Проблеми със закона - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Проблеми със закона
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 1179 пъти
Момиче на 16 години съм. Имам връзка със 36 годишен мъж вече от 7 месеца. Не са много, но и свикнахме заедно. Майка ми знае за връзката ни, но не знае че е толкова по-голям от мен.
И двамата искаме да живеем заедно. А и има и други причини, пиради които аз самата не искам вече да живея с майка си.
Държим един на друг, това че е по-голям от мен, не ни пречи на отношенията. Разбираме се. Но искам да знам какви проблеми би могъл да има със закона(полиция, социални), ако заявя че искам да съжителстваме заедно. Въпроса ми е дали може майка ми да го съди и да си има проблеми заради мен.
Знам, ще кажете, че имаме 20 години разлика и какво ли още не. Но така сме решили да постъпим. Затова моля, който е запознат със законите да ми сподели какво би могло да стане.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: e953acf927
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, мож да има проблеми със закона и да го съдят за педофилство. Това ти добре го знаеш.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: fe8e3dfb2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Съжалявам мила, но преди да станеш пълнолетна, т. е. на 18 няма как да живееш с никой без съгласието на родителите си. Така, че ще трябва да изчакаш 2 години иначе ще създадеш страшни проблеми, защото по закон още си непълнолетна и родителите ти отговарят за теб. Е, сама пишеш, че майка ти не само няма да се съгласи, но и има реална опасност да го съди за злоупотреби с малолетна. А и не мислиш ли, че си малко млада да си играеш на семейство? Да, сега си представяш, че ще е нон стоп купон, само ще си се обичате и всичко ще е цветя и любов, ама за съжаление няма да е. Предполагам ходиш на училище, само не ми казвай, че и училище смяташ да напуснеш заради него и нямаш почти никакви реални отговорности, извън ученето и писането на домашни, обаче да знаеш колко по-сложни са нещата всъщност... Те хората на по 20 и няколко не се справят, ти си мислиш, че на 16 си готова! Не искам да те обиждам, знам, че се имаш за много голяма и зряла, но всъщност още си дете и като дете имаш право на детство още 2 години. После ще имаш цял живот да си възрастна и да се занимаваш с битовизми, сметки, кредити, перални, пазаруване и т. н. Защото ако си мислиш, че да живееш с някой означава той да върши цялата домакинска работа, да те издържа, а ти след училище да лежиш на дивана и да гледаш телевизия, е в грешка си. Колкото и да е влюбен един мъж, повярвай ми, няма да му издържат нервите дълго с такъв стил на живот. Той да се грижи за всичко, да изкарва парите, а ти нищо да не правиш. В крайна сметка идеята е да сте равностойни партньори, а не единият да отглежда другият. А докато не си стъпиш на краката и не станеш пълнолетна точно това ще се получи. Та дори и да оставим настрана проблемите със закона, съберете ли се да живеете заедно връзката ви е обречена. Просто ти не си готова за такъв тип отношения!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 0fc4d072b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Някои хора (вероятно под влияние на американските филми) явно не знаят, че по възраст в България има три категории:
-малолетни (лица до 14 години)
-непълнолетни (лица навършили 14, но ненавършили 18)
- пълнолетни (лица навършили 18)
Независимо от написаното по-долу (според което излиза, че имаш право да заживееш на семейни начала с човека), горещо ти препоръчвам да поизчакаш някоя и друга годинка, даже и след 18 и да видиш как върви връзката, преди да се хвърлиш в подобно начинание.
Сексуално отношения с малолетни се наказват във всички случаи, но ти не си малолетна, а непълнолетна - има разлика.
Просто за това че имате връзка, никой не може да го осъди, поне не и ако свидетелстваш в негова полза. Ако ти се оплачеш обаче - той ще си има големи проблеми.
За съжителство на семейни начала не мога да намеря нищо, което да изисква родителско съгласие. Единственият текст, който откривам е НК, Чл. 191. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Пълнолетно лице, което, без да е сключило брак, заживее съпружески с лице от женски пол, ненавършило 16-годишна възраст, се наказва с лишаване от свобода до две години или с пробация, както и с обществено порицание.
Родителско разрешение обаче може да бъде поискано в случай, че пожелаете да сключите брак, преди да си навършила 18 (такова разрешение се дава от съда, по ваша молба и съдията е в правото си да изиска мнение на родителите/настойниците). Семеен кодекс Чл. 6. (1) Брак може да сключи лице, навършило осемнадесет години.
(2) По изключение, ако важни причини налагат това, брак може да сключи и лице, навършило шестнадесет години, с разрешение на районния съдия по постоянния адрес на лицето. Ако и двамата встъпващи в брак са непълнолетни и имат различен постоянен адрес, разрешението се дава от районния съдия по адреса на единия от встъпващите в брак по техен избор.
(3) Районният съдия изслушва двамата встъпващи в брак, родителите или попечителя на непълнолетния. Мнението на пълнолетния встъпващ в брак, на родителите или на попечителя може да бъде дадено и в писмена форма с нотариално заверен подпис.
(4) С встъпването в брак непълнолетният става дееспособен, но може да се разпорежда с недвижим имот само с разрешение на районния съдия по постоянния адрес на непълнолетния.

Бъди внимателна.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker