Искам да умра - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Искам да умра
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 1959 пъти
Здравейте,
вероятно това вече е банално за всеки, но просто искам да умра. Никой не го е грижа за мен, съвсем откровено. Имам най-ужасния баща на света, който ме държи почти без нищо (пари, дори храна не купува), само се кара с мен, има си любовница и общо взето разбрахте какъв е, майка ми от своя страна е добра с мен, само ако е в настроение или правя 100℅ каквото желае. Постоянно ми се натякват недостатъците ми - че не съм достатъчно слаба, не тренирам достатъчно, забравила съм ножицата на масата.. все не съм достойна за тях. Натъжавам се все повече с всеки ден. Толкова съм самотна, аз съм една самотна глупачка, за която няма място никъде. В училище все някой успява да се заяжда с мен, дори учителите. Всеки ме е предавал. Приятелите ми са с токсично и лицемерно поведение. През ваканциите излизам рядко. За момчетата съм нищо.. и разбирам, сред толкова много наконтени момичета, кипящи от енергия, кой ще иска нещастната глупачка в ъгъла. Кой ли ще има желание да изтърпи мъките й? Никой. Нямам чувство за дом, навсякъде съм чужда и нежелана. Сигурно просто съм ужасна. Все не успявам да разбера, какво толкова съм сторила някому. Правя каквото мога за всеки, а те злоупотребяват, гаврят се с мен и ме подритват. Може би просто искат да ме няма. Родителите ми, съучениците. Не съм достатъчно добра за тях. Харесвам различни неща от тях. Не обичам наргилета и чалга, харесвам чуждестранната култура. Смятам, че на този свят няма място за мен. На тази земя съм от 17 години и никога не е имало място. Никога не съм се чувствала обичана.. никога не е имало на кого да споделя, без да го използва срещу мен.
Съжалявам, че ви загубих времето.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: f060c47a80
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мило момиче, не ми загуби времето, ама никак! Стегни се да учиш здраво това, което ти харесва, който предмет ти се отдава и се насочвай към него, колкото се може по-скоро, ако си, още повече, намери своята страст, това дава енергия на човека, опитвай-научи нещо ново, интересувай се, чопли се в нещо, което ти е интересно. Младо, здраво и право момиче тръгнало да се оплаква.. :-) Знам, че ти е тежко, заради родителите ти, но след една година спестявай и се махай. Кажи им, викай им това, което чувстваш и се изнеси. Щом те интересува чуждестранната култура и си по-различна, бъди. Този, който не е в масовата простота, той ще бъде и пребъде. Щом намериш страстта си, ще имаш енергия, излъчване и самочувствие. Започни да работиш, действай, работи върху себе си. Матури предстоят, подготвяй се и да не ти пука. Прави напук. Като посягват да те бият, спри им ръката и им удари един шамар и ти. Всеки, който е тук има възможност да е полезен и има място под Слънцето. Небето е за всички, оттам нататък, колко ще си полезен и къде ще сивложиш енергията е твой избор. И не на последно място-Успех и мнооооооооогооооо късмет!!!

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 200071b075
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Милата... съчувствам ти искрено. Но искам да ти кажа, че щом още не си тотално рухнала и се държиш, значи си едно силно момиче!! Стискай, докато дойде време да завършиш и да можеш да вземеш живота си в свои ръце. Съветвам те след 12 клас да запишеш нещо в друг град и да заминеш там, за да можеш да се отскубнеш от тази вредна среда и да откриеш ТВОЯТА. Няма да е все така, няма да живееш вечно вкъщи, нито пък и ще си с недораслите ти съученици. Има много места, където хората не те съдят по външен вид, нито по това дали обичаш чалга и наргилета. Има много места с хора като теб. Просто още не си попаднала на тях, но и то преди пълнолетие няма много какво да направи човек, защото е вързан за училището и родителите си. Просто почакай още малко и ще изгрее слънцето!!

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 8df604240d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ти си ценна и важна сама за себе си. С годините ще разбереш, че най-важно е ти се приемаш, защото другите винаги ще имат неизпълними изисквания, за да станеш перфектна за тях, достатъчно добра. Казвам ти го като жена, която е минала по този път.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 38337e6ab5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   О, Божичко, миличка! Дръж се здраво за живота. Разбирам те идеално и искам да знаеш, че всичко ще се оправи. Може да не е утре, но ще се оправи.

Стискай зъби и натрий носовете на всички с успех!

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 0ebe916b41
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Здравей! Първо - стегни се! Ти си прекрасен човек, уникален и рядко срещан в днешно време! Хората които се отнасят кофти към теб просто не те разбират, различна си и не си като тях. В никакъв случай не се отчайвай и изтрий тези мисли за смърт и т. н. Разбери, че винаги ще се отличаваш от останалите и го приеми, боря се с това от много дълго време. За да оцелееш трябва да се примириш с това, че често ще бъдеш подценявана, неглижирана и т. н. НО когато срещнеш твоите хора, тези с които ти е писано да бъдеш, те ще те оценят такава каквато си, просто имай търпение! Не всеки заслужава да опознае човек като теб, ти си от специалните! Не ти го казвам само за да те утеша или да ти дам кураж... не губи надежда, хубавите неща стават бавно, но накрая винаги си заслужава. :)

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: db92fd6a5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Здравей!! :)
Не се тревожи, аз бях в подобна ситуация. Просто се мъчи да даваш всичко от себе си и намери начин да продължиш напред. Защото след всичкото изгубено време в самосъжаление, депресия, скандали и такива неща, разбрах, че трябва да не се предаваш и да не се мъчиш да бъдеш такъв какъвто не си, защото никой не знае кой ще хареса истинския ти характер. Все някога ще намериш някого, който го е грижа за теб, а и родителите ти може да си изкарват проблемите на теб без да се осещат.
Важното сега е да продългиш напред, с колто сили имаш. Защото аз съжалявам за времето, което прекарах в самосъжаление. Просто си казах, че не мога вечно да чакам принца на бял кон и затова се взех в ръце.
Може да си направиш дневник или просто да изразиш по някакъв начин емоциите си. При мен проработи.
Късмет!!! :))))))

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: d0c71f33a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей, аз съм момче но съм минал през същите гадости, никой не ме е разбирал, никой не ми е обръщал внимание в семейството ми освен да ме набият за нещо което съм казал или направил, бях нещото от последния чин само защото съм много хърбав, с дълга коса и си падам по неща за които съучениците ми се подиграват и ме мислят за обратен, а аз не съм, просто те не са ми интересни, отвратен съм от тях и не го крия, момичетата също 1 во са по високи и даже по силни от мен и когато са ме сваляли го правят тъпо, да ме удрят и щипят само защото съм по дребен, после ме намразиха защото им казах какво мисля за тях и останах сам, което ми харесва! За мен също няма място на тоя свят, може за такива като нас да има друго място различните от всички останали. Не си глупачка и не си самотна, просто си повече от другите и затова не могат да те разберат! Ти си прекалено добра за тях, те са тия които са по долу от теб и затова се държат така, защото е най лесно да удариш или да се изгавриш с нещо което не разбираш, и от което те е страх точно защото не го разбираш. Опитвам се да ти кажа да продължиш да си такава а всички които са против теб ок приеми ги като някакви паразити на по ниско ниво и даже да си сама не ги забелязваш просто ок? За да се опитват да те гаврят и мразят значи си силна и го усещат, обичай се ти самата, другите край тебе са само временно! С кого живееш най много с тях или с себе си?

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: ea8f298184
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Е защо искаш да умреш? Защото мнението на някакви си задници за тебе те обижда? !? Ти се даваш много лесно на провокации. Показваш, че се засягаш и не ти е безразлично и с това правиш кефа на околните да те тормозят. Родителите ти, учителите ти, съучениците ти, всички те гледат да ти изсмучат енергията (има една тема за енергийните вампири, виж я тук), защото виждат, че си чувствителна и уязвима и се поддаваш на всякакви трикове за привличане на вниманието. От това те изпитват удоволствие, чисто удоволствие. Не се оставяй да те повалят! Прави всичко по твоя си начин, по твоите си принципи и бъди твърда и самоуверена! Бъди по-настоятелна с момчетата, виждаш, че по-напористите момичета изпъкват и надделяват, бъди и ти такава, в това няма нищо лошо! Надявам се да съм ти вдъхнал надежда с тези мои думи, и аз съм минал по същия път, само ми обещай да не се самоубиваш!!!

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 66279ecdde
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   " Толкова съм самотна, аз съм една самотна глупачка, за която няма място никъде. "- щом сама се определяш за глупачка, как искаш другите да те приемат? Щом навсякъде си неудачна, значи причината е в тебе, а не в околните, които не понасяш. Вземи се на сериозно и работи върху себе си, тогава и околните ще те оценят и приемат на сериозно!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 8433348a8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   След време ти ще ги подритваш. Колелото се върти - сега те са горе, после ще са долу. Всичко ще се нареди, имай вяра :)

 
  ...

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 98d7917270
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Спокойно момиче, не падай духом. Повечето сме имали такива периоди в живота си, всичко минава. Хей, днес е първия ден от остатъка на живота ти, гледай напред :-)

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: d1d899d273
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 9, не прочете ли, как момичето уточнява, че във всичко се опитва, а все не им е достатъчно? И това, че в семейството й положението е ужасно. Вината не е нейна, не се подигравай, защото положението й е сериозно. Че няма пари, възможности и нищо. Ако дава още повече от себе си, едва ли баща й ще остави любовницата си, а майка й ще се промени.

До авторката: Виж, миличка, този живот понякога ни поставя препядствия, за да види дали сме достойни за нещо велико, почакай още малко, факта че търсиш вината в себе си показва, че си умно момиче, хайде горе главата и успех :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 6ff1c6679e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Ще ти дам много странен съвет. После ще ти дам и по-логични съвети.
Изчисти си стаята. Ама сериозно, изхвърли всичко, което не ти харесва, всичко, за което си прекалено голяма, всичко, което не ти носи никаква радост. Размести по-леките мебели, сложи си изтривалка в любимия цвят, залепи си любими цитати по стените или ги сложи някъде, където ще ги виждаш всеки ден. Прибери в торби дрехите, които са ти малки, можеш да ги дариш, да го подариш или да ги изхвърлиш. Защо ти давам този съвет ли? Защото човек трябва да чувства определен контрол над живота си, за да знае, че е нормален и равнопоставен на останалите. Това са малки неща, може да започнеш с чантата за училище. Изобщо, подреди нещо по начин, който на теб ти харесва и ти носи удоволствие. Направи си кутия с цитати, с любими песни, със заглавия на филми и опирай до нея всеки път, щом се почувстваш зле. Може и да е кашонче, може и буркан да е, идеята е да си създадеш спасителен пояс.

Сега малко по-нормалните съвети. Ти си голяма, намери си почасова работа. Когато човек запълва времето си с работа, той има по-малко време да се депресира. Така ще си изкарваш сама парички и ще можеш да се храниш нормално, когато си гладна. Това също ще ти даде определен контрол. Трябва ти самостоятелност, избор, контрол на живота, възможност да се изразиш. Без тези неща всеки ще иска да се самоубие.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: f18745b9fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Положението ти, ми е толкова познато, ако можехме да се свържем една с друга.. Истината е, че различните винаги страдат, сигурна съм че, си много добър и красив човек! Това, че е не слушаш чалги и не пушиш те прави различна! Всеки втори пуши.. дрогира се и всичко. Много ще се радвам да си пиша с подобен човек като мен. Имаш интерес към чуждестранни култури това ми хареса много! Ако желаеш моля те опитай да се свържеш с мен. Дай нещо скайп или инстаграм или нещо. Ще опитам да те намеря, ще се радвам да се сприятелим.

Парис

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: ab97767fa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Здравей, мила!
Преминавам през същото, което и ти (до някъде ).
По думите ти разбрах, че си интелигентно, младо момиче.
Остава малко докато завършиш средното си образование, стегни се, започни да учиш по-сериозно, работи върху целите си. Открий призванието си, това в което си добра и се съсредоточи върху себе си. Ти си важната. Учи, работи, сбъдвай мечтите си. Остани си такава каквато си, запази се, защото това е красиво в днешно време, да си различен. Да не си като "днешните " момичета, за които най-важното е дискотеката, цигарите и алкохола. (не искам никой да обидя)
Не спирай да мечтаеш, бори се, за твое добро е.
Пожелавам ти много успех и търпение :)
М17

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 79aa1e5a94
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   От авторката:
Благодаря ви, за подкрепата! Хубаво е да почувстваш, че не си напълно сам, трябваше още отдавна да пиша тук. До номер 14, ако искаш прати имейла си, аз ще ти пиша.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker