Браменна на 15... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121022)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14345)
 Тинейджърски (21876)
 Семейство (6461)
 Здраве (9586)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18482)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Браменна на 15...
преди: 13 години, 25 дни, прочетена 3967 пъти
Имам приятел откакто бях на 13. Той е една година по-голям от мен. Не съм девствена от 14 годишна възраст. Още сме заедно и много се обичаме. НО... преди малко повече от месец правихме секс и презервативът се скъса точно когато се изпразваше. Седем дни след акта си направих тест, който се оказа положителен. Направих си още няколко теста които също бяха положителни. Сега сигурно съм в първия месец(а и симптомите са си на лице). Наистина много се привързвам към деца и не мога да си представя как убивам СОБСТВЕНОТО си дете с аборт. Не ми пука за мен защото знам че ще мога да се справя с детето(една комшийка ми даваше малкия си син да го гледам почти всеки ден когато бях лятна ваканция и аз се справях перфектно а и разбирам от деца) притеснявам се за родителите ми. Само да уточня-не съм от ромски произход, българка съм. Искам да задържа детето-готова съм да изтърпя обидите и подигравките но не искам да го убивам... А относно родителите ми-за тях се тревожа защото са хора с престижни професии а и аз съм им единствената дъщеря. Просто няма да могат да го понесат, те са заложили надеждите си на мен "отличничката" на семейството, а сега ще се превърна в отрепката на семейството. Искам си бебето и ако зависеше от мен бих го задържала, но искам да знам какво мислите Вие! Ако трябва ще завърша в часно училище но ще завърша! А колкото до следването-дори и да си задържа детето ще мога да следвам защото вече ще е пораснало:)знам че може би повечето от вас ще ме критикуват и ще кажат че съм малка и че няма да мога да се справя но аз си знам какво ми е и усещам че ще успея да го отгледам. Таткото също ще ми помогне, но все пак искам да знам какво е Вашето мнение....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 25 дни
hash: 8c11d9ff65
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Подкрепям те! Едва ли обаче наистина си даваш сметка с какво точно се захващаш - от този момент нататък детето става основната ти цел и смисъл на живота ти. Ти изчезваш (или поне за известно време). И още - да отгледаш дете не означава само да го храниш и преобличаш - трбва да му дадеш и възпитание, базирано на успешни житейски модели, каквито ти самата още не си придобила... представяш ли си се на 30 години баба?
Но ако приемаш предизвикателството - давай! Ще ни е интересно да следим развитието на историята ти.

М 39

 
  ...
преди: 13 години, 25 дни
hash: 8cde6d658d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Махни детето в пубертета нормално е да искаш да го задържиш. Остави родители, комшии, роднини те са без значение в зимането на решението ти но според мен ти е рано не само физически но и психически. Ще си сасипеш живота и няма да можеш да дадеш ма този млад човек никакво бъдеще и преспектива. Както и момчето с което си до две години те е оставило. Такаче само си решаваи но разумната постъпка е да го махнеш според мен

Таз

 
  ...
преди: 13 години, 25 дни
hash: 01456cc113
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Първо кажи на родителите си - после му мисли. Наистина ще ти е много трудно в живота, но ако толкова го искаш - има много млади майки. Говори с родителите си и пиши какво е станало, че ми е много интересна историята ти.
L. B.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 25 дни
hash: 5049a85415
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Не мога да разбера едно, а то е защо всички масово правят секс без презерватив или с презерватив и като се скуса не правят нищо по въпроса? Ествено че като е свършил в теб вероятността да забременееш е огромна. Защо младите момичета не пият хапчета? Не са милиони. Не мисля че някой родител (освен ромски или турски) би се зарадвал да чуе от13-17годишната си дъщеря : ще ставате баба и дядо. Или от сина си :ще ставам баща. Това е под всяка критика. На мен от малка ми се набива в главата, внимавай пази се да не ти надуе някой корема, или да се заразиш с нещо. А никой не оббяснява на децата си какво да прави. Много лесно носи си винаги презервативи, много ли е трудно тоя родител да каже, че за момичетата има и хапчета, а не само презерватив който ако не се скъса е добре, ама ако се скуса е зле. Вярно че хапчетата не пазят от болести, но са един огромен + за малдото момиче да не забременее на такава възраст. Има една поговорка:Дете, дете да гледа.
Момиче ти хубаво ще го родиш, ами пари от къде да го издържаш, да мама тати и баби и братовчеди до 5-то коляно могат да дават пари, но сега вместо да учиш за някаква професия, която да ти позволи след време да имаш хубав доход ти ще стойш в къщи с детето. Ами момчето ако те остави? Те МЪЖЕТЕ са пъзльовци а камо ли едно момче, което даже не е пълнолетно.
Аз съм на 20 години и изпадам в ужас като знам че може да ми се случи да забременея без да искам.
А ти на такава възраст искаш да го запазиш. Помисли си но нямаш много време.

 
  ...
преди: 13 години, 25 дни
hash: 0715be9e7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Тази история е супер измислена. Не казвам, че по принцип няма такива истории, случващи се и в момента, НО специално тази е пълна глупост. Първо няма тинейджър в България, който да не е чувал/употребявал хапчета за спешна контрацепция, по-познати като Ескапел сред споменатата вече група. Щом са имали пари за няколко теста, значи са имали пари вместо за тестовете за хапчето. Второ: само 5 % в световен мащаб са щастливките, които разбират за бременността си на 7-мия ден с най-чувствителния тест. Както може би вече не остана човек, който да не знае - тези тестове засичат човешкия хормон хорионгонадотропин, който започва да се отделя след загнездяването на яйцеклетката и се натрупва с различна скорост, а пти тинейджърките става по-бавно, заради беснеещите им други хормони. Една яйцеклетка може да бъде оплодена в диапазон от 2 часа до 72 часа, после има малко път по тръбите до матката в рамките на няколко дни и чак тогава следва загнездяване. Най-чувствителния тест на бг пазар засича хормона когато надвиши 20 единици, което ниво се достига за около 2 седмици. За това и тестове се правят след закъснение на цикъла, а не преди това, ЗА ДА ДАДАТ ТОЧЕН РЕЗУЛТАТ. Точен резултат ПРЕДИ закъснение, но около датата на очакваната менструация дава САМО кръвен тест. За останалите измислици по историята даже не ми се коментира...

 
  ...


...
преди: 13 години, 25 дни
hash: d3b8de0cbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Наистина трябва да говориш с родителите си. Обясни им всичко и им кажи, че искаш да го задържиш. Едва ли ще са доволни от факта, но трябва да знаят.
Колкото до това, дали ще се справиш- това не е като да гледаш съседското дете за няколко часа на ден, изисква много повече грижи и жертви. Мога да ти гарантирам, че това бебе ще ти бъде повече сестричка(братче), отколкото дете. Родителите ти ще се грижат за теб и за него, тъй като ти просто нямаш тази възможност. Това дете изисква доходи и много внимание. Ще трябва да прекратиш и учението си поне за една готина, нали знаеш, че не можеш да ходиш бременна на училище.. Досегашният ти живот ще се промени коренно! Та ти си дете.. други неща трябва да те вълнуват на тази възраст.
Какво мисли приятелят ти по въпроса? Не мисля, че едно момче на 16 е способно да гледа дете, а и не мисля, че го иска. Разбира се говоря от общи наблюдения, всеки е различен.
Сигурна съм, че много искаш детето, но ще осъзнаеш колко тежко е чак като го родиш. И аз съм твърдо против абортите, но в по зряла възраст. Щом мислиш за детето си, помисли какъв живот би му осигурила? Мисля, че е по-добре да действаш докато е време. Консултирай се и с гинеколога си, той ще ти разясни всичко, което трябва да знаеш.
Успех!

Мег*

 
  ... горе^
преди: 13 години, 25 дни
hash: 2785226d31
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според мен трябва да оставиш детето, но си помисли какво ще стане след 5 години. Ти ще си на 20г., ще си в университет. Не се знае дали с таткото на детето ще сте още заедно. Ако се разделите какво ще правиш?
Преди да вземеш каквото и да е решение говори с родителите си!!
А. Ч
п. п:Кажи какво се е случило!

 
  ...
преди: 13 години, 25 дни
hash: 445e90e585
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Трябва да кажеш на вашите за станалото,не прибъзвай с решението сама.На твое място бих родила детето,защото не се знае при евентуален аборт какви ще са последствията!Циганките,които раждат на 12-13 г. успяват да се справят,така че няма нищо невъзможно на този свят.Може да минеш в самостоятелна форма на обучение,за да не изоставаш с класовете и пак ще завършиш нормално с твоите съученици.И така на бала ще си имаш едно малко слънчице,което ще те радва :)
Желая ти успех и много търпение!Няма да ти е лесно,но това не трябва да те отказва да се бориш!Не се е случило нищо фатално,трябва да се радваш,че Бог те е дарил с възможността да станеш майка!Знаеш ли колко момичета и жени биха дали всичко да са на твое място!

 
  ...
преди: 13 години, 24 дни
hash: bf88e3329c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Не съм чел какво са ти отговорили до сега.
Моето мнение е че почти е задължително да направиш аборт.

Ти си на 15 (ти си дете). Все още матката ти не развита на 100% и неможе да се с прави с една бременност. Има голяма вероятност от преждевременно раждане, бебе с малко тегло, нероразвити органи (мозак, бял дроб, бъбреци, черен дроб) и сумати други увреждания за които не се сещам сега не причинявай това на детето си с една такава ранна бременност (дано не ти се случва ако го задаржиш, но НЕДЕЙ). Не взимай пример от 12 13 годишните циганки те са друга порода, а при тях и да умре 1 2 деца не е голяма загуба за тях.

Моето мнение е аборт при доказан специалист.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 24 дни
hash: bf88e3329c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз би трябвало да съм номер 9
Еххх и аз се вързах. Номер 5 е права. Няма хартиен тест който да хване бременност 7 дни след акта :)
Трябва кръвен тест :)

 
  ...

...
преди: 13 години, 24 дни
hash: 214f8fbfa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Браво за решението ти да го задържиш! Това е чудесно! При аборт бебето бива буквално разчленено и изпитва болка. Не бива да му причиняваш това. Изчакай да мине време. Кажи на родителите си, едва когато е прекалено късно за аборт. Това, че си забременяла, не е чак такава трагедия, още повече, че имаш възможност да го гледаш. Може да се случи на всеки. В никакъв случай не си отрепка. Ти си един ДОСТОЕН човек, който поема отговорност за действията си и не изкупва непредпазливостта си с убийство. Обясни на родителите си, че ти убиец няма да ставаш, само за да угодиш на общественото мнение. Възхищавам ти се!

П. С. Моля те, прочети тази история преди да решиш каквото и да било:

http://spodeli.net/6/story-10940.html

Казва се "Как да преживея това, че убих детето си?", в раздел "Семейство" на този сайт.

 
  ...
преди: 13 години, 24 дни
hash: 49cb625759
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Има едни тестове, които хващат 7 дни след акта, те са по 2 в опаковка. Първия се прави 7 дни след акта, а втория - 7 дни след първия.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 24 дни
hash: b2ce6de826
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Не зная дали е истинска историята, но за съжаление има доста хора като 11. Тези аборти, които описваш са при по-напреднала бременност и не, това не е убийство. Убийство е да се провали животът на 15-годишно дете.
8, циганките са съвсем различно нещо. За тях раждането е като ходенето до тоалетна(нали една така беше родила). Изобщо не можеш да ни сравняваш с тях. Ако едно българче на 13 тръгне да ражда само.... няма да има техния късмет...

 
  ...
преди: 13 години, 24 дни
hash: 54db5d7b0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Айде четете преди да се изказвате. Точно на тези тестове пише една седмица след зачеването, а не след половия акт и пак не е гарантирано и зависи от сума ти фактори. За справка си погледни листовката на Престо тест.

 
  ...
преди: 13 години, 24 дни
hash: 9d7434933c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   това че комшииката ти е давала бебето през ваканцията изобщо не означава че ще се справиш :) 1-во тя ти го е давала нахранено, изкъпано, сменени пелени и всякакви глупости... ти да не мислиш че едно дете има нужда само от дрънкулки и гукане :Д мислиш си че ще се справиш, но е факт че не си сменяла нито пелени нито нишичко... отивай и го махай незнам що за простотия (извинявай за израза но е буквален) е да решиш да го оставиш.... остави че няма да се справиш и ще нараниш родителите си ами и при твоята крехка възраст не се знае дали ще успееш да го износиш а кво говориме че тоя пикл... о сиг и спермата му е пресечена още и ще има хиляди заболявания това дете. Така че послушай ме не си съсипвай живота в момента си малка и се лъжеш лесно, но ако го задържиш си обречена за цял живот, връщане назад няма.... това не е като да си вземеш куче или котка. Мисли реално не розово ;)

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 24 дни
hash: d5cbf35e5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Я престанете с тези глупости, че аборта бил убийство, защото много ПО-ГОЛЯМО УБИЙСТВО БИ БИЛО ДА РОДИШ ДЕТЕ, НА КОЕТО НЯМАШ КАКВО ДА ПРЕДЛОЖИШ, НЕ МОЖЕШ ДА ГО ГЛЕДАШ, ЗАХВЪРЛЯШ ПО ДОМОВЕ ИЛИ НЕ ЖИВЕЕ В ЛЮБОВ! Но, ако с приятеля ти се обичате и го искате, няма от какво да се тревожиш, въпреки, че ти е малко рано, дете да гледа дете! Трябва да говориш с родителите си! Успех!

 
  ...
преди: 13 години, 24 дни
hash: 68661f2207
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Милица / психолог/ Позволила съм си в този сайт да дам съвети на доста хора и смятам, че ти спешно се нуждаеш първо от съвет, после от помощ. Ако е истина всичко, което си написала, ще ти кажа това, което бих казала и на дъщеря си. Ако си измислила историята си, то тя не е никак забавна. Доколкото разбрах родителите ти са интелигентни хора с престижни професии и от отношението ти към тях, уважението с което говориш, разбирам, че можеш да им се довериш. Това е много важно в момент като този. Не мисли какво ще кажат хората и приятелите ти, по-важно е как ще те подкрепи семейството ти. Не отлагай повече това, колкото повече се бавиш е в твой минус. Ако искаш сподели едновременно и с двамата, ако искаш първо с този родител, с който си по- близка, предполагам майка ти. След като споделиш им обясни, че много ти се иска да задържиш детето, важно е те да знаят твоята позиция. Очаквай абсолютно всякаква реакция от тяхна страна. Но това ще е само в началото - след първоначалния шок разговорът ще тръгне натам накъдето трябва. Родителите ти са големи хора, те са преживявали може би не точно същите, но подобни неща, с по-голям житейски опит са и могат да дадат една трезва оценка на ситуацията. Все пак те съветвам да ги послушаш. Предполагам, че първо ще отидете на лекар, той е имал хиляди случаи като твоят и ще ви обясни най-добре какви са рисковете / а тях ги има /, после заедно цялото семейство ще вземете решение дали да се посветите на малкото човече или да продължиш живота си както досега. Искам да знаеш, че и в единия и в другия случай животът ти никога вече няма да бъде същият. Или ще станеш майка, при положение, че още си дете или ще направиш аборт в тази крехка възраст, който не се знае какви последици може да има- физически и психически. Вярвам, че ще вземете не правилното / защото правилно за един е неправилно за друг/, а най-подходящото решение за теб самата. Ти, а и всички на твоята възраст трябва да знаят, че правейки секс, трябва да са готови и за евентуалните последици от него. Ако искаш да споделиш още нещо, ще съм тук, за да ти помогна. Сега се успокой, станалото станало, по-важно е, че не си сама.

 
  ...
преди: 13 години, 23 дни
hash: 214f8fbfa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   13, какво искаш да кажеш с това: "за съжаление има доста хора като 11", моля? Кое в мен така те ужаси? Че съм против зверското разкъсване на невинен човек само за нечие удобство? Ако авторката го задържи това няма да я убие, само ще ? създаде известни проблеми. Но те не са непреодолими. Тя казва, че е от богато семейство, може да завърши и ще си гледа детето. Какви домове бълнуваш? Е, няма значение. Чели - не дочели бълваме клишета. Един млад човек иска да прояви отговорност за постъпката си. А вие тук вместо да я поздравите, веднага я обявявате за идиот и ? казвате: "убий детето си!", без да мислите, че и това има последици - и психологически и физиологични. Браво, 13! Добре, че има хора като теб, иначе светът би се затрил, най - вероятно...

 
  ... горе^
преди: 13 години, 23 дни
hash: b2ce6de826
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   18, аз съм 13. Абортът до 12-тата седмица не е убийство. Не мисля, че един ембрион, особено в 1-вите месеци може да се нарече човек. Разкъсване има само в последния месец. До колкото разбрах, авторката е 1-вия.
Детето щяло да и създаде известни проблеми.... Аз не съм убедена до колко е показателно толкова младо момиче изобщо да ражда от физическа гледна точка. А от към отглеждане, не само ще и създаде известни проблеми, ами ще трябва да се сбогува със сегашния си живот. Би било доста наивно да се смята, че една майка на 15 може да има нормален живот.
Не виждам да съм писала нещо за домове....
Номер 18, ти говориш за психическите и физическите последици за авторката. Истината е, че теб тя изобщо не те интересува. Водещото за теб е, че абортът бил убийство и дете направило грешка, ще трябва да плати с живота си за нея.. Слагаш правата на един ембрион над тези на роден човек и лицемерно говориш за интереса на момичето.
Предполагам, че ще кажеш, че спешната контрацепция също е убийсто. Може би хората не трябва да използват презервативи, а всеки път когато мъжете се празнят трябва да забременяват жена, а пък жените трябва да се бременни постоянно за да не хабят яйцеклетките си....

 
  ...
преди: 13 години, 23 дни
hash: e5c2291884
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Едно дете трябва първо да се роди, за да може да се приложи терминът " убийство ". Няма как да убиеш нещо, което никога не се е раждало..
Така че си спестете нападките към авторката, излишни са... Дано не се случва на вас, че тогава друга песен ще запеете...
Аз бих я посъветвала да го махне, да си продължи образованието, защото не само до 5, ами до 10 години когато достигне възрастта си да е готова за майка, тя ще е на съвсем друг акъл...

 
  ...

...
преди: 13 години, 23 дни
hash: b4cd33025b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   21, убийство си е, откъдето и да го погледнеш, но на разни лигли, които не знаят да се пазят, не им изнася да го признаят. Слава Богу, има и хора със съвест, като авторката. Какв о значи "лицемерно защитавам интереса й?" Не е лицемерно, момичето ми е симпатично. А, ти, не се мисли за Зигмунд Фройд да ми правиш психопортрет, ако обичаш. За презервативите и за хапчетата за спешна контрацепция нищо не съм казала, недей да фантазираш. Който е достатъчно голям да забременее, е достатъчно голям и да роди. Така ни е устроила природата. Всичко друго (освен при диагностициран от специалист здравословен проблем) е бягство от отговорност. Тя поне има пари, ще се справи. Родителите ще я подкрепят.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 22 дни
hash: b2ce6de826
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   22, аз съм 19. Не съм казала, че лицемерно защитаваш интереса и, а че правиш точно обратното, правейки се, че не е така. "Който е достатъчно голям да забременее, е достатъчно голям и да роди. "- не е точно така. Рискът при раждането за едно младо момиче е много голям. И ако природата си беше свършила както трябва, нямаше една от основните причини в миналото за женската смъртност да е било раждането. Авторката е дете, няма да бяга от отговорност, а ще си спаси живота....

 
  ...
преди: 13 години, 22 дни
hash: a7c915f1c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   24, природата си е свършила работата идеално. В "миналото" жените са умирали при раждане заради липсата на квалифицирана медицинска помощ и заради потресаващо лошата хигиена, водеща до разни инфекции и др. под. Друг фактор е бил и лошото хранене на 95% от населението - това прави организмът още по - слаб и непригоден да издържи предизвикателствата на едно доиндустриално раждане. Сега нещата съществено са се променили. Няма да спре животът на авторката ако роди. Ще се промени, но апокалипсис няма да дойде. Ясно е, че родителите й ще го отгледат, все едно й е по - малко братче.

П. С. Научи се да формулираш мислите си по - ясно. Първото ти изречение е абсолютна безсмислица.

 
  ...
преди: 13 години, 21 дни
hash: a6e9b28867
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Аз също разбрах седмица след акта, че най-сетне съм бременна! С най-обикновен тест "predictor". А колкото до това, дали абортът до 12г. с. е убийство - ами за мен Е! Ембрионът има сърце и примитивна нервна система. От етична гледна точка е налице съществено нарушаване на основното човешко право - правото на живот!!! Животът е най-висша ценност, поради което е защитен чрез съответните норми в наказателното законодателство. Същевременно именно отнемането на живот – не само пряко, но и косвено, е свързано и скрепено със санкция. За съжаление, обаче, тези санкции трудно намират приложение.
Така че тези клишета "абортът не е убийство", си ги повтаряйте, за да се справяте с пристъпите на съвестта си!

Е. Г., 34г.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 21 дни
hash: bcd3cf1704
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Отвратена съм от тази история..
Още на тази възраст вече си бременна..
И как точно ще гледаш едно дете, като ти самата си дете? !
Да беше помислила по-рано какво може да стане преди да си разтвориш краката с извинение.. Много си малка още, за да правиш секс.. Лично мое мнение

Jessica 15g.

 
  ...

...
преди: 13 години, 21 дни
hash: 214f8fbfa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Подкрепям напълно Е. Г. (номер 27)! По - точно не можеше да се каже! Браво!

 
  ...
преди: 13 години, 21 дни
hash: 50b34b48aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Авторке, решението е само едно -кажи на родителите си и решете заедно, защото ти още зависиш от тях (ако вече не си им казала или решила, историята е на 4 дни все пак ).
За тези, които казват, че абортът не е убийство - ще им кажа да си трайкат и да се молят да не се наложи да са на мястото на авторката.
И моля ви, като коментирате и особено такива теми - бъдете обективни! Не изказвайте своето празно мнение, защото може да навредите на автора! Как ще се почувства това момиче като влезе и прочете :
" Я престанете с тези глупости, че аборта бил убийство, защото много ПО-ГОЛЯМО УБИЙСТВО БИ БИЛО ДА РОДИШ ДЕТЕ, НА КОЕТО НЯМАШ КАКВО ДА ПРЕДЛОЖИШ, НЕ МОЖЕШ ДА ГО ГЛЕДАШ, ЗАХВЪРЛЯШ ПО ДОМОВЕ ИЛИ НЕ ЖИВЕЕ В ЛЮБОВ! " това е 16. Малоумна работа. Извинявам се, но е така. Момичето според мен има какво да предложи, всеки има какво да предложи на детето си!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 18 дни
hash: bf88e3329c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Абее хорааа историята е ИЗМИСЛЕНА. не се връзвайте.
Случайно да видяхте някаде в коментарите да се е включила "авторката" :)

 
  ...
преди: 13 години, 10 дни
hash: b6fbbbac24
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Подкрепям номер 13! И съм отвратена от номер 11!
Логиката на някои хора тук е следната:
-Когато и да ти дойде цикълът, било и на 9 (защото имах една такава съученичка, беше бая ненормално, но е така) и не дай си боже забременееш, не го махай... нищо, че си на 9... пак ще родиш, защото иначе ставаш убийца на разумни ембриони! И бог ще те накаже, че си разкъсала една клетка! what the f*ck!!!
Ako пък се окажеш на 15 години, роди го! Не е важно вече какво бъдеще си могла да изградиш... важното е несъществуващата душа на разумния ембрион да не те съди от небето!
Не убивайте ембрионите си! Те са разумни същества... The big brother, който вижда всичко от корема!
.
За мен е неприемлива ситуацията дете с дете... В смисъл, това наистина е убийство... но на един живот на 15 години, който СЪЩЕСТВУВА, и се развива!

 
  ...
преди: 13 години, 10 дни
hash: 214f8fbfa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Е, аз пък се отвращавам от хора като теб, 32. Не е ембрион, а човек, макар и недоразвит. Много сте интересни. Застъпвате се за живота на уличните котки (те също нямат разум, между другото), но изхвърляте собствените си деца в коша, без да ви мигне окото. Детето изпитва болка. Има също и чувства, усеща средата, в която се намира. Няма значение дали някой ще те види или осъди. Престъплението си е престъпление. Който си търси оправдание, винаги ще си намери, но няма да измие кръвта от ръцете си.

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 10 дни
hash: b6fbbbac24
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Сега слушай логиката си. Значи всеки ембрион трябва да се счита за човек. Нали така каза? Ок! Но всеки човек има права. Те даже са писани в конституцията. И, ако този ембрион в развитието си по някакъв начин навреди на майката и тя умре, трябва да бъде съден като човек и да има присъда като човек и да бъде приеман наравно с всеки един от нас. Йейййй... логика... дам... На съдебната скамейка се явява ембрионът, защото ТОЙ Е ЧОВЕК!
..
Всъщност ти и идея си нямаш какво ми е отношението към кучетата и котките, но рече и отсече! Хаха, смешна си... ама идея си нямаш колко :D:D:DD:D

 
  ...
преди: 13 години, 10 дни
hash: 214f8fbfa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Ти ставаш за смях. Случайно да си чувала, че от юридическа гледна точка има дееспособни и недееспособни лица? А, случайно да знаеш, че преди пълнолетие децата не са "лица"? За мен нероденото бебе не се отличава съществено от вече роденото. Бебе на една седмица също няма особено крещящ и впечатляващ "разум". То също може да "навреди" на майката, точно колкото и нероденото. Досега, на съдебната скамейка не се е явявало бебе в памперс... Значи то не е човек? Един първокласник няма право на глас - и той ли не е човек? Говориш като прост тийнейджър, осъзнай се.

 
  ...
преди: 13 години, 9 дни
hash: 2ad830aa3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   11, трябва да се засрамиш от себе си! С КОЕ СЪЗНАНИЕ СЪВЕТВАШ БРЕМЕННО И ОБЪРКАНО 15 ГОДИШНО МОМИЧЕНЦЕ ДА НЕ КАЗВА НА РОДИТЕЛИТЕ СИ, ЧЕ Е БРЕМЕННО, ДОКАТО НЕ Е ТВЪРДЕ КЪСНО ЗА АБОРТ? Коя си ти, че да поставяш горките хора, които са я отгледали пред свършен факт? Твое ли внуче ще бъде? Засрами се... резил! На колкото и години да си... пълен резил!!!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 9 дни
hash: 214f8fbfa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   38, момичето каза, че ИСКА да роди. Горките хора - дрън - дрън... А да нанесеш на дъщеря си психическа травма за цял живот, да се чувства убиец и никога повече да не се осмели да има връзка от страх да не забременее неподходящо? Да не говорим колко се рискува здравето ?. Може да остане стерилна. Кои сте вие, че да подтиквате момичето към престъпление? Какво ще им стане на родителите ? да отгледат и нейното дете? Нали са богати, къде е проблемът? Съседите щели да приказват... Ами, нека приказват. Трябва ли да се рискува толкова много заради едната клюка? Вие си мислите, че един аборт е нищо работа, все едно да си издухаш носа... Прочети малко по темата и пак говори. И, най - сетне, как ще се научи един човек да поема отговорност, ако винаги бяга?

 
  ...
преди: 13 години, 9 дни
hash: b2ce6de826
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   39, абортът не нещо малко и не е безопасен, но тези, които нанасят травма на момичето са точно тези като теб, които го изкарват престъпница и убийца.

 
  ...

...
преди: 13 години, 9 дни
hash: b6fbbbac24
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   40 e абсолютно прав/а! На всички ни е видимо как не това момиче има проблем с абортите, а ти! Имаш нужда от помощ и то психическа. Съветвам те добросърдечно да потърсиш психолог. 39, явно ти си тази, която се страхува да има връзки, която се приема за убийца и т. н. Прехвърляш твоята травма на такива деца, които търсят съвет в интернет. Беше писано в друга тема как организмът съзрява полово и психически след 18-тата година. Искало момичето бебе. Това да не е близалка, че да се тръшнеш на земята и да крещиш "искаааааам"!
Аз пък искам да си гледам мамут за домашен любимец. Искааааааааам!!!
Да, абортът не е като да си изсекнеш носа, но тя е трябвало да се пази и да си даде сметка за това преди да се стигне до тук!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker