Досадна съученичка? Няма измъкване ;D - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Досадна съученичка? Няма измъкване ;D
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 2608 пъти
Здравейте. Аз съм момиче в 11 клас и от известно време "имаме" следния проблем в училище. По физическо се събираме 5-6 човека от класа и си говорим и по някое време идва въпросната съученичка. "Залепва" се за нас и през цялото време нищо не говори само се усмихва. Дори и да й кажеш, че е тъпа тя пак ще се усмихне.
Още от 8 клас се опитвахме да я "приобщим" но никакъв резултат. Нито говори нито нищо а дори и да каже нещо заеква много и говори много тихо. Тя има 1 брат който е починал и сестра болна от рак.
Знам че следващата постъпка която ще ви кажа не е много.. добра но :D с един съученик и ровихме в нещата и видяхме че на тетрадките си рисува момичета от класа как седят на чина, голи момичета, имаше жена цялата в кръв и т. н. отделно си беше писала с някой.. тя седи сама и нямаше приятели от училището.. та сама си пишеше и си отговаряше все едно говореше с някой.. беше написала и че е опитала левитация и и се е получило.. имаше и някакви въпроси.. от коя планета си.. имаш ли коса и т. н. и тя явно е разбрала че сме и гледали нещата и след няколко дни пак и ровихме в нещата и тя беше написала на някой че знае че сме видели всичко и пишеше че няма нищо защото и тя ни бърка в нашите.. о-о.. веднъж дори я видях как ни снима един по един.. отделно винаги когато си тръгваме след училище тя остава и седи в тоалетната.. и това дори чистачките са се оплаквали.. аз седя пред нея и като се обърна на някъде веднага я виждам как ме гледа с периферното си зрение.. не знам просто много ме плаши ии искам въобще да не идва при нас но като се опитаме да и кажем да иде някъде другаде тя не иска или просто мълчи или започва да казва "ама аз какво съм направила" и така си го повтаря на моменти просто ти иде да я ударя и да се приключва. Давайте идеи хора :D Да кажем на класния не е вариант..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: 590fca5b8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мила, не се ли усещаш, че ако ти беше загубила близък и има сериозна опасност да загубиш още един в скоро време и ти нямаше да си най-веселата, общителна и щастлива личност на света? Нормално е, момичето да се държи странно, защото е преживяло толкова много, че дори си нямаш идея. Много хора в нейното положение сигурно щяха напълно да са изкукали, а тя просто е странна. Та не бързай да съдиш, че това, което и е минало през главата е много страшно! Вместо да се подигравате с нея, опитайте се да сте малко по-мили. ОК, не искате да сте и приятели, но това дава ли ви право да и ровите в личните неща, да я гоните и т. н.?

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: a5e8519221
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Не тормозете детето. Може да има някакъв проблем. Дръжте се нормално и човешки с нея. Просто идва при вас, щото не ще да е сама нормално, оставете я какво ви пречи... дискриминацията е лошо нещо...
Бъде различен, бъди добър.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 498f34723a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Заведете я в лудницата.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 2b1fbeff2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

4.   Ти си малоумна с извинение! Момичето си личи, че може и да има проблеми и да се приобщи към вас, с кое право ти се иска да я удариш? Че не е готина като вас ли? :)

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: d7e0eb6f36
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Извинявай, но първо, чудя се как пък не се усети дори обикновено съжаление към нея в тези редове. А да не говорим за неща като съчувствие и разбиране... Май скоро такива усещания ще са предмет само на научнофантастични филми... Защо е толкова трудно да се усмихнете и вие или да и кажете нещо хубаво вместо това, че е тъпа? Добре, опитали сте да я приобщите. Да разбирам- да я направите като вас. А някой от вас опита ли да се постави на нейно място? Да си представи за момент как се чувства, за да се държи така? Да сравните вашия проблем с нея с нейните проблеми? Тогава изобщо не бихте го наричали "проблем". От всичко изброено само това, че ви снима не е окей. Иначе досега да е направила нещо лошо на някой? Едва ли. Затова опитайте да подходите с малко доверие, искреност, без да се филмирате и без насмешка. Не сте длъжни да сте и приятели, но не я обиждайте по никакъв начин и и услужвайте, ако помоли. Нищо не губите, само ще направите деня на един страдащ човек по-лек!

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 1221139702
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Ох аз те разбиам, най- вероятно, защото още докато го четях се стреснах :D. Ся разбирам, че всички се правят на моралисти, ама както и да го погледнете, тва не е нормално. Напротив, зловещо е и плашешто. Момичето или верно е от друга планета или просто има някви сериозни вреди на психиката, и в двата случая трябва да се направи нещо. Окей на класния не казвайте, ама психоложката на училището е чудесен вариянт. Обяснете за кво става въпрос, кажете, че съдите момичето, просто сериозно ви плаши и че се случват някои ненормални неща. Тя би трбвало да вземе някакви мерки. Тва е най- добрия вариянт да ѝ помогнете. На нея и на вас си.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 5a82a84505
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Щях да я съжаля, докато четях за починалия й брат и болната й сестра, но всичко останало като поведение си е психопатско и изобщо не сте длъжни да общувате с нея, Има си родители, има педагози в училище... Ако ви тормози, кажете на класната си и на училищния педагог да ае заемат с нея, ако й трябва професионална помощ.
Към коментиращите - бъркате психични отклонения със срамежливост, стеснителност, асоциално поведение поради някаква травма и т. н., едно е да си необщителен, да не ти се получава социализирането и да си свит, а друго е да си куку, някои хора с психични проблеми са и опасни.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 9a9fea35de
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Такива като теб си остават в града и си чукат същите хора от даскало, а тя може да отключи нещо по-висшо от теб в себе си. :) Да си популярен и готин в училище е титла до 12 клас, след това не му пука на никой коя си, така че се опитай да бъдеш по-добра с по-слабите и невинни хора. Вместо да и се подиграваш и подай ръка и се опитай да я разбереш и опознаеш.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 0c47b7f228
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Следващия път като я хванете да я снимате и вземете телефона и отидете при директора. Не може без ваше позволение да бъдете заснемани без ваше позволение а другото не искам да го коментирам... тази си е за лекуване.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: f0fb7debfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Пф номер 9-А да и роват в чантата без позволение нормално ли е?

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: f0fb7debfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Горкото момиче... Нямате малко жал... Не Ви пожелавам да сте на нейно място! Ти ако си психично болна как би се почуствала някой да те удари и да се приключва? Жалко за теб!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 0c47b7f228
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   С психично болни няма оправия.. по-добре стойте надалеч....

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 0ad2d601b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   звучи като много странен интересен човек.
вероятно има ментални проблеми, от което следват проблеми с комуникацията. тя иска да се впише с теб и групичката ти, но не знае как.
не я обиждайте и отхвърляйте, по-скоро се опитайте да я разберете.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 0666119df7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Недейте да се подигравете на момичето. Щом са и се случили такива нещастия, нормално е да е малко чалната. Помисли си че никой не е застрахован. На всеки може да му се разболее близък човек, а тя е в крехка възраст и такива преживявания са и разстроили психиката. Отнесете се с разбиране към нея, може да ви е досадна, хубаво, не е речено че трябва да сте и първи приятели, но поне бъдете тактични. Не я обиждайте, не и ровете в нещата. Нали не е тръгнала да ви бие? Изтрайте я по време на междучасието, пък после след училище си се събирайте и си говорете вашите неща. Ясно че момичето иска да се присъедини към вас, но не знае как. Просто бъдете любезни, не е нужно да и ставате приятели, но нека тя не се чувства изолирана. Все пак, тя няма вина за сполетелите я нещастия.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 6c6442877b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Постави се поне за малко на нейно място как щеше да се чувстваш ако беше по - стеснителна, искаш да се впишеш в класа, но не знаеш как и другите те отвърляха и ти се подиграваха дали нямаше да търсиш утеха в някакъв свой измислен свят? Или викаш на теб и на другите чувстото на емпатия т. е да можеш да се поставиш на мястото на другия ви е изцяло чуждо и непознато. Ама то колелото на живота се върти малката, и не се знае дали утре ти и съучениците ти няма да получите същото отношение като започнете работа. Точно това ви пожелавам на всички да попаднете един ден в колектив, в който никой няма да ви приема тогава ще разберете какво и е вашата съученичка!

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 54bed76401
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Хора, колелото се върти. Девейката сама ще разбере какво е да си в страни.. ако не тя, нейното дете и тя ще страда покрай него.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 54bed76401
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Номер 6 коментара, сякаш познава момичето..
И ти да имаш такова, ти пожелавам.. Та, не си прави планове да раждаш..

 
  ...
преди: 3 години, 9 дни
hash: 0c47b7f228
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   От авторката: миналата година завършихме и за щастие вече не виждам тази лепка

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker