От толкова много "нестандартни", обичайното стана различно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

От толкова много "нестандартни", обичайното стана различно
преди: 13 години, 21 дни, прочетена 2369 пъти
Здравейте, (:
Аз съм момиче на 15 години и в последно време си правя мой си тъпи наблюдения.
Започнах да забелязвам как всички се правят на различни, а тези, който бяха смятани за стандартни, вече са по-атрактнивни. Може би не разбирате какво точно искам да кажа, така че ще го опиша с чисто детски си примери, който забелязвам(:
Например: Вече всички момичета "гледат и разбират" от футбол... И вече, когато се види момиче, което не гледа футбол и не се прави на разбирач, изглежда по- различно. Същото и с розовото, вече 90% се правят, че не харесват разово, а когато някоя продължи да го харесва, е странно.
Но това са само малки примерчета. Същото е с много по-големи и по-важни неща от футвол и цвят. Та се чудех, само около мен ли е така, или и други са го забелязали?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 21 дни
hash: 5e839a26e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами ето какво: тези, които са "различни", не се правят на такива, те са си такива. Например ако не харесват футбол и не ги интересува, това просто е така - не ги интересува. Това са именно "различните" - не се правят, че харесват нещо, за да се впишат в общество, среда, обстановка, да ги харесва някой, да ги харесват "другите".
Така е и с розовото - ако харесвам розово, няма да се водя по това другите какво харесват и какво не. Какво биха одобрили, и какво не.
Това е "различния" човек - той няма да гледа да ходи в някакви сивкави безлични дрехи, за да прилича на другите. Но не всеки може да е такъв, иска се много кураж да бъдеш себе си в този свят.

 
  ...
преди: 13 години, 21 дни
hash: 222b20e66b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това е от възрастта, в която се намирате. Всеки иска да намери своята идентичност и се старае да я направи максимално атрактивна. Хората, за които говориш всъщност не са "различни", просто следват някое нашумяло модно течение, защото това е лесно решение на проблема с липсващата идентичност. Вместо навътре, към себе си, те поглеждат навън, виждат кое е "шик" и се насочват натам. Естествено, никой от тях няма да каже "аз следвам масата и се напъвам да се направя на интересен", а "аз съм различен". Много се злоупотребява с тази дума. Преди 20 години гейовете са били "различни". Сега сред толкова педесрастки изглеждащи мъже, ако се появи някой съвсем обикновен за преди 20 години мъж, би изглеждал "супер мъжкар" на преситената от метросексуализъм аудитория... Много е подобна и ситуацията с дискотеките. Преди само най - "готините" са ходели, а останалите са били "смотани". Сега, ако искаш да се покажеш колко си "възвишен", още в първото изречение обявяваш "аз не ходя по дискотеки". Толкова започна да се изтърква и тоя лаф, че мен чак ме хваща срам, задето автентично не обичам дискотеките... Но, кой да знае това - ако го кажа, всеки би помислил - 'айде и тая се прави на интересна... Права си - от толкова "различни" обичайното стана интересно. С други думи, модата се върти:)

Борония

 
  ...
преди: 13 години, 21 дни
hash: 0807fef90c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Според мен примерите, които си дала не са особено добри. Аз например гледам футбол и НЕ харесвам розово, но не защото се правя на нещо, което не съм. Иначе сред тийнейджърите наистина има една "мода" масово да подкрепят или да отричат нещо. Съгласна съм с номер 1, че "различните" просто са си такива. Но се дразня на тенденцията всеки да се нарича "различен" по една или друга причина.

П. П. Защо повечето от вас смятат ходенето по дискотеки за нещо лошо? Недоумявам.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 20 дни
hash: 423936dc19
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До номер 1, аз говорех по-скоро за "позиорите", които си играят, че харесват определени неща, за да бъдат като определена компания хора, на която се мъчат да се харесат, дори когато не е така.

Борония, както с повечето ти коментари, които чета, отново съм съгласна(:

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker