А и след време, ако искаш да сключиш църковен брак (може за мъжа ти да е важно това), няма да можеш, ако не си кръстена. Или и на него ще откажеш?

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 8c4d889abd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   След като не вярваш, какво значение има за теб дали ще си кръстена или не?
Явно е много важно за баба ти и за родителите ти, направи го като жест към тях и толкова.
Иначе религия не се налага, права си, че никой не може да те накара да вярваш или не. Така и едно кръщене няма да те застави да повярваш, споко ;)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: e688f78610
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Аз друго се питам, като са толкова ревностни християни родителите и бабата, защо не са кръстили авторката още като е била бебе, а се сещат чак сега? Вярващите водят детето в църква на 40-тия ден след раждането, тогава и майката се причестява (ако не бъркам термина). Та, може да попиташ баба си защо, щом толкова държат на тези неща, защо са те оставили 16 години без божията защита. Аз също съм атеист, или по-скоро се определям като агностик, кръстена съм, децата ми също, но в този акт аз влагам не безусловна вяра, а почитане на българските традиции и уважение към православието, което е запазило, заедно с просветата през вековете националната ни идентичност.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 08a3bdb5c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

22.   Как не ви е срам? Да подтиквате един атеист, да се кръсти. Т.е. да излъже. Толкова естесвно ли е да вас лицемерието? Съветвате да даде клетва, която няма намерение да спазва, позор.

Дядо Торбалан

 
  ...

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 6d9e6d4bea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Щом са (толкова) вярващи баба ти и родителите ти, защо не са те кръстили, когато си била малка? Просто ми стана чудно.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: e365816c7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Религията в днешни времена е нещо доста изкривено.
Сега, това е във връзка със свръхестественото, не с бога. Кръстенето няма да теф накара да придобиеш щит срещу нещо. Не би те накарало да промениш вярата си също, по мое мнение. Аз лично не вярвам в бог, кръстена съм, но самата аз имах сяеъхестествено преживяване, развиващо се късно вечер р, докато спя, и на телефона е приятеля ми. На следващия ден ми разказа треперйки какво се е случило, реших че може би е била майка ми. Тя каза, че не е ставала тази нощ.
Побиха ме тръпки, наистина. Бях атеист, след тази случка, и всичко което съм търсила и гледала За всякакви свръхестествени неща, ме накара малко или много да вярвам, че ги има, но не и бог.
Затова ти казвам, че и да се кръстиш и да не се, няма кой знае каква рсзлика.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: c6c0bc84d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   До 16
Има и неща, като достойнство и човешки права.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 9cc49f68bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Аз по-горе посъветвах да се кръстиш за отбиване на номера, но като прочетох Торбалан, се замислих. Наистина е гадно да дадеш клетва, която нямаш намерение да спазваш.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: fb21338f37
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   От авторката ~

През целия ми живот съм лъгала, ходех с тях на църкви, правела съм жеста с прекръстването, целувала съм иконите, палила съм свещи и всичко това ми е носело депресия и ме е карало да се чувствам неприятно. Защо трябва да продължавам с този измамен живот, аз не съм себе си и не се чувствам добре. Кръщането си е сериозен ритуал и не само, че ще се чувствам ужасно, но и по този начин обиждам хората, които са наистина вярващи. Аз не намирам смисъл в това да го направя, само заради роднините ми. Те не са някакви супер набожни, просто си мислят, че е задължително, нали сме Българи, а всички Българи са християни и трябва да бъдат кръстени. Само, че аз не съм овца от стадото, аз не правя неща, само защото "така трябва" и "всички го правят, значи е правилно". Аз имам достатъчно разум и не се водя по общоприетите норми и по това какво правят всички. Мога да дам много примери, при които 95% от хората правят едно и също ГРЕШНО нещо, но го правят само, защото мислят, че щом масата го прави и мисли, значи е правилно.

На едно семейно събиране баба каза: "Знаете ли, че (аз) не е кръстена. Трябва да я кръстим, защото не може така. "Всички започнаха да ме гледат и да се притесняват.
Аз стоях отстрани и гледах умно, идваше ми да се изсмея. Искаше ми се да ги попитам как точно стигнаха до заключението, че трябва да съм кръстена. Това доказва, че изобщо не ме познават и се водят по някакви си общоприети норми, вместо да ме попитат, , Ти би ли искала да бъдеш кръстена? ". Но не те просто решават, че трябва да се направи, на кой му пука аз какви ценности и вярвания имам, какво мисля. Все пак ще кръщават мен, а не тях си.

 
  ...

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: e2009dae11
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   за №13

Не ми се чете, какво точно те е развълнувало,
но казвайки, че атеизмът е също вяра, имам предвид, че не вярвайки, вярваш, ... как да го обясня.
Не твърдя, че атеизмът е вяра, а казвам, че когато човек не вярва на нещо, той задължително вярва в друго и оттам пак става въпрсо за вяра.

Атеистите не вярват в Бога, не вярвайки в Бога, вярват в какво? Е, това имам предвид.
И е въпрос на игра с думите, нищо съществено.
Просто да разсея момичето, прекалено сама се затормозява.

И се питам и друго, а ако е просто мнение на сектант?

На мен ми е писнало от разни евангелисти и тем подобни да ми се правят на интересни с темата за иконите.
Слава богу имам отговр точно в едно изречение.


Та и тук нещо не ми харесва и събужда подозрение.
Редовно минавам край една евангелистка църква, струва ми се сборище на интересчии.
За пасторите им да не започвам тема.

А ако момичето е реално и проблемът и е реален, ако наистина е ходила на църква и казва, какво е правела досега и не е кръстена от родителите си, ами направо си е съмнително.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: e2009dae11
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   А като са те зачевали и раждали, питаха ли те?

Нямат опит в живота, а претенции до небесата!

Като не искаш, недей!
Хиляди варианти да не го направиш.
Отиваш в друг град да учиш например и няма време.

Какви сте такива днес, претенции, претенции!

Ами седни и поговори с баба си.
Утре ще си замине, и да искаш да я попиташ нещо, няма да можеш.

И и кажи, че като си иде от тоя свят, няма да и запалиш свещичка, защото не си овца!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 689ff3c05d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   До 29: Да кажеш, че атеизмът е вяра, е все едно аз да кажа, че хобито ми е да не карам ски. Правя го по цял ден постоянно - не карам ски. Звучи нелепо, нали? Същото е и когато ти казваш, че атеистите вярват, че не вярват в съществуването на богове.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: cbe8aed814
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

32.   Такива хора като авторката направо ме е жал за тях жал ме е. Станали са на земята толкова чудеса, има в България толкова чудотворни места, манастири икони и много други неща. Колко болни са били излекувани знаеш ли? Станали са стотици чудеса на земята и точно такава си овца,защото не си прогледнала за толкова време. Знаеш ли ЗАЩО е ТОЛКОВА важно кръщаването? В секундата в която си кръстена ти се спуска АНГЕЛ който да те пази до живот. Който НЕ Е кръстен НЯМА,НИКАКВА ЗАЩИТА. Не съм религиозна но съм вярваща има огромна разлика. Послушай баба си, тя го прави за добро. Вярно е,че религията е КОНТРОЛ но Бог не е религия, Бог е начин на живот! Нищо не си, ако не носиш Бог в сърцето си, нищо си. Който не приеме Бог, приема Сатана води се битка за всяка една човешка душа. Горделива си, и с голямо самочувствие. Прочети коментара ми и дано много неща ти станат ясни. Кръщенето ти донася АНГЕЛ няма да загубиш а ще спечелиш. Преди да се отречеш от Бога опитай се да опознаеш нещата сама има стотици доказателства че, има друга сила освен нашата. Ние човеците го наричаме БОГ! Избора си е твой грях е да насилваш някой,но знай. Който не иска да е с Бог, отива при Сатана. А Сатана няма да пита искаш или не искаш. Нещата са много сериозни.

Парис

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 8c4d889abd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

33.   До 31, атеизмът е вярата, че Бог не съществува.
За сега няма категорични доказателства нито за съществуването, нито за несъществуването на Бог. Факти липсват.
Всичко останало е въпрос на вяра ;) Малко по-различно е от хобитата.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker