Поредната депресия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Поредната депресия
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 982 пъти
Здравейте хора!
Аз съм на 16 години. Не знам защо, но много често изпадам в депресии. Имам високо самочувствие, харесвам се, но на моменти ми се случва някой да ми каже нещо обидно и да се почувствам зле. Странното е, че през 95% от времето не ми пука за мнението на другите. Тези дни съм се депресирала отново и то за някакви дреболии. Във Фейсбук един непознат ми каза, че тениската на една снимка ми е фейк, а тя е оригинална и че съм изрод и още обиди и цял ден си гледам снимката и се чудя защо го е казал. Имам чувството, че на никой не му пука за мен. Не мога да имам доверие на абсолютно никого, дори на мама, защото и тя ме е предавала много пъти и се чувствам много тъпо. Много е депресиращо да знаеш, че единственият човек, който те обича и на който имаш доверие си ти. Не мога да се справям с абсолютно всичко в живота сама, колкото и да се опитвам. Много често ми идват такива депресии и те траят по няколко дни. Чувствам се малко самотно. Обичам се много, нямам комплекси, но усещам, че на другите не им пука за мен. Е, много хора обсъждат живота ми, почти винаги съм център на вниманието без да го искам, но имам предвид другия смисъл. Защо изпадам от време на време в депресивни състояния? Искам да спре това нещо, но не знам защо изобщо се случва, следователно не знам и ка да реша проблема. Имам нещо вродено така да се каже и разбирам от психология и понякога си правя нещо като психоанализи, но сега съм в задънена улица. Може би не намирам любов и разбиране от околните и затова я намирам в себе си и по този начин оцелявам. Това е едната ми теория. Ох не знам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: 54dbf6de2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Говори с терапевт, но ако състоянията ти са силно изразени, е много възможно да имаш borderline personality disorder (ако рязко сменяш настроението си по няколко пъти на ден, в крайности, от много щастливо до депресивно с мисли за самоубийство, изключително чувствителни сме, до крайно безчувствени и дори - жестоки, най-ярко си проличават тия смени, когато имам trigger, но понякога състоянията си идват и сами), bipolar disorder type 1( когато периодите се сменят, не през деня, а на седмици, месеци като преобладаваща е депресията, а не манията. ) Аз съм с тези двете.
Виж, т. нар. 'нормални' са хора, балансирани, а те са много малко. Всеки четвърти човек у нас е с психично разтройство.
Въпросът е да не стане така, че да пречиш на себе си или на околните. Важно е качеството ти на живот да не се повлиява негативно от мислите и поведението ти, и да не нараняваш другите хора.
Препоръчвам разговори с терапевт, след като самата ти изчетеш книжки по въпроса ( не се доверявай 'сляпо' на никой специалист), също и такава литература, занимаваща се с духовни тематики, защото, неслучайно, се наричат и 'душевни разтройства', не е само на психо-физическо ниво.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 9320a33105
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не си далеч от истината. Прочети селестинското пророчество и какво се случва с любовта.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 19ad246dd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Чисто и просто много ти се чука, а явно не се случва. Елементарно. Оттам правиш драма като ти направят забележка и т. н.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 86d47eee90
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Виж сега, хората пишат такива критични коментари от злоба. На този му е било Цел да те сдуха! Няма да е първия, нито последния. Най - доброто, което можеш да направиш е да не ги отразяваш такива - все едно не съществуват, защото така хем ще ги заболи тях, хем ще се откажат да злобеят на теб, а ще се насочат някъде, където ще има кой да им върже!

Няма как да не те обича майка ти, не знам за какво те е предала, може да си е мислила, че е за твое добро, може да е просто несъобразителен човек, но със сигурност те обича и иска да си щастлива.
Родителите винаги обичат децата си, запомни от мен, независимо, че не винаги умеят да общуват правилно с тях, да постъпват правилно с тях, просто трябва да знаеш, че порасналите хора, макар че са на повече години, не винаги имат добре развити и правилно развити умения за общуване, не винаги са достатъчно емоционално и социално интелигентни.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker