Не мога да се влюбя - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не мога да се влюбя
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 1214 пъти
Здравейте! Тази година ще бъда 10 клас, на 16 години съм, имам малко, но добри приятели, оценките ми стават, а опитът ми с момчетата е пълна нула.
Аз самата се чувствам сама и необичана, повечето ми познати от години насам се вихрят с гаджетата си, влюбват се, разлюбват се, страдат и всички останали нормални неща.
Аз съм хубава или поне така ме убеждават останалите. И момчетата ме харесват, но... само до там. Стане ли време за нещо по-сериозно, никога не се получава нищо.
Никога не съм се целувала през живота си, дори не съм се "водила" с някой, че сме гаджета.
Имаше няколко тийн забежки, от които не излезе нищо, разбира се. Но проблемът е главно в мен- аз не мога да се влюбя. Дори някой да ми стане симпатичен за няколко дни, много бързо спира да ми бъде интересен. Не съм почувствала за никой, че мога да бъда във връзка с него.
Не знам дали това е нормално. Понякога си мисля, че е възможно да съм асексуална, понеже винаги съм мислела за връзка на емоционално ниво и никога не съм гледала на някой с някакво сексуално желание. Мога да кажа, че момчетата са по-скоро добри приятели за мен, и когато харесвам някой е именно по този начин.
Знам, че има време за мен. И все пак се замислям дали след като на 16 години все още съм неспособна да изпитам нормалните човешки чувства, като влюбване и сексуално влечение към някого, няма някакъв проблем в самата мен.
Ще се радвам да разбера дали има някой друг, който се чувства или се е чувствал по същия начин, след което да е намерил своя човек.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: b2f0a31a43
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз пък (момче) мога да се впечатля от момиче много.. МНОГО бързо..
и на момента да я харесам..
Някои ме влекат единствено сексулно а други само емоционално..
за предпочитане са вторите*
Лесно влюбчив съм просто..
И.. не мога да си обясня защо при теб се получава така но..
може и наистина да си асексуална.. това ми харесва..
това означава предполагам.. че не носиш предизвикателно облекло..
не се снимаш полу гола.. не качваш постоянно снимки за внимание и въобще всички тези банални неща.. Надявам се???
Което ще е много добре.. и адски ще мъчиш момчетата след време
в края на пубертета - когато си вече разсъфнала - в цялата си прелест.. ще те искат.. но това е техен проблем..
На теб ако ти е добре и нямаш проблеми с това.. всичко е ОК..
Даже пред мен е за предпочитане момиче с което мога да се държа естествено..

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 52082b23d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Откъде идва дискомфортът?

Смяташ, че трябва да се влюбиш? Че си ненормална ако не си хлътнала по някого?

Недей смята, че има нещо нередно ако не изпитваш някакво влечение или не си до момента. Това е въпрос на характер - твоя и на този, който търсиш.
Редно е да се замислиш какво би искала да притежава такъв човек. Качествата на характера определят въпросния - сдържаност, възпитание, импулс, енергия, спонтанност, каквото ще да е. Ще е твоя задача да знаеш какво търсиш. Така или иначе, момчетата на тази възраст са инфантилни - личността им дори още не се е отделила от пубертета. Това се променя, но иска време. Не е изключено твоят интерес да лежи по-нататък (това не е покана да гониш 30-годишните обаче).

Но ето я по-добрата новина: не е нужно да хлътваш. Любовните захласи са забавни, но опъват нервите. Без претенции да те познавам, не звучиш като емоционално мъртва. Изказът ти е сдържан, нямаш недостиг на самочувствие, възпитанието е налице, убеден съм че имаш и тон други качества.
До момента (и това е мое мнение, приемай го както щеш) звучиш просто като корав характер - силна, но "дървена" и трудно повлиявана от социални норми (не си хлътвала още, факт). И това е добре. Има цената си, но мисля че в дългосрочен план ще ти е повече от полза.

Сега, нещо което бих желал да те помоля: моля те, не се чувствай сама и необичана. Знам, че звучи наставнически и подозрително, но съществуват хора по интернет, които не са пропаднали тролове. Имаш семейство и приятели, те ще те опровергаят. Хората, които са по-сдържани и нямат тази екстраверсия, която други притежават, същите редовно са самотни. Това не е трагедия, има си дори предимства.

За моемента мога да ти пожелая да живееш живота си и да не се тревожиш за излишни глупости. Любовта не е нужно да идва с гръм и трясък. Някои хора с времето се научават да оценяват други. Може при тебе да се окаже така. Но просто с времето ще трябва да видиш.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: d4a8774d42
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Влюбването както го показват във филмите и описват в любовните романи се случва рядко... да не кажа никога. Ако пък се получи е за малко. Поживееш ли някоя и друга годинка с някой вече го виждаш като обикновен човек с който вървите в една посока. Тия трепети от началото на връзката ви изчезват, но това не значи, че ти е неприятен ;)
Накратко.
Като ти е приятно да общуваш с някой, допълвате се, имаш желание да си с него - това е връзката. После ще дойде и влюбването (може и да е обратното). Секса (много го превъзнасяте тоя секс ) ще си дойде сам, още повече, че и той си е един вид приятно общуване ;) За да съм точен може и обратното - да се изч.... аш с някой и после да започнете връзка. А бе сложно е, но не чак толкова.

Успех!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: a8c6d80597
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз се чувствам по подобен начин. Не е нужно да започнеш да харесваш някой само от пръв поглед, даже е доста повърхностно. Намери си някое момче, чиито характер харесваш и излизай на срещи с него, за да го опознаеш. После ако прецениш, че го харесваш, може и да започнеш връзка с него.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: efdee674c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Добре, а ти не можеш ли да изградиш нормални отношения с някого и без да си влюбена?
Трябва ли "да те ръчка" нещо отвътре за да ти е хубаво с някого, да го целунеш и т. н.?
Според мен има любовни отношения и без влюбване - просто приятелство, страхотно прекарано време заедно, целувки, милувки, секс...
Даже е за предпочитане понякога - не води до тежки страдания, до драматчни раздели, ако в един момент пътищата ви се разделят...
Помисли по въпроса!

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 4687c3e1e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Изчакай да ти доизрастат циците и тогава пробвай. Явно още си в подрастващ период. И на 16г си мисли, че другите "от години" правят нещо. От колко години - от 3-4? Има една съществена подробност - нямаш представа колко лъжи и украсяване на нещата има около теб. Някоя харесала някого и разказва как е влюбена, има приятел и т.н. А тя просто го погледна 5 пъти и решила, че ѝ допада. Кажи че си се чукала с трима и може да си сигурна, че почти всички ти вярват.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 435c8cff05
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не се тревожи излишно! Правилното време е когато почувстваш готова, а не насила! Бъди искрена със себе си и следвай сърцето си. Не ти, а твоите връстници бързат да се развият и така предават себе си!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker