Учителят ми по философия ненавижда днешните тийнейджъри и постоянно ни обижда - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Учителят ми по философия ненавижда днешните тийнейджъри и постоянно ни обижда
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 1653 пъти
Привет на всички читатели! Учителят ми по философия, едно комплексирано старче -аз така го наричам, постоянно ни обижда в неговите часове, как уж Ние сегашното поколение сме едни отпадъци, мислили сме само за сексуални неща, за алкохол за наркотици и тем подобни. Как сме си нямали нищо общо с поколенията тийнейджъри отпреди 1989-та година. Казва ни, че сме били срам за Античната и средновековната философия-за което аз не намирам логика да ни обижда пък с това. Като види дори по коридорите момичета с къси полички или пък клинове, направо за две стотинки ги прави, крещи им, дори ги кара да си идат у тях и да се преоблекат, направо тоя господин бълва от комплекси, постоянно ни повтаря, че сме за под ножа, че заради нас България е сменила ценностите си, че заради нас уж всички хора пострадаха и живеят в тази нищета, че заради нас Образованието е на това дередже, абе това всеки час ни го дрънка. Не знам аз имам чувството, че тийнейджъри са му навредили нещо, това е проява на някаква рана от неговото детство знам ли, но няма право да ни обижда така.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: 44bbfc31cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Учителят ти може по природа да е гадняр.. от онези комунисти които още живеят в миналото и не ги интересува бъдещето.. технологията.. науката.. НО в известен смисъл е прав.. като казва че сте "боклуци"
реално погеднато мнозинството от мнозинството са точно такива..
които мислят само за разврат.. алкохол и бягство от отговорности..
а тази страна изисква точно обратното - Дисциплина и отговорност!
И как да се случи това с такава младеж която запада.. и това ще бъде следващото поколение което пък ще отгледа по.. следващото?
Носели къси поли.. разбирам да им е горещо но нали ги виждам..
октомври месец.. вънка кучи студ.. тя с дънки една педя над коляното а иначе мръзне.. момчетата пък.. нямат пари за учебници но ги дадат за бутилка спирт.. и не са му много.. работи в маркет.. но издържа BMW ..
Е това е младежта.. не е тайна.. не е спекулация.. не е като да са няколко души примерите..

Трябва да се съгласиш че е прав..
Довечера какво мислиш да правиш иначе? в армията ли си? Ще учиш ли до късно? Ще полагаш ли обществено полезен труд? Или ще излизаш по дискотеки с приятели да пиете .. да пушите и да си губите времето в глупости...... и тогава ще забравиш за думите на учителя си..

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: b69fc82b65
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Еми прав е ! Аз съм на 18 години съвсем със всичкия си и смятам че е прав човека!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: d0a106a5ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Ами прав е човекът в общи линии. Хубаво е, че поне някой се опитва да ви налее акъл в главата, това мисля аз.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: b53bc463be
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Подайте оплакване. Това, което този учител прави е незаконно.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 8f181d791b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Браво на този господин. А така. Много се зарадвах като чух.

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 153f4e2368
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Учителя е прав!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: b15ff6c797
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Иронията тук е, че става дума за учител по философия...
А бруталното е, че реално този човек изобщо не ви учи на философия, а взима заплата..

Прав/а си авторке. А единственият начин да му противодействаш ефективно е просто да не се връзваш на приказките му, да не му влизаш в диалог, да си изпълняваш формалното задължение учейки по предмета му и това е.
Хората, които си изкарват така негативизма са обикновено много нещастни (виждам, че си усетил(а) това в него) - недоволни от това което са постигнали в професионален и в личен план. Като деца и подрастващи обикновено са били крайно притеснителни и свити, тормозени. А и да не е било така, то са били като 'коне с капаци' дето се вика - няма ли са никакво самостоятелно мислене и са взимали за чиста монета всичко, което някой от някъде им подава - като идеи какво да правят с живота си, като информация и. т. н. Това явление като при учителя ти се проявява по - често при мъже, защото жените като цяло са по - способни да преживяват/преживеят, или поне да застават над травмите, който са им били нанесени в миналото, да приемат, че са срешили, че са 'се набутали', да се издигнат над нещата (е, освен ако не става дума за изнасилване, тежък побой), докато за мъжете е по - трудно, защото обикновено от мъжете има по - големи очаквания,
(но пък това е нормално, защото доста от тях се смятат за повече от жените /просто е нормално, когато някой по презумпция се възприема за повече, от него да се очаква повече/)
да са уверени в себе си, успели професионално и със самочувствие.
Откакто съществува човечеството разни хора от старите поколения обиждаш следтващите поколения след тях, точно поради недоволството, което изпитват всъщност към от самите себе си. Един успял човек в професионално и щастлив в лично отношение не се държи по такъв начин, особено с поколенията след него.

Има един дърт алкохолик, или както аз бих се изразила гнусен чичка (признавам си съвсем чистосърдечно, че съм натрупала доста озлобление към поколенията преди мен, защото не един и не двама са обиждали жестоко мен и мой връстници, когато сме били деца и особено тинейджъри), казва се Калин Терзийски, та въпреки това той е казал едно много мъдро нещо (преди това аз да ти кажа едно нещо и то е, че от всеки човек има какво да се научи, независимо на каква възраст е, колко е зле и противен и колко негативи има изобщо като цяло)
и то е:
'И мъдреците са негодували от своето време. Платон казва, че расте негодно поколение, а пък от него е бил Аристотел'

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: b3a38099bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Мдааааа, ето защо преди години класният ми се шегуваше, че всеки, които е бил учител повече от 5 години трябва да бъде освидетелстван. Шегата настрани, ама не е лошо да причислят учителите към първа категория труд, т. е. да ги пенсионират рано, защото всичките учители-пенсионери или учители с дълъг стаж, които познавам не са съвсем в час. Е, не всички са толкова зле като този, някои си пият успокоителните и изглеждат и се държат ок, ама щом са стигнали до хапчета за нерви не им е мястото в училище. Не знам какъв съвет да ти дам, освен да пуснете колективна жалба до директора на училището. То, че и вие не сте цвете за мирисане, така е, ама така както го описваш и неговото поведение излиза извън нормалните отношения в училище. Да направи забележка на някого, нормално, ама да крещи и да обижда така... явно нервите на човекът отдавна са отишли на кино и му е време за почивка. Защото остави, че е гадно, ама кажи ми на какво може да те научи такъв човек? Че той вече явно не може да овладее собствените си нерви, какво остава да е полезен на учениците.
За протокола на 35 съм и отдавна нямам нищо общо със сферата на образованието, за това не мислете, че защитавам днешните ученици, но и учителите не трябва да прекрачват една определена граница в общуването си с децата. А този явно я е прекрачил много яко.
Дори и нещо да не му харесва в поведението или във външния вид на учениците, ами не е това начинът и ако един педагог не знае как да общува с тях и как да ги накара да се променят към по-добро, е определено мястото му не е там.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker