Равни ли са жените и мъжете? Въпроса е към всички - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (96188)
 Избор на редактора (166)
 Любов и изневяра (22617)
 Секс и интимност (11194)
 Тинейджърски (20145)
 Семейство (4801)
 Здраве (7759)
 Спорт и красота (4046)
 На работното място (2135)
 Образование (5866)
 В чужбина (1287)
 Наркотици и алкохол (922)
 Измислени истории (735)
 Проза, литература (1491)
 Други (13018)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Равни ли са жените и мъжете? Въпроса е към всички
преди: 1 година, 10 месеца, прочетена 2443 пъти
Аз съм момиче и с един приятел си говорихме и спорихме както винаги. Но този път беше различно. Той каза, че жените са по слабият пол а мъжете са по силният пол. Според мен мъжете и жените са равни. Но неговите аргументи бяха доста удачни. И аз леко се разколебах. Аз много лесно си сменям мнението. И за това пиша тук. Според вас мъжете и жените равни ли са? Ако да защо? Ако не защо? И какво ви кара да мислите така? И в какво отношение мъжете и жените са равни? И кой пол е по силен? Моля редакторите да публикуват темата ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 10 месеца
hash: fbe4d7c1e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

1.   Какво разбираш под равни? Ако имаш предвид "еднакви", не са. Равни са по отношение на стойността им като човешки същества, като принос за съществуването на човечеството. Очевидно видът не може да продължи без нито един от двата пола, колкото и модерните джендъри да се опитват. Едно дете има нужда и от баща, и то майка, за да расте пълноценно. Жената има нужда от мъж, а мъжа от жена. Ако човек е сам, това снижава качеството на живота, без значение пола.
Но същевременно мъжете и жените са различни и се допълват. Ако говорим за физическа сила, в общия случай мъжете са по-силни, по биологични причини. Като цяло мъжката енергия е свързана с постигане на цели и следване на мисията, докато женската - с любов и подкрепа. Хората са различни, но в общия случай за мъжа приоритет е мисията и целта му, колкото и да обича семейството си, а за една жена по-скоро важни са съпругът и децата.
Точно поради това повечето научни открития са дело на мъже, повечето успешни ръководители са от мъжки пол. Това не означава, че жените са по-малко ценни, а че ценността им е другаде. Тези постижения не биха имали значение без любовта и енергията, която ни дават жените. Зад всеки успешен мъж стои успяла жена. И да - има мъжки и женски професии. Една жена може да служи в армията, да кара камион, да бъде изпълнителен директор, но не е нормално - тя губи женствеността си. Докато жентие са по-добри в комуникацията - психотерапевтите например масово са жени, учителите, журналистите.
Съвременното общество се опитва да размие ролите на половете, което според мен е вредно. То си и личи по упадъка. С толкова женствени мъже и мъжкарани-феминистки не се учудвам защо хората не си намират половинка и нямат деца.
Има една страхотна книга по въпроса - The Way of the Superior Man на Дейвид Дейда.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 2b3a5e50a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

2.   Естествено, че не са равни.
И то не в смисъл че едните са по-долу от другите, а в смисъл че са по-различни и всеки пол си има преимуществени и второстепенни функции.

Погледни нещата в исторически аспект - десетки хиляди години жените са гледали многобройна челяд в пещерите, а в същото време мъжете по цял ден са ловували, за да изхранват поколението. Това е способствало за развитието и затвърждаването на съвсем различни качества и способности при мъжете и при жените. Жените са в състояние да помнят многобройни подробност, да следят едновременно 10 неща (деца) кое какво прави, и т. н. и т. н. Мъжете пък са развили съсредоточеност върху една задача (примерно дивечът, който преследват), хитрост, находчивост, изобретателност...
Разбираш ли накъде бия?
Глупаво е един мъж да се сравнява с една жена, ако става въпрос да се помнят много подробности, или да се следят многобройни процеси - жената винаги ще има преимущество.
Глупаво е една жена да се мери с мъж ако трябва логично инженерно мислене, съсредоточаване, преследване и осъществяване на една голяма цел...
ГЛУПАВО Е ЖЕНИТЕ ДА СЕ ПРАВЯТ НА МЪЖЕ, И МЪЖЕТЕ ДА СЕ ПРАВЯТ НА ЖЕНИ!
Всеки пол си има своите силни и слаби страни. И най-най-доброто което хората в едно общество могат да направят е ДА СЕ КООПЕРИРАТ и всеки да си гледа работата според способностите и природните заложби.

Това не означава примерно, че някоя конкретна жена не може да е по-добра в някакво отношение от повечето жени, и дори от някои мъже. Както и обратното, разбира се. Но това са ИЗКЛЮЧЕНИЯ - не са правилото, не са масата...

Тези еманципации, тези феминизми са абсолютни глупости, ако питате мен. Да тръгнат жените да се правят на мъже, да спрат ДА РАЖДАТ, и да тръгнат да "градят" някакви глупави кариерки, та да били независими от мъжете и равни на тях! Какво безумие! Ами какво правим след 1, след 2 поколения с такива "жени"? За това и целият демографски срив. За това и българските земи ще се напълнят с цигани и араби - заради криво разбраната еманципация...

Жени, които се правят на мъже, заслужават само и единствено мъже, които се правят на жени...

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 17d708c535
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Уточни какво точно означава "равни"! Равни по физическа сила ли, равни в смисъл дали заслужават еднакви права ли, не се разбира за какво точно сте спорили. "Силният" пол аз го разбирам "по-силният физически". Това е така, да, наследили сме го от животните, защото мъжките се бият за женски и поколение оставят по-силните. Това не означава обаче, че по-слабият физически заслужава по-малко права, под права имам предвид право на щастие, на свобода и т. н. Като други умения, освен физическата сила - да, очевидно е, че някои неща се отдават повече на мъжете, други - на жените. Има изключения обаче. Затова не би трябвало да има забрана за единия пол за дадени професии или дейност. Квотите обаче са абсолютна глупост, която ощетява всички. Да се считат за дискриминационни понятия като служителКА, лекарКА също е глупост. Но хората обичат да изпадат в крайности.
Ж, 27

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 0690f20e78
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Жена съм. Според мен не сме равни. Е зависи. От интелектуална гледна точка може да се каже, че сме равни. Виж от физическа, не сме. Средностатистическия мъж е по- силен от жената. Поне аз така разсъждавам.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 77c97c690a
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

5.   Силата на мъжът пред жената е, че вярва да е по-силният пол.
Силата на жената пред мъжът е, че мъжът истински вярва в това ;)
Разбира се има и интелигентни мъже, които знаят, че това не е така.
Само си помисли през вековете назад колко много са подтискали жената, поразрови исторически данни. Ще видиш колко много време, усърдие и средства са влагали в това да поддържат жената максимално смачкана, да не надигне глава и покаже моща си.
За това в миналото жената е използвала крехкото его на мъжа в своя полза. Тя се е съгласявала видимо, но с женската си интуиция и бидейки по-интелигентна е очаквала мъжът лъскайкисамочувствието му така, че той е изпълнявал всичко което тя каже вярвайки, че това са негови мисли.
Колко войни е имало заради една-единствена само жена.
Потърси също статистики колко жени и мъже оцеляват в екстремни ситуации.
Ние сме си в симбиоза с тях, избираме си един от тях за съпруг и баща на децата ни като вече си преценяваме и гена с който бихме смесили нашият.
Поговори с майка си насаме за тези неща...
В днешно време всеки знае силата на жената, само някои българи май още живеят по арабския модел. Та ето, арабите още си крият жените под хиджаби (онези чаршафи с които се покриват от глава до пети) бият ги т. н. защо? ! Ами защото знаят, че са слаби, страхливи, ако допуснат жената да си вдигне главата с тях е свършено.
Ти решаваш дали да бъдеш модерната жена с цялото самочувствие на можещия и силна или да живееш като бабите от миналите поколения. Ако решиш обаче да се преструвам, че мъжете били по-силният пол, ще трябва и да се научиш на изкусното майсторство да четка самочувствието на мъжа докато с кадифена ръкавица го насочваш какво поредно твое желание да изпълни и да вярва, че е негово.
Аз залагам на първото, силна съм, можещия съм! Мога да си платя за онова което аз не мога или не искам да свърша (казвам го защото вероятно ще има Ганьовци които ще скочат да обясняват как можели да къртят плочки или да сменят гуми на кола ;).
Ти си момиче, почти млада жена, никога не забравяй, че ТИ решаваш! Никой мъж не може да реши вместо теб, само ти можеш да му позволиш това!

 
  ...


...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 5bb5b81044
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Жените и мъжете са равни, но мъжете са много по силни

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: ad0848c3f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Не са равни жените командват мъжете в повечето случаи, освен ако мъжа не е твърде нервен и тогава не могат да го командват и той почва да ги командва.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 3b9dd24f1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Номер 2, значи според теб демографският срив е само заради жените. Мъжете (особено в България) ужасно много искат деца, ама понеже жените работят и не искат да раждат. Така ли е според теб, защото аз не съм останала с такова впечатление. В почти всички млади семейства решението за 1, максимум 2 деца е взаимно.
Добре, жена ти примерно не ходи на работа, нали се сещаш тогава, че ти трябва някак си да изкарваш още една заплата. Искаш много деца, ама ще трябва да се откажеш от много неща, с които си свикнал. Не знам за теб, но със сигурност 90% от младите МЪЖЕ не би им харесало да работят повече, да забравят за лукса, за да хранят повече деца. Не казвам, че това е добре, напротив, но причината е в алчността, характерна за младото поколение, която засяга и двата пола.
А относно работата - да, има професии, в които мъжете се справят по-добре, но те са специфични и никой работодател няма да назначи жена там, освен ако не е изключение.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 1921b15a1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

10.   Някой да отговори на този въпрос.

Аз съм на 16 и имам брат. Той е разхвърлян, в цялата стая е хаус и майка ми не му казва нищо. А когато аз някой път нямам време да си оправя леглото например, майка ми ми се кара и ми казва "Момиче си, ако беше момче нямаше да ти се карам, но ти не можеш да си разхвърляна". И аз и отговарям, че това е сексизъм, двата пола сме с равни права и задължения и какво значение има, че съм момиче? Значи е прието, че жените трябва да се скъсваме от работа, а мъжете дори и нищо да не свършат няма проблем при тях, само защото те са мъже. Не искам да звуча като феминист, но това е толкова изкривен начин на мислене, не виждам никаква логика.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 3469096483
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Не може да се обобщава - има всякакви, и равни и неравни във всяко отношение. Сравнение може да се направи за конкретни индивиди. Генерализирането си е чиста фенщина и ограничен мироглед (интелект).

 
  ...

...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: d470819aa0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

12.   Равни в какво? Равни на височина? Ами мъжете са малко по-високи средно от жените. Равни по сила? Мъжете са по-силни от жените. Равни по важност при размножението на вида? Жените са по-важни от мъжете, защото износват децата. Един мъж и 100 жени могат за една година да направят 100 деца, но една жена и 100 мъже за една година могат... 1 дете. Т. е. мъжете са по-маловажни при размножението. Там стои и основният 'конфликт' между половете. Мъжете търсят количество, а жените - качество. Поне така е по принцип, но днешната култура малко изкривява нещата и се опитва да превърне жените в мъже, а мъжете в резултат се превръщат в жени.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 2f7a302992
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Като цяло хората не са равни.
И какво от това?
Теб какво те бърка, че си по-горе от циганка? Или искаш да си равна с нея? Или тя с теб?
Ако си отговориш на тези въпроси няма да има нужда да водиш безсмислени спорове ;)

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 522955f4b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

14.   Не съм съгласен с номер 2. Ела ми кажи на работа как следя 12 работещи машини и да видим дали 1 мъж, не може да следи много неща. Доста глупаво сравнение беше това. Относно това дали сме равни, само си помислите защо света е толкова развит. Жена ли създаде двигателя с вътрешно горене, жена ли създаде компютъра.. примери бол.
Естествено и жените имат своя принос, но развитието на планетата и индустрията за да имаме всичко, което ни трябва е на 90% създадено и усъвършенствано от мъжкия разум.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: ec3f460447
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

16.   Аз като мъж и лидер на семейство не разглеждам нещата като равенство или неравенство (за мен това са неясни и разтегливи понятия), а като отделни роли, екипност и организация. Малко сухо прозвуча, но не съм сухар, а нормален човек с чувства и емоции, но и държащ да има организация и семейството да върви в правилната посока. За мен принципа "един за всички, всички за един" е основен.

Всеки допринася с това, в което е силен, но и получава помощ и разбиране, когато не може да се справи, но без да се скатава и без да злоупотребява. Мнението на всеки е важно и се обсъжда. Когато един има проблем, всички други се заемат с помощта за неговото решаване (в случай че е необходимо), но отново без да се лишава от отговорност.

Няма мъж, няма женам няма дете. Няма как жена ми да каже "аз съм жена и ти трябва да ме издържаш, а аз да лежа". Няма как аз да съм свободен, а жена ми да се връща изморена от работа и аз да кажа "миенето на чинии е женска работа". Или дъщеря ми да каже, че не може да си прибере играчките или да не участва в решението за покупка на кола най-малкото с цвят, нищо че е на 7. Искам тя да се научи да взима решения и да си носи отговорността от тях, а не да се крие зад детството и да бяга от отговорност. Ако иска играчка, нека си спестява за нея. Аз пак ще и дам пари, но ако е скъпа, няма да ги дам на куп, а ще и давам всяка седмица по 10 лв извънредно, докато си спести 200 лв. Да се научи, че не може всичко на момента и после да не цени нищо и да и омръзне на третия ден.

Така го разбирам аз равенството - всеки да си знае мястото и ролята и когато не му оттърва да не се скатава зад пол и възраст.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 1527b7f93f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

17.   Отностно номер 5. Първо се научи кога се пиша пълен и кратък член, също така обърни малко внимание на пунктуацията, че и тя ти куца малко, иначе не знам кой интелигентен мъж ще те остави да взимаш решенията вместо него, като те чуе, че не можеш да говориш елементарен български.
Личи си, че си комплексирана, поради една или друга причина. Жалките манипулации, за които пише минават само
при бета мъже, защото всеки сериозен мъж ще им разбере номерцата
и ще ги отреже такива подли жени, които си мислят, че мъжете
сме песове, на които им стига само единият секс и сме готови да им угаждаме на всяка приящвка.
Такива като н5 ще си понесат последствията, защото хората не са играчки и никой няма право да си играе с чувствата на другите и да ги манипулира.
Хората се избират взаимно, ти може да искаш някой мъж, ама това, че си жена не означава, че ще го имаш, ако мъж харесва дадена жена, но тя него не пак не става.

По темата. Лично аз мисля, че са равни.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 994e3f106a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

20.   Равни са защото всички сме хора, няма човек по-равен от другия, има различни хора, виждал съм лично жена да бие мъж и да го псува и той 100 кг да реве като бебе... виждал съм най-различни случеи, кой е по-силен според мен е въпрос на сила на духа, това са го казвали и самураите от 17 ти век които са били по 56 кила.. истинската сила не е физическа, аз самия съм дребен и опасен, просто мога да респектирам физически по-силните от мен, не знам как го правя, но тези които са опитвали да ме нападат се отказват, а са били и по двама и повече като една банда наркомани. Нищо особено не съм правил, просто не съм показвал страх, обръщам се срещу тях, не бягам, не ги предизвиквам, слагам си ръцете в джобовете на якето и ги гледам.. това е, факт е че не са ме нападали и са ми казвали да се махам, което и правя но бавно и без да ми пука. Тогава съм студен като краставица, не усещам нищо... може би в това е хватката. В бойното изкуство което тренирам има и много такива момичета, имаш респект към тях и са много добри точно в силовите спаринги, така че не бих казал, че има слаби и силни, има различни характери, някои са по чувствителни, например един от тренировките все реве, а е по-силен и по-едър и от мен, но като не може да направи нещо реве, също и като получи по-силен удар, а никое от момичетата не го прави. Също е нормално, никога не съм го подигравал за това, това е той, така реагира, а има момичета които се нахъсват още повече при същата ситуация и се бият до откат, даже да получат травма. Всеки е различен, никога не можеш да си в обувките на другия да разбереш неговия характер, има и мъже и жени масови убийци, важна е психиката, характера и духа, а не пола, расата и всички други вторични неща. Аз лично съм супер доволен че приятелката ми е равна и сме едно цяло с нея, обичаме се, всеки би защитил другия и всичко е точно! А това е най -важното, въпроса ти е просто забавен.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 338ecc4f96
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

21.   Чисто физически, средностатистическият мъж е по-силен от средностатистическата жена не защото всеки ден чупи щангите във фитнеса, ами защото така му е заложено от природата. Просто такъв е нашият вид. Днес обаче не живеем в общество, в което успеха на индивида зависи от това колко време може да копа на нивата преди да получи слънчев удар. Има и психологически разлики между двата пола, но днешната култура се подхранва от разликите и уникалността на различните индивиди в него

В предвид това, бих казал, че днес жените са напълно и изцяло равни на мъжете.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 2b3a5e50a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

22.   Аз имам само един въпрос: Защо там, където има крики, лопати, мотики, железа, кабели и т. н. жените не се натискат за равноправие с мъжете? Защо по боклукчийските камиони, по бригадите, които строят пътищата и сградите не съм видял нито една жена?
ЗАЩО ТАМ НЕ СЕ НАТИСКАТЕ ЗА РАВНИ ПРАВА, ЗАПЛАЩАНЕ И Т. Н.???

антифеминист

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: 6d5e707fbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

23.   Равни, ама друг път. Средностатистическият мъж може да се защити и не му трябва женска защита. Ако жена го нападне вербално винаги може да я пребие от бой до смърт. Я да видим кой ще защити жената, ако мъж на улицата я нападне, изнасили и след това я убие? Кой закон? Има ли въобще такъв? И да видим статистиката с убитите жени и у нас? Заради тази простотия с женската еманципация мъжете стават насилници и убийци на жени. Нищо чудно да настъпи момент, когато мъжете ще започнат масово да пребиват жени, заради феминистичните им глупости, и равноправието по конституция да им излезе през носа. Това, че жената раждала е без значение, защото без мъжко семе нищо няма да ражда, а и населението на планетата се е увеличило над допустимото. Така че, от жените почти няма вече нужда.

 
  ...
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: 7d097bb8d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

24.   23 ,нормалните хора са равни,тук не става навъпрос за убийци и психопати,има и жени убийци и това е най лесно да убиеш някой няма значение какъв е.Според статистиката повече мъже убиват други мъже,и кво?Ти си ненормалник да мислиш само за убиства и пребивания,трябва да те затворят превантивно!В нормалните общества хората,и мъже и жени си работят и си живеят ,ходят си на барчета и в моето даскало е така и момичетата са заедно с нас момчетата,кви тъпотии говориш ти си побъркан бе!Скрий се,тебе ако не ти трябват жени на нормалните момчета ни трябват,а жена винаги може и да те убие и с нож и с пистолет и с всичко има и такива жени съдисти и масови убийци,и те са откачени като тебе!В тийн раздела да лаеш за убийства и насилия ти си за убиване откачен пеераст!

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: b834d7b50d
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

25.   23. - А теб може да те пребие до смърт друг, по-силен мъж. По някаква причина, а може и без причина. Какво мислиш за това?

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: 84803b15b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   До 24

Не се хаби. Не вярвам, че е толкова ненормалне, колкото си мислиш, че е. Просто си излива злобата. Прав е за едно нещо - много се нароиха злобачрчета. Не е като преди 150 години - мама и тате те ти намират мома от другото село, жените се и все има някой, който да е очевидно под него, че да му начеше егото.

 
  ...
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: 5bc4df1bb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   Хора, спрете се вече с тези теми! Не разбрахте ли, че каквото и да напишете, винаги ще има поне две мнения! От няколко седмици насам се говори само за феминизъм в сайта, става скучно...

 
  ...
преди: 8 месеца, 12 дни
hash: 5979a2d2eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Мъжете и жените са равни, но не са еднакви.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 11 дни
hash: 376127c6e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Ми то ако става за въпрос за еднаквост, всеки човек е индивидуален. От преди минути, поредната новина, че мъж пребил и прострелял жена си, така че е добре да се вземат мерки, щото такива случаи се зачестиха в последните години. Абе като цяло мъже, жени на всички им хлопа дъската.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 10 дни
hash: 955f1f8a1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

30.   И кой го казва, че жени и мъже са равни? Наложените ни насила закони от ЕС с разни квоти и директиви ли? Ще станат равни, когато цъфнат налъмите. Мъжът винаги е бил, е, и пак ще е много по-стойностен от жената, защото освен че е по-силен е и по-умен от нея. Каквито и извратении да сътворят феминистките, на жените освен рога друго няма да им порасне и мъже няма никога да станат. Това вече е ясно и на феминистките и за това, след като жените не можаха да станат мъже, сега се борят мъжете да станат слаби като жени. Мъжествеността била токсична и за това толерансът пада върху джендъри, хомосексуалисти и останалите ненормалитети. Е, все някога мъжете ще се събудят и ще строшат очилата на феминистките, като със сила ги сложат там, където им е мястото.

 
  ...
преди: 8 месеца, 9 дни
hash: edbad2af99
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   Равни са, но с различни функции. Щом има жени и мъже, значи трябва да ги има. Не може да се продължи нито без едните, нито без другите.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 8 дни
hash: 93e889781a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Равни в какво? Физически? Интелектуално?
Физически не сме, това е сигурно. Като интелект, обаче нещата стоят различно.
Ние просто сме двете страни на една монета, и всеки би следвало да допълва другия.
А това за "силния" и "слабия" пол важи само по отношение на физическата сила. Въпреки, че и там има доста ичклучения. Като гледаш Станка Златева, как мислиш, дали е представителка на "слабия" пол? :)

 
  ...
преди: 8 месеца, 6 дни
hash: 4aa75cc54d
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

34.   32, освен физически то и интелектуално мъжете стоят много по-високо от жените. Фактите са очеизвадни и историята на човечеството го доказва. Равенството е насила наложено с цел лесна манипулация на обществото със законна репресия срещу мъжете. Жените са много назад от мъжете и винаги ще бъдат, без значение какви закони за женска защита ще се изфабрикуват. Самите закони за женска защита доказват, че жените не са равни с мъжете. Ако трябва да се отъждествяват мъже/ жени, като две страни на една и съща мотета, то жените не представляват дори и 1/3 от страната (стойността) на монетата, като допълнение, а Станка Златева може да е силна, но само за жена. Няма да може да пребори дори и най-слабия мъж в нейната категория, а да не говорим за средно статестическия мъж-борец! Разликата е огромна и няма място за сравнение!

 
  ...
преди: 8 месеца, 4 дни
hash: a75e064c02
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

35.   Кои са женските хормони и кои мъжките
Тя природата си го е измислила.

Различни сме, а дали сме равни, равни в какво?
Ръст, интелект, функции?

Жените не са равни помежду си,
мъжете не са равни помежду си,
а някой тръгнал да сравнява мъжа и жената и да търси знак за равенство.

Ами няма равенство, защото няма белег за това.

 
  ... горе^

...
преди: 7 месеца, 21 дни
hash: 008d16f4b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

36.   Половете не са равни и никога няма да бъдат поради различната им физиология. Мъжът е физически по-силен, много по-умен от жената и природно привилегирован. Мъжът може да се адаптира към лоши условия за живот (войни или природни бедствия), докато на жената и трябват подходящи условия, поради сложното и техническо обслужване. Факта, че се измислят закони за защита на жение е показателен и доказателство, че жените не са равни на мъжете, а практическата им стойност към изграждане на условия за живот необходими за човечеството е значително много по-малка от тази на мъжа!

 
  ...
преди: 7 месеца, 19 дни
hash: 5bc4df1bb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

37.   Че жената е по-слаба, не отричам. Да, има изключения. Има женища и мъже тип „клечки“. Има жени, които са много силни психически и много корави, но това доста отнема тяхната женственост.
Има и такива мъже, които са...„нежни душици“, но наистина физиологията на мъжа е по-удобна и има предимства.
Все пак природно слабото и нежно същество наречено „жена“ е нужно на мъжа, за да го допълва. Не само за да ражда наследници и за да слугува, а и за да му донесе щастие.
Както и той на нея.
Но това не значи, че не трябва да бъдем равни откъм права, чисто политически.
А колкото до движението „феминизъм“, да доказано е, че не е равенство а вид сексизъм спрямо мъжете.

 
  ...
преди: 7 месеца, 18 дни
hash: c7e33608d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

38.   Равни са, но много различни. (Разбира се, изключвам мършляците и от двата пола. )

Щом има и жени, и мъже, значи и едните, и другите са нужни на света.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: e38cb042e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

40.   Сега, това което мога да ти кажа е: Аз под твоя въпрос, , равни ли са мъжете и жените" разбирам, че ти питаш за тяхната стойност. Моля те не го прави като съревнование! Просто е глупаво! Ако питаш в този аспект-стойност, мога да ти кажа, че според мен няма никаква разлика като стойностен аспект между половете. Всички ние сме хора! Няма значение дали сме жени или мъже, момичета или момчета, баби или дядовци, майки или бащи, всички ние сме хора! Да, различаваме се в биологичен план, но в това няма нищо срамно! Един е с пениса си, друг с гърдите си, какво от това? !! -еми, нищо казвам аз!!! Да, вярно е, че мъжете са силни физически, все пак това е в тяхната природа, но те пък не притежават нещо, което жените пък могат-да се отдават на чувствата и емоциите без да ги е срам! Мъжете и жените са като Ин и Ян, като огънят и водата, въздухът и земята, електроните и протоните в енергиен поток, баланс. Правилно са ти написали по-нагоре- жената се допълва с мъжа, мъжа се допълва с жена. Ако приятеля ти продължава да твърди следното-че мъжете са по-силния пол, просто му кажи, че ако един уж ИСТИНСКИ И СИЛЕН мъж прави такава разлика между половете, това означава, че не е нищо повече от един самохвалко вчерашен! Знаеш ли някога имах съученик, който постоянно огласяше пред всички, че жената като цяло била прислужница, робиня и играчка за задоволяване на сексуалните потребности на мъжа-ПЪЛНИ БЕЗМИСЛЕНИ ГЛУПОСТИ СА ТОВА! И знаеш ли какво му казах: "Брей, за много важен ли се мислиш? ! Значи искаш да кажеш, че майкати и на теб робува? ! " Въобще не си хаби нервите по такъв абсурден спор и само още едно нещо от мен преди да млъкна- работи върху твоето лично изграждане на мнение, моля те! Иначе всеки ще те върти на пръста си!

 
  ...
преди: 2 месеца, 17 дни
hash: b0a3b8cb3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

41.   Разбира се, че да равни. Различни, но равни.
А иначе с колкото по-ниско IQ е един човек, толкова повече се гордее с физическа сила и си мисли, че заради една случайност, че се е родил от определен пол, му дава право да е над някой друг. Смешно е!

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 16 дни
hash: 56e74ab511
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

42.   41, всеки се гордее с нещо, което има и е приел за даденост повече от тази на другите. Мъжете се гордеят с физическата си сила и вродената интелигентност, които жените нямат. Няма случайности при кръговрата на живота, има природни закономерности. Мъжете се гордеят, за това че са мъже, по-силни и по-умни от жените! Светът такъв какъвто е днес е създаден и съществува благодарение на мъжкия гений! Я кажи днешните жени с какво могат да се гордеят? След еманципацията феминизмът ги отрови и решили и те, че ще станат като мъжете. Да, ама мъже не станаха, а лошото е че и жени не останаха. С мъжки претенции в женско тяло е съчетание на ненормалност-изродщина. За това мъжете вече не ги искат и не се женят за тях, а и често ги пребиват за да им докажат, че жените-мъже без топки не са нито жени, нито мъже и пет пари не струват!

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: f2a4a4762b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   Сам мъж е слаб, както и сама жена. Силата идва от любовта - винаги! Когато се съберат жената и мъжът се получава нещо цяло, завършено. Неслучайно казват, че си търсят "половинката".
Жените са по-добри в едни неща, мъжете в други и именно когато се съберат си проличава "силата". Помагат си един на друг, подкрепят се, окуражават, и точно това е смисълът да си търсим партньор - да живеем по-добре и по-леко.
Така че двата пола не са равни. Както казах - и едните, и другите имат слаби и силни места, но определено са еднакво значими.

Ж,22

 
  ...
преди: 2 месеца, 11 дни
hash: 679b4f6395
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   Като права и отношение, всички хора трябва да са равни
НО
Това е голямото "но". Повечето мъже, както на работното място, така и в живота, имат психологическо предимство над повечето жени, понеже тяхната "съгласност", според теорията на Jordan Peterson, базирана на "Големите Пет Характера на Личността, е по-ниска. Хората с ниска съгласност са по-алчни, не се съгласяват с другите, мислят повече за себе си, тн. А хората с по-висока "съгластност" имат тенденцията да са по-жертвоготовни, по-смирени, да не изразяват личното си мнение и тн. В контекста на работното място и социалните взаимоотношения, хората с висока "съгласност" страдат, понеже не защитават собствената си позиция срещу тези с по-ниска "съгласност". Тоест човек, който не е настоятелен за по-висока заплата, няма да я получи; човек, който е подчинен на физически и/или психически тормозител страда.

Jordan Peterson, като психолог, е помогнал на много жени, както и мъже, с висока съгласност да развият черти на хора с ниска съгласност. Като резултат, средната заплата на хората, с които той е работил, се е увеличила с около 20%. Горещо ви съветвам, ако разбирате английски, да гледате някоя от неговите лекции в YouTube.

И бих желал да налегна на термина "повечето". Има много мъже с висока съгласност и има много жени с ниска съгласност, но общата тенденция е, че има повече жени, отколкото мъже, с висока съгласност, а хората с ниска съгласност се наслаждават на повече успехи в живота.

Психологията е наука, на която, за жалост, не се обръща достатъчно внимание. Много истини, които биха ни помогнали да се развиваме като хора, и които биха помогнали на хора в трудна ситуация да развият себе си, са скрити от нас поради липсата на интерес/средства. Всеки човек е уникален в своите недостатъци, но не всеки има възможността да ги установи. Това е трагедията на развитото общество.

 
  ...
преди: 2 месеца, 10 дни
hash: ed780e1b81
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

45.   " Като права и отношение, всички хора трябва да са равни"

В никакъв случай не съм съгласен с това!!! Това значи, че този който е по-малко можещ ще яде, пие, и ползва на равно благата с този който е допринесъл повече за създаванвето им. Как може да са равни конят с магарето, лъвът с котката, или мъжът с жената? Вярно е, че всички имат принос, но едните имат много повече от другите и не трябва да се ползват с равни права и отношение, а според заслугите им.

"Най-лошата форма на неравенство е да изравниш нещата, които не са равни" - Аристотел!!!

Равенството между половете е философия на феминистките, които чрез граждански репресивни срещу мъжете закони, се опитват да налагат гиноцентризъм или матриархат, който никога не е съществувал освен в джендър изследванията, които са с измислена историческа "действителност"! Феноменът на 21 век, масовото насилие срещу жените не е случаен. Дължи се на насилственото равенство м/у половете, като баланс-равновесие относно законите на природата. Мъжете като пол винаги са били с много по-висока стойност от жените и винаги ще бъдат. Фактите със скрития и открития фемицид по света, дори и в "цивилизованите страни" го доказват. Дори и на черния пазар едно мъжко бебе струва3-4 пъти повече от женското. Ясно е, че това равенство е насилсвено наложено от милиардерите управляващи света и ограбващи качествения мъжки труд, същевремено рефинансиращи в жените-феминизма! Необяснимо е обаче поведението на мъжете! Вместо да сложат жените на място с физическа сила и да въведат патриархален ред, като осигурят сигурен живот на планетата, те се оставиха в ръцете на женския произвол, щото видите ли жените раждали?!? Дори малък процент от мъжете решиха да стганат жени сменяйки пола си, за да се ползват от женските облаги гарантирани от закона за сметка на мъжкия принос! Феминизмът е най-лошото нещо за човечеството, сполетяло го днес. Никаква епидемия или дори пандемия не може да нанесе толкова щети-беди на човечеството!

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 10 дни
hash: 754c38db7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

46.   Само да напиша нещо за постовете, като на номер 36! Такива са супер огромно доказателство, че са сипали доволно истина, щом ги погледнеш по оценката. Къде е грешното в думите му? Факт 1 - Жените са равни по права, но не по възможности.
Факт 2 - Мъжете често решават тежки проблеми - технически и физически, екстремни и всякакви.
Факт 3 - Ако някъде стане сбиване, нападение, развилнее се побеснял тип или от сорта, не, няма жена да оправи ситуацията. Мъж ще укроти положението, а после и полицията ще се включи, стига да е подаден сигнал
Факт 4 - Жените се разглеждат, като емоционални и непостоянни в мисленето си индивиди - неадекватност в избор за важна стъпка от живота, за партньор или нещо друго..
Факт 5 - проблем с възприятията и лесно податливи към манипулативните процеси в системата, адаптивни към приемането и котирането на определен модел за поведение и вид на мъж(често неправилен) за правилен.
Факт 6 - постоянни противоречия - Гледат едно, искат друго, правят трето. Пример - Не било важно мъжете да парадират с физически възможности, ама умират ЗА и се умилкват около такива, зяпат ги. Не трябвало и да е много умен, а уж трябвало. Ами, ок, на това как му се вика?!?
Факт 7 - Главинте готвачи в ресторантите са мъже!
Факт 8 - Ако излезе с теб и претендира, че за нея е важно да си забавен и поддържащ интерес мъж, а ти си забавен и поддържащ този интерес, то ти си за нея. Но, почти никога не се случва да се говорят интересни диалози, а само монолози. Във виртуалното пространство само мълчат, пет приказки не може да си кажеш тях.
Много са фактите, ама нямам време да пиша.
Злобни сте, злобни заради вашата същност. :)
От жена се научаваш само на едно, да се пазиш от друга и всяка следваща! Винаги трябва да процедираш по различен начин.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 9 дни
hash: 615ae1270f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

48.   Силни постове на 36 и 45, браво за трезвото мислене. Жените са много злобни, този сайт е поле за изливане за тяхната ярост.

 
  ...
преди: 2 месеца, 9 дни
hash: 615ae1270f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

49.   Силни постове на 36 и 45, браво за трезвото мислене. Жените са много злобни, този сайт е поле за изливане за тяхната ярост.

 
  ... горе^
преди: 20 дни, 12 часа
hash: d271cf452c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

51.   Едните не могат без другите!Това е!

 
  ...
преди: 20 дни, 10 часа
hash: 84803b15b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

52.   "В никакъв случай не съм съгласен с това!!! Това значи, че този който е по-малко можещ ще яде, пие, и ползва на равно благата с този който е допринесъл повече за създаванвето им. "

Равни права, не значи, да взимат равно от всичко. Ама внимавай докъде искаш "неравенство", че след 10-20 години, ще се стигне до положението в което НИКОЙ извън малък кръг от хора, няма да може да създава "блага", защото всчико ще е на всеки и те никога няма да го пуснат.

 
  ...
преди: 20 дни, 1 час
hash: 09fa784978
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

53.   45 всеки човек има стойност, колко стойностни да са повече тия мъже? Всеки си има негова роля в семейството. Мъжете не са нищо повече, повечето нищо не могат без жената или маминка... Нали гледам и мъжа ми колко може...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker