Аз съм една развалина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Аз съм една развалина
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 1680 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 18 години от малък град. Семейството ми винаги ме е възпитавало да бъда скромна, да си меря приказките и да се относям добре с всички. Това съответно рефлектира и върху отношенията ми с децата в училище. Бях подигравана, тъпчеха ме, унижаваха ме. От тогава каквато и стъпка да направя, винаги се притеснявам "другите" да не си помислят нещо лошо за мен. На 18 години съм, а още имам тези страхове. От липсата ми на увереност аз не вярвам във възможностите си и си казвам, че ще се проваля. 12 клас ще съм септември, а още не съм решила специалност. Мисля си, че никъде няма да ме приемат, защото ще съм закъсняла с подготовката си. Нямям грам самочувствие. Нямам никакъв късмет и в любовта. Всеки ден си казвам, че това е заради фактът, че съм грозна. Като малка често ми казваха, че съм грозна. Сега го вярвам. Момчето, за което си мечтаех цели три години, никога не ме погледна по друг начин. Често плача. Изпадам в някакви изтерии. Стресът ми се отразява и на мотивацията. Искам да уча някъде в чужбина, защото искам да избягам от всички тук, но поради липсата ми на увереност, аз си казвах, че не съм за там и няма да се справя. Но фактът, че ще съм сама там че кара да се притеснявам. Всички на моята възраст мислят за бала догодина. Аз не искам и да чувам за него. Тъжно ми е. Нямам истински приятели. Моля Ви, дайте ми някакви съвети за това какво да правя за образованието си. Тъй като не искам да обременявам семейството си много, но знам, че животът там е скъп. Какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: a2cb1603cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз си имам едно мое местенце. Надявам се да мога да те заведа там.

За целта ти трябват 2 свободни дни (вечери)

Чакаш да стане поне 23:00ч, загасяш всичко що излъчва светлина в стаята ти. Дърпаш едни черни пердета. Пускаш си приятна музика на слушалки (по възможност да е една идея по-силна, но не до края). Взимаш си едно студено питие (препоръчително е да има малко алкохол вътре, а защо не и повечко ^^ ) Затваряш си очичките и си представяш идеалното за теб местенце... къдче на което се чувстваш истински щастлива.

Искам да запомниш всичко. Къде си, какво е времето, какво правиш, как изглеждаш, с кого си и кои неща те правят истински щастлива.

Когато стигнеш до онова чувство на удоволетворение... отвори очи. Сравни момента в който се намираш сега с онази утопия до която си стигнала. Дръпни се на страна... виж каква е разликата и ще разбереш къде е пробема. Защо нещата не са така, както са в ума ти. И ти остава само да намериш пътя към това, което ума, . тялото и душата ти искат.

А, дали ще е това момче, което харесваш или не - не го приемай толкова на сериозно. Момчета колкото щеш и навсякъде. В нечии очи ти си - мечта! Така, че... имай малко търпение. Не си губи времето с "търсене на рокля за бала", а с подобряване и натрупване на нови знания. Рисувай смело, даже и да не можеш. Едното ще доведе до другото, а другото до другото.
Започни да живееш с мисълта, че... каквото и да направиш, кажеш, помислиш, създадеш, разрушиш и т. н... то няма никакъв смисъл. Защото на Вселената не и пука дали ще целунеш момчето, което харесваш или не. Дали ще те блъсне кола утре или ще спечелиш 5мил от тотото. Защо на теб да ти пука? ! Ти си на free trail в момента. Прави, каквото пожелаеш с живота си. Няма как да сбъркаш. Или да направиш нещо грешно. Просто се усмихни, прекраснииче такова и смело на там, накъдето поискаш, а именно - към щастието.

Знай само, че щастието се крие под различни форми и е на различни места. Така, че щом го откриеш и усетиш... не се колебай - грабни го!

*Момче на 21 - Q. Q

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: c32f4dffd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Можеш да избягаш, отивайки да учиш и в друг град. Например Превен, Варна, Стара Загора, Пловдив... Моят съвет е обаче да не започваш да учиш просто нещо, защото всички така правят. Имаш време и за избор и за подготовка! Просто се стегни! И, повярвай ми, ще те приемат! В Пловдивския университет например приемат с оценка от диплома и матура... А да не обсъждаме колко различни специалности има там...
Самочувствието ти ще дойде в момента, в който осъзнаеш че правиш това, което действително ти харесва. Заеми се с някаква работа. Започни да правиш пилатес, да танцуваш, да рисуваш. Работи... Просто не си оставяй време да мислиш за това, което реално те притеснява. Само промяната в начина ти на живот според мен е решение. Ии... Не се страхувай, нищо не е толкова трудно, колкото ти изглегда!

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 1193281482
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Хей здрасти. Първо давай го по-спокойно девойко. Виж на вашата възрест никак не ви е лесно. Първо забрви и приеми, че си грозна. Колкото толкова ;) Опитай се да се харесваш сама. Не слушай мненйето на другите хора или деца. Аз съм м на 31 и мен ме караха да съм мил и добър. Но днес човек трябва да може да бъде както добър и мил, така и лош и мн. лош. Това ще ги научиш по-нататък де. Намери си приятелка, която да те приема такава каквато си. Можеби това е най-важното. Иначе през 12 клас е много по-различно девойче. Всички ще са заети със уроци, ще бързат да напишат поредната тема. И надали ще имат време, да ти се присмиват и глупости. Друго Малка си, но бих Те посъветватл да споделиш целият този проблем с вашите ако се разбирате. И най-вече говори с психолог. 12 клас е найстина много важен. А за Бала е ако искаш отиди, ако не искаш не. В зависимост как се чустваш ти. Вашите ще те подкрепят вярвам. Та важното е да имаш на кого да споделяш... Чао, успех!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: d3368b594f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не се притеснявай! И аз бях така, но всичко се нареди когато влязох в университета. Препоръчвам ти универститет в по-малък град.. Там хората са по-нормални, а и ще имаш по-малко колеги. Доста момчета като мен търсят точно такова момиче като теб ;)

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 32ec3459f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Здравей! Напълно ти съчувствам, защото съм в същото положение. Разбирам болката, която изпитваш. Имам чувството, че това, което прочетох съм го писала аз. Бих искала да ти кажа нещо, което мисля, че ще ти помогне.
Не те познавам. Не знам коя си, нито как изглеждаш, но съм напълно убедена, че си едно прекрасно и мило същество. Вярвам, че е така! И си невероятно умно и зряло момиче, което има принципи. Не си грозна, каквото и да ти кажат - момиче като теб, никога не може да бъде наречено грозно! Никога! Тези модели на красота, които виждаш са изтъркана работа. Това е един фалшив етикет, нищо повече. И най-лошото, те са типични. Не са по никакъв начин различни, защото не се отличават от останалите, а са част от масата - комплексирани. И това няма да се промени. Знаеш ли, много съм мислила над подобни неща и си казвам : Защо хората са такива? Защо света е такъв?
И знаеш ли, винаги ще ги има! Винаги ще има идиоти и тъпаци, ние нищо не можем да направим. Няма как да ги променим, те цял живот ще бъдат такива. Но знаеш ли какво можеш? Можеш да промениш себе си. Ако промениш своята същност към нещо по-добро, ще промениш света. Да изолираш хората и мнението им, е адски трудно! Но не е невъзможно! Проблемите се решават, когато се изправиш смело срещу тях, така става. Всичко се крие в теб! Ако промениш себе си, ще промениш и света.
Трябва да знаеш, че каквото и да направиш, винаги ще получаваш хубави и лоши коментари. Това е така! Знам, че много боли, но има решение. Когато някой ти каже нещо лошо :
Първо : Не го приемай!
Този човек ти изпраща лоша енергия, която се опитва да ти подейства. Да те смачка, да те демотивира, да те засегне и обиди. Той я препраща към теб, защото той самия има само това в себе си. Ако я отхвърлиш, тя няма да може по никакъв начин да се докосне до теб, но ако и отвориш вратата - ще те разяде. А хората точно това искат, тази негативна енергия да ти подейства. Трябва да я отхвърлиш!
Твоята душа има порта. Не я оставяй отворена! Защо се заключваме когато сме вкъщи? Защото се пазим! Това е същият принцип.
Второ : Съсредоточи се!
Какво харесваш? За какво мечтаеш? Какво обичаш? Прави това, което искаш ти. Мисли само за него, работи само върху него. Мечтай смело, без да се срамуваш! Използвай цялата си сила и енергия само върху хубави неща. Дай всичко от себе си, изолирай се от света и мисли само над мечтите си. Работи върху тях. Когато ти минават лоши мисли не се съсредоточавай в тях, защото това те мачка.
Просто ги изхвърли. Това е боклук! Какво правим с боклука? Хвърляме го в коша!
Не отделяй излишно време в сълзи, защото времето е по-скъпо от парите. Цели се високо, не давай такива маловажни неща да те водят в живота! Научи се да бъдеш НАД! Над мнението, Над хората, Над света, Над страха. Бъди НАД тези неща. Не позволявай те да чертаят живота ти.
Когато искаш нещо - направи го!
" Мале, какво ще кажат? Ами ако ми се смеят? , ,
Давай смело! Ако това, което виждаш в огледалото ти харесва, всичко останало е без никакво значение! Изправи се! Изправи се срещу хорското мнение, защото само така ще го надмогнеш! Ти имаш своята цена, не се давай на промоция! И гледай само напред, остави хората, спомените, времето, думите - това е излишен багаж! Вярвам в теб!
Очаквай всичко, но бъди готова да го понесеш! Трябва да видиш и другата страна на нещата, да погледнеш през друг ъгъл. Как искаш да изглеждаш? Не, не заради някой, а заради теб! Не си поставяй граница на мечтите, защото ако го направиш си сваляш крилата.
А относно въпроса ти. Да, в чужбина живота е скъп. Но парите са най-лесно постижими в живота. Можеш да започнеш работа, да изтеглиш студентски кредит и куп други неща. Може първата година само да работиш и да спестиш някакви пари, така ще можеш да ги дадеш за образованието си. А представяш ли си, там ще се запознаеш с толкова много хора. Ще си намериш и човека, който ще се влюби в теб. Ще излизаш, ще се смееш, ще се забавляваш. Ще живееш далеч от тук, но за да стане това - давай смело напред!

" Онзи, който не се осмелява да сграбчи бодила, не трябва да копнее за розата " - Ан Бронте


Момиче ( 18 )

 
  ...


...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 916d5dde2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не си развалина ти си истинска и добра и уникална :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker