Какво ще стане с мен? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Какво ще стане с мен?
преди: 13 години, 26 дни, прочетена 3005 пъти
Здраейте :)
Пише ви момиче на 13 г., 7 клас. Така... сега съм в 7 клас (края), минаха изпитите по БЕЛ и математика ии ми остават още 2 матури. Репила съм да уча в езикова паралелка, но... не съм сигурна. Нях много привързана към испания и испанския език за около 2 години, дори в момента уча (извън училище). И бях 100% сигурна, че в 8 клас ще уча засилено испански. Ееее да, ама нещата малко се промениха. Сега съм в такава възраст, че се водя от мечти и желания иии... сега се чудя дали да не уча в английска паралелка. Английският език не ми харесва... може би, защото не го уча както трябва, но имам петици, при положение, че госпожата ни е взискателна. Чудя се какво да правя-испански (да сбъдна една отминаваща мечта) или английки (да осъществя желание, което имам от скоро). И друго. Малка съм още, за да реша, но искам да си уча езиците и да се махна от България. Днес като говорих с нашите им споделих, какво смятам да правя и те като викнаха, , И това означава, че няма да следваш, ти чуваш ли се, ти какво ще работиш, как ще си изхраниш семейството, къде ще те вземат да работиш? ! " И ето пак се замислих сериозно. Аз няма да уча 5 години, и тъкмо да завърша, още 4 да добавим.. Мързи ме, а и не искам да чакам. Искам докато съм още млада да се махан от тук. Тук четох за едно момиче, което е направило точно така и й се вазхищавам! Таа вторият ми въпрос е: Дали мога да уча задочно, а през годината да си работя зад граница и познавате ли някой, който учи в чужбина и ако да-лесно ли му е, сам ли се издържа?

Знам, че съм още малка, за да ме интересува висшето образование, но ако ми дадете информация накратко ще ви бъда крайно благодарна. /Успех на всички седмокласници на останалите изпити, и добри резултати на тези, които правихме :)/

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 25 дни
hash: 0e14115cf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не знам, дали за мен си чела - аз на 19 се махнах(разбира се не в държави като Испания или Гърция) и мисля, че вашите в твоя случай са прави. Имаш време, сама ще го разбереш - забрави обаче за работата в чужбина като неквалифициран работник и ученето проформа в България. Висшето не е за диплома, мила, а за ЗНАНИЯТА и уменията, които се придобиват. Има достатачно безработни висшисти, как мислиш става това?

Съветвам те освен това ДА ЗАБРАВИШ за испанския. Това го повтарям още от 2003-та, когато въведаха в гимназията ми испански за сметка на немски и ДОРИ АНГЛИЙСКИ, защото родителите искаха.

Още тогава беше ясно, че нито Испания, нито испаноговорящите страни са читави - Испания ще фалира постепенно, няма начин, точно твоето поколение ще взима не повече пари от в България. Остава ти Латинска Америка - приятен път, ще ти кажа само, че там има страшна престъпност и така опяваната в България уж висока престъпност, ще ти се стори цвете.

УЧИ АНГЛИЙСКИ НА ВСЯКА ЦЕНА - дори да не учиш висше, този език ти отваря хиляди врати, говори го целият свят, книгите са на него, учебниците и ХОРАТА КОМУНИЦИРАТ НА НЕГО. Вез английски НИКОЙ ОТ ТВОЕТО ПОКОЛЕНИЕ няма как да се оправи в живота.
И не само в Англия и Америка се говори, а това е работният език в икономиката и науката, езикът на комуникация в мрежата и извън нея!

В Скандинавските страни, които са най-развитите страни, също искат английски...

Значи, ако искаш да се развиваш професионално и материално, да избягаш от българската действителност ала мизерия - избери английски.
Ако имаш афинитет към испанската култура, към държавата Испания, но материалното и парите не са важни за теб - ами учи испански.
Но честно казано - съжалявам, но хубав живот на слънце с весели хора има и в България, пари няма. Защо да ставаш емигрант в Испания и да плащаш техните дългове, докато родителите ти изнемогват?

 
  ...
преди: 13 години, 25 дни
hash: c314062a85
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това за испанския или английския искам да ти кажа първо ще имаш още много идеи, желания и т. н А вместо да се колебаеш между двата, учи и двата. Няма да ти навреди, даже ще ти помогне. А ако трябва да изучаваш единия малко повече те съветвам английския, защото той ще ти трябва навсякъде, а испанския също ще ти е от полза!
Успех!

 
  ...
преди: 13 години, 25 дни
hash: 63d31c4836
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Аз съм на 27г. имам диплома английска филология и магистратура по превод с испански език. мога да ти кажа че се чувствам страхотно и ми отвори мнооого врати. учи и двата, съгласна съм с мнението преди мен

 
  ... горе^
преди: 13 години, 25 дни
hash: 0e14115cf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   аз съм 1 и съм съгласна по принцип с горните две, но пак наблягам, че английският трябва да е перфект, а испанският поне в началото, според мен ще пречи - аз знам перфектно немски (като втори майчин) и английският ми дойде много лесен, защото са сходни езици, от германската езикова група... има в английския от френски и латински, но пък... не знам, бърка се човек. Но тък като ти се питаше между двата - определено английски!
На мен немският много ми помогна в живота иначе, испански никога не ми е трябвал. Смятам да уча за напред руски - повече трябва от испански, а и е близък до българксия, има бизнес с Русия и затова

 
  ...
преди: 13 години, 25 дни
hash: 632cf55a84
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Към първия коментар:
Значи първо да се извиня, че малко отклонявам от темата.
Така е. Само не разбрах защо Скандинавските страни да са най-развити? В Норвегия наскоро откриха дооста нефт(което е и причината, да не искат да влязат в ЕС, защото ще трябва да го "споделят с другите"), сигурно за това си мислиш така. А за Швеция знам, че там са най-красивите жени на света. За Финландия - почти нищо. Според мен най-развити са Япония, Германия, Швейцария, САЩ, Франция, Великобритания.

Но дори да отидеш в една от тях, може да станеш богата, да имаш по-висок стандарт на живот, но не е сигурно, че ще си щастлива.

По-добре беден българин, отколкото богат емигрант (лично мнение ;) )

 
  ...


...
преди: 13 години, 22 дни
hash: 44374b7dde
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   До автора. В кви филми са вкарваш не мога да разбера спираш да се оплакваш и действаш.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 464043bbc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Познавам един човек (вуйчо ми). Той учи това, което му се учеше и замина за Испания... Та това, което искам да кажа е, че ти ще бъдеш крайно улеснена ако учиш в България и след като си се изучила да отидеш в Испания или в Каталуния, защото първо:и двата езика са лесни и приятни и второ:тези две възможности (Испания или Каталуния) са много удобни!!! Моя вуйчо замина за Испания без дори да започва да учи испански в България, замина и чак след две три седмици започна да се занимава с езика, мога да ти кажа, че по най-бързия начин си стъпи на краката и то без почти никакво усилие. Там ще ти бъде приятно. Моя съвет е:
довърши средното или висшето също така се упражнявай по испански и при първа възможност отпраши накъдето ти видят очите, или в Испания или в Каталуния!!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker