Майка ми не ми позволява нищо - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Майка ми не ми позволява нищо
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 1714 пъти
На 14 години съм и съм момиче.
Майка ми не ми позволява нищо, понякога ме бие, кара ми се за всичко. Баща ми и той ми се кара, но не ме бие.
Страх ме е да питам майка си каквото и да е, не ми позволява да излизам, да получавам джобни или да правя други неща за моята възраст. Нямаме роднини в нашия град и няма при кой да отида.
Моля модераторите да публикувате моята история, защото имам нужда от съвет!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: 35efae824e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Е чак пък нищо. Явно има нещо в предвид жената, но като не смееш да питаш ние как да ти кажем. Ходене при роднини - забрави. Малка си още за да бягаш така.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: e6107456b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами може да подадеш сигнал на социалните, но не вярвам че ще искаш да те отведат от родителите ти. Ако имаш възможност се свържи с някой твой роднина да те вземе от твоя град и да поживееш малко при тях. Или се опитай да поговориш с баща ти и той да говори с майка ти или нещо такова.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: f1d7ccd162
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ти общо взето не каза нищо, какво не ти позволява, защо те бие и т.н. Не че съм за боя, но когато е с възпитателна цел, мога да го разбера донякъде. Ти правиш ли някакви простотии, които знаеш, че не е редно да правиш, но все пак ги правиш? Смисъл, общо взето нищо не каза, а очакваш да ти дадем съвет?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 3b435bc7cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз съм така - последно излизах преди месец със семейството си. Нож не пипам, косата ми не си я мия сама... Момиче твой набор съм. Но, как да го кажа, те просто ни обичат и не искат да се чувстваме незащитени и в опасност. Поговори с тях, потърпи, правят го с добро намерение!

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 6232d6ecf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Искаш да кажеш - те джобните така или иначе долитат от някъде при тебе, ама майка ти не ти послволява да ги взимаш? Ми кажи ѝ поне тя да ги взима...

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: fc41c5907e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Зависи какво искаш от нея. Аз съм на 15. Миналата година имаще много момичета на моята възраст, които под "излизане" разбираха ходене по дискотеки в 23 часа (не знам дали реално са ги пускали в дискотеките :D). А за джобните- или искаш прекалено много, или просто родителите ти нямат възможност да ти дават каквито и да е. Разбира се, не мога веднага да предположа, че си от момичета които искат да ходят по дискотеки и да получават по 20-30 лв на ден. Може би се притеснява за теб, когато излизаш и затова не те пуска :) Аз също трябва да обясня на майка ми няколко пъти къде и с кого ще излизам, за да ме пусне. Някои майки са такива- тревожат се. Недей да го приемаш толкова навътре :). А относно джобните- ако все пак родителите ти имат възможност и ти не искаш много пари най-вероятно тя мисли, че ще ги харчиш за глупости. Обясни и за какво ти трябват джобни, поговорете спокойно като големи хора и мисля, че нещата ще се оправят :)
Успех!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: aa14c39c44
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Горката ти! Съветвам те, ако знаеш номера на някой твой роднина да му се обадиш или да споделиш с някой. Послушай съвета ми, защото преполагам, че ще се почустваш по-добре!

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: c4979512ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   И по добре че като свикнеш няма спирачки по добре нищо от колкото нещо и след време нищо. Не се сърди за твоьо добро е

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 92ba6945f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не казваш какво не ти разрешават, за какво ти се карат? Пишеш общи приказки. Така няма как да преценим дали ти грешиш за нещо или родителите ти са такива или онакива.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: e2c73a864f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Майка ми не ми дава никакви джобни, а под излизане имам предвид за блока с приятели. Нито пуша, нито седя до късно будна, нито се гримирам. Бие ме за нейни си неща. Баща ми... той изобщо не му се занимава.
Бях на 6 когато започна така да ми се кара, когато станах на 10 почна и да ме бие. Не искам да ме отделят от родителите, но не искам това да продължава. Говорила съм с нея много пъти и няма дълготраен ефект(най-много за седмица две). Някои от родните ми знаят но те не могат нищо да направят(смисъл пробвали са но без успех)!
От авторката

 
  ...

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: af97a25805
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Тоя театър ми го разказва една моя позната всеки ден, оплаквайки се от дъщеря си.

Ядосва се, че дъщеря и има претенции само за права, но не и за задължения.
Майката вика, не е малка, не се пере, не памага един боклук да изхвърли, чинии не мие, вечно заета, стаята и с краката нагоре, в учлище трагедия, ама била на на 15 и и се полагали джобни.

Не мога да взема страна.
Но струва ми се ако едно дете иска нещо, то трябва първо да се съобразява с правилата в къщата, после всичко останало.
А тук чиждаме момиче на 14 да се оплаква от майка си.
Пълен абсурд.
Ами като не ти допада семейството, поискай приемно семейство да те поеме.
Ейййййй, глупави деца, вместо да се държи със семейството си и да се опита да е едно цяло с него, то се оплаква!
Абсурд!
И какви са тия неща за нейната възраст?
Всеки според чергата си!

Надявам се темата да не е пусната от някое НПО дето търси под вола теле и внушава на децата да се оплакват от родителите си. Това не води до добро.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 0f71468594
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Кажи какво точно не ти позволява. Защото пишеш, че не ти позволява неща за твоята възраст, ама повечето тийнейджъри се имат за големи и си мислят например, че е ок да пушат или да пият или да се прибират в малките часове. Е, в такъв случай съвсем нормално майка ти да не ти позволява такива неща. За това кажи точно от какво се оплакваш. Нали правиш разлика между това да ти дава от време на време някой лев за да идеш да се видиш с приятелки през деня и да и искаш по 50 лева за да идеш да вилнееш в някоя дискотека цяла нощ? Разликата е огромна!
Колкото до боя, нещата също са относителни. Зависи какво наричаш бой. Едно е да ти плесне един шамар ако си направила някоя феноменална простотия, друго е да те пребива редовно за най-малкото нещо. За това първо опиши нещата по-конкретно, пък после искай съвети от хората, защото без да знаем реалната ситуация не можем да те посъветваме нищо. Лесно е да кажеш обади се на социалните, ама ако се окаже, че случаят не е такъв и те няма да реагират както очакваш, просто защото поведението на майка ти е в рамките на нормалното (че кой нормален родител не е повишавал тон, забранявал нощните излизания, не е спирал джобните при провинения и т. н. ) можеш да си докараш допълнителни проблеми. За това колкото и да си разтроена и емоционална в момента помисли малко преди да правиш глупости.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: e2c73a864f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Под джобни имам предвид лев два, а не по 10-20лв. Не искам да ходя по дискотеки, а да излизам в квартала! След бой са ми оставали синини! Помагам у дома- изхвърлям боклука, готвя когато има нужда, чистя си стаята както и останалите стаи. Не пуша и не пия както и никои друг от моето семейство.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker