Майка ми не ме разбира - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Майка ми не ме разбира
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 1047 пъти
Здравейте, момиче на 17 години съм. Имам сериозен приятел от 6 месеца и започнахме да го правим от около месец- месец и нещо. С майка ми не си общуваме особено, понеже каквото и да и споделя се започват едни огромни скандали... Слага ми училището на най-най-най- първо място, а съм отличничка така или иначе. Винаги ме пита къде ще излизам, с кого и ми казва в колко да съм вкъщи (невинаги се случва). Няколко пъти се наложи приятелят ми да спи вкъщи след купони, защото е пил и няма как да шофира и все едни и същи скандали- малка си, не те ли е срам, престани, няма да спи при теб, ще спи на дивана. Тук може би ще си помислите "щом реагира така, значи не го харесва", не смятам, че има как да се случи, понеже когато съм на работа всеки път ме прибира, понеже приключвам в 21 часа и не иска да ме оставя да се прибирам сама с градския толкова късно, познава се с нашите, всеки ден си говорят, работи, добро момче е като цяло и е на 19 години (баба ми и баща ми всеки ден ме питат дали ще идва, за да си поприказват). Вече се опитва да ми слага вечерен час и когато съм на купони. Никога не съм правила някакви глупости, никога не съм употребявала наркотици, не пуша, не пия, страшно отговорна съм, също така работя от 4 месеца и съчетавам работа с училище, за да не искам от нашите пари и да съм по- независима... Относно техника и дрехи също всичко сама си купувам, не им искам пари. Аз ли съм сбъркана и не разбирам гледната и точка или тя е права? Баща ми е на мнение: "имаш си хлава на раменете, достатъчно голяма си да се оправяш сама", но както в повечето семейства в днешно време- жената води парада... Съвети?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: c96db53406
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Какво значи „опитва се да ми налага”? Ти си длъжна докато си под нейния покрив и лежиш на ръцете им, да се съобразяваш с правилата им. Ела ми на мен след вечерния час и ще видиш чудеса дали се случват... Звучиш ми като нахална госпожица, която от „месец два правейки го” се е почувствала независима.
Я кажи кой те пере, глади, кой плаща наема и ти дава подслон?
Ако държиш да си самостоятелна, без вечерен час, хващай любимия, почвайте работа и се нанесете в общ апартамент, където ще спите, правите секс (не на дивана ) и ще се прибирате когато и както намерите за добре.
Не съм някоя налудничава родителка, но имам две дъщери, за които давам всичко и държа единствено да бъда уважавана и границите, които поставям да бъдат спазвани.
Аз също позволявам излизане по купони, преспивания при приятелки и т. н но очаквам обяснение с кого, къде и до кога.
Щом си още ученичка ще се съобразяваш с порядките у вас. Винаги съм държала децата да споделят с мен, не нахалствам за много подробности, но искам да си имаме доверие и да сме честни една с друга. Нравят им се или не трябва да спазват някои ограничения поне до пълнолетие.
Ако пък щерките почнат да ме оплюват по сайтове и приятелки ще ги посъветвам същото, което и теб.
Това е положението, Минке -моят дом, моите правила.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 0849f1518b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен я е страх да не забременееш.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: e232b5b28e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ти си отговорна и се справяш с училището и работата не за друго, а защото майка ти толкова години ти е набивала в главата, че е редно да бъдеш оправна, добра, отговорна и ученолюбива. Не я съди прекалено жестоко, моята майка беше същия чешит и аз все се възмущавах, че ме ограничава, а приятелите ми правят всичко, което пожелаят. Включително и когато бях на 18 години, тя имаше против това да ходя да спя в приятеля ми. Какво щели да си помислят родителите му за мен? И така, следвах ѝ правилата, докато не завърших училище и не заминах за друг град. После тя започна да ме подкрепя- да живея с приятеля ми, щом го искам, да уча тази специалност, макар че не лесна и приятна, да излизам с колегите си всеки ден, да продължавам да се пробвам да сготвя нещо-си, макар че не е останала здрава тенджера от опити. Докато бях под нейния покрив, тя се чувстваше длъжна да ме пази, а щом се изнесох, сама изпитвах тази нужда да бъда защитена, да се чувствам сигурно. Познай дали в родния ми дом щях да се размина леко с пълното погубване на здрава тенджера. Сега съм пълнолетна, студентка, справям се някак си, но и на този етап нямам желание да се прибирам сама след 22 часа, защото ненадейно започнах да гледам новини и разбрах паниката на майка ми. На този етап съм голяма, но се страхувам, когато знам, че майка ми е притеснена за мен, страхувам се за нейното здраве и психика. На твоето място и аз се ядосвах, защото знаех, че не съм лошо дете. Сега вече съм на години, на които самата аз мога да родя и започвам да разбирам родителите си. Съжалявам за всеки път, когато съм можела да свърша нещо вкъщи, но съм го оставяла на ръцете на майка ми или баща ми и съжалявам за всеки спор, който съм водила с тях някога. Сега не го осъзнаваш истински, но ти си това, което си, благодарение на тази жена, която е строга с теб. За всяка майка е по-приятно да бъде приятелка на децата си, но преди да си приятел, ти си родител и е приоритет да направиш келеша стойностен човек. А приятеля ти, ами нека спи на дивана от уважение към родителите ти. Това, че работиш и правиш секс, предполагам с презерватив, не те прави зряла. Зряла си тогава, когато разбереш родителите си и започнеш да ги уважаваш с цялото си сърце, а не само с главата.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: d73fec4606
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   С всяка изминала година материала в училищата става все по-труден, за това е нормално всяка майка да иска отчет на децата си-по-малко ходения, повече учене, че иначе двойките се пишат много лесно, но трудно се оправят! Домашни също трябва да се пишат, има и контролни след всеки раздел, като бях ученик не беше лесно, но като виждам сега и помагалата, които трябва да се купуват, направо се радвам, че сега не съм ученик! Просто не трябва да се изоставя училището за безсмислени неща! А и пълнолетните нямат работа с ученички-това е подсъдно! А и този твой приятел не е ли записал висше, да си намери гадже оттам-в университета момичета да искаш! А и колко му е майка ти да се обади където трябва и да не го видиш скоро!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 2d3f1eedce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Потърпи още малко мила, като станеш на 18 ще си напълно свободна да правиш каквото си искаш. А и не се сърди на майка си, не го прави с лошо. Просто безумно много я е страх, че вече порастваш и скоро ще поемеш по своя път. За всеки родител това си е страшничко! Хем се гордее, че детето му е независимо, хем безумно го е страх, че вече не може да е до него и да го предпазва от всичко. От там и отчаяните опити на майка ти да си останеш "нейното малко детенце" възможно най-дълго. Не и се сърди! Прави го защото те обича! Просто е въпрос на време да разбере, че вече нямаш нужда от майка-орлица, а по-скоро от приятелка, която да те напътства, но не и да те контролира. Баща ти вече явно го е приел, но майка ти все още не е и понякога малко прекалява, но какво да правиш, майка ти е, как да и се сърдиш като ти мисли доброто? За това, спокойно и прояви само още малко търпение. Всички майки са такива, вкл. и моята въпреки че съм на 2 пъти повече години от теб! Ама като реши, че нещо не и харесва в живота ми и си го казва, нищо че вече отдавна от нея нищо не зависи. Ама тя да си каже. Аз пък не и се сърдя, но после пак правят това, което съм решила.

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 02ef98a8ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не се връзвайте на коментар номер 1 Сигурно е някой възрастен който през комунизма се е държал по същия начин с родителите си. На мен никога не са слагали вечерен час а се прибирах когато си исках, На 17 си, разбирам колко ти остава докато станеш на 18. Има ли начин да се изнесеш на квартира?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker