Майка ми не ми дава да правя елементарни неща! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Майка ми не ми дава да правя елементарни неща!
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 1300 пъти
Здравейте. Извинения, че съм поредното момиче с проблем със свободата...
Да, само на 12 съм, но в училище ме смятат за отдръпната, но най - умната и най - зрялата сред тях, не знам дали е така - но целият ми клас го мисли. Почнах училище рано - 7 клас съм.
Добре - никога не съм излизала с приятели, ако посегна да отворя консерва или да нарежа нещо веднага ме дръпват и го правят вместо мен. Джобни не получавам. Искам да помагам, но майка ми казва:
- А не, ето ти ново двайсет, аз на твоята възраст не съм мила чинии, значи и ти още не си готова.
Исках да поканя само една приятелка да преспи у нас, подготвих всичко, организирах, има къде да спи, но майка ми отказа въпреки съгласието на баща ми.
Обичам я много и знам, че мисли за безопасността и щастието ми, но е адски строга. Опитах да говоря с нея на тази тема, но тя на улицата пред хората ( тръгвахме към магазина ) започна да ми вика, че направо ме глезила, а аз съм искала нечовешки неща от нея, заведе ме вкъщи, мърморейки:
- Ти как смееш да ме лъжеш, никога нищо не съм ти забранявала, ако е било логично! - и ме върна вкъщи, а после бях наказана.
Никога не ме е биела, но постоянно ми се кара, чувствам се ужасно и нямам самочувствие.
Моля да ми кажете какво да правя без хейт!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: b39e994473
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   А пък при мен е на обратно. На 17 съм и майка ми постоянно ми се кара, за да правя нещо в къщи. Да чистя, да мия чиний, да гладя и др. И само ми се кара ако изкарам някоя 3-ка или 4-ка в училище. Иначе за излизане и за джобни нямам проблем. При майките няма оправия, докато не станеш на 18, не започнеш работа и не си изкарваш твой пари ще е така.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 55e2ceaedd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Съгласна съм с майка ти за едно, децата не са длъжни да домакинстват. Все пак, ако дъщеря ми прояви желание да измие чашите, ще я оставя. Ти още си малка, със сигурност не се чувстваш така, защото си в началото на пубертета, но си дете. Кажи ѝ най-човешки, че растеш и искаш да се научиш да готвиш, да миеш мръсните съдове, да метеш и да бършеш. Похвално е, че го искаш. Наистина, малко деца се интересуват от тези неща и искат да помогнат на майките си с домакинстване. Един ден ще пораснеш и ще е хубаво, ако можеш да направиш обяд, помоли я да гледаш докато готви, после я помоли да обелиш картофите, а след време да ги нарежеш, а след още малко и ти да направиш мусака за вечеря. Нека всичко стане на части, малка си, не бързай, желанието да бъдеш самостоятелна и зряла е капан. Не е нормално, че не ти дава джобни. Аз лично не бих била спокойна за детето си, ако знам, че няма парички за вода или храна. Защото всичко се случва, аз съм паника и се притеснявам, че може да си изтърве сандвича и да остане без закуска. Но темата е деликатна и трябва да говориш зряло, да покажеш, че си отговорна и няма да похарчиш парите за глупости. Изобщо, продължавай да се бориш, но не го прави с бунт, а с нормална комуникация, с молби и добър изказ. Положи усилия да разбереш родителите си и те ще положат усилия да разберат теб в даден момент.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 676edff679
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Или майка ти е забравила, че и тя е била на твоята възраст или са я възпитавали също толкова строго и е възприела за правилен този модел и за теб. За жалост подобно поведение нанася трайни и негативни последствия върху детската психика, но родителят, подложен на същото в своето детство не го осъзнава и дълбоко вярва, че прави най-доброто за детето си.
Щом с майка ти не се получава, пробвай с баща си. В крайна сметка имаш двама родителя и не искаш нещо кой знае какво, още по-малко пък нередно за възрастта ти. Обясни му как се чувстваш, че това неминуемо се отразява на самочувствието ти, на контактите с връстниците ти.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker