Аутсайдери и самота - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Аутсайдери и самота
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 1094 пъти
Здравейте всички!
Дълго се чудех как да започна това... Реших да ви се предтсвя в най-общи линии и после да опиша проблемите. И така: на 13 съм, сменила съм 3 училища и 2 детски градини,почти винаги без приятели. Имах една от първото училище, но от 3 години не сме си общували. В 5ти клас влязох в ново училище и имах големи очаквания относно съучениците си. Едва ли е нужно да добавям, че с гръм и трясък се върнах "на земята", отново като аусайдера. Всъщност не е като някой да ми се подиграва или нещо такова, дори не ми казват открито, че не искат да сме приятели... Сигурно звучи тъпо, но наистина ми е много тежко. Мисля, че най-близкото ми момиче в класа е една от най-социалните във випуска. Уж ми е много добра приятелка, както и аз на нея, но това са само глупости. Тя има още много приятели, а аз уважавам мнението си и по много въпроси не съм съгласна с някой от другите ѝ приятели, при което всички сякаш се обръщат срещу мен! Никога не съм на първо място както тя на мен, никога не е така и с другите ми "приятелки". Много добре разбирам, че всъщност няма смисъл да се занимавам с тях, но откакто се помня винаги ме е било страх от самотата. Винаги съм искала само един-единствен истински приятел, така че изобщо не ми се занимава с групичката ѝ и с нея догодина като стана 7ми клас, обаче...просто не мога да остана сама, знам че ако спра да общуевам толкова приятелски с тях и да се движим заедно, ще стане точно така! Дали сама си втълпявам проблеми??? Как да се справя със този страх??? Моля ви, дайте ми някой съвет!
С обич...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: d329e03b63
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей!
Момиче на 16 съм, почти на 17 и ми се иска да ти дам съвет, ако ще и не най-добрият. Ще започна с един пример:
В нашия клас има едно момче, което 2 години не комуникираше с никой, избягваше ни (в буквалният смисъл - бягаше от нас) и не успя да създаде нито едно приятелство. Тази година вече започна да опитва да контактува с нас, но държанието му е един голям проблем за приобщаването му, защото:
1. Трябват му 5 Мин за смелост, за да дойде дори да поиска да си вземе от храната на някой.
2. Държи се надменно, което е изключително странно за човек, който почти не комуникира и уж се опитва да направи приятели.
3. Той все още, както казах, бяга от нас когато ни види извън училище.
С останалите ми съученкщи усилено опитвахме да намерим причина за странното му държание, за да можем най-малкото да му предложим насрещно разбиране и да се чувства по-спокоен сред нас. В крайна сметка, след една дълга година на опити за разбиране, естествено всички неуспешни, стигнахме до извода, че той просто изпусна възможността си да започне на чисто в осми клас. Знаехме, че е имал проблеми със стария си клас, бил е тормозен, бил е аутсайдер, нямал е приятели, общо взето наистина травмиращи 7 години, с които да започнеш училище. И все пак, в новото училище никой не го познаваше и това беше идеална възможност да направи добро впечатление и да си намери приятели. Не ме разбирайте погрешно, няма човек, който да му се подиграва от клас нито човек, който е отказал да говори с него, когато той е дошъл, но просто сякаш никой не може да го възприеме като нещо повече от съученик.
Идеята ми с този пример е, че скоро и ти ще смениш училището и може би не е толкова вълнуващо за теб след като си сменяла вече 3 училища, но както казах това е един шанс да започнеш на чисто и да намериш хора с мнение близко до твоето. Съветът ми е да комуникираш не очаквай другите да дойдат при теб и да се запознаят, отиди ти, бъди мила, бъди общителна и с малко късмет ще си намериш добър приятел или приятелка. Относно сегашното ти състояние, ако мислиш, че не можеш да изтърпиш държанието на тези момичета, направи твоята приятелка по-малък приоритет в живота ти. Все пак, ако държанието им не е чак толкова фрапиращо лошо, не оставай сама, защото не е хубаво нещо. И както казах, ако все пак не можеш повече да търпиш това ученето би бил един добър приоритет, колкото и странно да ти се струва. Ако поставиш ученето на първо място докато все още нямаш, с кой да комуникираш толкова много, ще успееш да постигнеш целите, които си поставиш. Желая ти успех!

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: e0e301baf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хах, това с хората които са много социални го знам. Може би ще ти стане гадно обаче тя както казва на теб, че ти е много добра приятелка(ако ти го казва) така го казва и на още 20-30 човека. Гадно е понеже при тези хора никога не си "специален", винаги ще има с кой да те заменят и дори не им пука чак толкова дали ще те познава или няма, понеже тя още утре може да се запознае с още 10 човека. А иначе не е толкова трудно да си намериш приятели. Просто отиваш в някаква групичка запознаваш се с тях и така постепенно ставаш част от тях.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker