Многобройни пъпки. Помощ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Многобройни пъпки. Помощ!
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 1219 пъти
Здравейте! Момиче на 16 съм и имам пъпки по лицето. Някои са червени с бяло връхче, но повечето са с цвета на кожата ми и са много ситни и многобройни по цялото лице. Ходих няколко пъти при козметик за почистване, но и така не се махнаха. Единственото, което става е, че ми стават рани и петна. Също и петната ми минават адски трудно в продължение на месеци. Моля Ви дайте ми съвет! Как да махна пъпките и петната. Ужасно е! Продължава вече от години. Няма решение! Моля помогнете ми! Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: 17448d4544
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей. Имах същия проблем. Правил съм какви ли не процедури, физиотерапии, мацал съм се с стотици видове кремове и маски за лице и съм пил какви ли не хапчета и витамини. Единственото което ми помогна е времето. Всичко е заради пубертета.
В никакъв случай не ходи на козметик, ама в никакъв! Един път отидох за премахване на черни точки и лицето ми взе, че се възпали още повече, противопоказно е.
Обаче сега имам грозни белези, заради лошият навик, който си бях създал да си ги чопля и стискам - ГОЛЯМА грешка. Не го прави.
Съветите, които мога да ти дам е да не си пипаш/чоплиш лицето и пъпките, да си го миеш с бебешки сапун или някаква мицеларна вода, сутрин, вечер, като се прибереш от някъде. Един път на ден е хубаво да си изплакваш лицето с тетра, също си вземи някакъв подхранващ крем и се мажи с него. Няма как да ти мине, преди да минеш през пубертета, но можеш да си го поддържаш и пак малко или много ще започват да изчезват. Колко повече си стискаш пъпките, толкова повче ще се появяват. Можеш и да си вземеш и някакви витамини за кожата - витамин д, бирена мая или нещо от сорта и да пиеш един път на ден. Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 6dba7ba1fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Сутрин и вечер го мий, с продукти, който съдържат салицилова киселина, два пъти седмично го почиствай със спирт, но по лек и никога повече от два! Понеже ще ти се изсуши прекалено много кожата, ще почнеш да се белиш и да ти стават ранички.
Не слагай фон-дю-тен, кремове, пудри почиствай го редовно с мицеларна вода, вземи си маски за акне, но не залагай на евтини и недоказани продукти. Като в началото може да ти се струва, че са повече, но бързо ще отмине. Моите така ги поразчистих, все още имам а съм на 18, но са в пъти по малко, при теб от пубертета, цикала ако ти е дошъл също, може да се дължи на по мазна кожа и т. н. на тези години е почти нормално казано. Просто почиствай, но не само с вода!

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 480e282b84
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   След 18 ми се появиха драстично, вероятно на хормона на основа. Какво ли не слага, все по-зле ставаше. От около седмица-две сложих масло от чаено дърво в мицеларната вода, ползвам я 2 пъти дневно, след което се мажа с екстракт от невен. Кожата ми се изчисти, не мога да кажа, че съм имала изобщо. И аз като повечето с проблемна кожа стисках ли стисках.. Мига да се похваля и с това, че белезите почти не личат вече. Опитай, нищо няма да изгубиш.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: f6c2e37d62
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Абсолютно същата история съм, сякаш аз съм го писала това.. Ужасно е, много ме комплексира и ме кара да се чувствам грозна, не искам да излизам от нас заради тия пъпки.. Като обривче точно с цвета на кожата и допълнително червени с връхчета, както и подкожни и от време на време имам.. На челото нямам, основно отстрани на устата, не знам как да го обясня, по бузите също малко..
Не знам какво да правя вече, няма отърване, какво ли не съм пробвала, на клиник продукти скъпи, хималая, нивеа, сапуни за лице, ексфолианти, маски сякви, салицилов спирт също не помогна, нито активни гелчета разни.. На козметик бях, химичен пилинг с киселини ми прави, процедури с ток, стиска ме и накрая само дето си тръгнах червена цялата с рани. Не стига, че дадох сума ти пари, ами и доста боля. Наистина се отчаях вече, искам да се събудя и като нормален човек да изляза навън без да ме е срам, че някой ме гледа в лицето.. Дано с възрастта премине, защото е ужасно да полагаш толкова усилия и средства и да няма резултат. От месец редовно по няколко пъти на ден се мажа с акне аут и пия таблетки с витамини и бирена мая. Не виждам отново подобрение и май е крайно време да потърся помощ от дерматолог, защото се чувствам безсилна и уморена от тази борба с отвратителната ми кожа. Чудех се и за ендокринолог също, за да си видя хормоните, дали пък не е от това, един Господ знае.
Омръзна ми сериозно и понякога си мисля, че никога няма да се оправя или поне най-малкото ще остана обезобразена с белези.. Знам, че трябва да сме оптимисти, но наистина е кошмарно всеки път, когато се погледна в огледалото, първото нещо, което да ми се набива в очите и да ми прави впечатление, да са пъпките. Успех..

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 15450896ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От авторката: До номер 4 - Може ли да ми кажеш каква мицеларна вода изпозлзваш и колко капки чаено дърво слагаш в нея? Благодаря предварително!

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 480e282b84
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мицеларната вода ми е на биотен, с розовата капачка. Като количество не мога да ти кажа, беше ми останало по-малко от половината шишенце и сложих 5-6 капки. Чаеното дърво доста изсушава кожата, прецени спрямо твоята (с по-мазна кожа съм и не ме притеснява ако е малко по-голямо количество). Не слагай повече от 10 капки, все пак. След седмица резултатите бяха налице, невена използвах само да ускори зарастването на раздразнените пъпки. Надявам се да ти помогне. Успех :))

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 77d1086e0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз бих ти препоръчала да пробваш с бял крем на "Рачев", има подсушаващо действие, а дори и да не ти помогне с пъпките, поне няма да ти навреди. Успех :)

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 770a47d648
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Предварително се извинявам, ако е забранено да пиша имена на марки и институции - просто искам да съм полезна. Нека модераторите изтрият имената, ако преценят, че са неуместни тук.
Към темата:
Здравей!
Хубаво е да разбереш каква е причината за появата на пъпките - може да е от стрес, хормонален дисбаланс, алергия към някои храни или медикаменти, козметика, вредна храна, малко вода, проблем с някой орган или със зъбите. Каквото и да е, ти искаш да се справиш със самите пъпки и да предотвратиш оставането на белези.
Може да опиташ със сребърна вода от аптеката - около 4 лв.
Сълзи от охлюв - производство на БАН, търси в магазините, където продават козметика "Христина", мисля, че ги има и в някои аптеки. Шишенцето с помпичка е 15 лв някъде. За мен тези сълзи са просто страхотни, изсветлиха ми петната от пъпки, изравниха ми вдлъбнат белег, регенерират кожата. Ако не ти се ходи на място, имат сайт "Нова светлина", оттам можеш да си поръчаш с доставка. Случайно ги открих във фейсбук. Маската за лице с черноморски минерали и луга почиства порите в дълбочина и след това кожата определено цялостно изглежда и се чувства по-добре.
Може също да си правиш домашни маски с хума( ползвам на Джанкар) и кисело мляко - стоиш, докато изсъхне и изплакваш с хладка вода.
Ако имаш алое вкъщи, откъсни едно листо, измий го и го обели, така че да отделиш гела с лъжица. Налагаш го върху кожата, малко може да щипе и да чувстваш кожата си как се стяга - това е нормално. Ако не ти е приятно, отмиий го с хладка вода. Иначе отмиваш, когато изсъхне върху кожата.
Маска с мед и лимон;
Маска с хума, сребърна вода, стрит на прах активен въглен и аспирин.
Нишесте/брашно - може картофено, пшенично, царевично, оризово - разтваряш ги във вода или мляко. Отмиваш, като изсъхне.
Може да си купиш или да си направиш(ама им мина сезонът вече) маслен извлек от билки - жълт кантарион, невен и живовляк, потопени и стоели 40 дни на слънце в буркан, в студено пресован зехтин. Спомага за бързото зарастване на рани, предотвратява появата на белези, избива бързо гнойта от пъпките на повърхността, има антибактериално действие.
Може да напишеш "Домашна козметика" в търсачката във фейсбук и да разгледаш кремовете за проблемна кожа.
Пожелавам ти успех в борбата! :Д
Дано да съм ти била полезна. :)

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 413cadcdf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Какво става, авторке - опита ли нещо и има ли ефект?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker