„Кралят на зубърите“ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

„Кралят на зубърите“
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 2109 пъти
Здравейте!

Аз съм момче (Р. И. ) на 16 години и съм от „нежните“ момчета (някои биха казали женствени). Изключително срамежлив съм, чувствителен и притеснителен. Послушно дете съм, разбирам се страхотно с родителите си. Отличен ученик съм и първи по успех; с уроците всичко е наред, но не бих казал същото и за съучениците си. Всеки в класа ми си има прякор, който се записва на един лист, закачен на вратата в класната стая. Моят е „краля на зубърите“ (сигурно заради оценките, брекетите и очилата). Подиграват ми се и не спират да ме наричат зубър, девственик или пък някои момчета от моя клас казват, че много искат да правят секс с мен и ме удрят отзад. Всички ми казват да не обръщам внимание, че това е временно, но ми е трудно да се справя. След 20 дни започва училище и през ума ми минава какво ли не. Страх ме е да споделя с нашите или с училищното ръководство за това. Не разбирам защо „зубърите“ сме подложени на такова отношение! КАКВО ДА ПРАВЯ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: 08312fc472
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Съучениците ти ти помагат, всъщност. Не го разбираш сега, но след време ще го разбереш. Бях като теб и аз - очилат зубър, първи по успех. Винаги ме закачаха по-отворените, но към средата на пубертета се отключи "енергията" ми, така да кажем. Започнах да отвръщам на нападките и ебавките, и да ставам смел. Сложих лещи. Станах доста по-отворен и мъжествен (доколкото може за едно момче на 16-17). И в един момент подигравките спират и се създава едно усещане на леко дистанцирана взаимственост и уважение. Освен това, това ново поведение много ми помогна за момичетата. Ако не ми се бяха подигравали в класа, сигурно никога нямаше да мога да си хвана приятелка после. Та, ако си хетеросексуален и имаш дори бегъл интерес към момичета, използвай този "конфликт", за да растеш. На мен впрочем успехът не ми спадна след като станах по-отворен, просто бях хем ученолюбив, хем по-готин. Разбрах и защо бях такъв преди това - родителите ми са искали да имат "умен" и успешен син, затова и са стимулирали това поведение на откъсване от останалите, защото останалите те дърпат към средното ниво на групата (което, да си кажем честно, е доста ниско в повечето случаи). Въпросът е, че може да си хем част от групата в някаква степен, хем да си в топа. Просто изисква фин баланс и калибрация.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 23dd325d11
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Смени си имиджа. Купи си нови дрехи и обувки по готин стил. Построи се. Махни си всички стари дрехи. Опитaй да комуникaтирaш с другите. И успех

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: d5548d7049
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Защото повечето деца нямат никакво възпитание, също като собствените си родители. Простотията е масово разпространена и се увеличава в световен мащаб с увеличаването на популацията.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 12f4e58708
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз ще се включа в клуба на тез8, които ще ти кажат да не обръщаш внимание.
Знам, че е адски трудно - и аз съм врял в този казан. Ще им мкне меракът и ще спрат, но съм съгласен, че е адски гадно.
Запомни едно - какво казват те, няма никакво значение - важното е какъв ти си знаеш че си.
След някоя и друга годинка ще има да ти дишат прахта - теб ще те канят по света, а тях ще ги гонят от кръчмата.
Животът си знае работата.
Само се дръж и не им позволявай да ти скапят самооценката. Аз го допуснах и доста ми костваше да го поправя после.

Желая ти успех!

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 5c838db1fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Какъв пък е този лист? Искам да ти кажа че тези хора са пълни идиоти. Казваш че си кротък, но следващия път като ти кажат нещо, си кажи и ти мнението и знаеш ли как ще млъкнат. Те продъшжават защото явно си мълчиш.

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 3d24b30735
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   След 10 години, когато вече си завършил университет, започнал си работа със заплата от 3000 лева и не можеш да се оттървеш от мадами около теб, ще срещаш келешите (опс, съучениците ти) в автомивки, бензиностанции и като сервитьори в Макдоналдс. Тогава ти ще ги пердашиш по задниците и ще ги питаш дали още си зубър и други грозни епитети.

Определено съучениците ти са прости деца/младежи, за да не могат да оценят ползите от знанията, това първо, и второ - след като търсят начин да обиждат човек, който очевадно ги превъзхожда.

Трябва да намериш начин да се абстрахираш от обидите им. Просто приеми, че това са млади хора с емоционални дефицити (с други думи болни хора), които са под твоето ниво. За съжаление в живота ще срещаш много такива хора. Брой ситуацията като трупане на житейски опит.

Стискам палци пишлеметата да са пораснали малко и тази година да не компенсират комплексите си с теб.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 2cc477602f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз също нося очила някои ми се подиграват но не обръщам внимание- с разликата на това че аз съм на 25 години от малък имам проблеми с зрението така съм и до днес но ми се подиграваха а сестра ми която също е с очила когато й каже някой нещо тя реве та се къса пък е доста тиха и не говори с тях Тя е на 14. Неиния нов клас са също като твоите съученици но тя не се поддава лесно

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 68c8ae1346
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Сигурно си гледал сериала Малкълм. Там Рийз бие зубърите и когато Малкълм го пита защо постоянно ги тормози, той отговаря, че когато пораснели и живеели в собствена къща на два етажа с жените си манекенки и карали яки коли, щели да знаят, че едно време момчето, което сега им чисти басейните, някога ги е спуквало от бой.

Та в живота нещата се обръщат.

Сега гледаш американските колежански филми, в които готините са някакви футболисти и мажоретки и си мислиш, че винаги ще е така, но когато филмът свърши никой те ти казва, че след колежа футболистите и мажоретките са на дъното, а зубърите взимат големите заплати и стават готините с яките коли.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 233a79422f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   В училище дружах с момче, на което се подиграваха, че има лошо акне. И до днес той ми е най-добър приятел и е уникален човек, винаги съм го харесвала много и ако обстоятелствата бяха други, сигурно щях да се влюбя в него. Станахме на по 18 години, акнето му се оправи, той си тренираше редовно, така че повярвай ми, днес, няколко години по-късно, всички момичета, които някога му се подиграваха, сега тичат след него. Имах и приятелка с брекети, то не бяха коментари и глупости. Сега има идеална усмивка, прави бели зъби, тръпчинки и също не ѝ липсват обожатели. Аз пък в един период носих очила, сдобих се с прякор очилата гарга, не разбрах защо гарга, но както и да е. Е, сега виждам идеално, нося очила само, когато чета и никой не ми се подиграва за нищо. Имах и приятелка, която беше отличничка, сещаш се, че беше всеобща любимка само около класните работи. Сега момичето има перфектна диплома, учи това, което винаги е искала и със сигурност няма проблеми с намирането на работа, защото е безкрайно отговорна и много работлива. Всички тези истории са истина и ти ги споделям, за да разбереш, че сега правиш огромна услуга на себе си, а другите ще го разберат рано или късно. В пубертета си, никой не изглежда и не се чувства като кино звезда. Всичко ще се промени, ще завършиш с прави зъби, добро зрение, отлична диплома. Ще бъдеш образован, красив, мил и добър млад мъж.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 4561adc23c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Скъсай листа демонстративно на малки парченца и го изхвърли в коша!

 
  ...

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 5b03ff63e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Прояви смелост - отвърни на простаците. И не след десет години, а сега. Запиши се да тренираш някакво бойно изкуство и като позаякнеш и научиш някоя и друга хватка, я приложи на отворковците. Страхът само настървява подобни индивиди, смелостта им импонира.
Имах един съученик навремето, беше пълен отличник и пълна нула като атлет. В един час по физическо учителят го накара да направи набирания на лост, той не можа да направи нито едно. Всички се превивахме от смях, в това число и аз, да ме прости господ. Познай какво направи той - от този ден нататък всяка божа сутрин и вечер ходеше на лостовете в квартала и тренираше. Такива плочки на корема изкара и направи такова тяло, че всички момичета заприпадаха по него. Сега е много известен адвокат и живее в скъпарски затворен комплекс в столицата. Но физическтата си форма продължава да я поддържа и до ден днешен.
А и в крайна сметка, няма по - добра гледка за една жена от атлетичен мъж в добре скроен костюм.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 6e0de9b861
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Горе главата момче днес те се подиграват на теб след 10 години ти ще се смееш на тях особено пък ако някой от тях ти стане подчинен!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 6e0de9b861
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   И какво като носиш очила и брекети? Очилата винаги ще ти придават по - интелигентен вид, а когато свалиш брекетите ще имаш хубава усмивка с идеално подредени зъби по която ще припадат всички момичета.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 2cc477602f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Номер 7 съм забравих да кажа че и аз имам брекети но не си личат много. Относно очилата, не спират да се подиграват - отвътре ми идва да им тегля една българска ( в Германия съм) от друга страна им се гъзаря и мълча.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: cfcca4835f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Здравей! На мен пък ми се струва, че си някакъв страшен пич, но още не го осъзнаваш. Подобни индивиди като малоумните ти съученици действително не заслужават дори да говорим за тях, но пък темата е такава.. Не искам да те натъжавам, но вероятно осъзнаваш, че в живота винаги ще срещаш кофти хора. В даскало е най-тегаво, защото всички сте в пубертета и сте яко объркани, с тази разлика, че ти си едно нормално адекватно момче, а те са пълни идиоти. Бъди спокоен, това ще свърши, когато завършиш. :) Дотогава прави, каквото искаш - остани си такъв, какъвто си или пък си промени. Ти си решаваш, трябва сам да се запиташ. Много хубави неща са писали коментиращите по-горе. Не е готино да ги оставяш да ти скапват самочувствието, ама пък и не си заслужава да се заяждаш излишно с тях, защото вероятно няма да спрат да бъдат кретени... може да ходят на специални уроци :Д Вариант е да се правиш на ударен и да не им обръщаш внимание, докато им теглиш една.. на ум, защото подозирам, че грубите думи не са част от речника ти. :) Вероятно повечето от съучениците ти са комплексари и си търсят "жертва", за да се чувстват мега силни и яки. Естествено не стават, а само се излагат, но това ще го разберат и те след време, когато в определени ситуации тъпото им поведение няма да се толерира. Ти, обаче не си го слагай на сърце. Нека тяхното отношение не замъглява ясното ти съзнание. Не им позволявай да те убедят, че са прави или че подобно отношение е приемливо. Ако имаш сили и смелост да им отвърнеш по нормален начин и ако не са чак такива кретени, може и ситуацията да се промени. Ако смяташ, че има смисъл, опитай да им отговориш по някакъв начин, когато се държат дебилно ( въпреки че, пишейки го, осъзнавам, че няма особен смисъл :) ) И все пак, можеш да кажеш : " Добре, бе, човек, какъв ти е проблемът с мен, защо се заяждаш, нещо по-велик ли се чувстваш? ". Може и да опиташ да ги затапиш( но май няма да е добра идея) като се направиш на интересен. Само се дръж хладнокръвно, опитай се да запазиш самообладание и да останеш спокоен. Ако им се връзваш, вероятно няма да спрат.. Обаче такива индивиди... и да не им се връзваш - сигурно пак няма да спрат. Гледай си ученето, мисли си за хубави неща, вярвай в себе си, мечтай! Общувай само със свестни хора, които те уважават и ценят.
Пожелавам ти щастие! :)
Alqska5

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 4ff90d4cb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Много от коментиралите са прави, но най - явното в историята ти е, че страшно много се натоварваш психически, затова моят съвет е да смениш училището. В новия клас ще започнеш начисто.

Да, на номер1 негативното отношение му е подействало градивно, но всеки човек е устроен по различен начин и съответно това, което за някои помага, за други не помога, дори поврежда.
Също се замисли върху това, че има различни видове интелигентност - за това трябва да се замислят абсолютно всички хора според мен, жалко е, че този така важен факт не го обясняват в училище, ако го правеха със сигурност щеше да има много повече щастливи хора, та даже и повече успешни.
Продължавам да си мисля, че на образователната система всъщност изобщо не ѝ е цел да ни образова реално.

ж30

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: f3d876221f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Аз съм психолог на 35 години вече. Послушай ме! Аз имах съвсем същия проблем в училище. Но аз в един момент им казах:, , Ще видите вие, аз ще се издигна и ще стана нещо повече от вас, а вие ще станете касиери, чистачи и тем подобни ''. Така и стана. Така и че не обръщай много внимание и кажи на класния, на директора и горе главата

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: f4c55fbc28
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Не разбирам защо на всички им пука за мнението на околните. Ти харесваш ли се? Защо някой трябва да определя какъв си? Мен всеки ден ме обсъждат и понякога обиждат хора, но не ми прави впечатление, аз си знам каква съм. Обичам себе си и изобщо не ми пука какво мисли този или онзи. Наистина не ви разбирам. Изобщо какво ти пука? Живей си живота и не се впечатлявай от подобни дреболии. Хората винаги ще говорят и не може да им се угоди никога, не е и нужно. И най-страхотния човек да си пак все ще се намери някой, който да изсипва помия върху теб. Има една поговорка, не си я спомням как беше точно, но "Ако летиш, хората ще кажат, че е защото не можеш да ходиш". Прави си изводите. Развивай духовния си свят, стани непукист и ще видиш колко хубав ще е живота ти. Но на всяка цена изкорени това нещо в себе си, защото хората, които се влияят от мнението на околните и нямат собствено мнение губят ужасно много в живота си. Твоите съученици нека си избиват комплексите, от злобата си те страдат, защото си образуват стрес и си губят времето. Добий самочувствие, когато се харесваш и мислиш само за себе си изобщо няма да ти пука от това кой какво мисли за теб. Знам го от личен опит.

М16

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker